התייעצות בנושא חיבור ה-LCD למחשב

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
David-Z פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן.
לאחרונה קניתי את ה-Toshiba 37AV500. יום ראשון אני מתקין אותה..
עכשיו, יש לי מחשב שנמצא בחדר השינה, כ-10 מ' מהטלוויזיה. (כלומר צריך כבל 10 מ' על מנת לחבר ביניהם).
עכשיו, יש לי כרטיס מסך עם יציאת Dual DVI ולטלוויזיה יש חיבורי HDMI וחיבור D-Sub 15-pin.
חיפשתי בהמון פורומים מידע בנושא. חלק אומרים שעדיף DVI ל-HDMI כי זה יותר חד, חלק אומרים שזה עושה להם בעיות עם הרזולוציה, למרות שראיתי במפרט של הטלוויזיה כי היא תומכת ב-Native Scale, מה שאמור לפתור את הבעיה.
חלק אומרים שברזולוציה של 720p, כלומר 1360X768 לא מרגישים בהבדל בין DVI ל-DSUB. חלק אומרים שההבדל הוא רק בהצגת הטקסט.

איך לדעתכם עלי לחבר את המחשב בצורה האופטימלית ביותר? (כלומר יחס מחיר/איכות).
ואיך לדעתכם אורך הכבל (10 מ') ישפיע על איכות השידור, בשני סוגי הכבלים?

אשמח לתשובות, ואני יודע שזו שאלה קצת ארוכה, אבל אני ממש רוצה להגיע למסקנה סופית.
תודה רבה לכולם! (Y)

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4687
שם מלא: ShmilMori
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 164 פעמים

שליחה #2 

כבל HDMI איכותי ל-10 מטרים (למרחק הנ"ל יש צורך באיכות גבוה ביותר עקב זליגה) עולה לדעתי עד אלפי שקלים שלמעשה אין לך כל סיבה לחברו מפני שהמסך הנחמד שלך תומך ב-HDR בלבד. לעומתו (HDMI) חיבור VGA (קרי d-sub) נותן מענה מעולה לכל סוגי התכנים מהמחשב גם בכבל הארוך כפליים ממה שאתה צריך.

David-Z פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

כן האמת עשיתי קצת חיפוש בנושא ומצאתי שאכן HDMI לא מתאים למרחקים כאלו, בעוד ש-D-Sub, כפי שאמרת, יכול גם להגיע ל-50 מטר ועדיין יעבוד פיצוץ.
מה עוד שברזולוציה של HDR, ה-D-Sub מספיק.
אז אני חושב שהחלטתי סופית.
תודה רבה!

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”