יש יש ! קונים HTPC חדש
עכשיו אני יוכל להשקיע את כל מה שבא לי, רציתי להתייעץ אתכם לגבי רכיבי הליבה:
לוח -
אני מתלבט בין K8N51GMF-9 s939, NF4, VGA, PCI-E, SATA II של GIGABYTE שהוא מכיל גרטיס מסך מובנה של 6100 ואני לא בטוח שהוא יוכל לפרוס HDTV לבין K8N Ultra-9 (s939, nf4-u, PCI-E, GBL + כרטיס 6600GT שזה הרבה יותר טוב אך גם הרבה יותר יקר, יותר מ1000 ש"ח הפרש.
מעבד -
ולגבי המעבד, האם יש עדיפות גדולה לAthlon™64 3500+ (S-939) VENICE CORE על פני Athlon™64 3000+ (S-939) VENICE CORE ?
תודה מראש
לוח -
אני מתלבט בין K8N51GMF-9 s939, NF4, VGA, PCI-E, SATA II של GIGABYTE שהוא מכיל גרטיס מסך מובנה של 6100 ואני לא בטוח שהוא יוכל לפרוס HDTV לבין K8N Ultra-9 (s939, nf4-u, PCI-E, GBL + כרטיס 6600GT שזה הרבה יותר טוב אך גם הרבה יותר יקר, יותר מ1000 ש"ח הפרש.
מעבד -
ולגבי המעבד, האם יש עדיפות גדולה לAthlon™64 3500+ (S-939) VENICE CORE על פני Athlon™64 3000+ (S-939) VENICE CORE ?
תודה מראש
- doron_amedey
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3149
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
שאלה מאד קשה!
SATA-II עוזר לביצועי המחשב (קריאה\כתיבה) ביחוד שיש מחשב HTPC (שאצלי בכל מקה), מקליט מ-2 ממירים, מוריד סרטים ומנגן הרבה שעות, כך שזה שיפור.
לי הפרמטר הכי חשוב, HD (ולכן גם..) אני הייתי הולך מינימום על 6600GT.
מנסיון זה לא רק שאלה של איזו רזולוציה הכרטיס מגיע, אלא איך רואים, וה-6600GT שלי אני רואה איתו HD מעולה.
לגבי מעבד, אם ההפרש מעל 100ש"ח
אל תשקיע, כי ממילא עוד 6 חודשים המחירים ירדו שוב..
לי יש 3000 ועובד מעולה.
בהצלחה.
SATA-II עוזר לביצועי המחשב (קריאה\כתיבה) ביחוד שיש מחשב HTPC (שאצלי בכל מקה), מקליט מ-2 ממירים, מוריד סרטים ומנגן הרבה שעות, כך שזה שיפור.
לי הפרמטר הכי חשוב, HD (ולכן גם..) אני הייתי הולך מינימום על 6600GT.
מנסיון זה לא רק שאלה של איזו רזולוציה הכרטיס מגיע, אלא איך רואים, וה-6600GT שלי אני רואה איתו HD מעולה.
לגבי מעבד, אם ההפרש מעל 100ש"ח
לי יש 3000 ועובד מעולה.
בהצלחה.
אף פעם אל תחשוב שמשהו מצחיק, הוא עלול לקרות גם לך
שניהם SATA II, לכן זו לא הדילמה, ההבדלים ביניהם לא כאלה ניכרים ולמרות שה K8N51GMF מגיע כרטיס מסך הוא עדיין יותר זול, אז אולי זה בכל זות משתלם. תודה על הTIP לגבי המעבד, נראה לי שאני אאמץ.
תגיד, אפשר אולי להקל על הMULTI DISPLAY ולהשתמש בשני הכרטיסים בו זמנית?
תגיד, אפשר אולי להקל על הMULTI DISPLAY ולהשתמש בשני הכרטיסים בו זמנית?
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
מנסיון - כרטיסי מסך משולבים על הלוח זו ממש לא מציאה. בסופו של עניין הכרטיס לוקח את הזכרון שלו מה-RAM של המחשב ולכן הדבר יכל להוות בעייה.
בנוסף, ה-K8N Ultra-9 הוא לוח חביב למדיי, הבעייה היחידה שיש לו לדעתי זו בעיה שכל הלוחות של ג'יגה בייט סובלים ממנה - התאמת צבעים, הלוחות שלהם פשוט לא יפים, הם צריכים ללמוד מתישהו מ-DFI.
בנוסף, ה-K8N Ultra-9 הוא לוח חביב למדיי, הבעייה היחידה שיש לו לדעתי זו בעיה שכל הלוחות של ג'יגה בייט סובלים ממנה - התאמת צבעים, הלוחות שלהם פשוט לא יפים, הם צריכים ללמוד מתישהו מ-DFI.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
אותי דווקא הצבעים מאד מעניינים.ofird כתב:תגיד לי שאתה צוחקצבעים בלוח אם? זה שיקול? בכל מיקה אותי זה לא מעניין.
בוא נדבר על הנתונים הטכניים, האם באמת לוחות של DFI עולים על של GB למעבדי AMD? שמעתי על DFI כבר רבות והם גם יותר זולים, אתה ממליץ?...
בקשר ללוחות של DFI, הלוחות האלה מיועדים יותר לאוברקלוקרים (כמוני, למרות שכרגע אני בהפסקה עקב סדר עדיפויות) מכוון שהם מספקים מתחים גבוהים יותר מאשר לוחות אחרים. בעיקר מתח לזכרון, הלוחות של DFI (סדרת ה-LanParty) נותנים מתח לזכרונות של 4Volt.
מבחינת פיצ'רים סדרת ה-LanParty גם בסדר, יש לה כניסה ויציאה קואקסיאלית, 2 כרטיסי רשת של 1 במהירות של 1Gigabit וכרטיס קול אנלוגי נשלף (ונראה לי שאם הוא לא מחובר אי אפשר להשתמש בכניסה וביציאה הקואקסיאלית).
מה שאכזב אותי בסדרה הזו זה היעדר תמיכה ב-SATA-II והיעדר יציאה אופטית, דבר שלדעתי הרבה יותר חשוב מכניסה קואקסיאלית.
מעבר לסדרה הזו יש גם את הסדרה היותר זולה, ה-Infinity. אותה לא ממש יצא לי לחקור אבל לפי מה שאני זוכר אין לה 2 כרטיסי רשת, ויש לה תמיכה ב-SATA-II. אני מציע לך לבדוק פרטים באתר היצרן.
בדרישות מערכת מאתר אפל כדי להציג HD רשום:
For 1920x1080 (1080p) video at 24 frames per second:
3.0 Intel Pentium D (dual-core) or faster processor
At least 1GB of RAM
64MB or greater video card
Windows 2000 or XP
האם מישהו הריץ 1080P על פרוססורים חלשים יותר וזה עבד?
(הכוונה לתמונה חלקה ללא תקיעות)
For 1920x1080 (1080p) video at 24 frames per second:
3.0 Intel Pentium D (dual-core) or faster processor
At least 1GB of RAM
64MB or greater video card
Windows 2000 or XP
האם מישהו הריץ 1080P על פרוססורים חלשים יותר וזה עבד?
(הכוונה לתמונה חלקה ללא תקיעות)
אני הרצתי HD על מעבדים חלשים בהחלט, שימוש QuickTime להרצת HD אינו ממולץ בהחלט,
שימוש בPureVideo של Nvidia מסוגל להעניק אפשרות הרצת .ts על כל מעבד(כמעט).
אבל גם מעבדים חלשים יותר יריצו HD רק עם חומרה ע"H שימוש במקודדים החופשיים המתאימים.
אבל גם מעבדים חלשים יותר יריצו HD רק עם חומרה ע"H שימוש במקודדים החופשיים המתאימים.
נציג Lascala
לכל המעונייניםLascala כתב:אני הרצתי HD על מעבדים חלשים בהחלט, שימוש QuickTime להרצת HD אינו ממולץ בהחלט,
אבל גם מעבדים חלשים יותר יריצו HD רק עם חומרה ע"H שימוש במקודדים החופשיים המתאימים....
חשוב לדעת!!!
לא כל דיסק קשיח SATA II יודע להאביר 3G/PS
רוב האנשים חושבים שדיסק קשיח SATAII דיסק יותר מהיר וזה לא נכון יש מאמר באתר של SEAGATE בעיניין הזב כדאי לקרוא
הרבה מדברים כאן על שימוש ב-6600 לצורך צפיה ב-HD, לא לשכוח שיש אופציות נוספות כמו MyHD שחזק בהרבה (אם כי לא מהווה תחליף לכרטיס מסך). גם עם דרייברים אופטימליים ה-purevideo לא ירד מתחת ל-%50 CPU, בשעה ש-MyHD יעשה את אותה עבודה עם 5%.
A good plagiarized idea is better than a lousy original one