יכולת להריץ מספר מערכות הפעלה על מחשב אחד

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #1 

בעקבות הרצון שלי לבדוק את יכולות ה HTPC של לינוקס
אני מחפש תוכנה שתאפשר לי להתקין מספר מערכות הפעלה על המחשב (לינוקס, ויסטה)
בזמנו הייתי משתמש בתוכנת ה System Commander
האם יש היום משהו אחר מומלץ יותר ?

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #2 

בין פלטפורמות הוירטואליזציה הנפוצות אפשר למצוא את: vmware, virtualbox ואת virtualPC של מיקרוסופט.

אני אישית משתמש ב-virtualbox על מנת להריץ winxp על הלינוקס בלפטופ.

קח בחשבון שרק vmware תומכת בהאצת תלת מימד מבין האופציות הנ"ל, ולכן נראה ששווה לך ללכת עליה.
נקודה נוספת: אני לא בטוח שתקבל ביצועים זהים לחלוטין בכל מה שקשור לגרפיקה וסאונד, אבל כן תוכל להתרשם מממשק, יכולות פענוח וכו'.

אפשרות נוספת, כמובן, היא להתקין מערכת הפעלה נוספת לצד המערכת הקיימת, ולבחור בזמן boot מאיזו מערכת לעלות. בשביל פתרון כזה, לא צריך שום פלטפורמת וירטואליזציה כמובן.
You are never fully dressed without a smile

tzotz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 214
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

ציטוט מפורום לינוקס של תפוז

שליחה #3 

נערך: SHED הקדים אותי במספר דקות:

הקישור:

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ ... =100412121

ציטוט:

יש שתי דרכים ליצור מערכת לינוקס על מכונה שכבר קיימת עליה מערכת מיקרוסופט, כך ששתי מערכות ההפעלה יעבדו (כל אחת לחוד).
הדרך הראשונה, כפי שאמר קודמי, היא ליצור מערכת וירטואלית (כדוגמת ה- VMWARE) ועליה להתקין מערכת לינוקס. מערכת זו תעבוד "מתוך" מערכת המיקרוסופט.
הדרך השניה - מכיוון שאין אתה רוצה לגעת במיקרוסופט שלך, לא אתן לך עצה לצמצם את שטח הדיסק של המיקרוסופט (מערכת ההתקנה של הלינוקס יודעת לעשות את זה), אמליץ לך להוסיף דיסק קשיח קטן (יחסית) למחשב, ועליו להתקין מערכת לינוקס כל שהיא. לאחר ההתקנה יוצר תפריט שיאפשר לך בזמן עלית המחשב להחליט איזו מערכת הפעלה ברצונך להעלות (מיקרוסופט או לינוקס).

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #4 

פתרונות הוירטואליזציה מוכרים לי ובגלל שאין לי רצון לגעת או במקרה להרוס את מערכת ההפעלה שלי
ויותר חשוב מזה אני רוצה לנצל את מלוא משאבי המערכת בזמן הרצת ה HTPC בלינוקס. בגלל הסיבות האלו הפתרון ההגיוני שלי הוא להריץ את 2 מערכות הפעלה במקביל.
אני מתכנן להוסיף דיסק 500GB שעליו אני יתקין את מערכת הלינוקס.
השאלה שלי היא איזה אפליקציות Boot Selector מומלצת לשימוש ?
האם ללכת על ה System Commander שעולה כסף או שיש פתרון חינמי אחר

orennahum
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 111
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

שימוש בפתרונות כאלו (וירטואל) לא יאפשרו בדיקה של HTPC בגלל החוסר המימושי חומרה. תוכנת וירטואל מייצרת מעין שכבה של חומרה שהיא קבועה. המשמעות היא שלא כל חומרה שמותקנת במחשב תהיה נגישה למערכת הוירטואלית. לכן לדעתי לא תהיה אפשרות לבדוק כרטיסי טלויזיה, IR BLASTER, כרטיסי קול מתקדמים וכו'.

אורן

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #6 

לא צריך system commander או משהו בסגנון. כאשר אתה תתקין לינוקס, ההתקנה תתקין לך bootloader (שנקרא grub) והוא זה שיתן לך את האפשרות לבחור מאיזו מערכת לעלות.

אם אתה מתכוון לבדוק ספציפית את myth, אני ממליץ לך בחום לעבוד עם mythbuntu.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #7 

Shed כתב:לא צריך system commander או משהו בסגנון. כאשר אתה תתקין לינוקס, ההתקנה תתקין לך bootloader (שנקרא grub) והוא זה שיתן לך את האפשרות לבחור מאיזו מערכת לעלות.

אם אתה מתכוון לבדוק ספציפית את myth, אני ממליץ לך בחום לעבוד עם mythbuntu.
...
קיבלתי (Y)
השאלה שלי היא האם במידה ואני יחליט להסיר את הלינוקס מהמחשב שלי אני עדיין יוכל לשחזר את ה boot לויסטה כמו מקודם

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #8 

רק מילת זהירות אחת: אם בסוף הבדיקה, אחרי שכבר יהיו לך על הדיסק כמה פרטישנים, תרצה לחזור למערכת הפעלה בודדת, מדובר בעסק לא פשוט ובד"כ מומלץ לפרמט מחדש את כל ההארד דיסק ולא לסמוך על אפליקציות כמו פרטישן מג'יק (נסיון מר של חבר).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #9 

pixies כתב:רק מילת זהירות אחת: אם בסוף הבדיקה, אחרי שכבר יהיו לך על הדיסק כמה פרטישנים, תרצה לחזור למערכת הפעלה בודדת, מדובר בעסק לא פשוט ובד"כ מומלץ לפרמט מחדש את כל ההארד דיסק ולא לסמוך על אפליקציות כמו פרטישן מג'יק (נסיון מר של חבר).
...
רגע לא הבנתי :מבולבל:

אני הולך להוסיף דיסק נוסף (לא מחיצה)
ועל הדיסק הזה אני יתקין את ה mythbuntu עם ה bootloader שלו
שימתג לי בזמן האיתחול בין הויסטה לינוקס. השאלה שלי היא במידה ואני יחליט לרדת מהלינוקס ולחזור רק לויסטה (לפי כל התיאורים על איכות המערכת זה כנראה לא יקרה אבל בכל זאת) האם זה תהליך פשוט (ויותר חשוב בטוח) או שיש סיכוי שאני יידרש לבצע התקנה מחדש של ויסטה ? (כמובן שאין לי בעייה לבצע פירמוט לדיסק שהוקצה ללינוקס)
אני מניח שהתשובה לשאלה שלי היא שאין בעייה לחזור אבל בכל זאת אני חייב לוודא !

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #10 

גם אם מדובר על דיסק פיזי נוסף ולא פרטישן על אותו דיסק, עדיין צריך לסדר את ה-Boot Sector על דרייב C, שההתקנה של לינוקס עושה בו שינויים.
אבל אין ספק שמדובר במשימה קלה יותר, כי לא תצטרך לאחד פרטישנים. יש ב-Windows פונקציית Console שיודעת לשחזר מחדש את ה-Boot Sector ואת הקובץ Boot.ini כך שהזכר מהלינוקס ייעלם ללא נזק ל-Windows.
בכל מקרה, מומלץ לחפש קצת בגוגל ולברר מהי הדרך הכי בטוחה ו-Reversible לעשות זאת לפני שאתה מתקין לינוקס.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #11 

osherov

הסר דאגה מליבך, העסק יותר פשוט ממה שאתה חושב.
כדי להיות "יותר קדוש מהאפיפיור" אני אתן את שתי האופציות שיש לך, כאשר אתה מעיף את הלינוקס מהדיסק השני (לא שאני מבין למה אתה תרצה לעשות זאת :-) )

1. לשחזר את ה-MBR של חלונות.
2. להשאיר את grub מותקן על ה-MBR, ולהגיד לו שיש רק אופציה אחת - לעלות מחלונות.

לגבי 1 - יש כלי של חלונות שאמור לעשות זאת. אני לא מכיר אותו ולא יכול לחוות דעה על איכותו.
לגבי 2 - בזמן boot יש ללחוץ על מקש כלשהיא (אם אני זוכר נכון מהראש זה e) ואז יש אפשרות לערוך את האופציות, וכמובן להגדיר אופציה לברירת מחדל. כל מה שתצטרך לעשות זה למחוק את האופציה של בוט מהלינוקס, ותישאר רק עם האופציה לבוט מהדיסק שמכיל חלונות

ההמלצה שלי - דרך 2.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #12 

Shed כתב:osherov

הסר דאגה מליבך, העסק יותר פשוט ממה שאתה חושב.
כדי להיות "יותר קדוש מהאפיפיור" אני אתן את שתי האופציות שיש לך, כאשר אתה מעיף את הלינוקס מהדיסק השני (לא שאני מבין למה אתה תרצה לעשות זאת :-) )

1. לשחזר את ה-MBR של חלונות.
2. להשאיר את grub מותקן על ה-MBR, ולהגיד לו שיש רק אופציה אחת - לעלות מחלונות.

לגבי 1 - יש כלי של חלונות שאמור לעשות זאת. אני לא מכיר אותו ולא יכול לחוות דעה על איכותו.
לגבי 2 - בזמן boot יש ללחוץ על מקש כלשהיא (אם אני זוכר נכון מהראש זה e) ואז יש אפשרות לערוך את האופציות, וכמובן להגדיר אופציה לברירת מחדל. כל מה שתצטרך לעשות זה למחוק את האופציה של בוט מהלינוקס, ותישאר רק עם האופציה לבוט מהדיסק שמכיל חלונות

ההמלצה שלי - דרך 2.
...
קיבלתי (Y)
(מקסימום אני כמעט יודע איפה אתה גר :) )

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”