Onkyo 606 - קיבלתי הצעת מחיר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Merav_s פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום ,

אני מעוניינת לקנות רסיבר חדש. משהו טוב באמצע ולא יקר מדי.
התקציב עד 4.5K ש"ח ומהמלצות שקיבלתי האונקיו 606 נותן תמורה מצויינת.
המחיר שהציעו לי הוא 4K עם אחריות טופ אודיו בחנות מסודרת ולא פומביות למיניהן.
הרמקולים שלי - Focal Cobalt 816S רצפתיים. איך לדעתכם או מנסיונכם הרסיבר יתמודד
איתם ?

המון תודה לעוזרים.
מירב.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #2 

קיבלת מחיר טוב. לא צריכה להיות לרסיבר בעיה "לדחוף" את הרמקולים שיש לך.

kingshoko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3818
נתן תודות: 200 פעמים
קיבל תודות: 105 פעמים

שליחה #3 

מחיר טוב.
אבל למה דווקא הרסיבר הזה? (למרות שהוא רסיבר טוב)
מוזיקה, סרטים? מה היעוד באחוזים?

Merav_s פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

בעיקר מוזיקה - 70%
סרטים והופעות - 30%

כרגע יש לי רק קדמיים אבל אני מתכוונת להוסיף סנטר של פוקל בקרוב.
כנראה שגם סאב וופר.

kingshoko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

Merav_s כתב:בעיקר מוזיקה - 70%
סרטים והופעות - 30%

כרגע יש לי רק קדמיים אבל אני מתכוונת להוסיף סנטר של פוקל בקרוב.
כנראה שגם סאב וופר.
...
אז אם ככה אני דווקא הייתי ממליץ לך לשמוע גם ימאהה
rxv663 לדעתי באותו תקציב.
או rxv863 יקר ממנו ב1600 שקל בערך.

גם לי יש פוקל 816V החדשים + הסנטר כמובן והם נשמעים לטעמי טוב יותר עם ימאהה.
נסי את ותראי מה נשמע לך טוב יותר.

מה גם שגם בסטריאו (Pure Dierct) וגם בסראנוד הימאהה טוב יותר לדעתי.

בהצלחה

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #6 

שמת לב שהרסיבר הזה תומך בפורמטים החדשים של בלו ריי?
אם את לא מתכוונת אם אין לך ואת לא מתכוונת לרכוש נגן כזה בעתיד השאלה היא אם לא כדאי לקנות משהו יותר זול שיהיה מספיק טוב לנגני הדיוידי שקיימים היום בשוק.

r23
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 148
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #7 

אפשר לשאול איפה קיבלת את הצעת המחיר על ה 606?
אני קיבלתי הצעה של 4200 ש"ח, אחרי שהתחייבתי לשלם במזומן (שטרות) ובנוסף המוכר נשבע שהוא לא יכול לרדת יותר ...
כמובן שלקחתי בערבון מוגבל את דבריו, אבל עכשיו אני רואה בדיוק מה המחיר הריאלי של הרסיבר - אז תודה.
לדעתי יהיה מאד מועיל לפתוח thread של מחירים ריאלים של ציוד סטריאו, ככה אנשים יידעו מה הטווח מחירים האמיתי של הציוד ....

Merav_s פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

לגבי המחיר - לא יודעת אם מותר לציין את שמה של החנות מטעמי פרסומת.
אני יכולה להגיד שהיא באיזור חיפה / קריות.
אם חשוב לך אשלח לך בפרטי. מדובר על 4K ש"ח ל - 12 תש' שווים.

לגבי הימהה , לא יודעת. היה לי ימהה ישן שמכרתי לא מזמן. סדרה 1000 .
נכון שאין מה להשוות לרסיברים של היום אבל בא לי לנסות חברה אחרת הפעם.
האונקיו מקבל תשבוחות ללא הפסקה במגזינים ברשת ( זה לא קונה אותי אבל בכל זאת..)
בנוסף , שמעתי את הדגם 705 אצל קרוב משפחה שקנה לא מזמן. סאונד משגע ! מאוד אהבתי
את החמימות שלו בסטריאו. לטעמי הוא יותר נעים מהימהה RXV-2700 ששמעתי לא מזמן
באיזו חנות למרות היותו יקר מאוד.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #9 

מרב,

כמה דברים:

אין לי ספק שהאונקיו 606 נשמע טוב יותר בסטריאו מכמעט כל ימאהה בכל תקציב. במקרה בחרת ברסיבר עם הגברה טובה פלוס ושמבחינת ק"ב ביתי הוא ממש קילר - יש לו כל מה שאפשר לחשוב אליו מבחינת מיצוג HD ותמיכה בפורמטים חדשים. יש לו אפילו 4 כניסות HDMI.

שימי לב שלשייך רסיבר בעלות של 4K לרמקולים כמו שלך זה דבר לא פשוט כי פער האיכויות גדול. רמקולים כמו שלך ראויים לרסיבר בעלות של 8,000 ש"ח לפחות.

אם בכל זאת את מעונינת לשקול אלטרנטיבות באותו התקציב אז עלייך יהיה לקחת כמה צעדים אחורה מבחינת ק"ב וללכת על רסיבר שיהיה יותר איכותי בסטריאו אך בסיסי יותר בק"ב (מבחינת פיצ'רים, לא איכות)

מכל החברות היומ-יומיות לדעתי היחיד שיעלה על האונקיו בצליל בסטריאו הוא ההארמן קארדון. האם יצא לך לשמוע אותו? הצליל שלו יהיה מלא, חם ובשרני ומאוד יחמיא לרמקולים שלך.

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=681772

מעבר להארמן קארדון יש לבחון מודלים של חברות יותר שמרניות שמתאימות יותר לסטריאו איכותי:

http://www.audio1.co.il/categories/3419

http://www.החנות ההיא.co.il/pl_products~7~13.htm

או אפילו משהו יד שניה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46396
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5079 פעמים

שליחה #10 

אחת הסיבות המרכזיות שה Onkyo 606 זוכה לביקורות חיוביות הינה שהוא פשוט הרסיבר הזול ביותר שתומך בפורמטים החדשים.
רסיבר בעלות כזאת מכיל בצורה טבעית מספר חסרונות מסויימים לעומת אחיו הגדולים יותר, כמו עיבוד תמונה רק עד ל 1080i, חוסר ביציאות Pre, שלט פשוט, קליפסים פשוטים לZone 2, מספר כניסות דיגיטליות יחסית מצומצם ועוד.
למרות זאת, רוב האנשים לא יראו בחסרונות אלו Deal Beaker ובצדק - עבור רסיבר Entry Level הוא מצויין.

danlior,
אין לי ספק שהאונקיו 606 נשמע טוב יותר בסטריאו מכמעט כל ימאהה בכל תקציב.
...
טענה מאוד מעניינת. רסיבר של $400 אשר גובר גם על גדולים ממנו.
מול אלו רסיברים ביצעת את הבדיקה?

kingshoko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

danlior כתב:מרב,

כמה דברים:

אין לי ספק שהאונקיו 606 נשמע טוב יותר בסטריאו מכמעט כל ימאהה בכל תקציב..
...
אילו רסיברים בדקת בדיוק?
למרות שכמעט הכל עניין של טעם, הימאהה(3800,1800,863) עולה גם בסטריאו וברור גם בקולנוע ביתי (בכמה רמות) על האונקיו המדובר! :x

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

זיו וקינג שוקו,

בואו נתחיל במה שמרב עצמה כתבה:
שמעתי את הדגם 705 אצל קרוב משפחה שקנה לא מזמן. סאונד משגע ! מאוד אהבתי
את החמימות שלו בסטריאו. לטעמי הוא יותר נעים מהימהה RXV-2700 ששמעתי לא מזמן
באיזו חנות למרות היותו יקר מאוד.
...
זיו, לענות לשאלתך, 2600,2700,Z9 - בכולם שמעתי את הגוון הבהיר, הקר, החלול והבוהק של הימאהה.
טענה מאוד מעניינת. רסיבר של $400 אשר גובר גם על גדולים ממנו.
...
בוקר טוב אליהו, פעם הראשונה שאתה רואה תופעה שרכיב אודיו בעלות X נשמע טוב יותר מרכיבים העולים יותר ממנו?

לפני שבועיים אחד המוכרים בחנויות האודיו המרכזיות הדגים לי את הפוקל 816 שיש למרב (אני בהליך של בחירת רמקולים) - הרמקול נשמע פשוט אנאמי, קר וחסר עומק. שאלתי את המוכר דרך מה אני שומע את הרמקול והוא ענה בגאווה "Z9", ביקשתי ממנו לעבור למגבר אחר והוא עבר ל-606 שנשמע הרבה יותר טוב. עד היום המגברים של ימאהה פשוט איומים לטעמי. כל פעם אני מנסה מחדש וכל פעם נוכח בזאת מחדש. הסיבה שכתבתי עד היום היא מכיוון שלפני כמה ימים שמעתי את ה-3800 ומדובר במשהו אחר - חותם הצליל של ימאהה פשוט לא היה שם. שמעתי אותו עם פוקאל, סונאנס ודלי - הצליל היה מצויין - לא יודע אם ברמה של היי-אנד אבל בהחלט בליין אחד עם האונקיו הגדולים.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #13 

אם לדעתך ה 606 יותר טוב כאשר הוא משולב עם 816 לעומת כל הליין של ימהה - אזי חסכת.

לגבי החוויה שעברת בחנות בה המוכר הדגים כי חותמת הצליל ב 3800 שונה - ייתכן והתרשמת באמת כך, אך חברת Yamaha מיקמה ב 3800 וב 1800 יחידות הגברה זהות, לכן הם אמורים להשמע זהה. כל הבדל ששמעת כנראה נובע מהגדרות שונות ברסיברים.

לא מזמן שמעתי סיפור מעניין, היו היה פעם לפני 20 שנה עורך אודיו שסקר רסיבר של Yamaha ומצא כי הסאונד ברסיבר "מתכתי וקר". באותה תקופה לא היו הרבה ביקורות לציוד מסוג זה ולכן הרבה אנשים פשוט צוטטו את דבריו. הדבר הכי קל שהיה לזכור על הביקורת היה ההגדרה לאופן הצליל - ומכאן פשוט נולדה הסטיגמה כי לרסיברים של Yamaha קיים חותם סאונד של מתכתיות קרירה. הדבר הושרש כל כך חזק אצל אנשים שונים, שבאותה תקופה כל מי ששמע רסיבר מתוצרת Yamaha הכליל ברשמים שלו את המתכתיות והקרירות (אולי פשוט תורידו את ה Trable במעט אם זה כל כך מפריע? (i) ).
מאז העולם התקדם ובביקורות הרציניות שנערכו לרסיברים באתרים גדולים או במגזינים נחשבים לא נוכל יותר למצוא את איפיון הצליל המדובר.
משום מה בארץ הדבר עדיין מושרש חזק ומי שמפרסם את רשמיו מעל דפי הפורומים השונים לרוב מזכיר את חותם הקול המדובר.
באותו אופן בדיוק נולדו הסטיגמות על צליל "בשרני" מרסיברים של HK, "חם" מרסיברים של Onkyo ועוד.

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #14 

danlior,

תיקון קל - נראה לי ששמעת את ה-816V. ה-Cobalt 800S היא סדרה ישנה שהוחלפה ב-Chorus 800V.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

MarioMan כתב:danlior,

תיקון קל - נראה לי ששמעת את ה-816V. ה-Cobalt 800S היא סדרה ישנה שהוחלפה ב-Chorus 800V.
...
אכן כן :)

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

ziv_r כתב:אם לדעתך ה 606 יותר טוב כאשר הוא משולב עם 816 לעומת כל הליין של ימהה - אזי חסכת.

לגבי החוויה שעברת בחנות בה המוכר הדגים כי חותמת הצליל ב 3800 שונה - ייתכן והתרשמת באמת כך, אך חברת Yamaha מיקמה ב 3800 וב 1800 יחידות הגברה זהות, לכן הם אמורים להשמע זהה. כל הבדל ששמעת כנראה נובע מהגדרות שונות ברסיברים.

לא מזמן שמעתי סיפור מעניין, היו היה פעם לפני 20 שנה עורך אודיו שסקר רסיבר של Yamaha ומצא כי הסאונד ברסיבר "מתכתי וקר". באותה תקופה לא היו הרבה ביקורות לציוד מסוג זה ולכן הרבה אנשים פשוט צוטטו את דבריו. הדבר הכי קל שהיה לזכור על הביקורת היה ההגדרה לאופן הצליל - ומכאן פשוט נולדה הסטיגמה כי לרסיברים של Yamaha קיים חותם סאונד של מתכתיות קרירה. הדבר הושרש כל כך חזק אצל אנשים שונים, שבאותה תקופה כל מי ששמע רסיבר מתוצרת Yamaha הכליל ברשמים שלו את המתכתיות והקרירות (אולי פשוט תורידו את ה Trable במעט אם זה כל כך מפריע? (i) ).
מאז העולם התקדם ובביקורות הרציניות שנערכו לרסיברים באתרים גדולים או במגזינים נחשבים לא נוכל יותר למצוא את איפיון הצליל המדובר.
משום מה בארץ הדבר עדיין מושרש חזק ומי שמפרסם את רשמיו מעל דפי הפורומים השונים לרוב מזכיר את חותם הקול המדובר.
באותו אופן בדיוק נולדו הסטיגמות על צליל "בשרני" מרסיברים של HK, "חם" מרסיברים של Onkyo ועוד.
...
זיו,

יש גבול לציניות ולהתפלספויות. כן אתה צודק, הסיבה שאני ומאות אנשים אחרים איתם דיברתי חושבים שימאהה נשמע קר זה בגלל רביו שקראתי מלפני עשרים שנה, עכשיו שאתה אומר באמת נזכרתי. נו באמת, תן קצת קרדיט לטעם אישי. זיו, תמיד יש לך נטיה לזלזל מעט באנשים ובכושר ההבחנה שלהם - תמיד אני ואחרים מקבלים ממך פידבקים דומים. אין עשן בלי אש - אם באופן קונסיסטנתי אנשים טוענים שהארמן קארדון ואונקיו נשמעים חם ובשרני וימאהה קר אז כנראה שישנם דברים בגו. קרא שוב את מה שמרב כתבה את ה-705 מול ה-2700 של ימאהה וישנם מאות אנשים שכתבו בפורום הזה דברים דומים אז זכותך לא להסכים איתם אך לבטל במחי יד את דעתם ולקבוע שטעמם המוסיקלי נבע מסטיגמה - זו פשוט יהירות.

ולגבי ההגברה של ה-3800 - אתה טועה ובגדול, מדובר במגבר בעל חותם צליל שונה לחלוטין - שוב, לא רק אני אומר, קרא כל רביו בעולם, מדובר בהגברה המוצלחת מה-2700 בכמה מונים.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

ziv_r כתב:אם לדעתך ה 606 יותר טוב כאשר הוא משולב עם 816 לעומת כל הליין של ימהה - אזי חסכת.

...
אהה, ועוד דבר - להוריד טרבל? איך לא חשבתי על זה? מעכשיו אין צורך להשקיע בהגברה איכותית. פשוט נקנה אמפליפייר סוג ג' ואם הוא ישמע עמום, נוסיף טרבל ואם הוא ישמע קר ובהיר, נוריד טרבל. גאוני! תודה זיו! חסכת לי ולמליוני אודיופילים אחרים עשרות אלפי שקלים.
ועכשיו ברצינות, מגבר עם צליל חד ובהיר שמורידים לו טרבל, עדיין ישמע חד ובהיר אך עם פחות טרבלים.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #18 

danlior,
אין לי כוונה לפגוע בך ואם במקרה נפגעת, קבל את התנצלותי (f)

קיים אתר אודיו & וידאו שאני מאוד מעריך את כותביו, Audioholics. מגזין כתוב אחד שאני עוקב אחריו זמן רב הינו Sound & Vision Mag. לסיום - TPV (אשר נסגר בתחילת השנה).
3 הגורמים הנ"ל סקרו לאורך השנים מספר לא מבוטל של רסיברים מתוצרת Yamaha. באף אחד מהביקורות (ואני קורא הרבה) לא הוזכרו מילים כמו צליל מתכתי או קר.
ייתכן וכל סוקרי האודיו טועים. ייתכן גם שהרבה מהכתוב בפורומים מושפע מכותבים אחרים בפורומים. בכל אופן, אם אתה שמעת והחלטת כי הצליל "קר" - אשריך. אני לא הצלחתי לקשר תיאורי חום, קור או מתכות לרסיברים.

לגבי "בהירות", המונח עצמו מוכר כהבלטה או החסרה של תדרים גבוהים. הורדה של ערך ה Treble תוריד בדיוק את הערכים האלו ולכן מגבר "בהיר" בקלות יכול להשמע עמום יותר ("חם"?). בנוסף, עם רמת ה RC אשר קיימת היום ברסיברים, ניתן בקלות לשנות כל רסיבר שיישמע בעל חותמת צליל שונה לחלוטין.

ההערה שלך לגבי ההגברה ב 3800 איננה נכונה. לא מזמן רשמתי כאן את תגובת חברת Yamaha לאחר שאילתה שלי בנושא ההבדלים בהגברה בין ה 1800 ל 3800 - החברה טענה כי ההגברה זהה.

נ.ב
אני רחוק מאוד מלהיות Fanboy של מותג כלשהו. הייתי עונה באותה מידה אם היינו מדברים על HK או כל מותג אחר.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #19 

זיו,

עזוב, אם לדעתך עמום זה "חם" ובהיר זה "קר" אז כנראה באמת אנחנו לא משדרים על אותו הגל. זה מסביר את ההצעה שלך להוריד טרבל. בוא בנושא זה ניפרד כידידים.

לגבי כל הסקירות שקראת על רסיברים שונים של ימאהה, אני בהחלט מכבד את דעתו של מי שכתב את אותם הכתבות אך כנראה דעתי שונה משלו. מותר לי?

לו הייתי היחיד ששנים טוען שימאהה נשמע קר, ניחא. אך מכיוון שמדובר בתופעה גורפת גם כאן באתר וגם במקומות אחרים, הייתי מציע לאנשים לבדוק זאת בעצמם לפני שהם פותחים את פינקס הצ'קים, זה הכל! אותי אם היו מעירים באמצע הלילה, מכסים לי את העיניים ונותנים לי לשמוע מגברים שונים, הייתי עולה על מגבר ימאהה תוך 10 שניות. המקרה שהיה לי עם ה-Z9 רק מגבה את הרגשתי וכמו שאמרתי אני כל פעם נתקל בזה מחדש.

ולגבי ה-3800, אני לא יודע מי ענה לך בימאהה ומדוע ענה מה שענה אך יותר מדי אנשים העלו טענה שמדובר בהגברה שונה. לא רק חובבים אלא בוחנים מקצועיים, אותם אילו שאתה אוהב לצטט. ומעבר להכל, למדתי לסמוך על האוזן שלי ואני אומר לך, מדובר בחותם צליל אחר לגמרי.

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4202
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 226 פעמים

שליחה #20 

מספיק עים השטויות האלה שימהה קר לא מוזיקלי
דני תאמין לי שאים אונקיו היה באמת יותר טוב הייתי קונה אונקיו וגם הרבה אחרים,
אין לי שום סנטימנטים לימהה או דנון או כל חברה אחרת.
בדקתי מגברים של אונקיו ולא מעט וגם בסדרות היקרות
הם לא עומדים ליד ימהה בסטריאו.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”