מפענח ADB 3100S וחיבור VCR

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
idobi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 310
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

שלום רב,

לא מכבר החליף לי טכנאי YES את המפענח לדגם החדש ADB 3100S.
במפענח הקודם היו שתי יציאות SCART - אחת ל TV והשניה ל VCR - וכך חיברתי את הטלוויזיה והוידאו. כאשר רציתי להקליט, הפעלתי את הוידאו כאשר המפענח כבר היה דלוק וכך הוקלטה התוכנית. כך גם יכולתי לצפות בתוכניות מוקלטות.

בדגם החדש יש רק יציאת SCART אחת (TV) ושני סטים של יציאות RCA - אחת ל TV והשניה ל VCR. ניסיתי כל מיני שיטות לחבר את הוידאו למפענח החדש - כאשר לוידאו שלי יש רק יציאת SCART ותו לא. ניסיתי לחבר כבל SCART To RCA, גם כבלי RCA עם מעביר ל SCART - אך לצערי השיטה הקודמת של הפעלת הוידאו מעל המפענח לא עובדת.
היתכן שיציאת ה RCA-VCR במפענח היא רק OUT שלא כמו ה SCART שהיה IN/OUT?
יש דרך אחרת לחיבור שלא חשבתי עליה?
הרבה תודה מראש!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78920
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #2 

idobi,

התשובה היא כן.

"הפיצ'ר הזה" של שימוש בממיר עצמו למיתוג מכשיר הוידאו הוא לא ממש תכנון מוקדם אלא סוג של רעיון שחברת PACE הכניסה בזמנו בלי לגלות לאף אחד. טכנאי יס (בזמנו זה אפילו לא היו הטכנאים שלהם אלא של קבלן חיצוני) שזיהו את התופעה בעצם ניצלו את הממיר כממתג.

הדרישה הזו איננה קיימת רשמית מספקי החומרה של יס ולכן אם זה קיים זה יותר מזל משכל.

בממירים חדשים זה ממש לא קיים (כולל ב-YES MAX, עד כמה שאני יודע, אם כי לא בדקתי אישית).

אם הדבר הוא יהרג בל יעבור עבורך, תחליף לממיר PACE 1000 ותוודא שאתה מקבל אחד מהסדרה שעדיין עושה את המיתוג (היו סדרות יצור שזה לא ממש הצליח להם - כאמור זה לא היה ברשימת הדרישות כלל).

לדעתי מיתוג SCART בדרך זו היא בהחלט לא פיתרון איכותי ולכן המלצתי היא פשוט מאוד ללכת לחנות כמו הום סנטר ודומיהם ולרכוש ממתג SCART ידני אשר יעלה לך פרוטות ויתן לך פיתרון סביר וגם איכותי.

idobi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 310
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #3 

OK - הבנתי. עפר, תודה על המידע.

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”