יש לי מספר שירים במחשב בפורמט m4a, mpc, flac, ogg.
העניין הוא שהWMP לא תומך בהם כמובנים מאליהם ורק בעזרת תוספים אפשר להכניס אותם.
היום התוסף הזה קרס איכשהו וכל השירים שלי בפורמטים האלה חזרו למצבם הקודם - בלי תמונת עטיפה, בלי מידע (Title, album, artist) ואני בספק אם אני רוצה להתחיל לקטלג אותם מחדש.
הורדתי תוכנה שתעביר אותם מהפורמטים שלהם לmp3 (River Past Audio Coverter) אבל הבעיה היא כזאת:
אני לא יודע באיזו איכות הקבצים הקודמים ואני לא יודע איך לגלות. הכוונה היא שאם למשל אני רוצה להעביר שיר שהיה בMP4 ושקל כ3 מגה בייט ואני אומר לתוכנה שתמיר אותו לMp3 באיכות הכי טובה שהתוכנה נותנת:
Sample rate 44.1KHZ (איכות של CD)
וBitrate 320KBPS
אז הקובץ עובר לMP3 ושוקל כ9-10 מגה בייט!
לא הצלחתי ליצור קומבינציה בין 2 הנתונים הללו שיתנו לי את אותו הגודל שהיה לפורמט הקודם.
איך אני יכול להעביר את הקבצים לMP3 בלי לשנות להם את האיכות?
פורמטים של אודיו ממוחשב
בא נבדיל בין שני דברים , OGG MP3 וM4A הם פורמאטים לוסי (דהיינו מאבדים חלקים מהקובץ אודיו מקורי) , אם אתה לוקח אותם וממיר אותם ללוסי אחר , אתה תקבל את הנחות שבין שניהם
FLAC זה פורמאט לוסלסס , ולכן להמיר אותו לMP3 זה מלכתחילה להכי טוב שאתה יכול , אבל אם אין לך את דיסק המקור , או שאתה חושש שהדיסק במצב טיפה פחות טוב , אני הייתי משאיר את זה בFLAC
FLAC זה פורמאט לוסלסס , ולכן להמיר אותו לMP3 זה מלכתחילה להכי טוב שאתה יכול , אבל אם אין לך את דיסק המקור , או שאתה חושש שהדיסק במצב טיפה פחות טוב , אני הייתי משאיר את זה בFLAC