תודה רבה על העזרה
מעוניין לרכוש טלוויזית LCD/פלסמה מבקש עצתכם
בזמן האחרון אני מחפש מסך טלוויזיה אני עדיין מתלבט בין LCD לפלסמה, וקיוויתי שתוכלו לעזור לי בעניין, מבחינת תצוגה אני חושב שלLCD תצוגה יפה יותר, אבל אולי תצליחו לשכנע אותי אחרת. השימוש יעשה בעיקר בשידורי טלוויזיה רגילים (בממיר דיגיטלי), והמרחק מהמסך הוא כ-2-3 מטר. לעיתים יהיה שימוש לצפיית סרטי DVD או פרקי סדרות מהאינטרנט (מסך רחב). אני חושב שאני מכוון ל32 אינץ', אם זה נראה לכם גדול מדי למרחק הזה אנא אמרו לי, והמחיר בסביבות 3000+-..
תודה רבה על העזרה
תודה רבה על העזרה
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
לפי התכנים שלך פלזמה תתאים לך יותר מ-LCD.
במרחק הצפייה שציינת מסך "32 הוא לא גדול מידי אלא קטן מידי.
לצערי לא נראה לי שתמצא משהו טוב בתקציב שציינת.
במרחק הצפייה שציינת מסך "32 הוא לא גדול מידי אלא קטן מידי.
לצערי לא נראה לי שתמצא משהו טוב בתקציב שציינת.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
איל,
במחיר הזה כדאי לחכות קצת ולחסוך למסך שבאמת תהנה ממנו ולאורך זמן.
אני ממליץ למרחק של כ-3 מטר לקנות 37 אינץ'. לטעמי גם מספיק HD ready לצרכיך אבל תמיד כדאי לחשוב על העתיד...
לגבי יצרנים ודגמים ספציפיים תוכל לפנות אלי בה"פ.
במחיר הזה כדאי לחכות קצת ולחסוך למסך שבאמת תהנה ממנו ולאורך זמן.
אני ממליץ למרחק של כ-3 מטר לקנות 37 אינץ'. לטעמי גם מספיק HD ready לצרכיך אבל תמיד כדאי לחשוב על העתיד...
לגבי יצרנים ודגמים ספציפיים תוכל לפנות אלי בה"פ.
GameRoom Media Technologies Ltd
- shlomiassaf
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
טעמי האישי הוא פלזמה, ולא LCD
למרות שאתה דיי מוגבל בתקציב, להערכתי עליה לסביבות ב37 אינץ גוררת איתה עוד 2000 ש"ח לפחות, אבל אתה יכול לחפש בזאפ זה ייתן לך הערכה כללית לגבי המחיר.
אני אישית הייתי הולך על פלזמה גם בגלל התוכן שאתה צופה בו.
אבל אם אתה אוהב יותר LCD אז אין בכלל מה לדון פה תלך על LCD!
למרות שאתה דיי מוגבל בתקציב, להערכתי עליה לסביבות ב37 אינץ גוררת איתה עוד 2000 ש"ח לפחות, אבל אתה יכול לחפש בזאפ זה ייתן לך הערכה כללית לגבי המחיר.
אני אישית הייתי הולך על פלזמה גם בגלל התוכן שאתה צופה בו.
אבל אם אתה אוהב יותר LCD אז אין בכלל מה לדון פה תלך על LCD!
- shlomiassaf
- חבר ותיק

אני לא כ"כ מבין את הכוונה שלך.
אם אתה רואה את התוכן כשאתה 10 ס"מ מהמסך בטח שתשים לב לפיקסלים
אבל מעל מטר אתה לא תראה שום פיקסל.
אני לא רואה שום בעיה של פיקסלים בפלזמה שלי
אתה חייב להבין שרזולוציה זה לא הכל בחיים, זה אפילו לא רבע.
מה שמוכר LCD לדעתי, להרבה אנשים שלא מבינים בתחום, זה העובדה שיש לו רזולוציה טבעית גבוהה לעומת פלזמה.
הדבר כמובן נובע מהטכנולוגיה השונה.
פלזמה - כמה שיותר גדול יותר קל , ולכן תראה יותר מסכי פלזמה גדולים
LCD - כמה שיותר קטן יותר קל, ולכן תראה יותר מסכי LCD בגדלים קטנים.
וזו לדעתי הסיבה שמכריעה את הכף לטובת LCD היות ובגדלים ממוצעים היא יותר זולה לייצור מאשר פלזמה מה גם שמוכרים לך שרזולוציה זה הכי טוב.
בהתחשב בנתונים שמסרת ובהרגלי הצפיה שלך אתה ללא ספק תהנה יותר מפלזמה (בעיקר תכני SD)
אבל שוב פעם אני אומר, אם הצבע "המת" של הLCD יותר מוצא חן בעינך תלך עליו.
מבחן העין הוא המבחן הכי חשוב
אם אתה רואה את התוכן כשאתה 10 ס"מ מהמסך בטח שתשים לב לפיקסלים
אבל מעל מטר אתה לא תראה שום פיקסל.
אני לא רואה שום בעיה של פיקסלים בפלזמה שלי
אתה חייב להבין שרזולוציה זה לא הכל בחיים, זה אפילו לא רבע.
מה שמוכר LCD לדעתי, להרבה אנשים שלא מבינים בתחום, זה העובדה שיש לו רזולוציה טבעית גבוהה לעומת פלזמה.
הדבר כמובן נובע מהטכנולוגיה השונה.
פלזמה - כמה שיותר גדול יותר קל , ולכן תראה יותר מסכי פלזמה גדולים
LCD - כמה שיותר קטן יותר קל, ולכן תראה יותר מסכי LCD בגדלים קטנים.
וזו לדעתי הסיבה שמכריעה את הכף לטובת LCD היות ובגדלים ממוצעים היא יותר זולה לייצור מאשר פלזמה מה גם שמוכרים לך שרזולוציה זה הכי טוב.
בהתחשב בנתונים שמסרת ובהרגלי הצפיה שלך אתה ללא ספק תהנה יותר מפלזמה (בעיקר תכני SD)
אבל שוב פעם אני אומר, אם הצבע "המת" של הLCD יותר מוצא חן בעינך תלך עליו.
מבחן העין הוא המבחן הכי חשוב
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

עם כל ההערכה שיש לי לסמסונג (ויש לי 37A450 בחדר השינה), האם זה מגובה באיזו בדיקה מקצועית / מאמר מקצועי ? מול אילו פלזמות (שהרי יש רמות שונות של פלזמות) ? נראה לי חסר ביסוסpickitup כתב:שלומי, מהביקורות שקראתי על הLCD החדש של סמסונג מסדרת a650, אתה לא יכול להכליל ולהגיד שהצבעים מתים בLCD
יתרה מזאת, הסדרה הזאת מתגברת או כמעט מתגברת על כל הייתרונות שיש לפלאזמה על הLCD....
הוא לא טוב מהפלאזמות באותם פרמטרים שהפלאזמה ידועה כטובה מהLCD אלא הוא משופר בצורה רצינית באותם פרמטרים, ביחס ל-LCD קודמים, ולכן הייתרון של הפלאזמה באותם פרמטרים הוא כבר לא גדול כפי שהיה.איינשטיין כתב:עם כל ההערכה שיש לי לסמסונג (ויש לי 37A450 בחדר השינה), האם זה מגובה באיזו בדיקה מקצועית / מאמר מקצועי ? מול אילו פלזמות (שהרי יש רמות שונות של פלזמות) ? נראה לי חסר ביסוסpickitup כתב:שלומי, מהביקורות שקראתי על הLCD החדש של סמסונג מסדרת a650, אתה לא יכול להכליל ולהגיד שהצבעים מתים בLCD
יתרה מזאת, הסדרה הזאת מתגברת או כמעט מתגברת על כל הייתרונות שיש לפלאזמה על הLCD.......
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

הייתי נזהר מהפרמטרים שהיצרנים מספקים... בפרט את אילו שקשה למדוד.
למשל סמסונג מתגאים ביחס ניגודיות דינמית של 1 למיליון בסדרת הפלזמה החדשה. אני חושב שבדור הקודם (Q91) שבו המספר נמוך בהרבה רואים טוב יותר...
למשל סמסונג מתגאים ביחס ניגודיות דינמית של 1 למיליון בסדרת הפלזמה החדשה. אני חושב שבדור הקודם (Q91) שבו המספר נמוך בהרבה רואים טוב יותר...
- shlomiassaf
- חבר ותיק

כמו שרשמתי - מבחן העין הוא הקובע
ואני תמיד מדגיש את זה כשאני עונה למישהו.
עד היום לא ראיתי מסך LCD שמתקרב בתמונה הכוללת לפלזמה
וזו דעתי.
בסרטים, בקונוסולת כדוגמאת XBOX 360 וכו.
הצבעים אף פעם לא חיים.
אשמח לגלות אחרת.
ושוב פעם זה הטעם שלי ואיך שאני רואה את הדברים...
כל אחד וטעמו הוא
ואני תמיד מדגיש את זה כשאני עונה למישהו.
עד היום לא ראיתי מסך LCD שמתקרב בתמונה הכוללת לפלזמה
וזו דעתי.
בסרטים, בקונוסולת כדוגמאת XBOX 360 וכו.
הצבעים אף פעם לא חיים.
אשמח לגלות אחרת.
ושוב פעם זה הטעם שלי ואיך שאני רואה את הדברים...
כל אחד וטעמו הוא
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

שלומי - רק כדי לדייק, במסכי LCD איכותיים (ויקרים...) כמו של SONY הצבעים בהחלט משתווים לפלזמה... ראיתי ונהניתי.
עם זאת, אני מסכים איתך שבטווח מחירים זהה, הפלזמה עדיפה ונותנת יותר תמורה (ובד"כ יותר גודל
).
עם זאת, אני מסכים איתך שבטווח מחירים זהה, הפלזמה עדיפה ונותנת יותר תמורה (ובד"כ יותר גודל
אני בכלל לא דיברתי על רזולוציה, אולי לא הייתי צריך להגדיר את זה כפיקסלים, אבל פשוט ראו מן מריחות או לא יודע בדיוק איך להגדיר את זה, מן ריבועים גדולים שנוצרים בתמונה..
אני לא יודע איך זה מסתדר עם מה שאתם אומרים פה, כי לטענתכם מריחות הן בLCD ולא בפלזמה, ואני מדבר על פלזמה בבירור. בכל מקרה, נראה לי שכדאי שאני אלך לחנות לצפות בטלוויזיות קצת..
בכל מקרה, מה המחיר המינימלי שהייתם ממליצים לקנות בו טלוויזיה ואם אפשר דגמים בסביבות המחיר הזה? LCD או פלזמה..
אני לא יודע איך זה מסתדר עם מה שאתם אומרים פה, כי לטענתכם מריחות הן בLCD ולא בפלזמה, ואני מדבר על פלזמה בבירור. בכל מקרה, נראה לי שכדאי שאני אלך לחנות לצפות בטלוויזיות קצת..
בכל מקרה, מה המחיר המינימלי שהייתם ממליצים לקנות בו טלוויזיה ואם אפשר דגמים בסביבות המחיר הזה? LCD או פלזמה..