Windows או Linux למחשב מדיה?
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15948
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
בטח ראית את השירשור הזה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 73&start=0
דובר על כך הרבה, ו SHED פירט שם את כל היתרונות של הלינוקס על הווינדוס.
לדעתי הדבר הכי טוב, הוא פשוט להתקין , להתנסות בעצמך ולהחליט.
לדעתי הדבר הכי טוב, הוא פשוט להתקין , להתנסות בעצמך ולהחליט.
-
Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
קראתי את המאמר ואת המחרוזת מתחילתה ועד סופה.zovirax כתב:בטח ראית את השירשור הזה:
לדעתי הדבר הכי טוב, הוא פשוט להתקין , להתנסות בעצמך ולהחליט....
כנראה שמרוב עצים לא רואים את היער.
אשמח לסיכום היתרונות והחסרונות של כל אחת ממערכות ההפעלה לצורך מחשב מדיה.
תגדיר מה זה "מחשב מדיה".
אם מדובר במערכת שמתפקדת גם כ-PVR, לדעתילינוקס + mythtv יתן את סט הפיצ'רים הכי רחב.
אם מדובר במחשב הורדות, שרק מציג מדיות כאלה ואחרות ישנן יתרונות וחסרונות לכל אחת מהמערכות.
היתרונות של windows:
1. מוכר.
2. בד"כ תהיה תמיכה טובה יותר לחומרה חדשה (לא כל החברות מוציאות דריברים ללינוקס ל-day 1).
3. ניגון דיסקים של בלוריי.
החסרונות של windows:
1. דורש תחזוקה (וירוסים, סקירות של הדיסק וכו').
2. התקנה תמימה של תוכנה יכולה לשבש את האופן בו מוצגים תכני וידאו.
3. תפעול מסורבל מהשלט, דורש מקלדת.
היתרונות של לינוקס:
1. יציב כמו סלע. לא צריך לכבות, לא צריך לעדכן, לא צריך לבדוק ולסרוק.
2. גמישות ברמת התוכנה והחומרה (למשל: אפשר להוסיף דיסקים באופן דינאמי לאותה מחיצה על ידי שימוש ב-LVM). כמו כן יש גם raid תוכנה.
3. ממשק אחיד, כולו מופעל מהשלט, אשר מאפשר להפעיל באופן אוטומטי נגנים שונים עבור תכנים שונים.
4. מנגן הכל מ"הקופסא". אין צורך להוריד קודקים, פילטרים, להתחיל להתעסק עם זה.
5. תמיכה מצויינת של הקהילה באינטרנט. לכל שאלה יש תשובה בגוגל.
החסרונות של לינוקס:
1. מערכת הפעלה שונה ממה שאתה מכיר (בהנחה ואתה כמו 99% מהעולם). זה אומר שתהיה עקומת לימוד, והמשימות הפשוטות ייראו מסובכות בהתחלה.
2. לא כל חומרה נתמכת באופן מלא. למשל: ישנה עדיפות ברורה לכרטיסי מסך של nvidia.
3. אין תמיכה בכונני בלוריי ודיסקים של בלו ריי (עדיין).
זה היה ממש, אבל ממש על רגל אחת. בקרוב יועלו לאתר סקירות על mythtv, שיאפשרו להכיר את המערכת הזו טוב יותר.
אם מדובר במערכת שמתפקדת גם כ-PVR, לדעתילינוקס + mythtv יתן את סט הפיצ'רים הכי רחב.
אם מדובר במחשב הורדות, שרק מציג מדיות כאלה ואחרות ישנן יתרונות וחסרונות לכל אחת מהמערכות.
היתרונות של windows:
1. מוכר.
2. בד"כ תהיה תמיכה טובה יותר לחומרה חדשה (לא כל החברות מוציאות דריברים ללינוקס ל-day 1).
3. ניגון דיסקים של בלוריי.
החסרונות של windows:
1. דורש תחזוקה (וירוסים, סקירות של הדיסק וכו').
2. התקנה תמימה של תוכנה יכולה לשבש את האופן בו מוצגים תכני וידאו.
3. תפעול מסורבל מהשלט, דורש מקלדת.
היתרונות של לינוקס:
1. יציב כמו סלע. לא צריך לכבות, לא צריך לעדכן, לא צריך לבדוק ולסרוק.
2. גמישות ברמת התוכנה והחומרה (למשל: אפשר להוסיף דיסקים באופן דינאמי לאותה מחיצה על ידי שימוש ב-LVM). כמו כן יש גם raid תוכנה.
3. ממשק אחיד, כולו מופעל מהשלט, אשר מאפשר להפעיל באופן אוטומטי נגנים שונים עבור תכנים שונים.
4. מנגן הכל מ"הקופסא". אין צורך להוריד קודקים, פילטרים, להתחיל להתעסק עם זה.
5. תמיכה מצויינת של הקהילה באינטרנט. לכל שאלה יש תשובה בגוגל.
החסרונות של לינוקס:
1. מערכת הפעלה שונה ממה שאתה מכיר (בהנחה ואתה כמו 99% מהעולם). זה אומר שתהיה עקומת לימוד, והמשימות הפשוטות ייראו מסובכות בהתחלה.
2. לא כל חומרה נתמכת באופן מלא. למשל: ישנה עדיפות ברורה לכרטיסי מסך של nvidia.
3. אין תמיכה בכונני בלוריי ודיסקים של בלו ריי (עדיין).
זה היה ממש, אבל ממש על רגל אחת. בקרוב יועלו לאתר סקירות על mythtv, שיאפשרו להכיר את המערכת הזו טוב יותר.
You are never fully dressed without a smile
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מה שהכי מעניין אצל shed זה שהוא באמת מאמין שמחשב windows ביתי דורש תחזוקה. אצלי אין אנטי ווירוס וכל הורדות העדכונים מתבצעות ברקע וללא התערבות מפעיל. אני גם מוכן להתערב שזמן ה uptime שלי הוא טוב לא פחות משלו. בקשר למקלדת, אז זה לא ממש מדוייק כי אני לפחות לא משתמש בה.
בחזרה לשרשור: היתרונות של windows כמחשב מדיה הם בעיקר בכך שזו מערכת הפעלה מוכרת לרוב האנשים ושהתמיכה בה טובה עד מצויינת מבחינת דרייברים ותוכנות. החסרונות הם שממשק המשתמש די דפוק - לפחות ב Vista Media Center - ודי מוגבל באפשרויות, אם אתה מתעקש שלא לחפש פתרונות מעבר ל Media Center.
רוב היתרונות של Linux שציין shed אומנם קיימים אבל הם לא ממש יתרונות כי הם קיימים גם ב windows. החסרון העיקרי של Linux זה הפוטנציאל האדיר שלו לבזבז את זמנך הפנוי כי התמיכה העיקרית במערכת חייבת לבוא ממך.
לסיכום, בשתי המערכות ניתן לקבל מחשב מולטימדיה ופתרון יותר מסביר והשיקול מה יותר טוב מהשני הוא מאוד סובייקטיבי.
בחזרה לשרשור: היתרונות של windows כמחשב מדיה הם בעיקר בכך שזו מערכת הפעלה מוכרת לרוב האנשים ושהתמיכה בה טובה עד מצויינת מבחינת דרייברים ותוכנות. החסרונות הם שממשק המשתמש די דפוק - לפחות ב Vista Media Center - ודי מוגבל באפשרויות, אם אתה מתעקש שלא לחפש פתרונות מעבר ל Media Center.
רוב היתרונות של Linux שציין shed אומנם קיימים אבל הם לא ממש יתרונות כי הם קיימים גם ב windows. החסרון העיקרי של Linux זה הפוטנציאל האדיר שלו לבזבז את זמנך הפנוי כי התמיכה העיקרית במערכת חייבת לבוא ממך.
לסיכום, בשתי המערכות ניתן לקבל מחשב מולטימדיה ופתרון יותר מסביר והשיקול מה יותר טוב מהשני הוא מאוד סובייקטיבי.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
1. אם מדובר במחשב שמנגן תכנים שהורדו מהרשת, במיוחד מרשתות P2P כאלה ואחרות הרי שסכנת וירוסים קיימת (ואני חייב לציין שהיא יותר מוחשית ממה שאתה חושב, שכן יש גורמים שמפיצים תכנים נגועים על מנת להקים botnets). הפועל היוצא הוא כמובן הצורך להריץ אנטי וירוס, לבצע סריקות אקטיביות (וגם אם הן נעשות באופן אוטומטי כל יום בחצות, הרי שיש צורך בהתערבות משתמש, ולו כדי לראות את הלוג שלהם).Catskinner כתב:מה שהכי מעניין אצל shed זה שהוא באמת מאמין שמחשב windows ביתי דורש תחזוקה. אצלי אין אנטי ווירוס וכל הורדות העדכונים מתבצעות ברקע וללא התערבות מפעיל. אני גם מוכן להתערב שזמן ה uptime שלי הוא טוב לא פחות משלו. בקשר למקלדת, אז זה לא ממש מדוייק כי אני לפחות לא משתמש בה.
....
לסיכום, בשתי המערכות ניתן לקבל מחשב מולטימדיה ופתרון יותר מסביר והשיקול מה יותר טוב מהשני הוא מאוד סובייקטיבי....
קשה לי לראות מחשב מדיה שמריץ ויסטה עובד עם 1GB ram, לינוקס יחזיק גם עם 512MB ram בלי בעיה.
2. אני לא חושב שלינוקס יבזבז יותר זמן, בטח לא אחרי עקומת לימוד קלה. אם לא מדובר בחומרה אקזוטית במיוחד הרי שהכל ינגן מהקופסא. לאחר המפגש האחרון osherov החליט שהוא מתקין לינוקס עם myth. אתה מוזמן לקרוא את ההערות שלו על קלות ההתקנה, והזמן הקצר שלקח לו להגיע ממערכת בתולה לניגון תכנים.
גם המשפט "התמיכה צריכה לבוא ממך" צורם לי קצת. לינוקס מושתתת על קהילה תומכת ועוזרת, בעלת אינספור פורומים לכל דבר ועניין. קהילה שלא רק עוזרת במענה על שאלות אלא גם אקטיבית בפתרון בעיות.
כאשר מתגלה באג ב-VMC, כל מה שאנחנו יכולים לעשות זה לקוות שדרור ידבר עם מישהו במיקרוסופט, ושהם איכשהו יחליטו להקשיב לו. לעומת זאת, כאשר משתמש רוצה להוסיף ל-MYTH פיצ'ר חדש (או לתקן באג), הוא מתווסף לגרסא הבאה באופן כמעט אוטומטי (לאחר בחינה ומבחנים כמובן) וכך כל המשתמשים נהנים ממנו.
זו הסיבה המרכזית ש-myth היא כל כך feature rich בהשוואה ל-VMC או אפילו sage (אם כי sage קרובה אליה יותר).
מי שמתקין WMP צריך להתחיל להתעסק עם קודקים בשביל לנגן כל סרט כמו שצריך. מי שמתקין VLC (תוכנה שצמחה עבור לינוקס - להזכירך) מקבל תוכנה שמנגנת הכל מהקופסא. אין שום סיבה שמשתמש יצטרך להכיר ולהבין מה זה haali או ffdshow...
ללינוקס יש killer feature שאין למערכות VMC/MCE והוא place shift מלא, ותמיכה ב-network boot.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
1. סלח לי אבל זה רחוק מלשקף את המציאות בשטח. מחשב HTPC מאחורי NAT שרץ תחת user ממש לא פגיע לכל התחלואים שציינת. בוא נגיד ששני מחשבים שמריצים windows אצלי בבית מרגישים בסדר גמור. לפני שנה התפתיתי לעלות אותם עם CD של BARTPE ומלבד כמה cookies לא נמצא דבר באף אחד מהם.
2. מה שאתה מגדיר כעקומת לימוד קלה אני מגדיר לרוב האנשים כ "לינוקס הוא בחינם כל עוד הזמן הפנוי שלך חסר כל ערך". דרך אגב, יש לי מחשב שמריץ UBUNTU בבית כך שאת רמת העזרה מהקהילה אני מכיר היטב. בוא נגיד שהביטוי RTFM חוזר שם לא מעט. הגישה האליטיסטית הזו עשתה יותר רע לקהילה מכל פגם טכני אמיתי במערכת ההפעלה.
אני בכלל לא פוסל מחשב LINUX בבית בתור HTPC וחבל לי אם תחשוב שזו עמדתי.
2. מה שאתה מגדיר כעקומת לימוד קלה אני מגדיר לרוב האנשים כ "לינוקס הוא בחינם כל עוד הזמן הפנוי שלך חסר כל ערך". דרך אגב, יש לי מחשב שמריץ UBUNTU בבית כך שאת רמת העזרה מהקהילה אני מכיר היטב. בוא נגיד שהביטוי RTFM חוזר שם לא מעט. הגישה האליטיסטית הזו עשתה יותר רע לקהילה מכל פגם טכני אמיתי במערכת ההפעלה.
אני בכלל לא פוסל מחשב LINUX בבית בתור HTPC וחבל לי אם תחשוב שזו עמדתי.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
1. זו טעות נפוצה לחשוב ש-NAT מספק הגנה מספקת. ההגנה של NAT היא הגנה בסיסית ביותר, ויעילה אך ורק כלפי התקפות unsolicited traffic. אחוז ההתקפות הזה זניח.
מחשב מאחורי NAT לא מוגן כאשר הוא גולש לאתר שמכיל קוד זדוני, אשר מנצל פרצות ב-IE (ואני יכול להרים לך אתר כזה שברגע שאתה נכנס אליו, בלי להקליק על כלום - אתה נגוע ב-agent שלי).
מחשב מאחורי NAT לא מוגן מפי קוד זדוני אשר יורד אליו ב-P2P או מיוזנט. למעלה מתשעים אחוז מהספאם בעולם לא נשלח משרתי דואר אלא ממחשבים נגועים של יוזרים. מי שמפיץ את הספאם הזה דואג כל הזמן להמשיך ולהדביק מחשבים של יוזרים, בדרך כלל זה על ידי תכני פורנו, ותכנים המופצים ברשתות השיתוף.
נקודה חשובה נוספת היא שמרבית האנטי וירוסים האלה לא יעילים כלפי התקפות bot כאלה מכיוון שה-agent לא עושה שום פעולה נראית לעין, כך שהיוזרים לא יודעים שהם נפגעו, ואין לחברות האנטי וירוס שום "קצה של חוט" להתחיל מחקר על סוג הוירוס/agent הזה.
רוב המחשבים הנגועים בעולם נפגעו כתוצאה מההתקפות שתיארתי לעיל. היתה רק פעם אחת (וירוס הבלאסטר והנגזרות שלו) שבה התקפת unsolicited traffic גרמה נזק (עקב פגיעות בשירותי מערכת של windows שהתגלתה).
2. קשה לי להגיב לגבי הטענה שלך על הזמן הפנוי מפני שהיא תחושת בטן. אני עדיין חושב שפרמוט של מערכת הפעלה רק כי התקנתי נרו יבזבז יותר זמן מאשר שאלה בפורום "איך מקנפגים שלט mce שיעבוד עם myth".
אני לא יודע על איזו התנהגות אליטיסטית אתה מדבר, יכול מאוד להיות שאתה לא פונה לפורומים הנכונים. גם בפורום הזה שולחים אנשים עם לינק לקרוא סקירה על "ההבדלים בין FHD ל-HDR" במקום להתחיל לתת לו את התשובה.
מחשב מאחורי NAT לא מוגן כאשר הוא גולש לאתר שמכיל קוד זדוני, אשר מנצל פרצות ב-IE (ואני יכול להרים לך אתר כזה שברגע שאתה נכנס אליו, בלי להקליק על כלום - אתה נגוע ב-agent שלי).
מחשב מאחורי NAT לא מוגן מפי קוד זדוני אשר יורד אליו ב-P2P או מיוזנט. למעלה מתשעים אחוז מהספאם בעולם לא נשלח משרתי דואר אלא ממחשבים נגועים של יוזרים. מי שמפיץ את הספאם הזה דואג כל הזמן להמשיך ולהדביק מחשבים של יוזרים, בדרך כלל זה על ידי תכני פורנו, ותכנים המופצים ברשתות השיתוף.
נקודה חשובה נוספת היא שמרבית האנטי וירוסים האלה לא יעילים כלפי התקפות bot כאלה מכיוון שה-agent לא עושה שום פעולה נראית לעין, כך שהיוזרים לא יודעים שהם נפגעו, ואין לחברות האנטי וירוס שום "קצה של חוט" להתחיל מחקר על סוג הוירוס/agent הזה.
רוב המחשבים הנגועים בעולם נפגעו כתוצאה מההתקפות שתיארתי לעיל. היתה רק פעם אחת (וירוס הבלאסטר והנגזרות שלו) שבה התקפת unsolicited traffic גרמה נזק (עקב פגיעות בשירותי מערכת של windows שהתגלתה).
2. קשה לי להגיב לגבי הטענה שלך על הזמן הפנוי מפני שהיא תחושת בטן. אני עדיין חושב שפרמוט של מערכת הפעלה רק כי התקנתי נרו יבזבז יותר זמן מאשר שאלה בפורום "איך מקנפגים שלט mce שיעבוד עם myth".
אני לא יודע על איזו התנהגות אליטיסטית אתה מדבר, יכול מאוד להיות שאתה לא פונה לפורומים הנכונים. גם בפורום הזה שולחים אנשים עם לינק לקרוא סקירה על "ההבדלים בין FHD ל-HDR" במקום להתחיל לתת לו את התשובה.
-
Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
תודה, שד, על התשובה המפורטת.
מחשב המדיה סנטר בסלון אמור לעשות לי את כל העבודה בכל תכני HD , דהיינו, גם לנגן בלוריי מכונן על המחשב, גם לנגן תכנים שהורדו מהרשת וגם לבצע HD PVR – כאשר זה יתאפשר. אי לכך, הבחירה שלי, נכון לעכשיו, היא מערכת הפעלה חלונות. יתכן ובהמשך אוסיף גם לינוקס עם Dual Boot ואראה מתי להשתמש באיזו מערכת הפעלה.
לעניין התגוננות מפני וירוסים ושאר מזיקים – עד היום עשיתי את זה בהצלחה, כולל הורדות ממערכות P2P .
לעניין HD PVR – האם זה משהו שנכון להיום ניתן לעשות רק במערכות לינוקס?
מחשב המדיה סנטר בסלון אמור לעשות לי את כל העבודה בכל תכני HD , דהיינו, גם לנגן בלוריי מכונן על המחשב, גם לנגן תכנים שהורדו מהרשת וגם לבצע HD PVR – כאשר זה יתאפשר. אי לכך, הבחירה שלי, נכון לעכשיו, היא מערכת הפעלה חלונות. יתכן ובהמשך אוסיף גם לינוקס עם Dual Boot ואראה מתי להשתמש באיזו מערכת הפעלה.
לעניין התגוננות מפני וירוסים ושאר מזיקים – עד היום עשיתי את זה בהצלחה, כולל הורדות ממערכות P2P .
לעניין HD PVR – האם זה משהו שנכון להיום ניתן לעשות רק במערכות לינוקס?
PVR ו-HD PVR אפשר לעשות גם בחלונות וגם בלינוקס. כרטיסי לכידה HD קיימים בלינוקס קצת יותר זמן מאשר כאלה לחלונות (למשל http://www.pchdtv.com[). בכל מקרה, יכולות ה-PVR בלינוקס היום עולות על הפתרונות של VMC או מדיה פורטל מבחינת פיצ'רים. sagetv קרובה מבחינת יכולות אבל עדיין נופלת בכמה נקודות (למשל הקלטת סדרה לא לפי key word, דילוג על פרסומות ועוד).
קח בחשבון ש-sooner or later יס והוט יוציאו את תכני ה-HD שלהם רק ב-hdmi עם הצפנת hdcp, ולזה אין עדיין פתרון.
כמו שאמרתי קודם - לא תהיה לך בעיה לנגן כל תוכן שהורדת מהרשת בלינוקס. ניגון מכונן בלו-ריי עדיין לא מספיק נוח לדעתי (חלק מהסרטים ינוגנו ישר חלק מהסרטים צריכים לעבור ריפ לפני שאפשר לנגן אותם).
קח בחשבון ש-sooner or later יס והוט יוציאו את תכני ה-HD שלהם רק ב-hdmi עם הצפנת hdcp, ולזה אין עדיין פתרון.
כמו שאמרתי קודם - לא תהיה לך בעיה לנגן כל תוכן שהורדת מהרשת בלינוקס. ניגון מכונן בלו-ריי עדיין לא מספיק נוח לדעתי (חלק מהסרטים ינוגנו ישר חלק מהסרטים צריכים לעבור ריפ לפני שאפשר לנגן אותם).
רציתי לציין שהתקנתי מספר הפצות של לינוקס (את הנפוצות בעיקר - ubuntu, suse, fedora, mint) ואני אוהב את הממשקים שלהן הרבה יותר מווינדוס.
לצערי הרב, באף אחת מהן לא הצלחתי להוציא סאונד דיגיטלי ממספר כרטיסי קול Onboard ו-sount blaster audigy אחד.
זכור לי מקרה ספציפי שבו הצלחתי להוציא סטריאו בלבד באובונטו ב-audigy אך לא 5.1.
גם מהקהילה הישראלית של אובונטו לא הגיעה הישועה ויש לציין שהפוסט שלי בפורום שלהם לא זכה להתייחסות.
לצערי הרב, באף אחת מהן לא הצלחתי להוציא סאונד דיגיטלי ממספר כרטיסי קול Onboard ו-sount blaster audigy אחד.
זכור לי מקרה ספציפי שבו הצלחתי להוציא סטריאו בלבד באובונטו ב-audigy אך לא 5.1.
גם מהקהילה הישראלית של אובונטו לא הגיעה הישועה ויש לציין שהפוסט שלי בפורום שלהם לא זכה להתייחסות.
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
הכרטיס הראשון שהבאת זה חלום רטוב שלי ושלך שזה יעבוד בישראל אבל לא... HDPVR של HAUPPAUGE הוא הפתרון הטוב ביותר כיום מבחינת תמיכה ב HD וצפיה והוא נתמך בגירסת דרייברים אלפאShed כתב:PVR ו-HD PVR אפשר לעשות גם בחלונות וגם בלינוקס. כרטיסי לכידה HD קיימים בלינוקס קצת יותר זמן מאשר כאלה לחלונות (למשל http://www.pchdtv.com[). בכל מקרה, יכולות ה-PVR בלינוקס היום עולות על הפתרונות של VMC או מדיה פורטל מבחינת פיצ'רים. sagetv קרובה מבחינת יכולות אבל עדיין נופלת בכמה נקודות (למשל הקלטת סדרה לא לפי key word, דילוג על פרסומות ועוד).
כמו שאמרתי קודם - לא תהיה לך בעיה לנגן כל תוכן שהורדת מהרשת בלינוקס. ניגון מכונן בלו-ריי עדיין לא מספיק נוח לדעתי (חלק מהסרטים ינוגנו ישר חלק מהסרטים צריכים לעבור ריפ לפני שאפשר לנגן אותם)....
לגבי תכנים ב HDMI - כרגע הממיר שלהם מוציא קומפוננט ולכן עד שהם לא יחליפו את כל הממירים האלה לא תהיה בעיה לקבל סיגנל ב 99 אחוז דומה למקור ללא שום הגנה... אני מניח שהם אל מתרגשים מהכמות הזעומה של האנשים שישתמשו בפתרון הזה