מערכת ק"ב באיכות סאונד גבוהה
שלום לחברי הפורום,
אני מעוניין לשלב מערכת ק"ב שעיקר השימוש בה הוא לשמיעת מוזיקה רב-ערוצית - מדיה של SACD , DVD-AUDIO והופעות חיות ב DTS .
סוג המוזיקה - רוק ופופ (ג'נסיס, פינק פלויד, דייר סטרייטס, פיטר גבריאל, מייק אולדפילד וכו')
יש לי רסיבר ימהה 750 + רמקולי מדף MISSION 31 שאר הרמקולים של וורפדייל + סאב ימהה.
מדובר במערכת לחדר שינה.
איך אני משפר את הסאונד משמעותית אבל שומר על סאונד רב-ערוצי?
בשיפור הסאונד אני מתכוון שהסאונד יהיה מרגש, חם, כיפי כמו סטראו טוב (למשל, מגבר טוב של וינסנט עם רמקולים מתאימים).
אם לסכם - מה השילוב המנצח שיתן סאונד מרגש אבל לא רק בסטראו?
חשבתי לטפל רק ברמקולים הקדמיים אבל מהתגובות שקיבלתי אני מבין שזה צריך להיות שילוב של הרמקולים + רסיבר.
האם רסיבר ק"ב של וינסנט (דגם 382 SV למשל) יתן סאונד חם ועגול כמו הגברת המנורות המפורסמת שלו?
האם כדאי קודם לרכוש אותו ורק אחר כך להתאים לו רמקולים?
האם אפשר/מומלץ להשאיר את הרסיבר ימהה ולהוסיף לו רכיב שישפר את הסאונד שלו או שחבל להתעסק בזה?
אודה להמלצותיכם,
ארז
אני מעוניין לשלב מערכת ק"ב שעיקר השימוש בה הוא לשמיעת מוזיקה רב-ערוצית - מדיה של SACD , DVD-AUDIO והופעות חיות ב DTS .
סוג המוזיקה - רוק ופופ (ג'נסיס, פינק פלויד, דייר סטרייטס, פיטר גבריאל, מייק אולדפילד וכו')
יש לי רסיבר ימהה 750 + רמקולי מדף MISSION 31 שאר הרמקולים של וורפדייל + סאב ימהה.
מדובר במערכת לחדר שינה.
איך אני משפר את הסאונד משמעותית אבל שומר על סאונד רב-ערוצי?
בשיפור הסאונד אני מתכוון שהסאונד יהיה מרגש, חם, כיפי כמו סטראו טוב (למשל, מגבר טוב של וינסנט עם רמקולים מתאימים).
אם לסכם - מה השילוב המנצח שיתן סאונד מרגש אבל לא רק בסטראו?
חשבתי לטפל רק ברמקולים הקדמיים אבל מהתגובות שקיבלתי אני מבין שזה צריך להיות שילוב של הרמקולים + רסיבר.
האם רסיבר ק"ב של וינסנט (דגם 382 SV למשל) יתן סאונד חם ועגול כמו הגברת המנורות המפורסמת שלו?
האם כדאי קודם לרכוש אותו ורק אחר כך להתאים לו רמקולים?
האם אפשר/מומלץ להשאיר את הרסיבר ימהה ולהוסיף לו רכיב שישפר את הסאונד שלו או שחבל להתעסק בזה?
אודה להמלצותיכם,
ארז
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
אתה בדרך נכונה. יש בפניך המון אופציות. אני הייתי מתחיל בהגברה - או להחליף לרסיבר יותר מוסיקלי או אם אתה מרוצה מהימאהה שלך שקצת מיושן, להוסיף מגבר כח\אינטגרייטד חיצוני.
אילו רמקולים קדמיים יש לך? מה התקציב שלך בגדול?
אילו רמקולים קדמיים יש לך? מה התקציב שלך בגדול?
חשבתי קודם להשקיע 5-6K בשדרוג הרמקולים הקדמיים אבל אני מבין שבלי לטפל בהגברה הסאונד לא ישתפר למה שאני חותר.
הרמקולים הקדמיים הם MISSION M31I (חדר שינה....).
עכשיו השאלה מה ההשקעה הנדרשת בהגברה שתהיה אפקטיבית לשיפור הסאונד?
אם מדובר בעוד 5K , אז נראה לי שאדחה את כל העניין למועד אחר.
אם הבנתי נכון, אין טעם להחליף כעת רמקולים, להשאר עם סאונד לא מספק ובבוא היום להחליף הגברה ושוב יהיה צורך לטפל ברמקולים.
יש רעיונות?
תודה
ארז
הרמקולים הקדמיים הם MISSION M31I (חדר שינה....).
עכשיו השאלה מה ההשקעה הנדרשת בהגברה שתהיה אפקטיבית לשיפור הסאונד?
אם מדובר בעוד 5K , אז נראה לי שאדחה את כל העניין למועד אחר.
אם הבנתי נכון, אין טעם להחליף כעת רמקולים, להשאר עם סאונד לא מספק ובבוא היום להחליף הגברה ושוב יהיה צורך לטפל ברמקולים.
יש רעיונות?
תודה
ארז
חיובי, יד שניה בא בחשבון.
שמעתי עד עכשיו רמקולים חדשים במחירים 5-6K ולא אמרתי "וואו".
רק דגם אחד שהיה מחובר להגברה מעולה של וינסנט נשמע מרשים ומרגש. מכאן אני חושש שללא טיפול בהגברה זה לא יהיה שדרוג משמעותי.
אבל אני פתוח לניסיונות....אולי רמקול איכותי יותר מיד שניה יהיה "וואו".
ארז
שמעתי עד עכשיו רמקולים חדשים במחירים 5-6K ולא אמרתי "וואו".
רק דגם אחד שהיה מחובר להגברה מעולה של וינסנט נשמע מרשים ומרגש. מכאן אני חושש שללא טיפול בהגברה זה לא יהיה שדרוג משמעותי.
אבל אני פתוח לניסיונות....אולי רמקול איכותי יותר מיד שניה יהיה "וואו".
ארז
חברים,
כפי שאני מבין את המצב, עומדות בפני 3 אלטרנטיבות:
1. לחפש רמקול מתאים ככל האפשר לרסיבר הנוכחי (ימהה 750 ), בעתיד לשדרג גם את הרסיבר ואולי אצטרך לשדרג שוב את הרמקולים בהתאם לרסיבר העתידי.
2. לשלב מגבר סטריאו עם הרסיבר (לרסיבר יש כניסות PRE-OUT )ולהתאים את הרמקולים למגבר סטריאו.
3. לרכוש בבת אחת גם רסיבר ק"ב בעל איכות מוזיקלית גבוהה וגם רמקולים מתאימים.
אז מניסיונכם, מה המלצתכם ומה המשמעות מבחינת ההשקעה הנדרשת בכל אלטרנטיבה?
תודה
ארז
כפי שאני מבין את המצב, עומדות בפני 3 אלטרנטיבות:
1. לחפש רמקול מתאים ככל האפשר לרסיבר הנוכחי (ימהה 750 ), בעתיד לשדרג גם את הרסיבר ואולי אצטרך לשדרג שוב את הרמקולים בהתאם לרסיבר העתידי.
2. לשלב מגבר סטריאו עם הרסיבר (לרסיבר יש כניסות PRE-OUT )ולהתאים את הרמקולים למגבר סטריאו.
3. לרכוש בבת אחת גם רסיבר ק"ב בעל איכות מוזיקלית גבוהה וגם רמקולים מתאימים.
אז מניסיונכם, מה המלצתכם ומה המשמעות מבחינת ההשקעה הנדרשת בכל אלטרנטיבה?
תודה
ארז