אפשר בבקשה לקבל המלצות למגבר משומש rotel ra02 .
בוא ואנסה להסביר לך כפי שהייתי רוצה שיסבירו לי
כמו כל התקן חשמלי, הרמקול הוא בעל אימפדנס (עכבה).
האימפדנס הוא פרמטר (מספר, הנמדד ביחידות של אוהם) המתאר את הקשר בין המתח והזרם והוא מורכב משקלול של רכיביו ההתנגדותיים, הקיבוליים וההשראותיים של הרמקול.
התנהגותם של הרכיבים ההשראותיים והקיבוליים תלויה בתדר ולכן האימפדנס עצמו הוא פונקציה של תדר אות הכניסה (באודיו בין 20Hz ל 20KHz).
עד כאן מבוא לחשמל 1...
בגדול, מכך נובע שתכנונים שונים של רמקולים מביאים לתגובות שונות של הרמקולים לתדרים השונים.
(זה כמובן עוד לפני שדיברנו על הבדלים מהותיים אחרים שעושים שינויים בין רמקולים כמו שוני בדרייברים, בחומרים, בקרוס אובר, בתיבה ובעיקר בחללי ההאזנה השונים של המאזינים השונים)
ברמה האינטואיטיבית ניתן לומר שמה שאנשים מכנים "רמקול קשה לדחיפה" הוא רמקול כזה שהאימפדנס שלו (באופן ממוצע) הוא נמוך ולכן יצרוך מהמגבר יותר זרם .
כמו כל התקן חשמלי, הרמקול הוא בעל אימפדנס (עכבה).
האימפדנס הוא פרמטר (מספר, הנמדד ביחידות של אוהם) המתאר את הקשר בין המתח והזרם והוא מורכב משקלול של רכיביו ההתנגדותיים, הקיבוליים וההשראותיים של הרמקול.
התנהגותם של הרכיבים ההשראותיים והקיבוליים תלויה בתדר ולכן האימפדנס עצמו הוא פונקציה של תדר אות הכניסה (באודיו בין 20Hz ל 20KHz).
עד כאן מבוא לחשמל 1...
בגדול, מכך נובע שתכנונים שונים של רמקולים מביאים לתגובות שונות של הרמקולים לתדרים השונים.
(זה כמובן עוד לפני שדיברנו על הבדלים מהותיים אחרים שעושים שינויים בין רמקולים כמו שוני בדרייברים, בחומרים, בקרוס אובר, בתיבה ובעיקר בחללי ההאזנה השונים של המאזינים השונים)
ברמה האינטואיטיבית ניתן לומר שמה שאנשים מכנים "רמקול קשה לדחיפה" הוא רמקול כזה שהאימפדנס שלו (באופן ממוצע) הוא נמוך ולכן יצרוך מהמגבר יותר זרם .
נערך לאחרונה על ידי yairjazz ב 10/07/2008 13:10, נערך פעם 1 בסך הכל.
לא הסאונד אלא המוסיקה היא לב העניין:
כשהיא מצויינת - הסאונד לא מהווה מכשול , וכשהיא מחורבנת - הסאונד לא מהווה פיצוי.
The SideMan
הכל ג'אז
The SideMan
הכל ג'אז
כמה אמורים הפרמטרים שהסברת לתת אינפורמציה על הרמקול . כלומר יש דרך לבחור בחירה גסה בין קטגוריות של רמקולים לפי הפרמטרים אפילו לפני ששומעים אותם ?
מצד שני אם רק השמיעה היא הקריטריון לבחירת רמקולים איך מסייעים הפרמטרים השונים בשיקלול ?
מצד שני אם רק השמיעה היא הקריטריון לבחירת רמקולים איך מסייעים הפרמטרים השונים בשיקלול ?
DB הוא פרמטר אחר לגמרי (ומופיע בכמה הקשרים שונים).
כמו שכבר השכלת להבין - הפרמטרים הללו לא אומרים כלום על איך שהרמקול נשמע.
הם נתונים פיזיקליים של הרמקול. זה בדיוק כמו שהמשקל, הצבע, כמות הדרייבירים והחומר ממנו הם עשויים לא אומר כלום על איך ישמע הרמקול.
כמו שכבר השכלת להבין - הפרמטרים הללו לא אומרים כלום על איך שהרמקול נשמע.
הם נתונים פיזיקליים של הרמקול. זה בדיוק כמו שהמשקל, הצבע, כמות הדרייבירים והחומר ממנו הם עשויים לא אומר כלום על איך ישמע הרמקול.
לא הסאונד אלא המוסיקה היא לב העניין:
The SideMan
הכל ג'אז
The SideMan
הכל ג'אז
האם יש פרמטרים שמבטאים איך יישמע הרמקול ?
כלומר מחלק מהתשובות בשירשור הזה כאילו משתמע שמבחן היחיד הוא שמיעה סובייקטיבית של הרמקול.
האם יכול להיות שהפרמטר הקובע הוא המחיר ?
2 מה ההקשרים של DB ? ( בשירשור הזה זה הוזכר ביכולת של הרמקול להדחף עי המגבר )
כלומר מחלק מהתשובות בשירשור הזה כאילו משתמע שמבחן היחיד הוא שמיעה סובייקטיבית של הרמקול.
2 מה ההקשרים של DB ? ( בשירשור הזה זה הוזכר ביכולת של הרמקול להדחף עי המגבר )
- Frosti7
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 596
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
1.לא אין פרמטר שיקבע איך הרמקול ישמע, אלה רק באיזה עוצמה (ווליום) הוא ינגן עם מגבר נתון,snow707 כתב:האם יש פרמטרים שמבטאים איך יישמע הרמקול ?
2 מה ההקשרים של DB ? ( בשירשור הזה זה הוזכר ביכולת של הרמקול להדחף עי המגבר )...
לדוגמא רמקול שהנצילות שלו היא 83 צריך מגבר הרבה יותר חזק מרמקול שהDB שלו 91, כדי שתשמע באותו הווליום
2.בידיוק.
3.בחזרה לנושא השרשור שזה המגבר של ROTEL
לי יצא לשמוע את הדגם היותר יקר שלהם RC1070
ולהשוות אותו למגברים זולים כמו ה NAD 325 וכמו Cambridge Audio
כאשר הNAD והקמברידג לא נחשבים להכי איכותיים בתחום(למרות שלדעתי במחיר שלהם אין משהוא אחר)
עדיין הם פשוט השאירו את הROTEL הרחק הרחק מאחור,
הרוטל פשוט איכזב בצורה מפתיעה,
מאוד מתכתי, מאוד בהיר, בס יורד נמוך אבל מאוד דק ובלי נפח,
בגדול לדעתי מגברי הכניסה של רוטל הם הדוגמה הכי טובה לאיך לא מייצרים מגברים.
על איזה רמקול , באיזה גודל חלל ?
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
RA06 עם Diamond 9.1. נכון - לא הרמקול האולטימטיבי אבל שמעתי אותו עם כמה מגברים והוא נשמע הרבה יותר טוב איתם, מה גם שזה הרמקול שלי כרגע ואני מאוד מרוצה איתו (וגם מכיר אותו מן הסתם). חלל האזנה היה של חנות (לא מעוניין לפרסם שמות).
גם בתערוכה הדגימו איתם את הרמקולים של Highland . גם שם השמיעו עם כמה מגברים ולדעתי הרוטל עשה להם עוול.
(שם יתכן והיה דגם RA05 שעד כמה שזכור לי דיי זהה ל 06 למעט תוספת של שלט)
RB 1080 - על B&W 805,803 - סאונד צעקני למרות שבדיקה עם מגבר אחר (ארקאם) ה 805 נתנו צליל שגרם לי להכריז עליהם בתור הרמקולים הבאים שלי.
מהבדיקות שתיארתי, אני אישית קיבלתי פחות או יותר (תמיד יש מי שיגיד שלא) את ה"תמונה" שרוטל נותנים והאוזן שלי הגיעה למסקנה פעם אחר פעם שזה פשוט לא מה שאני מחפש כי לרוב אני נוטה לסאונד שונה בתכליתו.
גם בתערוכה הדגימו איתם את הרמקולים של Highland . גם שם השמיעו עם כמה מגברים ולדעתי הרוטל עשה להם עוול.
(שם יתכן והיה דגם RA05 שעד כמה שזכור לי דיי זהה ל 06 למעט תוספת של שלט)
RB 1080 - על B&W 805,803 - סאונד צעקני למרות שבדיקה עם מגבר אחר (ארקאם) ה 805 נתנו צליל שגרם לי להכריז עליהם בתור הרמקולים הבאים שלי.
מהבדיקות שתיארתי, אני אישית קיבלתי פחות או יותר (תמיד יש מי שיגיד שלא) את ה"תמונה" שרוטל נותנים והאוזן שלי הגיעה למסקנה פעם אחר פעם שזה פשוט לא מה שאני מחפש כי לרוב אני נוטה לסאונד שונה בתכליתו.