זכוכית אקוסטית
שלום ,
בקומה העליונה בביתי קיים חלל פתוח שבו ממוקמת כיום המערכת שלי .
אני מעניין לתחום את החלל הזה ע"י קיר שיעזור לבידוד ומניעת יציאת רעשים מחוץ לחדר.
דרישה נוספת היא שיהיה שקוף על מנת שיהיה יותר אסטטי.
כרגע החומר המתאים ביותר שמצאתי הוא זכוכית אקוסטית :
http://www.spiral-glass.co.il/HTMLs/art ... BSCP=12273
למישהו יש נסיון עם החומר הזה ?
אגב , כבר הרצתי חיפוש על "בידוד" .
תודה.
בקומה העליונה בביתי קיים חלל פתוח שבו ממוקמת כיום המערכת שלי .
אני מעניין לתחום את החלל הזה ע"י קיר שיעזור לבידוד ומניעת יציאת רעשים מחוץ לחדר.
דרישה נוספת היא שיהיה שקוף על מנת שיהיה יותר אסטטי.
כרגע החומר המתאים ביותר שמצאתי הוא זכוכית אקוסטית :
http://www.spiral-glass.co.il/HTMLs/art ... BSCP=12273
למישהו יש נסיון עם החומר הזה ?
אגב , כבר הרצתי חיפוש על "בידוד" .
תודה.
לי יש ניסיון - לא בצד של הבידוד אלא בצד של הזכוכית,
אז אני אתן כמה נקודות, מדובר לפי מה שאני מבין בקיר זכוכית גדול (כך זה נשמע מאיך שאתה מתאר את זה)
במצב כזה זכוכית רגילה או בידודית לא באה בחשבון, אתה חייב טריפלקס, היתרון הוא שבעת שבירה טריפלקס לא מתפזר אלא נשאר מקשה אחת מודבקת ומונע חתכים ופציעות חמורות
אז ככה שמבחינת הבטיחות אין מה לשקול מלבד הטריפלקס,
בקשר לחנות : חנות שמדברת על טריפלקס במילים כלכך גבוהות תגבה מחיר בהתאם, תלך לסתם ספק זכוכית שמוכר לאנשי אלומיניום כנראה תקבל את זה בחצי מחיר, וזה אותו טריפלקס בדיוק
בהצלחה
אז אני אתן כמה נקודות, מדובר לפי מה שאני מבין בקיר זכוכית גדול (כך זה נשמע מאיך שאתה מתאר את זה)
במצב כזה זכוכית רגילה או בידודית לא באה בחשבון, אתה חייב טריפלקס, היתרון הוא שבעת שבירה טריפלקס לא מתפזר אלא נשאר מקשה אחת מודבקת ומונע חתכים ופציעות חמורות
אז ככה שמבחינת הבטיחות אין מה לשקול מלבד הטריפלקס,
בקשר לחנות : חנות שמדברת על טריפלקס במילים כלכך גבוהות תגבה מחיר בהתאם, תלך לסתם ספק זכוכית שמוכר לאנשי אלומיניום כנראה תקבל את זה בחצי מחיר, וזה אותו טריפלקס בדיוק
בהצלחה
תודה רבה ,
2 שאלות :
1. עתיד - ממה שאתה אומר אני מבין שזכוכית אקוסטית = טריפלקס . אתה בטוח ?
2.המוח - בעלי מקצוע מכירים את המושג "דבל גלס" ?
אשמח אם מישהו יוכל לומר מנסיון סדר גודל של מחיר וחנות מומלצת .
את ההתקנה (הלא פשוטה כנראה ) אני אצטרך לבצע לבד על מנת לחסוך בכסף.
2 שאלות :
1. עתיד - ממה שאתה אומר אני מבין שזכוכית אקוסטית = טריפלקס . אתה בטוח ?
2.המוח - בעלי מקצוע מכירים את המושג "דבל גלס" ?
אשמח אם מישהו יוכל לומר מנסיון סדר גודל של מחיר וחנות מומלצת .
את ההתקנה (הלא פשוטה כנראה ) אני אצטרך לבצע לבד על מנת לחסוך בכסף.
כמה דברים :
"דאבל גלאס" אנשי המקצוע מכירים את זה תחת המושג "טרי-פלקס", תגיד דאבל גלאס ספק אם יבינו אותך, דבר שני זה לא וואקום יש 2 שיטות לביצוע טריפלקס, אחד זה חומר סיליקוני נוזלי, ממש מורחים סיליקון ומצמידים, השני זה יריעת סיליקון כזאת שמניחים מצמידים ולוחמים בין 2 הזכוכיות,
תומר, ממה שכתוב שם זכוכית טריפלקס מסננת הכי הרבה למעט זכוכית אקוסטית, ששם כביכול החומר שמדביק בין הזכוכיות בעל תכונה אקוסטית, בקיצור - אקסוטית זה סוג של טריפלקס עם חומר הדבקה אחר, לא רוצה לפסול או לשלול רק נשמע לי מוזר אבל יכול להיות,
בקשר להתקנה השאלה מה התנאים, יתכן ותצטרך קונסטרוקציה מאלומיניום\עץ או שתוכל להדביק אותה, שוב תלוי בתנאים......תמונה אולי תעזור
"דאבל גלאס" אנשי המקצוע מכירים את זה תחת המושג "טרי-פלקס", תגיד דאבל גלאס ספק אם יבינו אותך, דבר שני זה לא וואקום יש 2 שיטות לביצוע טריפלקס, אחד זה חומר סיליקוני נוזלי, ממש מורחים סיליקון ומצמידים, השני זה יריעת סיליקון כזאת שמניחים מצמידים ולוחמים בין 2 הזכוכיות,
תומר, ממה שכתוב שם זכוכית טריפלקס מסננת הכי הרבה למעט זכוכית אקוסטית, ששם כביכול החומר שמדביק בין הזכוכיות בעל תכונה אקוסטית, בקיצור - אקסוטית זה סוג של טריפלקס עם חומר הדבקה אחר, לא רוצה לפסול או לשלול רק נשמע לי מוזר אבל יכול להיות,
בקשר להתקנה השאלה מה התנאים, יתכן ותצטרך קונסטרוקציה מאלומיניום\עץ או שתוכל להדביק אותה, שוב תלוי בתנאים......תמונה אולי תעזור
יש לא מעט בלבול בנושא סוגי זכוכיות.
זכוכיות שאינן מונוליטיות (חד שכבתיות) מגיעות לרוב בשתי תצורות:
1. בידודית (או בלעז Double Glazed) - זכוכית דו שכבתית כאשר בין השכבות יש אוויר או גז ארגון או גז קריפטון. במקרים חריגים נשאב חלק מהאוויר ונשאר ואקום חלקי בין השכבות. המטרה המרכזית של זכוכית זו היא לשפר את התכונות האקוסטיות\תרמיות שלה.
2. בידודית בטחונית \ טריפלקס (או בלעז Laminated Glass) - זכוכית רב שכבתית כאשר בין השכבות יש פילם דק של פוליויניל-בוטריל (PVB). המטרה המרכזית של זכוכית זו היא מניעת פיזור רסיסים בעת ניפוץ הזכוכית (הרסיסים נדבקים לפילם במקום להתפזר לכל עבר).
גם בידודית וגם טריפלקס הינן בעלות איכויות אקוסטיות טובות באופן ניכר מזכוכית מונוליטית.
בהשוואה בין השתיים, התכונות האקוסטיות דומות מאוד, עם עדיפות קלה לזכוכית הבידודית בעיקר עקב תדר התלכדות גבוה יותר שמאפשר יותר גמישות בתכנון מחיצות.
מבחינת עלות\תועלת, ללא ספק טריפלקס לוקחת.
בהצלחה
יונתן
זכוכיות שאינן מונוליטיות (חד שכבתיות) מגיעות לרוב בשתי תצורות:
1. בידודית (או בלעז Double Glazed) - זכוכית דו שכבתית כאשר בין השכבות יש אוויר או גז ארגון או גז קריפטון. במקרים חריגים נשאב חלק מהאוויר ונשאר ואקום חלקי בין השכבות. המטרה המרכזית של זכוכית זו היא לשפר את התכונות האקוסטיות\תרמיות שלה.
2. בידודית בטחונית \ טריפלקס (או בלעז Laminated Glass) - זכוכית רב שכבתית כאשר בין השכבות יש פילם דק של פוליויניל-בוטריל (PVB). המטרה המרכזית של זכוכית זו היא מניעת פיזור רסיסים בעת ניפוץ הזכוכית (הרסיסים נדבקים לפילם במקום להתפזר לכל עבר).
גם בידודית וגם טריפלקס הינן בעלות איכויות אקוסטיות טובות באופן ניכר מזכוכית מונוליטית.
בהשוואה בין השתיים, התכונות האקוסטיות דומות מאוד, עם עדיפות קלה לזכוכית הבידודית בעיקר עקב תדר התלכדות גבוה יותר שמאפשר יותר גמישות בתכנון מחיצות.
מבחינת עלות\תועלת, ללא ספק טריפלקס לוקחת.
בהצלחה
יונתן
<a href='http://www.acoustics.salford.ac.uk/prof ... fer//'>הדף שלי</a>
בלינק שהבחור העלה רשום בפירוש שבידודית פחות טובה מטריפלקס, אפילו שההגיון אומר הפוך (כאילו גל הקול מרטיט את הזכוכית החיצונית, ואז הרטט לא עובר פנימה בגלל האוויר),
בכל מקרה לתוך הביתה לא הייתי שוקל לעולם בידודית אלא רק טריפלקס, עם כל הכבוד לאקוסטיקה הבטיחות היא ערך עליון,
לעומת זאת בחלונות כן הייתי שם בידודית כדי להנות מהמזגן טוב יותר
בכל מקרה לתוך הביתה לא הייתי שוקל לעולם בידודית אלא רק טריפלקס, עם כל הכבוד לאקוסטיקה הבטיחות היא ערך עליון,
לעומת זאת בחלונות כן הייתי שם בידודית כדי להנות מהמזגן טוב יותר
קרא היטב. בלינק מדברים על השוואה בין זכוכית מונוליטית לבין טריפלקס (וברור שעדיף טריפלקס), לא בין בידודית לטריפלקס.
אקוסטיקה היא גורם חשוב שיש להתחשב בו בעת בחירת זיגוג.
לזכוכית החד שכבתית יכולת בידוד אקוסטית נמוכה מאוד.
לזכוכית הרב שכבתית (טריפלקס) בדרך כלל ביצועים טובים יותר בשל השכבות שבין הזכוכיות המרכיבות אותה....
<a href='http://www.acoustics.salford.ac.uk/prof ... fer//'>הדף שלי</a>
תודה חברים ,
אני כנראה אלך על הטריפלקס , עכשיו השאלה היא באיזה הרכב .
ידוע לי רק שכדאי ללכת על עובאים שונים בהרכב ,
את הבנייה (זיגוג) אני אעשה כנראה מעץ (בניתי את כל הקומה מעץ ).
תהיה לי שם גם דלת מזכוכית , אני מקווה שהיא תשמור על האטימות.
תודה.
אני כנראה אלך על הטריפלקס , עכשיו השאלה היא באיזה הרכב .
ידוע לי רק שכדאי ללכת על עובאים שונים בהרכב ,
את הבנייה (זיגוג) אני אעשה כנראה מעץ (בניתי את כל הקומה מעץ ).
תהיה לי שם גם דלת מזכוכית , אני מקווה שהיא תשמור על האטימות.
תודה.
חברים יקרים
ובעיקר TomAir
כולכם מדברים כאן על זכוכית אקוסטית כשבעצם אתם מתכוונים לזכוכית בידודית. אין דבר כזה זכוכית "אקוסטית" מאחר וזכוכית היא אויב מספר אחד לאקוסטיקה.
יש הבדל בין הצורך באקוסטיקה טובה לבין הצורך בבידוד רעש טוב.
ל-TomAir, אם אתה מחפש בידוד רעשים יעיל אבל שקוף אז כמובן שכל העצות שקיבלת כאן נכונות אבל לא ראיתי אף אחד מזהיר אותך על הבעיה האקוסטית שאתה יוצר לעצמך במקום החשוב ביותר - חדר ההאזנה שלך.
הייתי ממליץ לא להשתמש בזכוכית איפה שרוצים אקוסטיקה טובה, ואם שלום-בית עומד על הפרק
אז הייתי ממליץ להתקין את הזכוכית בכמה זוויות כדי שלא תהיה מקבילה לאף אחד מקירות החדר ושלא תהיה מקשה אחת (פלטה אחת רציפה). לבסוף הייתי מכסה את הכל בווילון כבד במרחק מחושב בדיוק - לגבי החישוב אוכל לעזור לך בשמחה (לכשתגיע לשם).
בכל אופן - תפריד בין אקוסטיקה (לתוך החלל) לבין בידוד רעשים בין החלל שלך לחללים אחרים.
ובעיקר TomAir
כולכם מדברים כאן על זכוכית אקוסטית כשבעצם אתם מתכוונים לזכוכית בידודית. אין דבר כזה זכוכית "אקוסטית" מאחר וזכוכית היא אויב מספר אחד לאקוסטיקה.
יש הבדל בין הצורך באקוסטיקה טובה לבין הצורך בבידוד רעש טוב.
ל-TomAir, אם אתה מחפש בידוד רעשים יעיל אבל שקוף אז כמובן שכל העצות שקיבלת כאן נכונות אבל לא ראיתי אף אחד מזהיר אותך על הבעיה האקוסטית שאתה יוצר לעצמך במקום החשוב ביותר - חדר ההאזנה שלך.
הייתי ממליץ לא להשתמש בזכוכית איפה שרוצים אקוסטיקה טובה, ואם שלום-בית עומד על הפרק
בכל אופן - תפריד בין אקוסטיקה (לתוך החלל) לבין בידוד רעשים בין החלל שלך לחללים אחרים.
GameRoom Media Technologies Ltd
Gameroom ,
קודם כל תודה על העצה.
אני יותר ממודע שהבידוד לא "יתרום" לאקוסטיקה בחדר .
למזלי מבנה החדר טוב מבחינה אקוסטית כך שהקיר מבחינת המבנה שלו לא יפריע יותר מידי
אלא רק מבחינת החומר.
לצערי זה הפתרון היחיד כיוון שכיום אני ממש מגיע למצב בו אני לא מצליח להאזין ליותר מ-10 דקות , כך שמבחינתי הטריידאוף שווה.
ותודה על המוכנות לעזרה עם הוילון , כשאגיע לשם אצור קשר .
קודם כל תודה על העצה.
אני יותר ממודע שהבידוד לא "יתרום" לאקוסטיקה בחדר .
למזלי מבנה החדר טוב מבחינה אקוסטית כך שהקיר מבחינת המבנה שלו לא יפריע יותר מידי
אלא רק מבחינת החומר.
לצערי זה הפתרון היחיד כיוון שכיום אני ממש מגיע למצב בו אני לא מצליח להאזין ליותר מ-10 דקות , כך שמבחינתי הטריידאוף שווה.
ותודה על המוכנות לעזרה עם הוילון , כשאגיע לשם אצור קשר .