גמגום ב-1080p - כי ffdshow לא מנצל שני cores
-
dror_caspi
-
- חבר פעיל

- תגובות: 71
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
היום ניסיתי לראשונה סרט HD ברזולוציה 1080p והתאכזבתי קשות - גמגום, אי סנכרון בין התמונה לקול וכו'. בדיקה קצרה מעלה שלמרות שעומס ה-CPU הממוצע הוא 60% בלבד, יש Core אחד מועמס מאד והשני כמעט שלא...
המחשב שלי מבוסס Intel E6750 ו G35 Chipset כך שהפענוח נעשה כולו בתוכנה (מה שבכל מקרה היה קורה בגלל הכתוביות). אני משתמש ב-ffdshow tryout בגירסת BETA4 שהיא היציבה האחרונה (מדצמבר) ודי ברור שהקודק לא תומך כראוי ב-dual-core.
השאלה מה עושים? די ברור לי שהמחשב חזק מספיק אם היה לי קודק טוב שהיה מעיר את ה-core השני מריבצו. גם אם אני אשתול בו quad core זה לא יעזור. השאלה אם יש גירסאות חדשות ויציבות של ffdshow שתומכות טוב יותר בריבוי ליבות - ואם לא האם יש אלטרנטיבות?
רעיונות?
המחשב שלי מבוסס Intel E6750 ו G35 Chipset כך שהפענוח נעשה כולו בתוכנה (מה שבכל מקרה היה קורה בגלל הכתוביות). אני משתמש ב-ffdshow tryout בגירסת BETA4 שהיא היציבה האחרונה (מדצמבר) ודי ברור שהקודק לא תומך כראוי ב-dual-core.
השאלה מה עושים? די ברור לי שהמחשב חזק מספיק אם היה לי קודק טוב שהיה מעיר את ה-core השני מריבצו. גם אם אני אשתול בו quad core זה לא יעזור. השאלה אם יש גירסאות חדשות ויציבות של ffdshow שתומכות טוב יותר בריבוי ליבות - ואם לא האם יש אלטרנטיבות?
רעיונות?
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
מוזר, איזה סרט גימגם לך? יש לו ביטרייט גבוה במיוחד?
כי 1080P כבד, עם תרגום, יכול בכיף לגמגם.
לצורך הטסט, ניסיתי להריץ סרט עם 1.6 CoreAVC, והוא כן מנצל את כל המעבדים, ראה תמונה.
כי 1080P כבד, עם תרגום, יכול בכיף לגמגם.
לצורך הטסט, ניסיתי להריץ סרט עם 1.6 CoreAVC, והוא כן מנצל את כל המעבדים, ראה תמונה.
-
dror_caspi
-
- חבר פעיל

לא שמתי לב מה היה ה-bitrate אבל גודל הקובץ 8.5G שזה לא אמור להיות יותר מדי עבור 1080p, בכל מיקרה הפגם הוא בחוסר ניצול של כל ה-cores כי ברור שלמעבד יש כמעט עוד 100% יכולת לא מנוצלת.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

זה לא הפגם.
גם קור אחד יזיז את הסרט הזה ללא בעיה.
זו בעית תוכנה, יכול להיות גירסת הספליטר (אתה עובד עם HALLI?), או משהו באיזור הזה.
תעשה חיפוש בפורום, יש שירשור על הרצת סרט HD בצורה חלקה.
ותיכף המומחים פה יענו לך...

גם קור אחד יזיז את הסרט הזה ללא בעיה.
זו בעית תוכנה, יכול להיות גירסת הספליטר (אתה עובד עם HALLI?), או משהו באיזור הזה.
תעשה חיפוש בפורום, יש שירשור על הרצת סרט HD בצורה חלקה.
ותיכף המומחים פה יענו לך...
-
dror_caspi
-
- חבר פעיל

אני עובד עם haali
למעשה קניתי את עצות נכבדי הפורום והתקנתי רק haali ו-ffdshow tryouts
למעשה קניתי את עצות נכבדי הפורום והתקנתי רק haali ו-ffdshow tryouts
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

אם איזה נגן?
מה ההגדרות?
איזה RENDER בחרת? VMR9?
זה גמגם עם או בלי תרגום?
מה ההגדרות?
איזה RENDER בחרת? VMR9?
זה גמגם עם או בלי תרגום?
-
dror_caspi
-
- חבר פעיל

VMCאיתי_הגיתי כתב:אם איזה נגן?
מה ההגדרות?
איזה RENDER בחרת? VMR9?
זה גמגם עם או בלי תרגום?...
כולל תרגום בנפרד מקובץ ה-MKV
קצב בערך 30Mbps
decoder: libavcodec h264
לגבי VMR9 לא מצאתי איפה זה מוגדר
מצאתי פרמטר במסך Decoder Options שנקרא number of decoding threads אבל הוא רק ל-MPEG ולא משפיע...
- fighterblast
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 328
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
30 MBS זה ביטריט גבוהה מאוד לסרט כדי לנגן אותו חלק בלי האצת חומרה..
רזולוציה וביטרייט אלו תמצית החיים, בכל דבר צריך איזון.
-
dror_caspi
-
- חבר פעיל

חיפוש בפורום של FFDSHOW מעלה כי הגירסה שיש לי (1723) כנראה לא תומכת multithreading בפענוח H264
הבעיה היא שזו הגירסה האחרונה שמוגדרת רשמית כיציבה. השאלה: מישהו כאן מריץ גירסה חדשה יותר בלי בעיות?
דרור
הבעיה היא שזו הגירסה האחרונה שמוגדרת רשמית כיציבה. השאלה: מישהו כאן מריץ גירסה חדשה יותר בלי בעיות?
דרור
תסיר את ה-fdshow ותעשה ריסטרט למחשב . תתקין במקומו את CoreAVC . תפעיל סרט עם הנגן Media Player Classic( חשוב להוסיף קודם את הפילטר של CoreAVC בהגדרות של הנגן)dror_caspi כתב:היום ניסיתי לראשונה סרט HD ברזולוציה 1080p והתאכזבתי קשות - גמגום, אי סנכרון בין התמונה לקול וכו'. בדיקה קצרה מעלה שלמרות שעומס ה-CPU הממוצע הוא 60% בלבד, יש Core אחד מועמס מאד והשני כמעט שלא...
רעיונות?...
זה יכול לעזור
- FIRE_WIRE
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3873
- נתן תודות: 420 פעמים
- קיבל תודות: 140 פעמים
מה פתאום להסיר? אם כבר לשדרג..
אולי הוא עושה שימוש בקודקים אחרים?
אפשר להתקין את הCOREAVC ולקנפג בFFDSHOW שלא יפענח H264 ...
כל מחשב חדש וחזק יחסית יתמודד עם קבצי HD בקינפוג נכון
אולי הוא עושה שימוש בקודקים אחרים?
אפשר להתקין את הCOREAVC ולקנפג בFFDSHOW שלא יפענח H264 ...
כל מחשב חדש וחזק יחסית יתמודד עם קבצי HD בקינפוג נכון
נערך לאחרונה על ידי FIRE_WIRE ב 01/07/2008 22:48, נערך פעם 1 בסך הכל.
And the meek shall inherit the earth
...
...
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
זה 30Mbp/s שזה בסך הכל 3.75MB/s.fighterblast כתב:30 MBS זה ביטריט גבוהה מאוד לסרט כדי לנגן אותו חלק בלי האצת חומרה.....
זה צריך לרוץ חלק. גם אני חושב שהבעיה היא לא ב CPU.
יש לי מחשב מאוד חלש ( יחסית לאלה של היום ) והוא מריץ 1080P בלי בעיה.
היתי הולך על כיוון של ביצועי דיסק ( אנטי וירוס שרץ ברקע ? ).
בכל מקרה, היתי מנסה לנגן את זה מדיסק אחר. זה בטח יתן לך כיוון איפה הבעיה.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
dror_caspi
-
- חבר פעיל

תודה לכולם, אני אנסה מחר להתקין BUILD מעודכן...
ולא, אין בעיה של ביצועי דיסק, זו במפורש בעית CPU על פי ה-TASK MANAGER. מדובר במחשב חדש ומעודכן שלא צריכה להיות לו בעית ביצועים מכל כיוון.
דרור
ולא, אין בעיה של ביצועי דיסק, זו במפורש בעית CPU על פי ה-TASK MANAGER. מדובר במחשב חדש ומעודכן שלא צריכה להיות לו בעית ביצועים מכל כיוון.
דרור
-
dror_caspi
-
- חבר פעיל

אתה בטוח? נשמע מוזר. אבל קל לנסות...orenn כתב:אהלן, זה בעיה ידוע עם מחשבי מרובי ליבות.
נסה להפעיל task manager, לבחור בטאב Processes את ehshell, קליק ימני עליו, set affinity ובחירה רק ב-CPU 0, זה יפתור לך את הבעיה 100%
תשאר עם הקודקים ffdshow ו Haali .....
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אני לא חולק על זה שאין לך בעיית ביצועים בדיסק אבל ..dror_caspi כתב:תודה לכולם, אני אנסה מחר להתקין BUILD מעודכן...
דרור...
לפי ה Task Manager שום דבר לא בטוח. זו תוכנת המוניטור הגרועה ביותר שנכתבה אי פעם. מה שמוצג שם לא נכון במקרה הטוב וחסר משמעות בשאר המקרים.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי