תשתית בבית חדש
אני על סף קנית בית חדש.
המחשב כאמור יישב בחדר עבודה.
באם אני לא רוצה לסלול כבלים לאורכה של הדירה האם אני יכול להשתמש בתשתית של הטלפון נניח בין הסלון לחדר עבודה ואיך אני עושה את זה?
איזה כבל תקשורת אני צריך שם בשביל הסטרימר?
המחשב כאמור יישב בחדר עבודה.
באם אני לא רוצה לסלול כבלים לאורכה של הדירה האם אני יכול להשתמש בתשתית של הטלפון נניח בין הסלון לחדר עבודה ואיך אני עושה את זה?
איזה כבל תקשורת אני צריך שם בשביל הסטרימר?
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6606
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 503 פעמים
- יצירת קשר:
ניתן להשתמש בתשתית הטלפון לצורך תקשורת מחשבים. זה נקרא HPNA וניתן לקנות את הציוד מבזק. החיסרון היחיד זו מגבלת מהירות של 40Mb (זה מספיק לנגן סרטי HD דרך סטרימר).
למרות האמור לעיל, אני מציע לך (במידה ומדובר בבית חדש) להשקיע בתשתית רשת קווית של 1G .אני כיום מצטער שלא עשיתי זאת - כי פשוט כל ציוד צריך היום רשת (רסיבר, סטרימר, פלייסטיישן, נגן בלו ריי )
למרות האמור לעיל, אני מציע לך (במידה ומדובר בבית חדש) להשקיע בתשתית רשת קווית של 1G .אני כיום מצטער שלא עשיתי זאת - כי פשוט כל ציוד צריך היום רשת (רסיבר, סטרימר, פלייסטיישן, נגן בלו ריי )
ממליץ לך בחום להתייעץ עם איש מקצוע - אני מכיר בחור שעשה לי היום עבודה מעולה ולבית שאני עובר קונה - אני בטוח שהוא יישב על התשתית.
מציע לך לתכנן מראש מה אתה רוצה ממערכת הק"ב שלך,
אני אוהב את המראה הנקי (כמו תמונה על הקיר) ולכן כל התשתית וכל המוצרים אני מעדיף בארון בצד עם כבל שמשדר למסך.
כך בחשבון שמה שתשקיע עכשיו, יהיה הרבה יותר זול מאשר להתחיל להשחיל בתוך תעלות אחר כך...
גיא
מציע לך לתכנן מראש מה אתה רוצה ממערכת הק"ב שלך,
אני אוהב את המראה הנקי (כמו תמונה על הקיר) ולכן כל התשתית וכל המוצרים אני מעדיף בארון בצד עם כבל שמשדר למסך.
כך בחשבון שמה שתשקיע עכשיו, יהיה הרבה יותר זול מאשר להתחיל להשחיל בתוך תעלות אחר כך...
גיא
גיא, אני ואתה ודי!
כן זה בדיוק העיניין
לכן אני שואל מראש. חשבתי גם להכין תשתית למקרן אבל נראה לי שזה מוגזם מאחר ואין לי כרגע אחד כזה.
תשתית למקרן צריכה לצאת קרוב לתקרה בקיר שממול? כבלים ארוכים של סאונד ותמונה?
תשתית של 1G מצריך השקעה כספית גדולה?
תשתית למקרן צריכה לצאת קרוב לתקרה בקיר שממול? כבלים ארוכים של סאונד ותמונה?
תשתית של 1G מצריך השקעה כספית גדולה?
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
לא מדוייק!ride כתב:ניתן להשתמש בתשתית הטלפון לצורך תקשורת מחשבים. זה נקרא HPNA וניתן לקנות את הציוד מבזק. החיסרון היחיד זו מגבלת מהירות של 40Mb (זה מספיק לנגן סרטי HD דרך סטרימר).
למרות האמור לעיל, אני מציע לך (במידה ומדובר בבית חדש) להשקיע בתשתית רשת קווית של 1G .אני כיום מצטער שלא עשיתי זאת - כי פשוט כל ציוד צריך היום רשת (רסיבר, סטרימר, פלייסטיישן, נגן בלו ריי )...
נכנסתי לבית חדש לפני שבועיים ואני משתמש בפתרון ה HPNA של בזק
למרות שהכנתי צנרת לרשת , אני מקבל קצבים של 128MIT בכל המתאמים ומסוגל לצפות בסרט בלו רי בסלון עם ה 6500 מהמחשב (מפגשים מהסוג השלישי).
פשוט לא בא לי להתעסק עם השחלות ומיתוג מרכזי למרות שבעתיד אני כנראה יעשה כן.
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6606
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 503 פעמים
- יצירת קשר:
arotman,
מאוד מוזר מה שאתה אומר כי 40Mb זו מגבלה של הטכנולוגיה, וכל המדידות שערכתי זה באמת הקצבים שמקבלים. בכל מקרה כמו שאמרתי זה לחלוטין מספיק כדי לראות סרטי HD - למרות שלעיתים רחוקות הם יכולים לגמגם
מאוד מוזר מה שאתה אומר כי 40Mb זו מגבלה של הטכנולוגיה, וכל המדידות שערכתי זה באמת הקצבים שמקבלים. בכל מקרה כמו שאמרתי זה לחלוטין מספיק כדי לראות סרטי HD - למרות שלעיתים רחוקות הם יכולים לגמגם
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
זו התוצאה במדידה של הנתב:
EP Management
Tx to 00:01:40 Diagnostic Result
PER(Packet Error Ratio) 0
SNR(Signal to Noise Ratio) 42
PE(Payload Encoding) 128Mbps (16/8/2)
EP Management
Tx to 00:01:40 Diagnostic Result
PER(Packet Error Ratio) 0
SNR(Signal to Noise Ratio) 42
PE(Payload Encoding) 128Mbps (16/8/2)
אני שוב חוזר ואומר שכל מה שתעשה עכשיו (כל הכנת התשתית) תעלה לך הרבה פחות מכל פיתרון בעתיד שתרצה לעשות,
לדעתי שווה לשבת ולתכנן על הנייר מה רוצים ואחר כך לשבת עם בעל נסיון בתחום ולשמוע את ההצעות שלו...
לדעתי שווה לשבת ולתכנן על הנייר מה רוצים ואחר כך לשבת עם בעל נסיון בתחום ולשמוע את ההצעות שלו...
גיא, אני ואתה ודי!
HPNA3 אמור להגיע לקצבים יותר גבוהים, 90Mb בערך, האם אני טועה?
ישנה עוד אפרות והיא רשת על גבי החשמל.
אתר חברה העוסקת בתחום הרשתות על גבי התשתית הקיימת בבית : חשמל וטלפון
http://www.powernet.co.il/company.htm
ישנה עוד אפרות והיא רשת על גבי החשמל.
אתר חברה העוסקת בתחום הרשתות על גבי התשתית הקיימת בבית : חשמל וטלפון
http://www.powernet.co.il/company.htm
מעבר לנקודות רשת, שבו וחישבו על שליטה מרחוק, שליטה חכמה על הבית (המחירים של הדברים האלו הרבה יותר זולים ממה שנדמה בפרט אם נוסעים בתדירות לארה"ב...) העברת כבלי HDMI, כבלי רמקולים וכל דבר שאי פעם חלמתם עליו.
הסיכוי להשתמש בהם יהיה הרבה יותר גבוה ממה שאתם חושבים עליו.
גיא
הסיכוי להשתמש בהם יהיה הרבה יותר גבוה ממה שאתם חושבים עליו.
גיא
גיא, אני ואתה ודי!
תודה על הקישור
לפי האתר של powernet נראה שדרך רשת הטלפון אני יכול לעשות סטרימינג טוב ל HD עד 60 MBPS שזה נשמע לי לא רע, אלא אם כן אני מתכנן על 2 טלויזיות ל HD וזה לא סביר שייקרה .