השוואה בין רמקול מדף לרמקול רצפתי
שלום,
במסגרת חיפושי אחר רמקול מדף הוצע לי באחת החנויות לשמוע אותם בהשוואה לרמקול רצפתי מכובד (אופרה דגם SECONDA ).
ההיגיון של המוכרן היה "שאם הרמקול מדף נשמע לא פחות טוב מהרמקול הרצפתי המשובח אז בוודאי שהוא יישמע טוב יותר מרמקול מדף אחר".
האם הוא צודק או מטעה?
תודה
ארז
במסגרת חיפושי אחר רמקול מדף הוצע לי באחת החנויות לשמוע אותם בהשוואה לרמקול רצפתי מכובד (אופרה דגם SECONDA ).
ההיגיון של המוכרן היה "שאם הרמקול מדף נשמע לא פחות טוב מהרמקול הרצפתי המשובח אז בוודאי שהוא יישמע טוב יותר מרמקול מדף אחר".
האם הוא צודק או מטעה?
תודה
ארז
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
שלום,
הדיעה הרווחת של אנשים מהיישוב, שאין להם ידע מעמיק והבנה בנושא, היא שרמקול רצפתי "נותן יותר סאונד" מרמקול מדף (מן הסתם הכוונה לבאס).
הבנתי מהלינק שרמקול מדף עדיף בדינמיות ומהירות תגובה.
בשפה פשוטה יותר - מה זה אומר?
תודה
ארז
הדיעה הרווחת של אנשים מהיישוב, שאין להם ידע מעמיק והבנה בנושא, היא שרמקול רצפתי "נותן יותר סאונד" מרמקול מדף (מן הסתם הכוונה לבאס).
הבנתי מהלינק שרמקול מדף עדיף בדינמיות ומהירות תגובה.
בשפה פשוטה יותר - מה זה אומר?
תודה
ארז
ארז וחני -
בשפה פשוטה - זה לא אומר כלום
(מטעמי נוחות אמשיך בלשון זכר...)
אל תתפתה ללכת אחרי כללי אצבע וסברות כרס. כבר אמרו רבותינו "הגודל לא קובע".
כל מקרה לגופו:
יש רמקולים רצפתיים מהירים ודינמיים יותר מרמקולי מדף.
יש רמקולי מדף בעלי בס עמוק יותר מרמקולים רצפתיים.
אפילו בין מדפי ורצפתי של אותה חברה אין יחס קבוע.
גם המחיר אין בו כדי ללמד דבר וחצי דבר על התאמת הרמקול לטעמך ולצרכיך.
אל תתפתה לקחת רצפתי רק כי "הוא עכשיו במבצע, באותו מחיר של מדפי", ואל תתייחס למחיר הרמקול כאל מדד לאיכותו. יש זולים מצויינים ויש יקרים שהם לא...
אל תתפתה לכל מיני סופרלטיבים כמו "רמקול אמריקאי עם ביצים", "רמקול איטלקי מעודן ומלטף", "רמקול אנגלי שקוף" וכיוצ"ב. תסמוך רק על האוזניים שלך כי בסוף היום אתה הוא זה שמוציא את הארנק מהכיס ואתה הוא זה שישב (או לא) לילות ארוכים מול המערכת ויקשיב למוסיקה.
תחפש את הצליל שאתה הכי אוהב ואל תשכח שרמקול (כל רמקול) נשמע אחרת בחנות ואצלך בבית.
יכול להיות שרמקול עם הרבה באס (מדפי או רצפתי) יהדהד לך בחדר ויהרוס לך את כל הכיף.
יכול להיות שרמקול מהיר ודינמי (מדפי או רצפתי) יחתוך לך את האוזניים.
אל תנעל את עצמך מראש על אפשרות מסויימת ואל תפתח אמונות טפלות.
פשוט תגדיר תקציב ותתחיל לשמוע.
אני הייתי מרחיק לכת ומציע שתבקש בחנויות שלא יגידו לך כלום על הרמקול שאתה שומע. כדי שתוכל להתייחס לפרמטר היחידי שחשוב באמת - המוסיקה.
נ.ב: אל תפסח על יד שניה.
בשפה פשוטה - זה לא אומר כלום
(מטעמי נוחות אמשיך בלשון זכר...)
אל תתפתה ללכת אחרי כללי אצבע וסברות כרס. כבר אמרו רבותינו "הגודל לא קובע".
כל מקרה לגופו:
יש רמקולים רצפתיים מהירים ודינמיים יותר מרמקולי מדף.
יש רמקולי מדף בעלי בס עמוק יותר מרמקולים רצפתיים.
אפילו בין מדפי ורצפתי של אותה חברה אין יחס קבוע.
גם המחיר אין בו כדי ללמד דבר וחצי דבר על התאמת הרמקול לטעמך ולצרכיך.
אל תתפתה לקחת רצפתי רק כי "הוא עכשיו במבצע, באותו מחיר של מדפי", ואל תתייחס למחיר הרמקול כאל מדד לאיכותו. יש זולים מצויינים ויש יקרים שהם לא...
אל תתפתה לכל מיני סופרלטיבים כמו "רמקול אמריקאי עם ביצים", "רמקול איטלקי מעודן ומלטף", "רמקול אנגלי שקוף" וכיוצ"ב. תסמוך רק על האוזניים שלך כי בסוף היום אתה הוא זה שמוציא את הארנק מהכיס ואתה הוא זה שישב (או לא) לילות ארוכים מול המערכת ויקשיב למוסיקה.
תחפש את הצליל שאתה הכי אוהב ואל תשכח שרמקול (כל רמקול) נשמע אחרת בחנות ואצלך בבית.
יכול להיות שרמקול עם הרבה באס (מדפי או רצפתי) יהדהד לך בחדר ויהרוס לך את כל הכיף.
יכול להיות שרמקול מהיר ודינמי (מדפי או רצפתי) יחתוך לך את האוזניים.
אל תנעל את עצמך מראש על אפשרות מסויימת ואל תפתח אמונות טפלות.
פשוט תגדיר תקציב ותתחיל לשמוע.
אני הייתי מרחיק לכת ומציע שתבקש בחנויות שלא יגידו לך כלום על הרמקול שאתה שומע. כדי שתוכל להתייחס לפרמטר היחידי שחשוב באמת - המוסיקה.
נ.ב: אל תפסח על יד שניה.
לא הסאונד אלא המוסיקה היא לב העניין:
כשהיא מצויינת - הסאונד לא מהווה מכשול , וכשהיא מחורבנת - הסאונד לא מהווה פיצוי.
The SideMan
הכל ג'אז
כשהיא מצויינת - הסאונד לא מהווה מכשול , וכשהיא מחורבנת - הסאונד לא מהווה פיצוי.
The SideMan
הכל ג'אז
- moshem74
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1516
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 4 פעמים
הכל טוב ויפה,מי שיש לו רצפתי יאמר שזה הכי טוב,ומי שיש לו מדפי עם סטנד שעולה כפול מהרמקול עצמו יאמר לך שצליל כמו של מדפי בחיים לא תקבל מריצפתי.
עכשיו למי כן להאמין....קשה הא.....
קיצר , רצפתי תמיד ייתן יותר ממדפי ואני משווה בין שני רמקולים מאותה סידרה מאותה חברה, תמיד הרצפתי ייתן יותר מהמדפי.
מה זה ייתן...הכוונה ליותר באס, באס יותר עמוק ויותר עם נוכחות בחדר, אין מה לעשות,תיבה גדולה מול תיבה קטנה עושים את ההבדל ,תעשה השוואה אחד מול אחד ותראה שאין מה לעשות הרצפתי טוב יותר בכל מה שקשור לתדרים הנמוכים,וההשוואה הכי טובה זה שני רמקולים של אותה חברה ויש גם עם אותם אלמנטים מלבד הבאס שהוא או נניח 6 וחצי אינץ או 8 לעומת 2 של 8 או 10 אינץ.
אין מה לעשות וכל מי שיאמר לך אחרת, פשוט תשווה .
עכשיו למי כן להאמין....קשה הא.....
קיצר , רצפתי תמיד ייתן יותר ממדפי ואני משווה בין שני רמקולים מאותה סידרה מאותה חברה, תמיד הרצפתי ייתן יותר מהמדפי.
מה זה ייתן...הכוונה ליותר באס, באס יותר עמוק ויותר עם נוכחות בחדר, אין מה לעשות,תיבה גדולה מול תיבה קטנה עושים את ההבדל ,תעשה השוואה אחד מול אחד ותראה שאין מה לעשות הרצפתי טוב יותר בכל מה שקשור לתדרים הנמוכים,וההשוואה הכי טובה זה שני רמקולים של אותה חברה ויש גם עם אותם אלמנטים מלבד הבאס שהוא או נניח 6 וחצי אינץ או 8 לעומת 2 של 8 או 10 אינץ.
אין מה לעשות וכל מי שיאמר לך אחרת, פשוט תשווה .
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- moshem74
-
- עוסק בתחום

תן לי דוגמא אחת לרמקול מדפי לעומת רמקול רצפתי מאותה סידרה, ותאמר לי שהמדפי טוב יותר בתחום הנמוכים....
אגב, רק בשביל הקוריוז, ההבדל בכסף בין מדפי לרצפתי מאותה חברה הוא בד"כ פי 2 במחיר גם אז אל תשווה לי רמקול מדפי נניח ב 5-6 אלף לרצפתי באותו מחיר,אלה במחיר כפול.
ויש גם מצבים במדובר באותם אלמנטים בדיוק רק הבאס שונה,ולכן נדמה לך שבגבוהים המדפי טוב יותר,אבל אם תחבר רצפתי ומדפי ותעשה חיבור ברצפתי רק לגבוהים(תשתמש בBI WIRE) אתה תיווכח לדעת שהם נשמעים אחד לאחד (דרוש מבחן עיוור למכורים).
בכל אופן בוא לא נעשה הכללות,כי זה רק יעשה ויכוחים אין סופיים, ב 90% מהמקרים, הרצפתי שיעלה קרוב ל כפול מין הסתם מהמדפי (אם הם מאותה סידרה), ב 90% מהמקרים הרצפתי עדיף על המדפי בכל הנוגע לאיכות סאונד ,נוכחות בחלל החדר,וירידה בנמוכים.
ובגלל זה יוצא הנגזרת שרצפתי תמיד "עדיף" על מדפי.
עכשיו אם תכניס את עניין האקוסטיקה,האישה,הסלון,עיצוב,העדפה אישית ועוד...........זה כבר סיפור אחר לגמרי
אגב, רק בשביל הקוריוז, ההבדל בכסף בין מדפי לרצפתי מאותה חברה הוא בד"כ פי 2 במחיר גם אז אל תשווה לי רמקול מדפי נניח ב 5-6 אלף לרצפתי באותו מחיר,אלה במחיר כפול.
ויש גם מצבים במדובר באותם אלמנטים בדיוק רק הבאס שונה,ולכן נדמה לך שבגבוהים המדפי טוב יותר,אבל אם תחבר רצפתי ומדפי ותעשה חיבור ברצפתי רק לגבוהים(תשתמש בBI WIRE) אתה תיווכח לדעת שהם נשמעים אחד לאחד (דרוש מבחן עיוור למכורים).
בכל אופן בוא לא נעשה הכללות,כי זה רק יעשה ויכוחים אין סופיים, ב 90% מהמקרים, הרצפתי שיעלה קרוב ל כפול מין הסתם מהמדפי (אם הם מאותה סידרה), ב 90% מהמקרים הרצפתי עדיף על המדפי בכל הנוגע לאיכות סאונד ,נוכחות בחלל החדר,וירידה בנמוכים.
ובגלל זה יוצא הנגזרת שרצפתי תמיד "עדיף" על מדפי.
עכשיו אם תכניס את עניין האקוסטיקה,האישה,הסלון,עיצוב,העדפה אישית ועוד...........זה כבר סיפור אחר לגמרי
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
"בוא לא נעשה הכללות" ואז אתה אומר ב"90% מהמקרים" ?
מה זה אם לא הכללה?
ואם המחיר הוא לא פרמטר (הרצפתי יקר יותר) אז למה אני לא יכול לבחור הפוך? למה אני לא יכול לבחור מדפי יקר יותר או אפילו באותו מחיר?
מראש אתה מעמיד תנאים לא שווים (כאשר מבחינתי אותו מחיר זה בהחלט תנאי בסיסי) ואז אתה מוכיח את הטענה שלך ע"י אינוס התוצאות ?
מצטער, לא מסכים.
מה זה אם לא הכללה?
ואם המחיר הוא לא פרמטר (הרצפתי יקר יותר) אז למה אני לא יכול לבחור הפוך? למה אני לא יכול לבחור מדפי יקר יותר או אפילו באותו מחיר?
מראש אתה מעמיד תנאים לא שווים (כאשר מבחינתי אותו מחיר זה בהחלט תנאי בסיסי) ואז אתה מוכיח את הטענה שלך ע"י אינוס התוצאות ?
מצטער, לא מסכים.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- moshem74
-
- עוסק בתחום

המצב הוא כזה שהרצפתיים יקרים יותר לעומת המדפיים,(אם הם מאותה סידרה) מה לעשות?!
אתה לא יכול לקחת רמקול מדפי מסידרה X ולהשוות אותו לרמקול רצפתי של חברה אחרת מסידרה Y ,באותו סדר גודל של מחיר,ולאמר הינה המדפי טוב יותר......
ואם תלך הפוך ותיקח מראש רמקול מדפי יקר מאוד , במצב כזה ,כדיי שהרצפתי יהיה טוב יותר כמו שאמרתי מלפני,ברוב המקרים,אתה תצטרך לחפש רמקול של חברה אחרת ולהשוות בניהם,כי רמקול של אותה חברה אתה תוכל ברמת מחיר נתונה לקחת דגם אחר ולא מאותה סידרה.
קיצר, זה עוד אחד מהוויכוחים האין סופיים, צריך להשוות וזהו.
הבאס הוא לא פרמטר לאיכות,ממש לא, אבל ברצפתי יש יותר מהתדרים הנמוכים מה לעשות...? מה שאין במדפיים! בגבוהים והמידים בד"כ המדפי יישמע "נקי" יותר כי יש לו פחות מהנמוכים אז זה נדמה לך שהוא נותן יותר.
אתה לא יכול לקחת רמקול מדפי מסידרה X ולהשוות אותו לרמקול רצפתי של חברה אחרת מסידרה Y ,באותו סדר גודל של מחיר,ולאמר הינה המדפי טוב יותר......
ואם תלך הפוך ותיקח מראש רמקול מדפי יקר מאוד , במצב כזה ,כדיי שהרצפתי יהיה טוב יותר כמו שאמרתי מלפני,ברוב המקרים,אתה תצטרך לחפש רמקול של חברה אחרת ולהשוות בניהם,כי רמקול של אותה חברה אתה תוכל ברמת מחיר נתונה לקחת דגם אחר ולא מאותה סידרה.
קיצר, זה עוד אחד מהוויכוחים האין סופיים, צריך להשוות וזהו.
הבאס הוא לא פרמטר לאיכות,ממש לא, אבל ברצפתי יש יותר מהתדרים הנמוכים מה לעשות...? מה שאין במדפיים! בגבוהים והמידים בד"כ המדפי יישמע "נקי" יותר כי יש לו פחות מהנמוכים אז זה נדמה לך שהוא נותן יותר.
נערך לאחרונה על ידי moshem74 ב 08/07/2008 16:50, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
לא מבין.
אם יש לי תקציב מסויים, למה אני צריך לבחור בין רמקול רצפתי שעולה X או רמקול מדפי שעולה חצי X, אבל מאותה סידרה?
למה אני חייב אותה סידרה?
למה אני לא יכול להשוות לפי התקציב וזהו?
זה לא ויכוח "איסופי" אלא ויכוח בין שני אנשים עם לוגיקה שונה מאוד....
אם יש לי תקציב מסויים, למה אני צריך לבחור בין רמקול רצפתי שעולה X או רמקול מדפי שעולה חצי X, אבל מאותה סידרה?
למה אני חייב אותה סידרה?
למה אני לא יכול להשוות לפי התקציב וזהו?
זה לא ויכוח "איסופי" אלא ויכוח בין שני אנשים עם לוגיקה שונה מאוד....
משה אני קניתי מדפיים אמנם קצת גדולים
אך עדיין מדפיים ובתור מי שהיו לו רק רצפתיים
עד היום ,אני נהנה הרבה יותר ממוזיקה עים המדפיים,
נכון אין את הבאס אבל הדיוק המיד והגבוהים פשוט כל
כך אמיתיים ושמעתי רצפתיים דיי יקרים.אני הגעתי למסקנה
שמדפי טוב עים סאב טוב נותנים לפחות מבחינתי יותר במוזיקה
מרצפתיים.
אך עדיין מדפיים ובתור מי שהיו לו רק רצפתיים
עד היום ,אני נהנה הרבה יותר ממוזיקה עים המדפיים,
נכון אין את הבאס אבל הדיוק המיד והגבוהים פשוט כל
כך אמיתיים ושמעתי רצפתיים דיי יקרים.אני הגעתי למסקנה
שמדפי טוב עים סאב טוב נותנים לפחות מבחינתי יותר במוזיקה
מרצפתיים.
רצפתיים,מדפיים, מדפיים גדולים או קטנים...
השורה התחתונה היא שכל אחד יבדוק,ישמע ויבחר לבסוף את מה שנשמע לו טוב יותר.
את כל הפרמטרים שהזכרתם כמו,נמוכים גבוהים,מרוחים או מדוייקים,במה פירוט וכולי - האוזן תקבע והכיס ישלם.
לכל אחד תהיה הדעה שלו וזה היופי שבדבר. לא סתם זו השוואה שקשה לשים על הנייר.
יש כאלו, שהנסיון עם כל השילובים האפשריים - רצפתיים עם סאב או בלי סאב,
מדפיים עם סאב או בלעדיו (ועם הנסיון גם הדיעות השונות) תרם המון, ולאחר הסקת המסקנות בחרו במה שנשמע להם טוב יותר.
אני לאחרונה החלטתי כי התוצאה שתתקבל ממדפיים + סאב עדיפה מרמקולים רצפתיים (בתקציב שאני נכון להשקיע),אז המלצתי לך, אם אין לך את הנסיון להחליט עדיין מה עדיף לך, היא להמשיך לבקר בחנויות ולשמוע כמה שיותר, בסופו של יום, אתה תגיע להחלטה שתראה לך הכי נכונה.
ערב טוב,
אלעד.
השורה התחתונה היא שכל אחד יבדוק,ישמע ויבחר לבסוף את מה שנשמע לו טוב יותר.
את כל הפרמטרים שהזכרתם כמו,נמוכים גבוהים,מרוחים או מדוייקים,במה פירוט וכולי - האוזן תקבע והכיס ישלם.
לכל אחד תהיה הדעה שלו וזה היופי שבדבר. לא סתם זו השוואה שקשה לשים על הנייר.
יש כאלו, שהנסיון עם כל השילובים האפשריים - רצפתיים עם סאב או בלי סאב,
מדפיים עם סאב או בלעדיו (ועם הנסיון גם הדיעות השונות) תרם המון, ולאחר הסקת המסקנות בחרו במה שנשמע להם טוב יותר.
אני לאחרונה החלטתי כי התוצאה שתתקבל ממדפיים + סאב עדיפה מרמקולים רצפתיים (בתקציב שאני נכון להשקיע),אז המלצתי לך, אם אין לך את הנסיון להחליט עדיין מה עדיף לך, היא להמשיך לבקר בחנויות ולשמוע כמה שיותר, בסופו של יום, אתה תגיע להחלטה שתראה לך הכי נכונה.
ערב טוב,
אלעד.
Personally in blind tests I consistently preferred the JMLAB 707S over the floor standing models 716S and 726Sתן לי דוגמא אחת לרמקול מדפי לעומת רמקול רצפתי מאותה סידרה...
Floor standing models cost more then monitors witht the same drivers because they are more expensive to manufacture not because they are better
You may get more bass but you may lose soundstage accuracy or many other good things
You may not beleive me Moyshe so have a look at this article from stereophile or at least read the quote from it below (it is a great article on how to buy a budget system)
http://www.stereophile.com/thefifthelem ... ndex1.html
Two other points before we get going: All of the speakers I am investigating for this project are stand-mounted. I believe (and I believe that John Atkinson agrees with me) that in this price tier, stand-mounted speakers offer less compromised musical performance for the money. I realize that the market has for several years been trending toward floorstanding speakers, and that my preference for stand-mounted speakers may be controversial; the sidebar explains my reasoning. Also, this will be an iterative process: I will take first cuts on individual components, then revisit them in greater depth as we begin building a system.
...
- moshem74
-
- עוסק בתחום

לי היו מדפיים יקרים ואיכותיים על סטנדים יוקרתיים,גם לקדימה וגם לאחורה, והיום אני עובד עם רצפתיים גם לקדמיים גם לאחוריים וגם ל BACK.
ממקור ראשון אני יכול לאמר לך בביטחון מוחלט רצפתיים עדיפים,ובלי שום קשר יש לי גם 2 סאבים של 15.
בגדול...ב 90 אחוז מהמקרים , הרצפתיים עדיפים.
תמיד יהיו כאלו שיאמרו את ההיפך, גש לחנות הקרובה לביתך ותבקש לעשות השוואות אחד לאחד מאותה חברה ותצליב....ואז תחליט.
וזה יפה שמביאים פה ציטוט של איזה אדיופיל שאומר את ההיפך, אני יכול להביא לך פי כמה וכמה קישורים על זה שרצפתיים עדיפים ובכלל הרמקולים הכי יוקרתיים הם דווקא רצפתיים. .
בכל מקרה תעשה מה שנכון לך לעשות ואל תקשיב לכל מיני שיאמרו לך כהנה וכהנה, גש לשמוע ותחליט.
ממקור ראשון אני יכול לאמר לך בביטחון מוחלט רצפתיים עדיפים,ובלי שום קשר יש לי גם 2 סאבים של 15.
בגדול...ב 90 אחוז מהמקרים , הרצפתיים עדיפים.
תמיד יהיו כאלו שיאמרו את ההיפך, גש לחנות הקרובה לביתך ותבקש לעשות השוואות אחד לאחד מאותה חברה ותצליב....ואז תחליט.
וזה יפה שמביאים פה ציטוט של איזה אדיופיל שאומר את ההיפך, אני יכול להביא לך פי כמה וכמה קישורים על זה שרצפתיים עדיפים ובכלל הרמקולים הכי יוקרתיים הם דווקא רצפתיים. .
בכל מקרה תעשה מה שנכון לך לעשות ואל תקשיב לכל מיני שיאמרו לך כהנה וכהנה, גש לשמוע ותחליט.