לפני מס' ימים רכשתי מגבר חדש RXV863 וברשותי רמקולים של פולק אודיו ישנים אך טובים RT12 - קדמים
LS F/X - אחוריים
CS250-S - סנטר
לאחר חיבור וכיוון כל החלקים הגעתי לרגע המתוק הכנסתי דיסק של פינק פלויד ובום העוצמה חלשה הגברתי את הווליום ל -25DB ועדיין זה לא זה הרמקול נשמע עצור (לציין שברשותי 2090 של ימהה עם 100W לקדמיים שנתן יותר כוח מיד בהתחלה לציין שהמקסימום ווליום ב 863 זה +15DB התבאסתי והכנסתי סרט 5.1 ערוצים והמצב רק החמיר העלתי ווליום ל -15DB כמו כן כיילתי ידני והעלתי את הLEVEL למקס' בכל הרמקולים וזה עדיין לא נשמע פתוח וחזק כמו שהתרגלתי ב 2090. אשמח להצעות מה אני יכול לשנות במגבר ואם התשובה היא כלום אולי תעזרו לי ותשדכו לרמקולים שלי מגבר ימהה עם כוח שיפתח אותם או מגבר מחברה אחרת עם יכולות דומות (חשוב שיהיה את הפורמטים החדשים HD לסוגיו)
אשמח לקרוא מה דעת המומחים
אין לי הגבלה של-15DB זה מתיחס לכמה ווליום כיוונתי ועדיין זה לא הספיק כמו כן Volume Menu מכוון למקסימום 16.5DB+ בשל כך -15 DB נראה לי המון על מנת לשמוע טוב או קרוב לטוב כי זה מאוד קרוב למקסימום (הסקלה של הווליום בין -70DB ל +16.5DB)
לגביי הDVD מדובר במכשיר ישן ימהה S700 מחובר בכבל אופטי לגביי הגדרות ווליום בDVD אין וגם אם יש לא ביצעתי שום שינוי מאז הוצאת ה 2090
לגביי שמיעת הרסיבר עם רמקולים כמו שלי (שלי בני 10 שנים ) אז כן שמעתי אותו עם זוג של פרדייי לא זוכר את הדגם אך נאמר לי שזה דומה מאוד למה שיש לי ובבדיקה הווליום היה מכוון על -27DB וזה היה טוב מאוד.
חברה יש עוד דעות או המלצות בבקשה אני בדילמה קשה
amit71 כתב:אין לי הגבלה של-15DB זה מתיחס לכמה ווליום כיוונתי ועדיין זה לא הספיק כמו כן Volume Menu מכוון למקסימום 16.5DB+ בשל כך -15 DB נראה לי המון על מנת לשמוע טוב או קרוב לטוב כי זה מאוד קרוב למקסימום (הסקלה של הווליום בין -70DB ל +16.5DB)
לגביי הDVD מדובר במכשיר ישן ימהה S700 מחובר בכבל אופטי לגביי הגדרות ווליום בDVD אין וגם אם יש לא ביצעתי שום שינוי מאז הוצאת ה 2090
לגביי שמיעת הרסיבר עם רמקולים כמו שלי (שלי בני 10 שנים ) אז כן שמעתי אותו עם זוג של פרדייי לא זוכר את הדגם אך נאמר לי שזה דומה מאוד למה שיש לי ובבדיקה הווליום היה מכוון על -27DB וזה היה טוב מאוד.
חברה יש עוד דעות או המלצות בבקשה אני בדילמה קשה
...
אם ככה מוזר מאוד...
כמו שאמרת כבר בסביבות 27DB- אתה אמור לשמוע כמו שצריך.
הכל מחובר נכון מבחינת הרמקולים?
נסה לנתק את כל הרמקולים, תחבר שוב רק את הזוג שלך (ימין שמאל) שם לב שאתה מחבר אדום ברמקול לאדום ברסיבר...
ה RX-V863 באמת רסיבר די חזק כאשר הוא משולב עם רמקולים ביתיים, ה RT12 בהחלט כאלה.
אפילו ב Manual (עמוד 24) יש משפט שמתייחס לזה:
[left]
This unit has more than enough power for any home use. However, if you want to add more power to the speaker output or if you want to use another amplifier, connect an external amplifier to the PRE OUT jacks. [/left]
אני בדעה כי משהו בהגדרות שלך ברסיבר איננו כשורה.
בדוק את הגדרות ה Impedance. ודא כי הרמקולים מוגדרים כ Large. הגדרות ה Cross. ודא כי Dynamic Range מכוון על Max. חיבורי רמקולים ועוד...
בנוסף לפני שאתה מתחיל בבדיקה, הייתי מחזיר את הרסיבר למצב Default.
ziv_r כתב:ה RX-V863 באמת רסיבר די חזק כאשר הוא משולב עם רמקולים ביתיים, ה RT12 בהחלט כאלה.
[left]
This unit has more than enough power for any home use. However, if you want to add more power to the speaker output or if you want to use another amplifier, connect an external amplifier to the PRE OUT jacks. [/left]
בדוק את הגדרות ה Impedance. ודא כי הרמקולים מוגדרים כ Large. הגדרות ה Cross. ודא כי Dynamic Range מכוון על Max. חיבורי רמקולים ועוד...
בדקתי שוב את כל החיבורים וביצעתי כיוון ידני ע"פ החוברת וע"פ התגובות שרשמתם .
הדבר שיצר את השינוי הגדול זה ה SP LEVEL כרגע הקידמיים מכוונים למקס' והסנטר והאחורי כמעט במקס' האם זה מצב בסדר מבחינת עיוות (אם בכלל יש) של הצליל. אם כן אז המגבר בסדר גמור .באזור ה 27- DB הצליל חזק מאוד ויפה גם בסרטים 5.1 וגם בסטריאו . מחכה לשמוע את הצעצוע בDTS
זה לא אמור להיות ככה, אז תוריד את התוספות db שנתת לרמקולים
ותגביר את הרסיבר בעוד 10db, תגייע לאותו מצב.
לא מכיר את הרמקולים האלו אבל נשמע מוזר מאוד.
יש לך אפשרות אולי לקחת את הרסיבר לחבר או לחנות שקנית ונסה אותו עם רמקולים אחרים לבדיקה?
גם את זה ניסיתי אבל התוצאה לא דומה ב 5.1 נאלצתי להגיע ל14-DB ולאחר ההגברה בSP LEVEL אני שומע מעולה גם ב-29 DB .חברה אני אשמח לשמוע דעות/הצעות נוספות האם המצב שתארתי בסדר או שיש כאן בעיה שצריך לפתור (ואם יש אז אני בטוח לא יודע מה לעשות ) .kingshoko מה קורה אצלך מבחינת המגבר ועוצמת הווליום בDB בעיקר ב5.1 ערוצים ואם תוכל לתת פרטים טכניים על הרמקולים שלך כדאי שאני יוכל להשוות.תודה רבה
בדיוק,
גם אני לא הבנתי מה מפריע לך שזה נמצא על -15DB ורק אז אתה שומע כמו שאתה רוצה...
שוב, זה שאתה מעלה DB לכל רמקול בנפרד לא נותן כלום, מבחינת הרסיבר והרמקול זה בדיוק כמו שאתה מגביר עוד...
זה שאתה עכשיו נמצא על נגיד 25DB -ומרוצה, אבל הגברת את הרמקולים בעוד 10DB כל אחד.... אז הם והרסיבר נמצאים על -15DB למרות שאתה רואה ברסיבר שרשום -25DB
בדרך כלל סרטים ומוזיקה אני שומע על -29\-27 ואם בא לי שכל השכונה תשמע אז -23\-25
לא יצא לי לעבור את זה.
יש לי פוקל 816V כל הסידרה.
לינק אולי יעזור לך למפרט שלהם - http://www.focal.tm.fr/
חפש chorus 800V ואז 816V.
לגבי ה15-DB זה לא מפריע לי רק שאותו רסיבר נתן עוצמה יפה ב27-DB עם רמקולים של פרדיי שלפחות ע"פ המוכר דומים בנתונים לRT12 כמו כן המקס' של הרסיבר כמו שצינתי הוא 16.5+ DB ונראה לי קצת לא תקין להגיע ל15- או 10- DB כדאי לשמוע את אותו צליל כמו ב 27-DB. מה אתה אומר ziv_r האם מה שעשיתי (הגברה ע"י הSP LEVEL ) בסדר או שיש לי כאן בעיה אחרת או שאני לגמרי טועה בכל העיניין כמו שצינו שני החברים בשירשור.
ziv_r כתב:ה RX-V863 באמת רסיבר די חזק כאשר הוא משולב עם רמקולים ביתיים, ה RT12 בהחלט כאלה.
[left]
...
זיו יש לך טעות בהגדרה ואולי גם לבחור יכול להיות שזה המקור!הכוונה אם הבעיה בעוצמה היא מתבטאת בפסקול הדיגיטאלי!כלומר DTS וDOLBY דרך היציאות הדיגיטאליות!אז הDINAMIC RANGE אמור להיות על OFF !!!כי אם הגדרת על ON אז הוא מנמיך את העוצמה והפיצוצים לשמיעה בלילה של סרטים!!!
amit71,
השימוש של העלאת ווליום פרטנית לכל רמקול אמורה להעשות רק על ידי RC של הרסיבר או בעזרת SPL, כל שימוש אחר מבטיח תוצאות לא מדוייקות.
אתה טוען כי הרמקולים "נפתחים" רק בווליום של 15-, אין רע בדבר, זהו ווליום אשר מותר להגיע אליו ואין מה לחשוש ממנו.
אני במקומך הייתי מחזיר הכל ל Default ועובד עם RC. אם התוצאות לא משביעות רצון, הייתי מבצע שינויים קלים מאוד, אך לא ברמה שאתה תיארת.
ADICT,
הטעות אינה אצלי.
אם כבר הזכרת Dynamic Range, רענן את הזכרון וקרא שוב מה השימוש שלו.
ברסיבר המדובר, אנחנו מדברים על Adaptive dynamic Range, כלומר רמת ה DR תלויה בווליום כפי שניתן לראות בתמונה המצורפת. אומנם רשמת כי הוא: "מנמיך את העוצמה והפיצוצים" אך רצוי היה לפרט ולומר כי מטרתו הורדת הבזקים פתאומיים של סאונד פתאומי כמו פיצוצים לרמת אודיו שטוחה, ללא קפיצות פתאומיות. שימושי במיוחד בלילה כאשר בני הבית יושנים ואין רצון לשחק עם הווליום בכל סצנה.
כאשר הווליום גבוה, כמו במקרה שלפנינו, גם אם ה ADR מופעל, סביר להניח כי הוא לא יגרום לשום ירידה ברמת ה DR מכיוון שהווליום גבוה.
אתה מדבר על אותה גברת שאני דיברתי אך בשינוי אדרת!אני לא מתיימר לשים משקפיים ולהסתכל על הסקיצות הנל!אני כן יודע בוודאות!שהטווח הדינמי שאתה מדבר עליו(ובכל רסיוור)משמש להנמכת עוצמות פתאומיות כגון פיצוצים וכדומה לשמיעה בלילה!וככל שתגביר את הטווח כלומר LOW ואחרי כן MID HI כך תלך העוצמה ותרד!!גם אם תגביר!!עשה ניסוי ושים סרט בדולבי דרך הדיגיטאליות ושים את הטווח הדינמי על מקסימום!אתה תישמע ללא עוצמה !וכל הסאונד נחנק!שזו המטרה של העניין!(דרך הסטאפ של הרסיוור)להבדיל ממצב MIDNIGHT שהוא משמש לאותה מטרה אך בסאונד בכניסות אנלוגיות כגון כבלים וכדומה!כך שאם אתה אומר לכוון את הטווח הדינמי על מקסימום אתה עושה בדיוק להיפך!!
kingshoko כתב:לא נכון
בדגם הזה 863 אתה אמור להגדיר על max ורק אז תשמע כמו שצריך ולא יהיו לך
הנחתות בסאונד
...
אם אתה אומר על סמך ידע ועובדות!אז סבבה!אם אתה זורק ביגלל שנישמע לך ככה אז זו שטות מוחלטת!טווח דינמי זה טווח דינמי!מה זה משנה אם זה פיוניר ,ימהה,אונקיו פרוסאונד,,,או שרווד!ואם אתה מפעיל טווח דינמי על ON !אז הנמכת את העוצמה נקודה!!!LOW זה הטווח מונמך קצת!MID הטווח מונמך בינוני !HI הטווח מונמך למקסימום!!!
איש אתה טועה.
יש לי את הרסיבר המדובר rxv863 ואתה מוזמן לבוא ולראות/לשמוע...
אם אתה מגדיר min יש לך הנחתות בסאונד, במצב max אתה שומע את כל הטווח ללא
הנחתות.
ADICT,
אתה צודק לגבי השימוש של DRC, אך אתה צריך להבין כי ברסיבר אשר הינו נושא שרשור זה קיים דור מתקדם אשר מתנהג בצורה חכמה יותר כפי שהסברתי בהודעה קודמת שלי.
ההגדרה ברסיבר מוגדרת כ Dynamic Range, כלומר עבור תוצאות מיטביות יש לכוון את הערך ל Maximum כפי ש kingshoko ציין.
אתה מתבלבל עם Dynamic Range Compression. במצב זה, יש לכוון על הערך על Off על מנת שלא יפגע הטווח הדינאמי.
אתה רשמת בעמוד קודם כי אתה לא מנוסה עם רסיברים של Yamaha. אומנם חלק מהדברים שרשמת נכונים, אבל ציינת מספר הטעיות אשר היו יכולות להמנע אם פשוט היית מעיין ב Manual כפי שבעלי הרסיבר המדובר נהגו.