כמה שאלות של ניובי
-
aquaeyed
-
- חבר פעיל

- תגובות: 52
אני מחפש LCD. בשביל PS3 וכבלים וDVD וDIVX טוב אז גם לבלוריי. הייתי בחנות וראיתי שם PHILIPS 37PFL3312 התמונה יפה מאוד. אבל הבנתי שזה דגם ישן, למרות שביימת רואים שפ פצצה. יש דגמים המחליפים? הראו לי בחנות משהו שבחיים לא שמתי לב לפני. בה תמונה פנורמית כשמצלמה זזה די מהר בקצוות כמעט בכל חברות רואים מין גל כזה. כאיל עין הדג רק לכל הגובה של תמונה (רק בצדדים). בפיליפס לא היה התופעה. נראה לי בLG רק טיפה אבל בטושיבה היה מתורף ממש רואים את זה. מה זה התופעה? ועוד בעוד סרט הדגמה של פיליפס היה סרטון שמראה התרונות של נטיב סקן. בדגם ספציפי לא זוכר איזה אבל יקר התמונה הייתה חלקה ובשאר הטלוויזיות כולל סו היו מן קפיצות. מתי יש התופעה הזו? ואיך פוטרים אותה? ואם אני ארגיש את הבעיה בבית למי שאין נאטיב סקאן? אגב הציאו לי ב5500 ובזאפ מצאתי ב5050 . תודה לעונים
ועוד דבר. האם יש הבדל גדול בין ניגודיות 5000 או 15000 או 50000 לעין ?או שזה סתם חרטא? כי שוב ראיתי את התמונה פשוט יפה מאוד אבל האם יש יותר טוב באותו סכום?
כראתי על NATIVE RATE, כנראה לזה התכוון המוחר. ולא הוונתי מה קשר לתופעה של קפיצות. כמו תמיד המוחרים לא יודעים מה מוחרים =) אז שוב למה ברוב משחקים היו קפיצות קתנות של תנועה ורק באחד לא, ולמה רק בסרט ספציפי?
ועוד דבר. האם יש הבדל גדול בין ניגודיות 5000 או 15000 או 50000 לעין ?או שזה סתם חרטא? כי שוב ראיתי את התמונה פשוט יפה מאוד אבל האם יש יותר טוב באותו סכום?
כראתי על NATIVE RATE, כנראה לזה התכוון המוחר. ולא הוונתי מה קשר לתופעה של קפיצות. כמו תמיד המוחרים לא יודעים מה מוחרים =) אז שוב למה ברוב משחקים היו קפיצות קתנות של תנועה ורק באחד לא, ולמה רק בסרט ספציפי?
- guy11
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2430
תן לי לנחש,היית בשקם אלקטריק...
- shlomiassaf
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
מאיזה מקור שידרו?
כל הטלוזיות היו מחוברות לאותו מקור ובאותו חיווט?
איזה הגדרות היו לכל הטלוזיות?
מה הסיגנל שכל אחת מהן קיבלה?
אינני יודע באיזה חנות היית ואינני רוצה להשמיץ חס וחלילה
אך ביקרתי במספיק חנויות ואני יכול להגיד לך שבהרבה חנויות, בעיקר אלו שלא מתמחות בקולנוע ביתי אלא מוכרות מכל הבא ליד של מוצרי האלקטרוניקה, תמצא מוכר שיודע למכור אבל לא יודע כלום על יתרונות/חסרונות של מסך זה או אחר.
אני לא מאמין שבנאדם שמוכר מיקסר לדודה שושנה ואחרי חמש דקות מכונת גילוח לדוד יוסף יכול להתמקצע או שרוצה להתמקצע בקולנוע ביתי...
זו הייתה התרשמות שלי מהרבה מוכרים שניסו למכור לי אגדות אורבניות לגבי מסכים.
יכול להיות שיבואן זה או אחר בתקופה זו או אחרת בוחר לצ'פר את המוכרים שימכרו טלוזיות מהסוג שהוא מייבא... זה קורה תאמין לי
לכן אל תסמוך תמיד על מה שמראים לך.
ממליץ לך ללכת לבקר גם בחנויות שמתמחות רק בקולנוע ביתי ולצפות בתוכן שאתה רוצה.
כל הטלוזיות היו מחוברות לאותו מקור ובאותו חיווט?
איזה הגדרות היו לכל הטלוזיות?
מה הסיגנל שכל אחת מהן קיבלה?
אינני יודע באיזה חנות היית ואינני רוצה להשמיץ חס וחלילה
אך ביקרתי במספיק חנויות ואני יכול להגיד לך שבהרבה חנויות, בעיקר אלו שלא מתמחות בקולנוע ביתי אלא מוכרות מכל הבא ליד של מוצרי האלקטרוניקה, תמצא מוכר שיודע למכור אבל לא יודע כלום על יתרונות/חסרונות של מסך זה או אחר.
אני לא מאמין שבנאדם שמוכר מיקסר לדודה שושנה ואחרי חמש דקות מכונת גילוח לדוד יוסף יכול להתמקצע או שרוצה להתמקצע בקולנוע ביתי...
זו הייתה התרשמות שלי מהרבה מוכרים שניסו למכור לי אגדות אורבניות לגבי מסכים.
יכול להיות שיבואן זה או אחר בתקופה זו או אחרת בוחר לצ'פר את המוכרים שימכרו טלוזיות מהסוג שהוא מייבא... זה קורה תאמין לי
לכן אל תסמוך תמיד על מה שמראים לך.
ממליץ לך ללכת לבקר גם בחנויות שמתמחות רק בקולנוע ביתי ולצפות בתוכן שאתה רוצה.
- איינשטיין
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
-
aquaeyed
-
- חבר פעיל

כן =)guy11 כתב:תן לי לנחש,היית בשקם אלקטריק......
מוחר אמר שכולם מחובריםהדרך S-VIDEO. בופו של דבר כן כולם היו מחוברים לDVD ושם היה סרט הדגמה של PHILIPS.
אני מבין הכל מה שאמרתם לכן לא ישר קניתי או משהו. פשוט לפי מה שראיתי באיימת התרשמתי מהמסך הזה. אבל זה לא אומר שאני אקנה אותו אם יש הרבסה יותר ובים ממנו.
ובקשר לשאלות שלי? האם אני צריך NR בישביל PS3 או קבלים? ואם אני אשים לינוקס בPS3 האם אני צריך NR? זה מייקר את הטלוויזיה בהרבה?
ומה עם התופעה של גלים בצידי המסך ?
ומה עם קפיצות של תנועה?
ומאיזה דגמים צריך להתרחק בקטע של סאונד? כי אני אשתמש רק בקמקולים של טלוויזיה ואני רוצה סאונד טוב.
תודה רבה
- guy11
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2430
המסך הזה כבר הוחלף בדגם חדש.למוכרים בשקם אלקטריק יש אינטרס למכור מוצרים של פיליפס בגלל שהם מרוויחים עמלה גבוהה יותר עליהם.תלך לחנות מתמחה שם יוכלו לענות לך ביותר מקצועיות על כל השאלות שלך.NR נחוץ לחיבור מחשב,אם השימוש שלך זה כבלים ו PS3 אז זה לא משהו שצריך להשפיע על הבחירה שלך.זה לא מייקר את הטלווזיה,פשוט יש מסכים שתומכים בזה ויש כאלה שלא.
-
aquaeyed
-
- חבר פעיל

תודה. ומה בקשר לגלים וקפיצות בתנועה? מישהו?
-
aquaeyed
-
- חבר פעיל

תגידו יש איזשהו DVD אשר בודק / מריץ כל הדגשים לבדיקת LCD? כדי לקחת אותו לחנות ולהפעיל? שיהיה שם ערוצי SD וHD.
ואם ישר לשלול טלוויזיות ללא SCART או שדרך קבל SCART-SVIDEO יראה אותו דבר? (בשביל HOT)
ומה בקשר לשאר השאלות ששאלתי? מבקש לתגובות.
ואם ישר לשלול טלוויזיות ללא SCART או שדרך קבל SCART-SVIDEO יראה אותו דבר? (בשביל HOT)
ומה בקשר לשאר השאלות ששאלתי? מבקש לתגובות.
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78945
- שם מלא: עפר לאור
הגל שאתה מתאר זה NON LINEAR STRETCH, זה עיוות שנוצר בכוונה בכדי להתאים תמונה של 4:3 למסך של 16:9
יש מסכים שממשים את זה גרוע ויש כאלה שעושים את זה טוב בהרבה. כפי שציינת, פיליפס עושה את זה ממש טוב בעיני. יש עוד לא מעט חברות שעושות את זה טוב. כמובן שזה לא הכרחי להשתמש בזה, יש פתרונות אלטרנטיביים בחלק מהמסכים.
לקפיצות שתארת קוראים JUDDER, ומסכי LCD מתקדמים יותר כוללים מנגנון 100HZ שיודע להעלים אותם (על חשבון תמונה ראלית יותר ולעיתים מעט תזזיתית).
לגבי ניגודיות, זה לא חרטא, אבל מצד שני המספרים שכתובים במסכים רבים הם כן חרטא. משמע: המספר האמיתי (לאו דווקא מה שכתוב על המסך עצמו) חשוב מאוד...
כפי שהבנת אין קשר בין NATIVE RATE (שדואג פשוט שניתן עם מקור מתאים לצפות בתמונה ללא התערבות המעבד הפנימי) לבין קפיצות וכו'.
יש מסכים שממשים את זה גרוע ויש כאלה שעושים את זה טוב בהרבה. כפי שציינת, פיליפס עושה את זה ממש טוב בעיני. יש עוד לא מעט חברות שעושות את זה טוב. כמובן שזה לא הכרחי להשתמש בזה, יש פתרונות אלטרנטיביים בחלק מהמסכים.
לקפיצות שתארת קוראים JUDDER, ומסכי LCD מתקדמים יותר כוללים מנגנון 100HZ שיודע להעלים אותם (על חשבון תמונה ראלית יותר ולעיתים מעט תזזיתית).
לגבי ניגודיות, זה לא חרטא, אבל מצד שני המספרים שכתובים במסכים רבים הם כן חרטא. משמע: המספר האמיתי (לאו דווקא מה שכתוב על המסך עצמו) חשוב מאוד...
כפי שהבנת אין קשר בין NATIVE RATE (שדואג פשוט שניתן עם מקור מתאים לצפות בתמונה ללא התערבות המעבד הפנימי) לבין קפיצות וכו'.
-
aquaeyed
-
- חבר פעיל

תודה רבה על התשובות.oferlaor כתב:הגל שאתה מתאר זה NON LINEAR STRETCH, זה עיוות שנוצר בכוונה בכדי להתאים תמונה של 4:3 למסך של 16:9
כפי שהבנת אין קשר בין NATIVE RATE (שדואג פשוט שניתן עם מקור מתאים לצפות בתמונה ללא התערבות המעבד הפנימי) לבין קפיצות וכו'....
ועכשיו מה כדי לי לקנות? יש לי בבית CRT 29 וזה מספק אותי. אני יודע שבמסכים רחבים צריך לבחור גדול יותר. אני יושב ב3 מטר בערך אבל יש עוד ספה מאחרי בעוד מטר. חשבתי על 37 , אני יודע שתגידו צריך 42 אבל לאומת 29 שהיה ב3:4 מה אקוולני ב9:16?
אני לא רוצה להשקיע יותר מ5000 שקל אבל במחרים האלו אני מוצא דגמים ישנים יחסית של שנה ויותר אחורה. כדי ללכת עליהם? או שיש שיפור דרסתי בין דורות אשר עושה טלוויזיות של לפני שנה ישנים מאוד? ובבקשה תמליצו לי על כמה כאלו. אני רוצה אותה בשביל PS3 וקבלים וDIVXים.
תודה רבה.