שלום חברים ותודה מראש למי שמנסה לעזור...
יש ברשותי טלויזיה די גרוטאה (ITT 29" CRT), דיוידי סביר (Pioneer 400) ורסיבר סביר (ימאהה 361) וגם WII.
עד שקיבלתי את ה-WII, הDVD היה מחובר ישירות לכניסת הקומפוננט של הטלויזיה והכל היה בסדר. משקיבלתי אותו, חיברתי את שניהם (ה-WII וה-DVD) לכניסות הקומפוננט ברסיבר ומשם יציאה לקומפוננט בטלויזיה.
במצב הזה, לצערי, לעיתים יש הפרעות בתמונה בטלויזיה לחלקי שניה. נראה כמו איזשהו איבוד רגעי של האות - נהיה המסך הכחול (המוכר מהטלויזיות) שמציין שאין מקור. זה קורה לפעמים באמצע הסרט כשמתחלפת סצנה וגם ב-WII במעברים שונים. זה לא קורה המון (חלקיק שניה פעם ב... באמצע סרט) אבל אתם בוודאי יכולים להבין כמה זה מרגיז. כאמור, כשהDVD מחובר לטלויזיה ישירות אין את הבעיה.
ההגיון הבריא אומר שמשהו ברסיבר לא תקין, אבל בגלל שיש לי ציפיה קצת יותר גבוהה ממנו מכדי להיות עד כדי כך גרוע, ומכיוון שאין לי הרבה ציפיות מהטלויזיה, אני מקוה שזה לא אשמתו. אולי משהו בשת"פ בינהם גורם לשיבוש?
יש למישהו רעיון למה זה קורה? יש אולי איזו הצעה איך להתגבר על הבעיה? (לטלויזיה אין שתי כניסות קומפוננט - גם אחת בטלויזיה כזו זה די נס...
תודה רבה ושבוע טוב,
דני
הפרעות בתמונה - מי אשם? הטלויזיה או המגבר?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
תודה רבה מרטין,MartinHSabag כתב:נראה כמו איבוד סינכרון עם המקור.
קשה לנחש מה הגורם, אתה חייב לנסות לבודד את הבעיה (להחליף רכיב אחר בשרשרת ולראות מי משפיע).
באילו כבלים חיברת את הכל?...
אכן הכבלים בין הDVD לרסיבר ובין הרסיבר לטלויזיה באיכות לא משובחת ככל הנראה. סתם כבלים קצרים ישנים ששמשו לאודיו [תיקון: כבלים חדשים, אבל פשוטים - צהוב, אדום, לבן]. אבל לזכותם יאמר שהם חיברו קודם את הDVD לטלויזיה ולא עשו בעיות. ה-WII מחובר בכבל יעודי של נינטנדו (כי יש לו חיבור מיוחד) אז יש להניח שהוא תקין.
אני בהחלט מקבל את עצתך להחליף את הכבל בין הרסיבר לטלויזיה בכבל חדש ואז לכל הפחות הWII לא צריך לעשות בעיות. אבל נראה שכבלים זה הדבר היחיד שאני יכול להחליף - אין לי בסביבה רסיבר או טלויזיה נוספת... מישהו מוכר LCD משומש בזול מאוד?
תודה רבה.. אשמח לשמוע עוד הצעות ואעדכן אם החלפת הכבלים תפתור את הבעיה.
דני
קניתי כבלי קופוננט חדשים במקום הכבלים ה"לא הכי מתאימים" שהיו קודם ולא היה שום שיפור.MartinHSabag כתב:נראה כמו איבוד סינכרון עם המקור.
קשה לנחש מה הגורם, אתה חייב לנסות לבודד את הבעיה (להחליף רכיב אחר בשרשרת ולראות מי משפיע).
באילו כבלים חיברת את הכל?...
נראה כאילו זה חייב להיות הרסיבר, כי כשהוידאו חובר ישירות לטלויזיה לא היתה שום בעיה. האם זה נחשב שהרסיבר לא תקין וצריך להחליף? או שיכול להיות ש"ככה זה"? יכול להיות שבכל שאת החלפה של הטלויזיה תפתור את הבעיה?
תודה רבה רבה!
דני