ONKYO 606 - עזרה בהגדרות - המשך ושאלות

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
zilbermm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 563
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

היי,

סוף כל סוף הגיע המגבר, ואין לי מושג מאיפה להתחיל.
עד היום היה לי מגבר סטריאו של שרווד שכל מה שהיה עליי לעשות זה לסובב פוטנציומטרים של בס וטרבל.
עכשיו אני רוצה לחבר את האונקיו לזוג רצפתיים 70W בהתנגדות 4 אוהם (בשביל סטריאו) וסט שלם של KEF 2005.2 (בשביל ק"ב).
מה עליי להגדיר במגבר ובסאב?
אין לי מושג מה לעשות עם ZONE2, הגדרת crossover, גודל ותדר רמקולים, סאב, ועוד כמה דברים שאני כנראה עוד לא חשבתי עליהם.

אפשר עזרה?
תודה

אגב, תמונות יגיעו בקרוב (למרות שזה לא איי יי יי)
נערך לאחרונה על ידי zilbermm ב 21/07/2008 0:21, נערך 2 פעמים בסך הכל.

avibht
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

Re: ONKYO 606 - עזרה בהגדרות

שליחה #2 

zilbermm כתב: אני רוצה לחבר את האונקיו לזוג רצפתיים 70W בהתנגדות 4 אוהם
...
מעניין לציין שהדגם האמריקאי אינו תומך בהתנגדות 4 אוהם.

zilbermm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

כן, הלכתי עליו רק כשהבנתי שהארופאי כן תומך. כנראה לוקחים בחשבון שפה נשארים קצת יותר עם ה"גרוטאות".

zilbermm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

חברה, לא כולם בבת אחת.
אגב, למה באונקיו יש לי יציאה אחת לסאב וב-2005.2 יש שתי כניסות?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46427
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #5 

למה שלא תתחיל לקרוא את ה Manual? רק בדרך זו אתה תכיר את הרסיבר שלך מא' ועד ת'.
לאחר קריאה של Manual כזה אני מצפה כי תהיה אשף לגבי הרסיבר ותוכל לענות פה על כל השאלות אשר יצוצו בקרוב לגבי ה 606.

zilbermm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

קורא אותו ברגעים אלו. הבעיה כרגע שאני לא רואה את התפריט שלו ב-Q91. חיברתי קומפוננט וגם את ה-video out הצהוב ולא רואה כלום.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

1. למה לא להשתמש בקידמיים של הסטריאו גם לק"ב?
2. אם אתה בכל זאת רוצה לחבר את הסטלייטים בתור קידמיים נוספים (לא מבין למה שמישהו יעשה דבר כזה, אבל ניחא), אז תחבר אותם ליציאות B או ZONE 2 ואז תמתג בינהם כל פעם בין מוזיקה לק"ב.
תוודא שאת ה-RC אתה עושה על הרמקולים של הק"ב ואת הסטריאו אתה שומע ב-PURE DIRECT.
3. שני החיבורים בסאב נועדו לחיבור למגבר סטריאו, מספיק חיבור אחד (היציאה היא מונו) או לפצל אותו לשניים עם כבל Y.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

zilbermm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

1. כי מבחינת מיקום, שני הרצפתיים ושלושת הקדמיים של KEF צריכים לשבת מקדימה. אני לא יכול לשים רמקולים בצדדים בסלון ולא נראה לי הגיוני לשמוע עם שניים מאחורה וחמישה מקדימה בו זמנית בק"ב.
2. או שאני לא מבין אותך או שאתה לא מבין אותי. רציתי את ה-KEF לק"ב ואת הרצפתיים למוזיקה וכך למתג ביניהם, לא התכוונתי לק"ב עם 7.1. חיברתי את הרצפתיים ל-Zone 2 אבל אשמח לשמוע אם יש דרך נוחה יותר למעבר בין ק"ב למוזיקה.
נראה לי שיש בעיה אחרת בכל העסק - מצאתי אופציה להגדיר את כל הרמקולים או ב 4-6 אוהם או ב 6-16 אוהם. אין דרך להגדיר את ה-KEF בנפרד ואת הרצפתיים בנפרד? הרצפתיים 4 אוהם.
3. את זה לפחות הבנתי
4. האם יש הבדל בסאונד בין Zone 2 לחיבורים הראשיים? משום מה דיסק של דייר סטרייטס נשמע יותר טוב דרך ה-KEF מאשר הרצפתיים ב-Zone 2 ואני יודע שהרצפתיים מסוגלים ליותר כי הם נשמעו טוב יותר עם השרווד הישן שלי.

תודה על התגובה

zilbermm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

מרטין?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #10 

4. 1. דווקא מאוד הגיוני לחבר 5 רמקולים קדמיים. השניים הנוספים הינם רמקולים עבור Presence אשר אמורים להשלים את הקדמיים והסנטר האחורי עם תוספת של צלילי רקע.
בכל אופן, ה 606 חסר אופציה כזאת והדרך היחידה שלך לחבר 2 זוגות של קדמיים הינה באמצעות שימוש ב Zone 2, אך מכיוון ש Zone זה הינו בעל הספק קטן יותר, הפתרון היחיד שעומד ברשותך הינו שימוש בממתג ידני עבור הדילוג בן זוג ה KEF לזוג הרצפתיים.

2. ה Impedance נקבע עבור כל הרמקולים.

zilbermm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

בחוברת כתוב
You can connect speakers with an
impedance of between 4 and 16 ohms. If the impedance
of any of the connected speakers is 4 ohms or
more, but less than 6 ohms, be sure to set the minimum
speaker impedance to “4 ohms”

זה אומר שבשביל כל השמונה אצלי ה-4 ohm יתאים?

לגבי Zone 2, הפיצ'ר הזה די מוגבל למיטב הבנתי. הוא מקבל רק כניסה אנלוגית ואם אני לא טועה גם לא עושה פרוססינג לסאונד. נשמע די עלוב.
האופציה של הממתג הידני דווקא נשמעת לי סבבה. איפה אפשר להשיג כזה וכמה זה עולה?

רגע, בעצם שאני חושב על זה, אני לא אצטרך לשנות את הגדרות התדר ברסיבר כל פעם שאני
ממתג?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #12 

בדוק את ה Impedance בסט של ה KEF ולפי זה כוון נכונה ברסיבר.
שילוב ממתג יכול להיות טרחה לא קטנה מעבר לקימה הפיזית אליו. במידה וה Impedance לא זהה, יש צורך לשנות כל פעם. מה תעשה עם ה RC? זה יהיה שונה עבור כל רמקולים.
נסה להשתמש רק בסט של ה KEF, הרסיבר שלך פשוט לא מאפשר עבודה קלה עם 2 זוגות של קדמיים.

zilbermm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

או קיי, אז ככה -

א.
מכיוון שכתוב בחוברת
If the impedance
of any of the connected speakers is 4 ohms or
more, but less than 6 ohms, be sure to set the minimum
speaker impedance to “4 ohms

הגדרתי את הרמקולים על 4 אוהם

ב.
חיברתי את הרצפתיים ל Zone 2 המוגבל
עכשיו, מכיוון שהוא מוגבל, נכון לעכשיו הגדרתי בפיוניר DV410 שלי באקולייזר מצב Rock שמשפר במידה מסויימת את הסאונד אבל על מנת לשפר עוד ולא לעבוד עם אקולייזר של DVD חשבתי על זה -
לרכוש אקולייזר ולחבר אותו בין היציאה האנלוגית של ה-DVD לכניסה במגבר כך שישפיע רק כאשר אני משתמש ב- Zone 2

מה אתם אומרים???
אם זה נשמע חיובי, אני צריך המלצה על אקולייזר (לא שולל בכלל עם יד 2)

תודה, ובבקשה עזרו לי לגמור עם המטרד הזה :?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #14 

האמת נשמע דווקא רע. הגדרת כפי שאמרת ונהנת מהתוצאות? איך ההבדל לעומת האזנה ל KEF בלבד?
הפתרון הקל והאסטטי ביותר (אישתך תודה לך) הינו Setup של ה KEF בלבד, ללא הרצפתיים (איזה דגם הם?).

zilbermm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

:(

כרגע האקולייזר של ה-DVD על Rock - לא אמרתי שאני נהנה מהתוצאות, רק שיש שיפור מאשר להאזין דרך Zone 2 נקי שהוא די מוגבל בעיבוד סאונד, אלא אם כן אני מפספס משהו. כשאני מעביר ל Zone 2 אף פונקציה בשלט לא עובדת ואני לא יודע איך לשלוט בסאונד.

הסט הוא KEF 2005.2 והוא נשמע לא רע, אבל עדיין זה לוויניים מול רמקולים פול ריינג' רצפתיים.

למה הרעיון של אקולייזר חיצוני בין האנלוגי של ה-DVD לרסיבר נשמע רע (דווקא נהייתי אופטימי)?
אני ממש מתבאס להפטר מהרצפתיים, אני יודע שהם יכולים להביא תוצאות מעולות בסטריאו ואני נהנה מהם כבר 15 שנה, בקרוב אשלח תמונות.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #16 

סט ה KEF הינו לוויני. קשה לי לדמיין איך זוג רצפתיים יכול להוסיף לטובה על סט של KEF 2005 אשר מוגדר וכוייל כהלכה. לכן שאלתי איך ההבדל בהאזנה לסט ה KEF בלבד, כל כך רע שאתה חייב לשלב את הרצפתיים?

אתה יכול לחבר את הזוג רצפתיים רק דרך ה Zone 2, אך כבר הבנו כי חיבור זה איננו עושה להם טוב.
אם אתה מתעקש, חבר כל פעם את זוג הרצפתיים ליציאות הרמקולים הקדמיים. כאשר יש לך צורך בקולנוע ביתי, החזר את זוג ה KEF במקום הרצפתיים.

אני לא רואה כיצד יעזור פה האקולייזר. אם אתה עדיין חושב שיש לו מקום, תאר במדוייק היכן הוא משתלב, הדמיון שלי חלש היום.

zilbermm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

שלך חלש היום ושלי חלש תמיד...

לא התכוונתי לשלב ביניהם ולשמוע דרך כל השמונה בו זמנית.
ב-KEF בשביל ק"ב.
אך ורק ברצפתיים בשביל מוזיקה.

לק"ב - אשמע בלי קומבינות, חיבורים רגילים של סאב, סנטר, Front L/R ו- Surrond L/R - חיבור HDMI.

למוזיקה - הרצפתיים יחוברו ל-Zone 2 אשר גם ככה לא עושה שימוש ב-HDMI אלא רק בכניסות אנלוגיות. אז אוציא זוג RCA מהיציאה האנלוגית של ה-DVD אל תוך האקולייזר החיצוני (ב-DVD אחזיר את האקולייזר למצב Flat) , באקולייזר החיצוני אעשה התאמה לסאונד מכיוון (ושוב, תקן אותי אם אני טועה) שאין לי אופציה אחרת במגבר, ומהאקולייזר אוציא דרך צמד RCA אל תוך כניסת ה-CD/DVD של הרסיבר.

מקווה שאחרי שהבנת זה לא יישמע נורא כל כך (ואולי אפילו טוב).

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #18 

אני יביא מלח, כי נראה לי שעשינו סלט :)
ההגברה דרך Zone 2 חלשה יותר, כבר וידאת את הנושא ואמרת כי לא מקובל עליך לעשות שימוש בחיבורים אלו על מנת להניע את הרצפתיים, אז למה לחזור לפתרון הזה?
הזכרת כי תעשה התאמה לסאונד דרך האקולייזר. איזה התאמה בדיוק? הרסיבר יכול לבצע RC הרבה יותר טוב מכל אקולייזר בסיסי.

אתה יכול לפסוח על האקולייזר, פשוט חבר את ה DVD שלך (הבנתי מדבריך כי הוא המקור עבור הרצפתיים, נכון?) דרך חיבור דיגיטלי (צריך לוודא ב Manual כי הוא יודע להעביר את הסיגנל הזה ל Zone 2) וחסל.

אני מבין שקשה לך לוותר על הרצפתיים, אבל ה KEF כל כך גרועים לעומתם? נסה למקם את הסט בצורה אופטימלית, בצע RC והאזן לדיסק החביב עליך - החוויה משמעותית גרועה יותר לעומת השימוש בזוג הרצפתיים בצורה כזאת ששווה את כל הטרחה?

zilbermm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

האמת אני לא זוכר שציינתי שה Zone 2 חלש מבחינת ווליום, ייתכן. בכל מקרה הוא לא, אז זו לא הבעיה.
הבעיה היא שהוא יכול לקבל סיגנל רק ממקורות אנלוגיים, וזה מצויין בחוברת.
בנוסף, למגבר יש כיוון אקולייזר ידני לכל היציאות ב 7.1, אבל לא ל- Zone 2. כך שה-Zone 2 די תלוי במה שנכנס אליו.
בחוברת גם מצויין שאם מאפשרים את ה- Zone 2, אז היציאות של ה Surrond Back מבוטלות. כנראה שזה עובד על אותם מגברים או משהו.
מעניין אם אני אגדיר את האקולייזר ליציאות ה- Surrond Back (שכרגע מבוטל כי לא מחובר לשם כלום) ואז אעבור ל- Zone 2, אז האקולייזר של הרסיבר יתפוס גם שם... אבל לא נראה לי...

למה עשו את ה-Zone 2 הזה כל כך מוגבל!?!

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #20 

כשרשמת בעמוד קודם כי חיברת את הרמקולים ל Zone 2 המוגבל, חשבתי שאתה מתכוון ל Output המוגבל שלהם אשר באמת נמוך יחסית לעומת 7 הערוצים הראשיים.

בכל אופן, זהו רסיבר ב $400, חייבים לעשות פשרות.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”