שאלות בקשר להתקנה mythbuntu (לינוקס) והגדרות המערכת
אחרי שהתקנתי לינוקס על אחד המחשבים אצלי לצורך בדיקת ה MythTV
(עדיין לא על המחשב הראשי אבל גם זה יגיע)
התחלתי לגלוש לי ב FIrefox ולהפתעתי הטקסט שמוצג באתרים בעברית (כמו זה) ממש נראה גרוע ?!
אין משנים את זה ?
(עדיין לא על המחשב הראשי אבל גם זה יגיע)
התחלתי לגלוש לי ב FIrefox ולהפתעתי הטקסט שמוצג באתרים בעברית (כמו זה) ממש נראה גרוע ?!
אין משנים את זה ?
נערך לאחרונה על ידי osherov ב 03/07/2008 12:08, נערך פעם 1 בסך הכל.
תודה
בתור עצלן שאין לו כוח לשחק בהגדרו יותר מידי
יש למישהו איזה המלצה לפונט
בתור עצלן שאין לו כוח לשחק בהגדרו יותר מידי
יש למישהו איזה המלצה לפונט
השלבים הבא לאחר התקנה:
1. לפתוח myth-control-center.
2. להגדיר שהמחשב הוא master backend. ולתת ל-myth לעשות את העבודה
3. להגדיר ערוצים ב-mythtv-setup. אני יכול לשלוח לך DB עם הערוצים של יס מוגדרים כבר.
4. להתקין megaepg ולהכניס אותו ל-"task scheduler' - יש לי סקריפט שעושה את זה אוטומטית.
5. לחזור ל-myth-control-center ולהתקין את כל התוספים (myth-dvd, mythmusic וכו'). לא לשכוח להתקין את הקודקים הסגורים.
אם אתה גם מתכוון לעבוד עם שלט - יש לי קבצי קונפיגורציה מוכנים בשביל יס.
3. להגדיר ערוצים ב-mythtv-setup. אני יכול לשלוח לך DB עם הערוצים של יס מוגדרים כבר.
4. להתקין megaepg ולהכניס אותו ל-"task scheduler' - יש לי סקריפט שעושה את זה אוטומטית.
5. לחזור ל-myth-control-center ולהתקין את כל התוספים (myth-dvd, mythmusic וכו'). לא לשכוח להתקין את הקודקים הסגורים.
אם אתה גם מתכוון לעבוד עם שלט - יש לי קבצי קונפיגורציה מוכנים בשביל יס.
You are never fully dressed without a smile
תשלח, תשלחShed כתב:השלבים הבא לאחר התקנה:
אם אתה גם מתכוון לעבוד עם שלט - יש לי קבצי קונפיגורציה מוכנים בשביל יס....
אני שולח לך את כתובת הדואר שלי בפרטי
2-1 עשיתי
3-4 אני יבצע כבר על המערכת HTPC אצלי בבית
5. נראה לי שכבר התקנתי את זה (איפה מגדירים את זה ?)
פלאגינים מתקינים ב-applications & plugins.
themes נוספים (ויש לא מעט כאלה) מתקינים מ-artwork.
אני ממליץ לך לגשת ל- setup (ב-mythfrontend), תחת appearance לשנות את ה-menu theme ל-classic. לדעתי הוא יהיה לך יותר נוח.
אני ממליץ לך לגשת ל- setup (ב-mythfrontend), תחת appearance לשנות את ה-menu theme ל-classic. לדעתי הוא יהיה לך יותר נוח.
Shed כתב:פלאגינים מתקינים ב-applications & plugins.
אני ממליץ לך לגשת ל- setup (ב-mythfrontend), תחת appearance לשנות את ה-menu theme ל-classic. לדעתי הוא יהיה לך יותר נוח....
-אכן התקנתי כבר את כל ה applications & pluginsShed כתב:פלאגינים מתקינים ב-applications & plugins.
אני ממליץ לך לגשת ל- setup (ב-mythfrontend), תחת appearance לשנות את ה-menu theme ל-classic. לדעתי הוא יהיה לך יותר נוח....
-שיניתי ל classic
-התקנתי גם את ה compiz-fusion (יש לזה מיליון הגדרות
אתה מתבדר קצת.
אני מבין שזו פעם ראשונה עם לינוקס, אבל תיזהר ש"הסקרנות לא תהרוג את החתול".
תבדיל בין שני מצבים:
1. mythtv appliance - מחשב שזה תפקידו בחיים. על מחשב כזה לא הייתי שם compiz בכל ולא הייתי מגדיר אותו כ-ubuntu-desktop.
2. דסקטופ, אשר בין השאר משמש גם ל-MYTH.
כרגע אתה צועד בדרך לאופציה 2. אין איתה שום בעיה מהותית, אבל היא כן תדרוש יותר קונפיגורציה, משחקים עם מערכת ההפעלה, והסיכוי לחרבש את המערכת גדול יותר.
בתור מחשב משחקים - סבבה. אני בסלון עם appliance.
* בקשר ל-compiz. תתקין / תריץ את ccsm ותתחיל לשחק עם ההגדרות. תפעיל את הפלאג אין של desktop cube ו-rotate cube, תשחק קצת עם ה-application switcher ותתחיל לחקור את כל ההגדרות והאפשרויות האינ-סופיות שיש שם.
תבדיל בין שני מצבים:
1. mythtv appliance - מחשב שזה תפקידו בחיים. על מחשב כזה לא הייתי שם compiz בכל ולא הייתי מגדיר אותו כ-ubuntu-desktop.
כרגע אתה צועד בדרך לאופציה 2. אין איתה שום בעיה מהותית, אבל היא כן תדרוש יותר קונפיגורציה, משחקים עם מערכת ההפעלה, והסיכוי לחרבש את המערכת גדול יותר.
* בקשר ל-compiz. תתקין / תריץ את ccsm ותתחיל לשחק עם ההגדרות. תפעיל את הפלאג אין של desktop cube ו-rotate cube, תשחק קצת עם ה-application switcher ותתחיל לחקור את כל ההגדרות והאפשרויות האינ-סופיות שיש שם.
אין לי שום בעייה להרוס את המחשב מכיוון שהוא נוצר רק לשם הבדיקות האלוShed כתב:אתה מתבדר קצת.
תבדיל בין שני מצבים:
* בקשר ל-compiz. תתקין / תריץ את ccsm ותתחיל לשחק עם ההגדרות. תפעיל את הפלאג אין של desktop cube ו-rotate cube, תשחק קצת עם ה-application switcher ותתחיל לחקור את כל ההגדרות והאפשרויות האינ-סופיות שיש שם....
אח"כ שאני יחליט מה יותקן על ה HTPC שלי אני ייזהר יותר
אגב, אתה לא יכול להציג לי ממשק 3D כזה יפה ולצפות שאני יתקין אותו אצלי
אני מבין שאצלך זה מוגדר כ ubuntu-desktop
בצורה גסה ביותר אפשר להגיד שלינוקס מורכב משני חלקים מרכזיים:
1. קרנל - אחראי להפעיל הכל וחסר כל GUI (רק טרמינל/ שורת פקודה)
2. Xserver - זה ה-GUI שאתה רואה,
יש מספר רב של מנהלי חלונות ללינוקס, הנפוצים בהם הם gnome ו-kde. כרגע, אם אני מבין נכון מההגדרות שלך סימנת ubuntu-desktop וזה התקין את gnome עם החבילות שלו (משהו כמו כמה מאות מגה להערכתי).
יש מנהל חלונות מאוד קל וזריז שנקרא xfce - הוא מומלץ במיוחד עבור מחשבים ישנים, דלי ביצועים ודלי זכרון (כדי לסבר את האוזן - אפשר לעבוד איתו מצויין על פנטיום 2 אפילו, עם פחות מ-256 RAM).
בכל מקרה, אצלי, בסלון, לא מסומן אף דסקטופ, כי לא רציתי שיותקנו כל חבילות הדסקטופ (למשל: אופן אופיס, לקוח IRC, לקוח RSS ועוד מליון תוכנות).
בעבר, אגב, כן התקנתי את התוכנות הנוספות הנ"ל, כאשר השתמשתי במחשב בסלון לצרכי גלישה.
1. קרנל - אחראי להפעיל הכל וחסר כל GUI (רק טרמינל/ שורת פקודה)
2. Xserver - זה ה-GUI שאתה רואה,
יש מספר רב של מנהלי חלונות ללינוקס, הנפוצים בהם הם gnome ו-kde. כרגע, אם אני מבין נכון מההגדרות שלך סימנת ubuntu-desktop וזה התקין את gnome עם החבילות שלו (משהו כמו כמה מאות מגה להערכתי).
יש מנהל חלונות מאוד קל וזריז שנקרא xfce - הוא מומלץ במיוחד עבור מחשבים ישנים, דלי ביצועים ודלי זכרון (כדי לסבר את האוזן - אפשר לעבוד איתו מצויין על פנטיום 2 אפילו, עם פחות מ-256 RAM).
בכל מקרה, אצלי, בסלון, לא מסומן אף דסקטופ, כי לא רציתי שיותקנו כל חבילות הדסקטופ (למשל: אופן אופיס, לקוח IRC, לקוח RSS ועוד מליון תוכנות).
בעבר, אגב, כן התקנתי את התוכנות הנוספות הנ"ל, כאשר השתמשתי במחשב בסלון לצרכי גלישה.
הרצתי את ה ccsm ושיחקתי עם כל ההגדרות שםShed כתב: * בקשר ל-compiz. תתקין / תריץ את ccsm ותתחיל לשחק עם ההגדרות. תפעיל את הפלאג אין של desktop cube ו-rotate cube, תשחק קצת עם ה-application switcher ותתחיל לחקור את כל ההגדרות והאפשרויות האינ-סופיות שיש שם....
אבל עושה רושם ששום דבר לא משתנה בממשק
ניסיתי, אבל נראה ששום דבר לא תופסShed כתב:תעיף מבט תחת ה-binding של כל אפשרות שאתה משנה ב-CCSM, כך תוכל לראות מה מפעיל כל אופציה ואופציה (למשל, מה גורם לקוביה להסתובב, לגשם על המסך, לציור באש וכו' וכו')....
זה כאילו חסר לי משהו
למרות שנראה שהכול נשמר כמו שצריך עדיין ה GUI מתנהג באותה הצורה
בבדיקה שעשיתי הוא לא מאפשר לי להתקין את ה gnome
לכן אני עכשיו בשלב התקנת ה KDE
(אגב, המחשב ניסוי שלי הוא די חזק)
לכן אני עכשיו בשלב התקנת ה KDE
(אגב, המחשב ניסוי שלי הוא די חזק)
טוב, גם ההתקנה של חבילת KDE (מאות מגה) לא שינתה לי את הממשק,
זה נראה שני עדיין תקוע עם ה xfce המכוער
זה נראה שני עדיין תקוע עם ה xfce המכוער