הטלוויזיה - לאן? מה צופן לנו העתיד בעולם הטלוויזיה? דעתכם

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
Joss פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 152
שם מלא: יוסי

שליחה

שלום לכולם

אנו בחברת NDS שוקדים יום ולילה על פיתוח טכנולוגיות ומוצרים כאלו ואחרים שמטרתם שיפור חווית המשתמש הטלוויזיוני, שירותי ערך מוסף ופתרונות חדשניים לשדרנים על מנת לשמר, לשפר ולפתח את סל השירותים שכולנו נהנים מהם.

החברה הובילה את המעבר מ אנלוג לדיגיטל, מ- SD ל- HD מטלוויזיה ליניארית ל DVR וכו'.

אתם, חברי הפורום מייצגים נאמנה את סוג המשתמשים המוביל בחזית הטכנולוגיה, וסביר להניח כי חלק ממה שאתם חווים היום יהיה בעתיד סטנדרטי ואפשרי לכל.

על כן אני מעוניין לשמוע את דעתכם בנושא. איך תיראה הטלוויזיה בעתיד? מה יהיה סל השירותים העתידי שיפנה למסה של ציבור הצרכנים?

לפני שאתם עונים, אני ממליץ לקרוא שוב את הסקירות של ביקור האתר בחברת NDS בשנה שעברה.

חלק א':
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=904

חלק ב':
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=905

לצורך הדיון אביא מספר דוגמאות:

כולנו יודעים שהיום HD הינה הטכנולוגיה העכשווית/עתידית, החוכמה הייתה לדעת את זה לפני חמש-עשר שנים. מה הלאה? מה בא אחרי HD?
יש ויכוח ער בתעשייה (שדרנים, סטודיו'ס, יצרני טלוויזיות) באשר לדבר הבא.
האם זה 4K או 3DTV?
לדוגמה ב- 4K צריך מסך ענק, האם לאנשים יש מקום בבית? האם אנשים יחושו בהבדל בין HD ל- 4K? ומה עם 3D?

דוגמה נוספת, מה עתידו של הממיר? האם הכל יעבור ל- IP ? האם נקנה מסך עם כניסת IP ונקבל שידורים ישר לשם? האם הלוויין מת? האם צפוי שעלות העברת וידאו ב- IP תרד כל כך עד שתהיה זולה יותר משידור בלוויין (היום זה הרבה יותר יקר שלא לדבר על QOS)? איך אפשר לשדר HD ב- IP ? וכו'
האם חברות כמו APPLE, NETFLIX, AMAZON UNBOX ודומיהם יהיו השדרנים בעתיד?
האם ה PS3 או XBOX הם הממירים בעתיד?

אלו רק דוגמאות לדיון, אשמח לשמוע דעתכם בכל נושא קשור. פחות מענין לדון באפליקציה כזו או אחרת (למשל מתכונים לבישול על הטלוויזיה, העברת תוכן מהממיר ל-IPOD) אלו אפליקציות פשוטות ליישום ואשר ייושמו בהתאם לדרישה. יותר מענין לדון בשינויים מהותיים הקשורים בטכנולוגיה, חוויית המשתמש וסל השירותים המתקדם לצרכנים.

אז הנה מספר נושאים ראשוניים, שוב תוסיפו מה שבא לכם:

4K

3DTV

הממיר לאן?

שידור ב- IP ישירות לטלויזיה

BLURAY PLAYER - עם BDLIVE ו- BD-J - האם יכול להיות שזהו הממיר העתידי?

אינטראקציה של הצופה עם תכנים? האם תהיה טכנולוגיה שתאפר למסך לזהות תנועות של הצופה ולתת מגוון של שירותי PARTICIPATION? לדוגמא אני יכול לעצור את השידור באמצע משחק כדורגל ואז לבצע בעצמי בעיטה ע"י השלט התלת מימדי שלי במקום השחקן על המסך?

שלט רחוק - מה עתידו?

יוסי דויטש
סמנכ"ל פיתוח עיסקי
NDS

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי

שליחה

שלום...
אני לא יודע אם זה קשור כל כך, ובאמת מבלי להסיט את נושא הדיון, אני חושב שעם רמת התכנים שיש כיום בטלויזיה, טכנולוגית הצפיה שיש כיום היא בהחלט מספיקה, ואני חושב שעליית מדרגה מהבחינה הטכנית שבדבר תלויה באיכות התכנים.
אני למשל, ולאט לאט אני מכיר עוד כמוני, בקושי מדליקים את מקלט הטלויזיה כשמגיעים הביתה מהעבודה, וגם אם כן, אז זה בשביל לצפות בתכנים מותאמים אישית, כמו דיוידי, VOD וכד'.
כיוון שכך, וזו דעתי הצנועה, מבלי להכנס לפרטים טכניים, נראה לי שתחרותי יהיה גוף שיספק תכנים לפי בקשת צפיה אישית כדוגמת VOD.
אולי אפילו לשכלל את העניין ולתת למשתמש לבנות לעצמו את לוח המשדרים היומי שלו בהתאם לסגנונות ו/או אפילו תכניות מוגדרות מראש מתוך היצע קיים.

Joss פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 152
שם מלא: יוסי

שליחה

roypeles כתב:שלום...
אני לא יודע אם זה קשור כל כך, ובאמת מבלי להסיט את נושא הדיון, אני חושב שעם רמת התכנים שיש כיום בטלויזיה, טכנולוגית הצפיה שיש כיום היא בהחלט מספיקה, ואני חושב שעליית מדרגה מהבחינה הטכנית שבדבר תלויה באיכות התכנים.
אני למשל, ולאט לאט אני מכיר עוד כמוני, בקושי מדליקים את מקלט הטלויזיה כשמגיעים הביתה מהעבודה, וגם אם כן, אז זה בשביל לצפות בתכנים מותאמים אישית, כמו דיוידי, VOD וכד'.
כיוון שכך, וזו דעתי הצנועה, מבלי להכנס לפרטים טכניים, נראה לי שתחרותי יהיה גוף שיספק תכנים לפי בקשת צפיה אישית כדוגמת VOD.
אולי אפילו לשכלל את העניין ולתת למשתמש לבנות לעצמו את לוח המשדרים היומי שלו בהתאם לסגנונות ו/או אפילו תכניות מוגדרות מראש מתוך היצע קיים.
...
רעיון יפה (התחלנו כבר לחשוב עליו) יצירת EPG משולב מ- LIVE + תוכן רצוי ע"י המשתמש. האם ליצור את ה- EPG הזה על הטלוויזיה עצמה? על ה- PC ? יש לשים לב שזה חייב להיות פשוט וקל.

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673

שליחה

אני מאמין בהמשך חדירת ה PVR/DVR אך המפתח יהיה Personalization.
התבססות ההפצה על טכנולוגיות IP ברשתות נייחות וניידות תוך שימוש בשיטות הפצה מתקדמות של Unicast ו Multicast תאפשר אספקת תכנים באופן אישי ולמגוון המכשירים בתוך ומחוץ לבית.
למרות שאינני כזה, אני מבין את ה "Couch potato" שמעדיף שהתכנים יחפשו אותו מאשר שהוא יחפש את התכנים בעצמו, כלומר, ההפצה מוקדמת של התכנים או EPG מותאם אישית לכל צופה או בית.
הפצה אישית יכולה להוביל לאפשרות של פרסום מותאם אישי שעשוי להגדיל את ההכנסות מפרסום.
חברות השבבים כגון סיגמא וברודקום ימשיכו את מאמצי הפיתוח שלהם ויאפשרו יצור מכשירים מולטימדיה ניידים אשר בשילוב עם טכנלוגיית Wireless HD יהיו למעשי ממירים ניידים שיוכלו לקבל תכנים דרך רשתות ה IP.

אני חושב שהייתי רוצה לראות את J2ME מתפתחת לכיוון של תמיכה במכשירים אלו אשר תאפשר פיתוח אפליקציות רבות והגדלת ערך המוסף של המכשירים הללו.

לגבי האיכות, אני מאמין כי רוב האוכלוסיה בסופו של עניין תהיה מעוניינת לצפות ב HD ולדעתי אחוז החדירה הן של המסכים והן של משקי הבית המחוברים לשידורי HD ימשיך לעלות.
לגבי עניין ה Blu-ray שבאופן אישי אני מעריץ נלהב של איכותו, אני לא בטוח שאחוזי החדירה שלו יהיו כשל ה DVD. עם פיתוח רשתות ההפצה , כמו שציינתי קודם, והרחבת התמיכה בפורמטים אלטרנטיביים כגון MKV, הצורך במדיה פיסית עשוי להצטמצם משמעותית אם לא להעלם.

יש עוד כיוונים רבים לדבר עליהם, השעה מאוחרת והיריעה קצרה מלהכילם.
נסים

askarovo
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1

שליחה

נושא מעניין מאוד,
אני דווקא רוצה להתייחס לתחום של של 3DTV, תחום שעדיין אינו מפותח דיו בעולם אבל בהחלט הולך לכבוש את תעשיית הקולנוע ובעתיד גם את המסך הקטן בקולנוע הביתי.

תחום התלת מימד הוא ישן מאוד אך עם התפתחות טכנולוגיות השידור וההקרנה בעולם והמעבר לשידורים והקרנות דיגיטליות באולמות הקולנוע חזר התלת מימד (הסטריאוסקופי) ובגדול, האולפנים הגדולים וחברות הפקה סביב העולם כבר שוקדות בימים אלועל הפקות מקוריות חדשות. וחשוב לא פחות, חברות טכנולוגיה רבות, מנסות לפתח אמצעי שידור זולים וזמינים לקהל הרחב בתלת מימד, והאפקט (מצויין, מרהיב באופן חד משמעי).

קצת לגבי התוכן:
אין!!!

תעשיית הקולנוע מחפשת היום הפקות של תכנים בתלת מימד ולא רחוק היום (ב- 5 שנים הקרובות) שתכנים אלו יגיעו למסך הקטן.
ה- 3DTV קיים בתעשייה כבר היום, אצלנו בחברה יש מסך טלוויזיה אחד כזה (60'' מדהים) אפשר לראות בו תלת מימד עם משקפי תלת, אני אישית ראיתי בו דקה ממלחמת הכוכבים של ג'ורג' לוקס (שיצא ב- 2009) לקולנועים, עולם אחר.

העלות ד"א ממש לא יקרה.
3DTV ישלוטטטטט!

חלק מגופי התקשרות בעולם כבר יודעים היום לשדר בתלת מימד, רק שוב, אין מה.

נ.ב.
שווה להיכנס ללינק הבא גם ולהבין מה קורה בתעשיית הקולנוע ולהבין איפה תעשיית הטלוויזיה תהיה עוד כמה שנים.
http://edition.cnn.com/video/#/video/in ... a.blka.cnn

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78944
שם מלא: עפר לאור

שליחה

כמו שה-LONG TAIL בפרסום גרם לכך שאתרים יחסית נידחים מקבלים את מקומם תחת השמש, השינוי הכי גדול בטלויזיה יהיה שאין משמעות יותר לפריים טיים. בעבר תוכניות טובות היו מבוטלות מסיבות לחלוטין לא ענייניות. קחו את משפחה בהפרעה, סדרה מעולה, עם רייטינג טוב ולא עלתה הרבה כסף לרשת. היא בוטלה כי באותו TIME SLOT אפשר היה לשים את "כוכב נולד" האמריקאי שגרף יותר נקודות רייטינג ועשה להם הרבה מאוד כסף.

בגלל שיש לרשתות זמן פריים טיים מוגבל, לא יכלו בעצם להפיק גם את זה וגם את זה. מבחינה עסקית הם עשו את הדבר הנכון.

הפצה אינטרנטית היתה גורמת לזה שהם היו מרוויחים את הרייטינג של שני הצדדים. גם החיים של מוצר כזה הוא אין סופי. הוא ממשיך לייצר כסף גם שנים לאחר שהוא כבר לא מופץ באופן גורף!

כתשובה לשאלה אני מביא מאמר ישן שלי שכבר כתבתי לפני מספר שנים לגבי איך אני רואה את הפצת המדיה בעתיד.

http://www.hometheater.co.il/article007 ... 8-22.11.11

התחזית היא לעוד 3 שנים, מעניין כמה ממנה יקרה עד אז. בינתיים חלקים ממנה כבר פועלים אצלי בבית, אם כי זה רחוק מהחוויה שאני מתאר במאמר.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

בזמנו אמרתי באחד הדיונים כאן שהטלוויזיה תמשיך להתקיים גם אחרי מהפכת האינטרנט אבל שזו לא תהייה הטלוויזיה שאנחנו מכירים.

כל הטכנולוגיות החדשות יצטרכו להתמודד עם בעיית רוחב הפס ודרישות אגירה והאיזון ביניהן יכתיב את השירותים שנקבל. אם נקח למשל VOD ונשלב אותו בשרות כמו יס מקס נוכל להגיע לרעיונות מאוד מעניינים: כמו למשל הורדה מראש של כל עונת השידורים ושחרור פרקים של סדרות לפי תזמון או דרישה. בשיטה זו אפשר להתגבר על מגבלות רוחב פס ולתת לכל המנויים להינות ממולטימדיה באיכות הרבה יותר גבוהה ממה שקיים היום - בהנחה שניתן להגיע למצב שבו נפח אגירה מקומי איננו בעייתי יותר.

או בוא נראה לאן אפשר להגיע עם שרותים אינטרקטיביים: מה אם במשפחה האישה רוצה לראות את הסדרה האהובה עליה דווקא מנקודת המבט של הדמות הנשית? בסדרה "אבודים" נקטו כמה פעמים בשיטת הרשומון הזו שבה הציגו את אותה עלילה מכמה נקודות מבט. מה אם ההחלטה על בחירת נקודת המבט כבר לא תהייה בידי הבמאי אלא בידי הצופה?

ובשביל מה אנחנו בעצם צריכים 3D או 4K? נכון - בשביל לתת לנו תחושה של immersion גדולה יותר. אבל אם אתם חושבים שכאן אנחנו מתחילים לדבר על מציאות מדומה אז אתם בכיוון הנכון. אני לא יודע לאן זה הולך להתפתח אבל אני מוכן לשים כסף שמסכים ענקיים לא יהיו חלק מהפתרון.

ובשביל מה אנחנו צריכים ממיר בכלל? התשובה היא כמובן שאנו כצרכנים לא צריכים אותו בכלל. זה משהו שנכפה על ידי ספקיות התוכן מתוך אמונה שכך יוכלו לשלוט טוב יותר במנויים ולא יפסידו כסף מפירטיות. גם כאן אני סבור שהפתרון הזה חייב להיעלם. הוא עולה יותר מידי לספקיות התוכן ועוזר רק לשלוט על מי שמלכתחילה לא הייתה לו בעייה לשלם עבור התכנים שהוא מקבל. IPTV נראה לי פתרון טוב יותר להפצה, מה עוד שהוא יאפשר שידור מדורג ופרטני של תכנים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

pop_up
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 387

שליחה

כמו שהאינטרנט הפך לפלטפורמה לפירסום - ראה גוגל
כך הטלויזיה תאפשר לנו לצפות באינספור תכנים באיכות HD שיהיו ממומנים על ידי פרסום ממוקד -
מבחינה טכנית זה אומר IP מאחר ובעתיד לא יהיה בית שלא מחובר
(לצורך העיניין גם תשתית כבלים יכולה לשמש לשידור IP ובעתיד יהיו תשתיות נוספות - אלחוטיות או סיבים אופטיים)

לגבי 3D האתגר הוא התיקנון STANDARD וכנראה שזה עוד רחוק למרות שהיו כבר הדגמות (IBC האחרון)

לגבי רזולוציות מעבר ל HD - כנראה רק לקולנוע ולא בבית
תחומי עיניין: וידאו דיגיטלי, MPEG2 , MPEG4, H.264
רשימת ציוד: מסך טושיבה, צלחת לווין פרטית, רסיבר משולב טכניקס

alvox
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 251

שליחה

הממיר נטו, כמו שהוא קיים היום, באמת ניראה מיותר. המחליף למקס/מג'ק
אולי יהיה פתרון משולב של שידור + PUSH דרך DVB-T,S ו-VOD דרך הכבלים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78944
שם מלא: עפר לאור

שליחה

catskinner,

גם אתה ראית את ההרצאה של "tv only beter?"

remux
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 254

שליחה

שלט רחוק bluetooth 8)

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

remux כתב:שלט רחוק bluetooth 8)
...
קנה PS3 ויש לך...

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796

שליחה

מה שלי ברור הוא שכבר בפרק זמן הנראה לעין,
אני מאמין 4-6 שנים מהיום, למעט שידורי "מדורת השבט"
כל שאר הערוצים למיניהם (סדרות, סרטים וכו') יהפכו להיות שוליים.

במקומן, יוכל כל צופה לרכוש לעצמו את כל פרקי הסדרה האהובה עליו,
או כחבילת סדרות (Bundle). מן הסתם עם הרכישה, תכנים אלו יופצו (במולטיקסט?)
לכל אלו שרכשו אותם.

כל האילוץ של זמני השידור, הערוץ והחבילה יתאדה. התכנים יצרכו ע"י הצופים, מתי היכן ואיך שהם רוצים.

מודל זה נראה לי ריאלי היות והוא משרת את כל הצדדים המעורבים. חברות התוכן והצרכנים (לשלם 20-25 ש"ח כדי לקבל את כל "נמלטים" במקום 250 ש"ח לחודש
לחבילה עם הרבה JUNK).

ארז

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

erezsolan כתב:מה שלי ברור הוא שכבר בפרק זמן הנראה לעין,

לכל אלו שרכשו אותם.

כל האילוץ של זמני השידור, הערוץ והחבילה יתאדה. התכנים יצרכו ע"י הצופים, מתי היכן ואיך שהם רוצים.

מודל זה נראה לי ריאלי היות והוא משרת את כל הצדדים המעורבים. חברות התוכן והצרכנים (לשלם 20-25 ש"ח כדי לקבל את כל "נמלטים" במקום 250 ש"ח לחודש
לחבילה עם הרבה JUNK).

ארז
...
בראש זה באמת נשמע הגיוני - אבל השאלה איך הכל יעבוד - הרי - אין מה לעשות אתה צריך חשיפה לדברים חדשים, בכל זאת צריך קצת דברים שמגיעים בדחיפה מהצד השני...
למרות שאפשר לערוץ ערוץ טריילרים או לתת פרק ראשון מכל סדרה שיהיה "חינם" ואז תחליט
אבל עדיין - מה עושים עם דברים מקוריים? סרטים/מיני סדרות? איפה ידחפו אותם...

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796

שליחה

lawpower כתב:
erezsolan כתב:מה שלי ברור הוא שכבר בפרק זמן הנראה לעין,

לכל אלו שרכשו אותם.

לחבילה עם הרבה JUNK).

ארז
...
בראש זה באמת נשמע הגיוני - אבל השאלה איך הכל יעבוד - הרי - אין מה לעשות אתה צריך חשיפה לדברים חדשים, בכל זאת צריך קצת דברים שמגיעים בדחיפה מהצד השני...
למרות שאפשר לערוץ ערוץ טריילרים או לתת פרק ראשון מכל סדרה שיהיה "חינם" ואז תחליט
אבל עדיין - מה עושים עם דברים מקוריים? סרטים/מיני סדרות? איפה ידחפו אותם...
...
איך ההצעה הבאה:

"רכוש את העונה השישית והמדהימה של נמלטים וקבל את חמשת הפרקים הראשונים של העונה השלישית וקוצרת השבחים FRINGE. אהבת? - ביכולתך לרכוש את כל פרקי העונה בתוספת של 9.99 ש"ח בלבד"

ארז

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

לדעתי יצטרכו לעשות משהו משולב...

ד"א - הייתי עכשיו בצרפת ובבית של חבר שלי יש המון תוכן VOD... ראינו למשל מלא CRIMINAL MINDS - ב HD (טוב נו - הממיר הוציא HD - הטלויזיה CRT ...)והיו עוד מלא תכניות - אין ספק שאין על VOD...
לדעתי מה שיקרה זה שיצמצמו את כמות הערוצים ה"רגילים" סדרות שלמות וסרטים יהיו VOD, ובערוצים ה"רגילים" ישדרו לך תכניות מקור, חדשות וכד' - וינסו לדחוף לך כל מיני סדרות וסרטים תוך כדי או משהו כזה.

מן הסתם פרסומות יתאימו את עצמן לאדם/משפחה שרואה (כולל פרסומות סמויות)

מה שכן - אם המחירים יהיו דפוקים...
כולם יעשו טלויזיה דיגיטלית ב-400 ש"ח ויורידו את שאר התכנים מהרשת...

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”