הי! יש לי מצב לא רגיל, שאני לא יודע למה להקביל אותו כך שקשה לי למצוא לו פתרון באינטרנט:
בחדר יש לי מחשב עם זוג רמקולים סטנדרטים רגילים 2 ערוצים (סטריאו).
ובחדר אחר (אפשר לקרוא לזה "הסלון", למרות שזה חדר מגורים) יש לי רמקולים מסוג LOGITECH X-540 ופלייסטיישן.
לפלייסטיישן יש יציאת קול אופטית. לרמקולים אני לא יודע איזה כניסות יש (אני עוד לא קניתי אותם, אני עומד כנראה לקנות אותם) ולמחשב אני לא יודע איזה יציאות יש בכרטיס קול (אין לי אפילו מפרט של המחשב, אבל הוא יתמוך בטוח ב5.1.)
שרטוט קטן להמחשה:
<---------------- חדר קטן------------><---------סלון----------->
רמקולי סטריאו מעפנים<---מחשב--->X-540<---פלייסטיישן
איך אני יכול לעשות מתג/הגדרה שכשאני בחדר הקטן המחשב ינגן על הרמקולים הסטרפונים המעפנים וכשאני בסלון הוא ינגן בX-540, וכשאני משחק בפלייסטיישן הX-540 ינגנו אותו (הפלייסטיישן לא הולך לרמקולים המעפנים).
השרטוט מסביר את זה יותר טוב. אני לא צריך לנגן במקביל בשני הרמקולים. עכשיו שמעתי על כזה דבר שנקרא בורר כניסות, אבל אני לא יודע איך זה עובד, איפה מוצאים את זה, כמה זה עולה, ואם זה בכלל מה שאני צריך.
לצורך הבהרה: החדרים האלו מופרדים בקיר בטון מזוין, אין לי שום צורך להשמיע במקביל מוזיקה מהמחשב גם ברמקולים הסטרפונים וגם בסראונד, וגם אין צורך להשמיע מהמחשב מנגינה אחת בחדר אחד ומנגינה אחרת בחדר אחר, כך שאין צורך בכרטיסי קול נפרדים.
הפתרון המתבקש לזה הוא כמובן לחבר את הX-540 למקור השמע המתבקש בכל פעם כשאני מחליף מקור שמע, הבעיה היא שכדי לעשות זאת אני צריך לפרק לוחות עץ מהקירות, להעביר בהם את הכבלים ולהחזיר אותם למקום.
אה אין לי בעיה לנתק ולחבר כבלים מהמחשב/מהפלייסטיישן, או ללחוץ על מתג, הבעיה שלי היא להעביר את הכבלים מהפלייסטיישן למחשב כל פעם.
אני מאוד מקווה שהצלחתם להבין משהו מהחפירה הנוראית הזאת, אם כן אתם מלכים!
תודה רבה לעוזרים, אם לא הבנתם משהו תשאלו, אולי אני יצליח להסביר יותר טוב.
פיצול/ מיתוג כניסות לרמקולים (בורר כניסות או משו)
-
מחפש_טלויזיה
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 7
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
חסרים לך המון נתונים.....
אתה לא יודע אילו כניסות יהיו לרמקולים, אתה לא יודע אילו יציאות יהיו בכרטיס קול/מחשב אז איך נוכל להמליץ?
אם כל החיבורים הם דיגיטליים קואקסיאליים אז ממתג ל-RCA.
אם זה אופטי, אז זה טיפה יותר מסובך.
מצד שני, הרמקולים בחדר השני הם סראונד ואלו בחדר של המחשב הם סטריאו...
מה התקציב לכל זה?
למה לא ללכת על רסיבר פשוט עם שני ZONEים ורמקולים נורמליים ?
אתה לא יודע אילו כניסות יהיו לרמקולים, אתה לא יודע אילו יציאות יהיו בכרטיס קול/מחשב אז איך נוכל להמליץ?
מה התקציב לכל זה?
למה לא ללכת על רסיבר פשוט עם שני ZONEים ורמקולים נורמליים ?
-
מחפש_טלויזיה
-
- חבר שרק התחיל

MartinHSabag כתב:חסרים לך המון נתונים.....
מה התקציב לכל זה?
למה לא ללכת על רסיבר פשוט עם שני ZONEים ורמקולים נורמליים ?...
אוקי עשיתי קצת שיעורי בית ומצאתי תמונה של כל החיבורים בסאב של הרמקולים. יש לו מין 3 חיבורים כאלה (ירוק שחור וכתום) ועוד אזור עם 5 חיבורים (צהוב אדום כתום שחור לבן). אין לי שמץ למה כל דבר מיועד.
אני נורא קצר מבחינת תקציב - 300 שקל אם אני ממש מוכרח. ובקשר לכרטיס קול אני עוד לא יכול להגיד מה יהיה בו כי עוד אין לי תקציב בשבילו (אני עושה שדרוג בחדר, והמחשב הוא מהעודפים, אני רק צריך לברר כמה תעלה לי המיטה ואז אני אוכל להיות יותר ברור בקשר לתקציב). אבל אם אתם צריכים יציאה מסויימת אני יכול להתעקש עליה כשאני בוחר כרטיס קול, אז מה שאתם צריכים - אני אספק (רק אל תביאו לי איזה כרטיס קול באלף שקל)
אז אני אחזור על הנתונים:
לפלייסטיישן יש יציאה אופטית בלבד, לרמקולים יש 3 חיבורים (ירוק כתום שחור) ועוד 5 בנפרד (צהוב אדום כתום שחור לבן). אם אתם צריכים יציאה ספציפית בכרטיס קול והיא לא דורשת כרטיס קול יקר אז תנו לי תשם ואני אתעקש עליו. אני לא מוכן להשקיע יותר מ300-400 שקל בזה. אם אתם רוצים לראות בעצמכם את החיבורים או את הרמקולים הנה סרטון מיוטיוב שמראים בו את המאחורה של הרמקולים:
http://youtube.com/watch?v=8wbbpN1UEps
בערך ב4:13 מראים את כל החיבורים, כל השאר זה סתם חפירה.
-
מחפש_טלויזיה
-
- חבר שרק התחיל

מחפש_טלויזיה כתב:MartinHSabag כתב:חסרים לך המון נתונים.....
מה התקציב לכל זה?
למה לא ללכת על רסיבר פשוט עם שני ZONEים ורמקולים נורמליים ?...
אוקי עשיתי קצת שיעורי בית ומצאתי תמונה של כל החיבורים בסאב של הרמקולים. יש לו מין 3 חיבורים כאלה (ירוק שחור וכתום) ועוד אזור עם 5 חיבורים (צהוב אדום כתום שחור לבן). אין לי שמץ למה כל דבר מיועד.
אני נורא קצר מבחינת תקציב - 300 שקל אם אני ממש מוכרח. ובקשר לכרטיס קול אני עוד לא יכול להגיד מה יהיה בו כי עוד אין לי תקציב בשבילו (אני עושה שדרוג בחדר, והמחשב הוא מהעודפים, אני רק צריך לברר כמה תעלה לי המיטה ואז אני אוכל להיות יותר ברור בקשר לתקציב). אבל אם אתם צריכים יציאה מסויימת אני יכול להתעקש עליה כשאני בוחר כרטיס קול, אז מה שאתם צריכים - אני אספק (רק אל תביאו לי איזה כרטיס קול באלף שקל)
אז אני אחזור על הנתונים:
לפלייסטיישן יש יציאה אופטית בלבד, לרמקולים יש 3 חיבורים (ירוק כתום שחור) ועוד 5 בנפרד (צהוב אדום כתום שחור לבן). אם אתם צריכים יציאה ספציפית בכרטיס קול והיא לא דורשת כרטיס קול יקר אז תנו לי תשם ואני אתעקש עליו. אני לא מוכן להשקיע יותר מ300-400 שקל בזה. אם אתם רוצים לראות בעצמכם את החיבורים או את הרמקולים הנה סרטון מיוטיוב שמראים בו את המאחורה של הרמקולים:
http://youtube.com/watch?v=8wbbpN1UEps
בערך ב4:13 מראים את כל החיבורים, כל השאר זה סתם חפירה....
בבקשה עזרה - אני צריך את זה לשבועות הקרובים כי אם זה מסובך מידי אני אצטרך לעשות כמה שינויים רציניים בתכנון החדר.