רמקולים שקועים - צריך עזרה...

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
avibht פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

החלטתי, עקב שדרוג המסך, להשקיע סופסוף בק"ב.

מכיוון שאשתי רואה בכל רמקול מפגע מכוער שיש לחסל עוד לפני שהוא נולד, הצלחתי להתפשר איתה אך ורק על רמקולים שקועים. בשל המחירים בארץ החלטתי ליבא מארה"ב רמקולים של Polk Audio.

האמת היא שגם רסיבר רציתי לייבא, חשבתי ברצינות רבה על ה- Onkyo TX-SR606 אבל דווקא נושא חוסר תאימות תחנות הרדיו שבר אותי :עצוב: אני מניח שנצטרך לקנות אותו בארץ אם נמצא אותו במחיר סביר. (בואו נגיד משהו כמו פי שלושה מארה"ב, נשמע מחיר ממש ממש טוב כי המחיר הרשמי הוא בערך פי ארבעה :@ אבל זה כבר שרשור אחר.)

בחזרה לרמקולים, הקדמיים אני מתכוון לקחת זוג RC85i והאחוריים זוג RC80i עגולים שקועים בתקרה (בעצם קורת גבס שמשמשת לתאורה ונמצאת מעל הספה) ואולי אפילו אותם RC85i כמו הקדמיים (צורה מלבנית). סאב אני כנראה אקח את PSW10 היחיד שעבר את מבחן המראה החיצוני של אשתי (וגם בקושי רב) וגם משום שאני לא ממש איש של בסים כבדים.

הבעיה שלי היא הסנטר שאני מתכוון להשקיע מעל המסך. ניתן כמובן להתמש באותו אחד כמו הקדמיים, אבל אז אני "מפסיד" רמקול כי הם ארוזים רק בזוגות.

חלופה שניה, לשים אותו בתור סנטר אחורי וליצור מערכת 6.1.

חלופה שלישית, רמקול רחב איכותי יותר ויקר יותר, למשל TC265i.

שאלותיי:

1. למישהו יש נסיון עם הרמקולים האלו? שמעתי דגם פחות מתקדם שלהם והם נשמעו טוב יחסית.

2. הגיוני לשים סנטר אחורי אם יש לי רמקול מיותר? הרסיבר יתמוך בכלל במערכת 6.1 כזו, או רק 5.1 או 7.1 ?

3. האם יש טעם להשקיע בסנטר איכותי יותר מהקדמיים (כולם יהיו בדיוק באותו מישור)? אציין שאני גם רוצה לשמוע הרבה מוזיקה.

תודה,

אבי

firebird
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1488
שם מלא: firebird
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #2 

לי יש זוג RC85i שמשמשים כרמקולים אחוריים ואני מרוצה מאוד מהם.
אין מסך מושלם! כן, אני יודע שפעם היה ......
:wink:

ronen61
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4655
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #3 

avibht כתב:החלטתי, עקב שדרוג המסך, להשקיע סופסוף בק"ב.

מכיוון שאשתי רואה בכל רמקול מפגע מכוער שיש לחסל עוד לפני שהוא נולד, הצלחתי להתפשר איתה אך ורק על רמקולים שקועים. בשל המחירים בארץ החלטתי ליבא מארה"ב רמקולים של Polk Audio.

האמת היא שגם רסיבר רציתי לייבא, חשבתי ברצינות רבה על ה- Onkyo TX-SR606 אבל דווקא נושא חוסר תאימות תחנות הרדיו שבר אותי :עצוב: אני מניח שנצטרך לקנות אותו בארץ אם נמצא אותו במחיר סביר. (בואו נגיד משהו כמו פי שלושה מארה"ב, נשמע מחיר ממש ממש טוב כי המחיר הרשמי הוא בערך פי ארבעה :@ אבל זה כבר שרשור אחר.)

בחזרה לרמקולים, הקדמיים אני מתכוון לקחת זוג RC85i והאחוריים זוג RC80i עגולים שקועים בתקרה (בעצם קורת גבס שמשמשת לתאורה ונמצאת מעל הספה) ואולי אפילו אותם RC85i כמו הקדמיים (צורה מלבנית). סאב אני כנראה אקח את PSW10 היחיד שעבר את מבחן המראה החיצוני של אשתי (וגם בקושי רב) וגם משום שאני לא ממש איש של בסים כבדים.

הבעיה שלי היא הסנטר שאני מתכוון להשקיע מעל המסך. ניתן כמובן להתמש באותו אחד כמו הקדמיים, אבל אז אני "מפסיד" רמקול כי הם ארוזים רק בזוגות.

חלופה שניה, לשים אותו בתור סנטר אחורי וליצור מערכת 6.1.

חלופה שלישית, רמקול רחב איכותי יותר ויקר יותר, למשל TC265i.

שאלותיי:

1. למישהו יש נסיון עם הרמקולים האלו? שמעתי דגם פחות מתקדם שלהם והם נשמעו טוב יחסית.

2. הגיוני לשים סנטר אחורי אם יש לי רמקול מיותר? הרסיבר יתמוך בכלל במערכת 6.1 כזו, או רק 5.1 או 7.1 ?

3. האם יש טעם להשקיע בסנטר איכותי יותר מהקדמיים (כולם יהיו בדיוק באותו מישור)? אציין שאני גם רוצה לשמוע הרבה מוזיקה.

תודה,

אבי
...

מאיפה אתה מייבא?אפשר לינק?
מה הן העלויות בהשוואה לישראל?

avibht פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

ronen61 כתב: מאיפה אתה מייבא?אפשר לינק?
מה הן העלויות בהשוואה לישראל?
...
בשמחה, בכדי לא להטות את הדיון, פרסמתי בפורום אחר :

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=60204

avibht פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

avibht כתב: 2. הגיוני לשים סנטר אחורי אם יש לי רמקול מיותר? הרסיבר יתמוך בכלל במערכת 6.1 כזו, או רק 5.1 או 7.1 ?

...

אולי בכו"ז מישהו יכול לענות על שתי השאלות האלו?
PLEASE

תודה,

אבי

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

כמה רחוק אתה יושב מהקיר האחורי?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

ArturZ
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 238
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #7 

[interest]
הודעה מעוסק בתחום - מרטין
[/interest]
תעסה גם ZONE 2 במטבח . משהו לאישה :D :D :D

avibht פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

מרטין: קרוב מאוד לקיר האחורי, הספה נשענת עליו והוא במרחק של כמעט חמישה מטרים מהמסך...

ארתור: מי אמר שהאישה במטבח 8) אבל זה רעיון לא רע...

Log_On
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 175
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #9 

ציינת שאתה יושב קרוב מאוד לקיר האחורי. אין טעם לשים שם את הרמקול המרכזי (כלומר להשלים ל- 6.1) לא יתרום למערכת ולא ממש תשמע את ההבדל. האם הרמקול סנטר שהצעת TC265i חורג מאוד מהתקציב? אני הייתי משקיע עוד ולוקח את הסנטר היעודי. בקשר לאחוריים, אין אפשרות גם לשים RC85i מאחור?

avibht פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

אכן השקעתי ולקחתי שלושה "יקרים" TC265i מקדימה :)

מאחור נשארתי עם הפחות איכותיים.

אני מתכוון לבנות להם קופאות MDF צמודות לקיר בכדי לשפר את האקוסטיקה.

ואז אני שואל את עצמי (ואתכם!) האם חייבים סאב?

Log_On
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 175
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #11 

אתה חייב להזמין סאב עכשיו? אני הייתי מחכה ושומע.. ואז מחליט.. חוץ מזה שאתה תמיד יכול להוסיף. כמובן שאם יש לחבר איזה סאב. הייתי משאיל אותו לשבוע ותבדוק מה רמת השיפור.
קח בחשבון שזה תלוי בהרבה גורמים: גודל החדר, אקוסטיקה, מיקום הרמקולים, מיקום הרהיטים וכו'. והכי חשוב מה אתה מצפה מהמערכת שלך? להרעיד את הבית / להנות מחווית שמיעה של 5.1 / "פשוט" לשמוע סרטים ברמת פירוט של 5 ערוצים.

דרך אגב, אם כבר לקחת 3 קדמיים מאותו הדגם. תעשה את הדבר הנכון ותשים את אותו הדגם גם מאחור. אתה תראה שזה ישתלם. (מניסיון). בעתיד אתה תברך על ההחלטה בכל סרט DTS איכותי שתנגן.

עצה קטנה. סאב יכול לחכות למועד מאוחר יותר. רמקולים שקועים זה בלאגן להחליף.
עדיף להשקיע עכשיו בשקועים ולהוסיף סאב בעתיד.

avibht פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

לא חייב להזמין סאב עכשיו ולהרעיד את הביית זה לא בראש מעייני למרות שהסלון גדול יחסית (באזור ה-50 מטר). אני רוצה להנות מחווית שמיעה של 5.1 (הייתי שמח ל 7.1 אבל אין לי מקום לעוד שניים בצידי הסלון.)
האמת שהם קצת גדולים מידי מכדי לשים אותם מאחור. יש לי קורת גבס לתאורה והם לא יתאימו שם. אני מקווה שזה יהיה בסדר עם הרמקולים האלה...
אני באמת אחכה עם הסאב!

ArturZ
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 238
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #13 

avibht כתב:אכן השקעתי ולקחתי שלושה "יקרים" TC265i מקדימה :)

מאחור נשארתי עם הפחות איכותיים.

אני מתכוון לבנות להם קופאות MDF צמודות לקיר בכדי לשפר את האקוסטיקה.

ואז אני שואל את עצמי (ואתכם!) האם חייבים סאב?
...
(Y) (Y) (Y)

מרטין לא הספיק ?

לגבי הסאב.

תחבר , תשמע , תבין . חייב סאב !!!! אפילו 265 לא יודעים לתת באס . במיוחד בסרטים.
המלצה .כך סאב לניסיון בחנות לפני הקניה כדי להיות בטוח.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”