העברת וידאו מהמחשב ל LCD בלי כניסת VGA ב TV

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
AmirAsaraf פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

קניתי לא מזמן LCD של PHILIPS. לצערי הרב בניתי על זה שאוכל לראות סרטים דרך המחשב אבל אין בטלויזיה VGA.
בחיבור בעזרת SVIDEO האיכות לא משהו. תהיתי האם יש אופציה אחרת אולי דרך ה VGA של המחשב אל ה RGB של הטלויזיה.
ראיתי שממיר VGA ל HDMI עולה מאוד יקר וזה כבר לא אופציה בשבילי.

בברכה, אמיר :roll:
נערך לאחרונה על ידי AmirAsaraf ב 09/07/2008 17:08, נערך פעם 1 בסך הכל.

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #2 

אין ב-LCD כניסת VGA 8O
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

katalanh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 191
קיבל תודות: 2 פעמים

תכין לבד כבל VGA ל RGB

שליחה #3 

קח כבל VGA סטנדרטי של מחשב, תחתוך קצה אחד ותחתוך את כל החוטים הדקים שישנם.

אתה נשאר עם שלושה חוטים עבים בצבעים כחול אדום ירוק. אלו חוטי ה RGB (קומפוננט)

לחוטים אלו תלחים סופיות RCA איכותיות , ויש לך כבל VGA ל RGB לתפארת, חבר את המחשב לטלויזיה ותהנה מאיכות מצויינת.

עלות?

בהנחה שאתה יכול להשיג מלחם ובדיל, כבל VGA בטח יש לך ממחשב ישן, סופיות עולות ממש מעט, כך שהעלות היא מינימלית

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

^^^ הכל טוב רק שאחרי שתעבוד קשה תגלה שזה קשקוש שלא עובד.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

AmirAsaraf פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

אתם גדולים. למה זה לא יעבוד?

שליחה #5 

נראה לי שפשוט עדיף לקנות כבל איכותי (מ VGA ל RGB). יש איזו סיבה שזה לא יעבוד?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

כי חלו במהלך השרשור מספר בלבולים בקשר למושגים יסודיים.

נתחיל ב VGA: זה השם ש IBM נתנו בזמנו לתקן גראפי ל RGB ומאז הוא נשאר איתנו ככינוי לצורה של שקע וכבל לשימוש מחשבים באופן כללי. מה ש VGA מעביר זה RGB אנאלוגי עם אות סנכרון נפרד לגובה ורוחב, כלומר RGBHV.

נמשיך: מה ש katalanh מסביר לך זה שאם תפריד מכבל VGA שלושה גידים תקבל Component. זה לא נכון בעליל וגם אם תשתמש בהם להעברת RGB זה לא יעבוד כי יהיו חסרים לך הגידים להעברת אות הסנכרון שבלעדיו לא תקבל בכלל תמונה.

נסיים: מבלי לדעת מה הדגם של המסך שלך ואלו כניסות יש לו קצת קשה לתת לך עצות נכונות אבל בוא נגלוש לכמה השערות.
1. אם למסך שלך יש כניסות לווידיאו Component בלבד אתה זקוק לממיר אקטיבי מ RGBHV. זה עולה כמה מאות שקלים לכל הפחות. או שתקנה כרטיס מסך חדש שיש לו גם יציאת Component

2. אם למסך שלך יש כניסה המסומנת כ PC RGB זו למעשה כניסת VGA ואתה יכול לחבר בין המחשב לטלוויזיה עם כבל ווידאו של מחשב רגיל.

3. אם למסך שלך יש כניסת SCART אתה שוב בבעיה כי ה RGB ש SCART מוכן לקבל הוא RGBcvs ופועל במתחים שונים לחלוטין מ RGBHV של VGA ושוב תזדקק לממיר אקטיבי..

4. אם למסך שלך יש כניסת HDMI פנויה הפתרון הזול ביותר הוא להחליף כרטיס מסך במחשב לאחד שיש לו יציאת DVI ולחבר ביניהם עם כבל DVI to HDMI.

5. אם מישהו יספר לך שאפשר לחבר יציאת VGA עם ממיר ל DVI ומשם ל HDMI שלח אותו לעזה* כי הוא לא מבין מה שהוא מדבר היות ואי אפשר להמיר RGB אנאלוגי ל RGB דיגיטאלי על ידי מתאם DVI.

AmirAsaraf פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

התשובה שלך אכן מנומקת ועניינית.

שליחה #7 

Catskinner כתב:כי חלו במהלך השרשור מספר בלבולים בקשר למושגים יסודיים.

נתחיל ב VGA: זה השם ש IBM נתנו בזמנו לתקן גראפי ל RGB ומאז הוא נשאר איתנו ככינוי לצורה של שקע וכבל לשימוש מחשבים באופן כללי. מה ש VGA מעביר זה RGB אנאלוגי עם אות סנכרון נפרד לגובה ורוחב, כלומר RGBHV.

נמשיך: מה ש katalanh מסביר לך זה שאם תפריד מכבל VGA שלושה גידים תקבל Component. זה לא נכון בעליל וגם אם תשתמש בהם להעברת RGB זה לא יעבוד כי יהיו חסרים לך הגידים להעברת אות הסנכרון שבלעדיו לא תקבל בכלל תמונה.

נסיים: מבלי לדעת מה הדגם של המסך שלך ואלו כניסות יש לו קצת קשה לתת לך עצות נכונות אבל בוא נגלוש לכמה השערות.
1. אם למסך שלך יש כניסות לווידיאו Component בלבד אתה זקוק לממיר אקטיבי מ RGBHV. זה עולה כמה מאות שקלים לכל הפחות. או שתקנה כרטיס מסך חדש שיש לו גם יציאת Component

2. אם למסך שלך יש כניסה המסומנת כ PC RGB זו למעשה כניסת VGA ואתה יכול לחבר בין המחשב לטלוויזיה עם כבל ווידאו של מחשב רגיל.

3. אם למסך שלך יש כניסת SCART אתה שוב בבעיה כי ה RGB ש SCART מוכן לקבל הוא RGBcvs ופועל במתחים שונים לחלוטין מ RGBHV של VGA ושוב תזדקק לממיר אקטיבי..

4. אם למסך שלך יש כניסת HDMI פנויה הפתרון הזול ביותר הוא להחליף כרטיס מסך במחשב לאחד שיש לו יציאת DVI ולחבר ביניהם עם כבל DVI to HDMI.

5. אם מישהו יספר לך שאפשר לחבר יציאת VGA עם ממיר ל DVI ומשם ל HDMI שלח אותו לעזה* כי הוא לא מבין מה שהוא מדבר היות ואי אפשר להמיר RGB אנאלוגי ל RGB דיגיטאלי על ידי מתאם DVI.
...
תחילה, תודה על התשובה העניינית והמושקעת (Y) . אז לפי מה שאתה אומר הכבל שמציגים באתר הזה:
http://www.cable.co.il/sg_product~220190~54~0.htm
לא שווה הרבה. אוקיי.
הנה לינק לטלויזיה שלי:
http://www.vnp.co.il/index.php?productID=1183
אשמח אם תציע לי את הפיתרון שנותן את האיזון הטוב ביותר בין איכות - מחיר.
(אגב, המחשב שלי זה מחשב נייד שהוא Entertainment PC אז תבין שאי אפשר פשוט להוסיף DVI)
תודה רבה.
(Y)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

הכבל הזה הוא כבל מ VGA (המונח המדוייק הוא D-Sub 15) ל RGBHV עם מחברי BNC. מתאים לחיבור של ציוד מקצועי או מסכים מסחריים שבהם מקובל למצוא חיבור RGB בשקעים נפרדים לכל גיד.

בקישור ששלחת למסך שלך מצויין שיש כניסה ל RGB. כמעט בטוח שמדובר בכניסת VGA סטנדרטית למחשב. תבדוק בבית מה בדיוק יש לך כי מסכים של פיליפס בארץ נמכרים בכמה גרסאות לכל דגם בהתאם למדינה ממנו ייבאו אותו.

AmirAsaraf פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

סכימה של החיבורים

שליחה #9 

Catskinner כתב:הכבל הזה הוא כבל מ VGA (המונח המדוייק הוא D-Sub 15) ל RGBHV עם מחברי BNC. מתאים לחיבור של ציוד מקצועי או מסכים מסחריים שבהם מקובל למצוא חיבור RGB בשקעים נפרדים לכל גיד.

בקישור ששלחת למסך שלך מצויין שיש כניסה ל RGB. כמעט בטוח שמדובר בכניסת VGA סטנדרטית למחשב. תבדוק בבית מה בדיוק יש לך כי מסכים של פיליפס בארץ נמכרים בכמה גרסאות לכל דגם בהתאם למדינה ממנו ייבאו אותו.
...
אני מצרף לך סכמה לתיאור כל החיבורים שיש לי. ממה שקראתי רשום שכדי שהטלויזיה תתפקד כמו מסך מחשב ניתן לחבר רק עם HDMI -DVI (אולי יש מתאם VGA זכר ל DVI נקבה) אז זה ממש מוזר שהם בחרו לא לשים VGA סטנדרטי.
והכל בגלל מוכר מטומטם בחנות שאומר לך בטח שיש VGA של מסך מחשב לכל ה LCD יש.(לא לקנות ב Sale4Me).
לינק ל SPEC של הטלויזיה
http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbi ... serManuals
אמיר

AmirAsaraf פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

חיבור כזה יכול לעזור?

שליחה #10 

אהוד
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 300
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #11 

אמיר לא זה ממיר אנלוגי והHDMI לא יכול לקבל את האות.

אמיר תראה זה די יודע שמסכי פיליפס לא תומכים בVGA כי הטכנולוגיה של הפיקסל פלס לא מאפשרת את זה. מצד שני היא מפצה על כך בתמונת טלויזיה הרבה יוצר טובה מכל דבר אחר.

אני לא יהיה איש בשורה נראה עם אתה רוצה לחבר את המחשב שלך אתה חייב להחליף כרטיס מסך למחשב.

והאמת החסרון הזה בפיליפס זה מה שגרם לי לקנות סמסונג בסוף.
כל הכסף בעולם לא יכול לקנות ידע.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

Re: חיבור כזה יכול לעזור?

שליחה #12 

...
לא. ראה תשובה מספר 5 שבה כבר חזיתי שיציעו משהו דומה. הרעיון שב ועולה והוא פשוט לא יעבוד. כדי להבין למה צריך לדעת שמחבר DVI-I הקיים במחשבים משדר בו זמנית גם RGB דיגיטאלי התואם ל HDMI וגם RGB אנאלוגי התואם ל VGA. אבל אלו שני מסלולים נפרדים ואתה לא יכול להעביר מאחד לשני. בשביל זה צריך ממיר אקטיבי.

מהתמונה ששמת כאן רואים שלמסך שלך אין כניסת RGB אלא שתי כניסות SCART. זה עוזר לך כמו כוסות רוח למת כי כדי להעביר מ RGBHV של VGA ל RGBcvs של SCART צריך ממיר אקטיבי שעולה לא מעט גם כן.

בקיצור, יש לך את האפשרויות הבאות:
1. להשאיר הכל כמו שהוא
2. לרכוש ממיר אקטיבי מ RGBHV של VGA ל RGBcvs של SCART
3. לרכוש ממיר אקטיבי מ VGA ל Component
4. לרכוש ממיר מ RGBHV של VGA ל RGB דיגיטאלי של HDMI
5. להחליף את המחשב או את המסך

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #13 

בהנחה שיש לך מחשב לא חדש עם חריץ AGP לכרטיס מסך, הנה פתרון בכ-150 ש"ח. כרטיס מסך עם יציאת DVI:
http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=379329
את יציאת ה-DVI תוכל לחבר למסך שלך עם כבל DVI ל-HDMI שעולה 40 שקל ב-KSP.

לדעתי זהו הפתרון הכי נכון והכי איכותי למצבך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #14 

יש לו מחשב נייד

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #15 

צודק, לא שמתי לב להערת האגב באמצע השרשור...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #16 

אני הייתי מציע לך ללכת על אופצייה 3 ש-Catskinner הציע. הנה מוצר יחסית לא יקר שיודע להמיר רזולוציה של 1024 על 768 ל-720P בחיבור קומפוננט:
http://www.amazon.com/StarTech-VGA2CPNT ... 867&sr=8-5
ניתן ברזולוציה הזו לצפות בתכני 720P שהם 16:9 באיכות מצויינת (ע"י הגדרות Resize נכונות ב-FFDShow).
אתה יכול להזמין את המוצר לארץ בעזרת שירותי משלוח כמו Mustop, Ushops, USAddress וכו.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #17 

יש גם את ה FC-14 של קרמר מירושלים אבל נראה לי שזה מכשיר הרבה יותר יקר
http://www.kramerelectronics.com/indexe ... sp?desc=56

AmirAsaraf פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

תודה לכל המשיבים.

שליחה #18 

בהחלט הצגתם לי את כל האלטרנטיבות הקיימות. וכנראה שאמכור את המחשב הנייד שלי ואקנה HTPC.
תודה רבה לכולם..!!!!
(Y) (Y) (Y) :wink:

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”