משמעות המישטח בפטיפון

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
shay7629 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 88

שליחה

האם יש משמעות מבחינת סאונד למישטחי הפטיפון? (ההגיון שלי אומר שלא, אבל למדתי שבתחום הזה ההגיון לא תמיד צודק)

והאם ישנם הבדלים מבחינת חשמל סטטי בין משטח לבד\שעם לגומי?

yuvalb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756

שליחה

יש הבדלים, השאלה איך הפטיפון והמערכת שלך יגיבו אליהם.
נסה ותהנה.

shay7629 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

YuvalBerger כתב:יש הבדלים, השאלה איך הפטיפון והמערכת שלך יגיבו אליהם.
נסה ותהנה.
...
לנסות לא תמיד הולך עם להנות בעיקר אם הכסף על הניסיון נישפך לשווא :?

אתה יכול לפרט על ההבדלים?

yuvalb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756

שליחה

באיזה פטיפון ומערכת מדובר?

shay7629 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

המיפרט שלי הוא
Technics sl-1500 MK2
Rotel RA_980BX
Triangle Comete ES

מערכת ופטיפון שעל הנייר לא אמורים לאפשר לחוש בהבדלים .
אבל עדיין עם המערכת הזו חשתי הבדלים בין 4 סוגי כבלים כולל דיוק של 100% בהצבעה על המוצר הנכון (מיבחנים עיוורים שבוחן חיצוני עשה) והרווחתי 100 ש"ח בהתערבות :wink:
אז אני מאמין שאם יש הבדלים אני אחוש בהם.

השאלה שלי יותר פשוטה, יש לי אפשרות לכוונן את גובה הזרוע בפטיפון אז במידה שהמישטח לא משנה את המרחק והזוית בין גובה הזרוע לתקליט, באיזה הבדלים מדובר?

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי

שליחה

אני מבין שאתה מדבר על המשטח עליו מונח התקליט, ולא עליו מונח כל הפטיפון...
יש משטחים אלקטרוסטטים שבגדול אמורים להפחית חשמל סטטי מהתקליט. היתרון העיקרי הוא שהתקליט פחות קולט אבק. מבחינת השמע עצמו, אני בספק אם ישנו הבדל כלשהו. אם כבר חושבים להשקיע, אז לא חסר במה....

shay7629 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

כמו שחשבתי,
התעניינתי בנושא רק בגלל התמורה הוויזואלית אבל תוך כדי חיפוש הגעתי לשירשור שמדבר גם על שיפור בסאונד, 8O

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

יש המון טענות וגם דוגמאות הפוכות, כלומר, יש יצרנים שממליצים על משטח לבד (על ההיגיון של שיכוך) ויש כאלו שדווקא ממליצים ללא שום משטח או משטח דמוי תקליט חלק (כמו CLEARAUDIO), כך שאין חוקים.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158

שליחה

מנסיוני האישי ולדעתי, שטיח גומי עדיף על לבד (הלבד גורם לסאונד "ניחנחי" משהו, באופן יחסי) וככל שהגומי עבה יותר זה טוב יותר. אבל גם זה לא מוחלט ותלוי בדגם הפטיפון, מאפייניו ומבנהו, כלומר: אם תחליף את שטיח הגומי בפטיפון שלך לשטיח כפול בעוביו, לא בטוח שהסאונד ישתפר. זה תלוי במאפיינים תכנוניים של המכשיר, בפלטה בזרוע וכו'.

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029

משטח

שליחה

מהניסיון שלי לבד עדיף - משטח גומי אוגר אנרגיה והתוצאה צליל עמום עם טרנזיינטים קטועים.
איל פור

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331

שליחה

אצלי התקליט לא מונח על משטח אלא על שלוש נקודות מגע של 1X1 ס"מ בערך מספוג פחמי מוליך (מספר קילו-אוהמים) המודבקות על משטח הגומי. משיגים שני אפקטים חשובים. האחד - הולכה אנטי-סטטית לפלטה המתכתית (התקנתי מוליכי נחושת דקים העוברים מתוך הספוגים דרך משטח הגומי ונוגעים במתכת של הפלטה). השני - פחות מגע מכני של התקליט בפלטה ודרכה אל שילדת הפטפון המקטינים משמעותית את הרעש המכני הזולג דרך המכניקה. זה מגביר מעט את התדרים התת-קוליים הנמוכים מאוד מתחת ל-8HZ בגלל שלתקליט אין מגע מכני עם משטח שלם ומקדם הריסון מוקטן, אבל חוסך המון רעש המגיע מהמנוע ומהמסבים בתדרים הרבה יותר משמעותיים כמו 50-200HZ (הכל נבדק בספקטרום אנלייזר). במידה והמנוע אינו מותקן על שילדת הפטפון אלא על מתקן חיצוני איני רואה מניעה מלהשתמש במשטח והסוג הוא הוא עניין של טעם הצליל המועדף.
סתם הערה: אתמול עשיתי מהפטפון שלי ניסוי סייסמוגרפי בזעיר אנפין ושפעל מצוין ועל כך בפעם אחרת (אל תנסו לעשות את זה בעצמכם כי אני לא אחראי לגבי התוצאות). כבר אמרתי שאני קוקו, לא?
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”