מקרן - מרחק הקרנה סביר

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
ohady2 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 105
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני מעוניין מאד לקנות מקרן למטרות צפייה בסרטי DVD. לאחר סקירה ממושכת התמקדתי על שני דגמים סופיים AE900 ו Z4 . מעבר לביצועיהם טובים (יחסית למחיר) הם גם כוללים עדשת זום גדולה X2 ומאפשרים התקנה על מדף. המרחק המקסימלי בסלון שלי בין המקרן למסך יהיה 3.2 מטר. השתמשתי במחשבון שמופיע באתר Projectorcentral.com ולפיו רק במצב זום מקסימלי ועם שימוש במסך עם GAIN מינימלי 0.8 ניתן יהיה לקבל תצוגה בתחום הבהירות האידאלי. כמו כן מוגדר מרחק ישיבה מינימלי של 3.2 מטר. ולשאלות..

האם במצב זום מקסימלי אני אוכל להנות מאיכות תמונה טובה ?
האם בכלל יש פגיעה באיכות כתוצאה משימוש בכל תחום הזום?
מישהו בכלל ראה את ה 900? האם הוא עדיף על ה Z4?
האם כדי לוותר על כל העניין ולהסתפק בפלאזמה?

huldaid
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21

נמצא באותה דילמה אשמח לשמוע יותר

שליחה #2 

שלום
אני מתחבט באותה דילמה ואני אשמח לשמוע מה העלתה בחכתך (900 מול Z4 למרות שראיתי רק את שני המקרנים הקודמים להם 700 ו Z3)
ראיתי את הודעה שלך לגבי קניה בחו"ל וגם שם אותה התלבטות .
איפה ראית בגרמניה במחיר נמוך איפה אפשר לקנות.
בברכה
דן

ohady2 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 105

Re: נמצא באותה דילמה אשמח לשמוע יותר

שליחה #3 

huldaid כתב:שלום
אני מתחבט באותה דילמה ואני אשמח לשמוע מה העלתה בחכתך (900 מול Z4 למרות שראיתי רק את שני המקרנים הקודמים להם 700 ו Z3)
ראיתי את הודעה שלך לגבי קניה בחו"ל וגם שם אותה התלבטות .
איפה ראית בגרמניה במחיר נמוך איפה אפשר לקנות.
בברכה
דן
...
לצערי עדיין לי הצלחתי לראות את ה 900 בפעולה. לאחר קריאה של הרבה מאד חומר באינטרנט, נראה לי שבסופו של דבר ה900 מספק תמונה טובה יותר (למעט רקות קלה) למי שלא מסוגל לבצע כיוונים מקצועיים ב Z4. מכיוון שמרחק הישיבה קטן יחסית,יש יתרון להעדר ה SDE ב900.
באופן ככלי נדמה לי שצריך לקחת בערבון מוגבל חלק מהביקורות באינטרנט מכיוון שבמקרים רבים הם מציגים חסרונות שבן אדם ממוצע בכלל לא היה מודע או מוטרד מהם.
בנוגע לקנייה בגרמניה, ניתן להעזר ב www.idealo.de כדי למצוא חנויות זולות. יש לי חבר בגרמניה ואני נעזר בו בתהליך הקניה והבדיקה הראשונית.

י.לוי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 214

שליחה #4 

ohady2 כתב:אני מעוניין מאד לקנות מקרן למטרות צפייה בסרטי DVD. לאחר סקירה ממושכת התמקדתי על שני דגמים סופיים AE900 ו Z4 . מעבר לביצועיהם טובים (יחסית למחיר) הם גם כוללים עדשת זום גדולה X2 ומאפשרים התקנה על מדף. המרחק המקסימלי בסלון שלי בין המקרן למסך יהיה 3.2 מטר. השתמשתי במחשבון שמופיע באתר Projectorcentral.com ולפיו רק במצב זום מקסימלי ועם שימוש במסך עם GAIN מינימלי 0.8 ניתן יהיה לקבל תצוגה בתחום הבהירות האידאלי. כמו כן מוגדר מרחק ישיבה מינימלי של 3.2 מטר. ולשאלות..

האם במצב זום מקסימלי אני אוכל להנות מאיכות תמונה טובה ?
האם בכלל יש פגיעה באיכות כתוצאה משימוש בכל תחום הזום?
מישהו בכלל ראה את ה 900? האם הוא עדיף על ה Z4?
האם כדי לוותר על כל העניין ולהסתפק בפלאזמה?
...
כמי שראה את ה- 900 מול ה-Z4 אני יכול להגיד שלדעתי ה- 900 עדיף בהרבה. ב- Z4 בזבזו כסף על גימיקים כמו דלת חשמלית שנסגרת(שלדעתי עדיף שתשאר סגורה) התמונה של ה- Z4Z חלבית(שחור לא משהו) ביחס ל-900.

מרחק הקרנה של 3.2 מטר יאפשר לך להנות מתמונה בגודל סביר לחלוטין. אני צופה ב- 100 אינץ במרחק של 4.5 מטר. 80 אינץ עבור 3.2 נראה לי אחלה.

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #5 

מעבר לבחירה בין שני המקרנים אתה צריך להבין שהבחירה בין מקרן לפלזמה היא לא רלוונטית מאחר והם לשימושים שונים ובתנאים שונים.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

עדיף כמובן לעבוד באמצע תחום הזום (מינימום עיוותים של העדשה), אך אני בספק אם תשים לב לזה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”