שוב חוזר הניגון , LCD או פלזמה ? זקוק להכוונה...

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
fibola פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום רב לכולם.

כרבים לפני גם אני פונה למביני הענין בפורום זה, על מנת לקבל מושג או הכוונה לפני שאני ניגש לקנות טלויזית 42" .

מקריאת הודעות/ מאמרים / ביקורות כאלו ואחרים לגבי ההבדלים בין LCD ופלזמה עלי לומר שמאחר ויש שתי אסכולות, כנראה שלא אצליח לקבל תשובה חד משמעית , לך תקנה ***.

יחד עם זאת, אולי מדרישותיי ו/או צרכיי , אוכל כן להתמקד ולקבל כיוון.

הצרכים שלי מהטלויזיה עד היום היו בעיקר שניים סרטים וצפייה בערוצים, אומנם הטלויזיה שלי מחוברת למחשב אך גם זה היה לצורך צפיה בסרטים דרך המחשב (היום יש לי LCD 32").

גם בקניית הטלוייזיה החדשה צרכים אלו יוסיפו להיות אך מאחר וקניתי גם PS3 לאחרונה, יש לקחת בחשבון נתון זה.

* עלי לציין שראיתי כמה משחקי EURO 08 אצל חבר שיש לו פלזמה 42" של סמסונג ושהכדור היה נבעט על ידי השוער, תמיד הכדור היה נראה כמו מטאור (שובל לבן) דבר שהציק לי נורא בעין. האם זה מאפיין של פלזמות או שזה קשור יותר לדגם שלו ?

אודה גם להמלצה על דגמים ספציפים מעבר להכוונה ל LCD או פלזמה .

תודה לכולכם.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #2 

ישנן רמות איכות שונות של פלזמות ושל LCD. עם כל ההערכה לסמסונג, הפלזמות שלהם אינן הטובות ביותר לתכני SD. ייתכן גם שאופן החיבור והכיול של הפלזמה שראית הוא לא הטוב ביותר.
האמור להלן הוא דעתי האישית (שדי תואמת הרבה דיעות שהובעו בפורום זה):
פלזמה טובה נותנת את המענה הטוב ביותר לשידורי SD.
בליגה הגבוהה ביותר ממוקמת פיוניר והמחיר בהתאם. יש גם דגמי פנסוניק בליגה זו אולם מרביתם (אם לא כולם) לא מיובאים (בינתיים) ארצה.
בליגה הטובה הבאה ממוקמת פנסוניק. לי אישית יש פנסוניק 50PV70 ורואים פצצה, בלי שום מריחה של הכדור במשחקי כדורגל. מעבד התמונה של הטלוויזיה עושה עבודה נפלאה.

לכן, ברכישה אני ממליץ לגשת לחנויות מתמחות ולצפות בסוג התכנים שחשוב לך. אם חשוב לך כדורגל - בדוק איך רואים משחק כדורגל (YES/HOT), וכו'.

אגב, התייחסתי לתכני SD כי זה היה עיקר השאלה שלך. פלזמות טובות נותנות פתרון מצויין גם לתכני HD.

fibola פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

ראשית תודה רבה על התשובה. אם כי אשמח להבהרות נוספות

1. אומנם מתשובתך הבנתי שלא כל הפלזמות מורחות והדבר תלוי בדגם, אך האם הם עדיפים על LCD.
2. האם לאור העובדה שאני רוצה גם את הטלויזיה ל PS3 עדין עדיף לי פלזמה ?

תודה.

שאלה להפרחה (או לאימות): מה בנוגע לשמועה שאומרת ששפורפורות הצבע בפלזמה אחרי מספר שנים נהרסות ולא ניתן להחליפן ויש להחליף טלויזיה בעוד שב LCD לא קיים עניין זה .

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4687
שם מלא: ShmilMori
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 164 פעמים

שליחה #4 

fibola כתב:ראשית תודה רבה על התשובה. אם כי אשמח להבהרות נוספות

1. אומנם מתשובתך הבנתי שלא כל הפלזמות מורחות והדבר תלוי בדגם, אך האם הם עדיפים על LCD.
2. האם לאור העובדה שאני רוצה גם את הטלויזיה ל PS3 עדין עדיף לי פלזמה ?

תודה.

שאלה להפרחה (או לאימות): מה בנוגע לשמועה שאומרת ששפורפורות הצבע בפלזמה אחרי מספר שנים נהרסות ולא ניתן להחליפן ויש להחליף טלויזיה בעוד שב LCD לא קיים עניין זה .
...
לתשובה לשאלותיך:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=800

fibola פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

אוקיי שאלה בנושא...

מה אתם אומרים על הדגם של LG,
LG 42LG60FR עם ניגודיות של 1:50,000 ?

שימוש עיקרי בטלויזיה היא ממיר רגיל , סרטים והחל מסופ"ש שעבר גם PS3 .

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”