חיבור מחשב לטלויזיה ללא כרטיס מסך

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
שלח תגובה
דורון_ז פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

האם אפשרי והאם כדאי לחבר איכשהו מיציאת הVGA שבלוח אם, דרך מתאם, אל טלויזיה שיש לה כניסות S-video, קומפוננט, ו RCA רגיל.
בעזרת משהו כזה:
http://www.nextag.com/Cables-Unlimited- ... rices-html

המטרה שלי היא חסכון בכסף - אין לי מספיק כדי להוציא על כרטיס מסך.
מה גם שעד כמה שהבנתי, כרטיס מסך בסיסי מוסיף לי רק יציאת S-video, שהיא נחותה מהכניסת קומפוננט שיש לי בטלויזיה. אז מבחינת איכות, אפילו אם היה לי כרטיס כזה, עדיין היה לי הכי נכון לחבר את הVGA אל הקומפוננט.

או שאני טועה?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

היו על זה לא מעט שרשורים כבר. זה לא יעבוד.
המרה מ VGA ל Component היא המרה אקטיבית שדורשת קצת אלקטרוניקה באמצע - מה שקרוי גם transcoder. הכבלים המתיימרים לחבר בין VGA ל Component יעבדו רק עבור ציוד שיודע לבצע את ההמרה בעצמו. לדוגמא, יש מסכים שמסוגלים לקבל אות Component דרך חיבור ה VGA וסביר שיש גם מכשירים שיודעים להוציא Component דרך יציאת VGA.

במקרה שלך זה לא יעבוד ואתה זקוק ל Transcoder כדוגמת זה: http://www.kramerelectronics.com/indexe ... sp?desc=56
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

דורון_ז פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

הבנתי. תודה על ההסבר.

רק עוד שאלה אחת: אז אם אני חייב כרטיס מסך, יש יציאה יותר טובה מאשר S-video שתתאים לטלויזית CRT עם כניסות קומפוננט? בלי להיכנס לעומק של מה זה בדיוק יציאות DVI / HDTV / VIVO / HDMI , האם אחד (או יותר) מאלה יכול לעבוד בשבילי?

(מצטער שאני שואל, אבל ניסיתי לחפש בפורום, ואני כל הזמן מוצא רק התייחסויות לדברים דיגיטליים שטוחים ודקים. כנראה שעבר זמנה של הCRT שיש לי בבית...)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

תראה, חבל להכניס אותך להוצאות. טלוויזיה CRT, מלבד חריגים שעלו הרבה מאוד כסף בזמנו, מוגבלת להצגת תכנים ב PAL, כלומר 576 שורות סה"כ. זו גם המגבלה של חיבור s-video כך שלדעתי אין לך מה לצפות לשיפורים מרעישים.

אם אתה חייב כי מדגדות לך האצבעות שמחזיקות את כרטיס האשראי אז רכוש כרטיס מסך שיש לו גם יציאת component. הם כבר לא מי יודע מה יקרים ובטח יעלו לך פחות מרכישת Transcoder.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

דורון_ז פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

לא יודע מה הסיבה הטכנית, אבל חיבור S-video תמיד נראה לי גרוע, גם כשאני רואה אצל חברים, וגם פעם לפני שהתקלקל לי הכרטיס מסך לפני שנה.
הצבעים נראים לא טוב, וגם קצב הריענון גרוע - אני ממש רואה את הפריימים מתחלפים כשיש סצינות אקשן.

אני אחפש כרטיס מסך עם יציאת קומפוננט. תודה רבה.

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”