בעקרון כמובן שעדיף 16:9 מכיוון שזהו הפורמט של המקרן שלך.
אבל אם אתה מוריד את המסך מהתקרה יכול להיווצר מצב שהחלק התחתון של המסך יהיה גבוה מדי (לכן אני רכשתי 4:3).
פתרון שקיים בחלק מהמסכים החשמליים היום הוא מאסקינג די רחב בחלק העליון של המסך מה שמאפשר התקנה של מסך 16:9 גם מהתקרה.
לגבי השאלה אם אני צריך מסך חשמלי אז התשובה היא שכן מכיוון שהתכנון הוא שמסך זה יירד ויכסה את הפלזמה \ LCD שיותקנו מאחור , הכוונה היא לבצע קיר מגבס שבו יהיה שקע מיוחד למסך בגודל 50 אינץ' ולמעלה להתקין את המסך החשמלי שיהיה 20-30 ס"מ קדימה שבזמן הירידה יכסה את שטח הצפיה הרגיל .
מהתשובות שלכם אני מבין שמומלץ לקחת מסך הקרנה ב יחס של 16:9 בגודל של
100-120 אינץ' .
אם כך מה מידת אורך והגובה של מסך זה בשתי האופציות
1. ביחס של 4:3
2. ביחס של 16:9
יש לי מקרן TW2000 אני מקרין אותו לקיר חלק שעבר צביעה חלקה של צבע מאט כדי לא להחזיר אור וראוים מדהים השאלה מה ההבדל ואם יש בכלל הבדל בין מסך הקרנה לקיר האם אני אשים לב והוא 4 מטר מהקיר
במידה והטיח של הקיר עשוי בצורה טובה ללא גבשושיות (ממילא ניתן להחליק אותו עם נייר זכוכית) אז הוא שווה ערך למסך הקרנה זול עם GAIN 1.0
כדאי בכל אופן להוסיף מסגרת כלשהי בשביל האשליה האופטית.
בכל מקרה, מסכי הקרנה נותנים מספר יכולות מתקדמות כגון:
1- הטלת יותר אור לכיוון הצופים על חשבון אור שהיה אמור להגיע לקירות (נקראים מסכי high gain) המשמעות היא יותר לומנס
2- שיפור כהות השחורים בסצנות מעורבות ע"י שימוש במשטח אפור וגם בזכות היתרון שרשמתי בסעיף 1
3- ישנם אפילו שני מסכים המאפשרים הקרנה בחדר מואר - דבר שברור שלא ניתן לביצוע באמצעות קיר