הבהרה לגבי ה-6500 ו [email protected]
-
strider1911
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 11
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אוקי, אז הזמתי את ה TVIX 6500 מאיביי, תוך כדי רפרוף בפורום הזה ובאתרים מהעולם אני פתאום מבין שיש הרבה פרופילים של h264 1080p mkv והיחידה לא מסוגלת להפעיל בצורה מובטחת את הפרופיל של ה [email protected].
אמרתי לעצמי לא נורא, כנראה שאם לא נתקלתי בתלונות של אף אחד, ובכל הביקורות כתוב שהוא מפעיל בלי בעיה כל סרט היידף שזרקו עליו כנראה שזה פורמט לא פופולרי.
טעיתי!
בדקתי בכונן שלי וכמעט כל הסרטים שיש לי מקודדים בפרופיל הזה, והמכשיר בדרך.
חברי הפורום, אני מבקש את עזרתכם:
1. האם עליי להיות מודאג שלכאורה "זרקתי" כסף לחינם ושהישועה כנראה לא תבוא מהמכשיר הזה?
2. האם יש דרך זריזה לשנות פרופיל של קובץ או לעשות פעולה אחרת שתגרום לזה לעבוד עם איבוד איכות מינימלי?
3. מדוע לא הייתי מודע לבעיה? הרי הסיבה העיקרית לקנות את המכשיר היקר הזה היא בשביל להפעיל פורמטים נפוצים כאלו.
4. האם יש אתר או עמוד פורום שיש בו רשימת תאימות (compatibiliy list) של סרטים שעובדים או לא עובדים?
אני יודע שזה פוסט ראשון שלי אבל לא הייתה לי סיבה מוקדמת יותר להרשם לפורום.
בבקשה תעזרו לי.
אמרתי לעצמי לא נורא, כנראה שאם לא נתקלתי בתלונות של אף אחד, ובכל הביקורות כתוב שהוא מפעיל בלי בעיה כל סרט היידף שזרקו עליו כנראה שזה פורמט לא פופולרי.
טעיתי!
בדקתי בכונן שלי וכמעט כל הסרטים שיש לי מקודדים בפרופיל הזה, והמכשיר בדרך.
חברי הפורום, אני מבקש את עזרתכם:
1. האם עליי להיות מודאג שלכאורה "זרקתי" כסף לחינם ושהישועה כנראה לא תבוא מהמכשיר הזה?
2. האם יש דרך זריזה לשנות פרופיל של קובץ או לעשות פעולה אחרת שתגרום לזה לעבוד עם איבוד איכות מינימלי?
3. מדוע לא הייתי מודע לבעיה? הרי הסיבה העיקרית לקנות את המכשיר היקר הזה היא בשביל להפעיל פורמטים נפוצים כאלו.
4. האם יש אתר או עמוד פורום שיש בו רשימת תאימות (compatibiliy list) של סרטים שעובדים או לא עובדים?
אני יודע שזה פוסט ראשון שלי אבל לא הייתה לי סיבה מוקדמת יותר להרשם לפורום.
בבקשה תעזרו לי.
- Shultziboy
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 36
אני יודע שאין בעיה עם 1080p בTVIX 6500
-
strider1911
-
- חבר שרק התחיל

זהו שאני חשבתי כמוך, אבל אז ראיתי שזה לא בדיוק ככה.Shultziboy כתב:אני יודע שאין בעיה עם 1080p בTVIX 6500...
תסתכל באתר של tvix ותראה שכתוב שם שזה תומך רק עד פרופיל
[email protected] וגם שמעתי מהרבה תגובות של אנשים שסרטים בפרופילים הגבוהים יותר לא עבדו להם או קרטעו. ראיתי גם פה איפשהו שמישהו כתב את זה.
נכון, יש הרבה סרטים ב 5.1 שעובדים אבל יש המון שלא.
תודה על ההתיחסות אבל.
למרות שאני מגיע מאסכולת ה HTPC
וממש אין לי את ה 6500
בכל זאת מתוקף הרצון שלי להבין מה היכולות של ה 6500 מול ה HTPC קראתי קצת על המוגבלות הזו שלו לגבי פרופיל 5.1
הגעתי להבנה שהבעייה לא קשורה לפרופיל ה 5.1 אלא קשורה למשהו שמגדירים בזמן הקידוד ונקרא reference frames (רק כדי לדייק אני אומר שהפרופיל כן משפיע בעקיפין על ref frames)
אגב, זה אותו אחד פרמטר מפורסם שעשה לנו בעיות בלקבל האצת חומרה ב HTPC.
בקצרה אני רק אומר ה reference frames בעצם מתאר את כמות הפריימים שכרטיס הוידאו צריך להחזיק בו זמנית אצלו בבטן על מנת לבצע את הפיענוח של התוכן !
לפי קריאה בפורומים זה נראה שכל תוכן 1080p 5.1 שה reference frames הוא 10 ומטה הניגון שם יתבצע בצורה חלקה
במידה וה reference frames יהיה גבוה יותר יש סיכוי סביר מאוד שהתוכן לא ינוגן בצורה חלקה על ה 6500.
אגב, הסיבה שבכלל קיימים תכנים בפרופיל ה 5.1 היא טעות היסטורית של החבר'ה שמקודדים (ובאמת ניתן לראות שלאט לאט התכנים עוברים לפרופיל 4.1)
עם אתה רוצה לדעת בדיוק כמה reference frames יש לך בסרט MKV אני ממליץ לך להשתמש באפליקציה שנקראת avinaptic:
http://www.videohelp.com/tools/avinaptic
לסיכום,
לדעתי ,חלק גדול מתכני ה 1080p כן ינוגנו אצלך בסדר על ה 6500
אגב,
על ה HTPC כל התכנים היו מנוגנים בצורה חלקה
בכל זאת מתוקף הרצון שלי להבין מה היכולות של ה 6500 מול ה HTPC קראתי קצת על המוגבלות הזו שלו לגבי פרופיל 5.1
הגעתי להבנה שהבעייה לא קשורה לפרופיל ה 5.1 אלא קשורה למשהו שמגדירים בזמן הקידוד ונקרא reference frames (רק כדי לדייק אני אומר שהפרופיל כן משפיע בעקיפין על ref frames)
אגב, זה אותו אחד פרמטר מפורסם שעשה לנו בעיות בלקבל האצת חומרה ב HTPC.
בקצרה אני רק אומר ה reference frames בעצם מתאר את כמות הפריימים שכרטיס הוידאו צריך להחזיק בו זמנית אצלו בבטן על מנת לבצע את הפיענוח של התוכן !
לפי קריאה בפורומים זה נראה שכל תוכן 1080p 5.1 שה reference frames הוא 10 ומטה הניגון שם יתבצע בצורה חלקה
במידה וה reference frames יהיה גבוה יותר יש סיכוי סביר מאוד שהתוכן לא ינוגן בצורה חלקה על ה 6500.
אגב, הסיבה שבכלל קיימים תכנים בפרופיל ה 5.1 היא טעות היסטורית של החבר'ה שמקודדים (ובאמת ניתן לראות שלאט לאט התכנים עוברים לפרופיל 4.1)
עם אתה רוצה לדעת בדיוק כמה reference frames יש לך בסרט MKV אני ממליץ לך להשתמש באפליקציה שנקראת avinaptic:
http://www.videohelp.com/tools/avinaptic
לסיכום,
לדעתי ,חלק גדול מתכני ה 1080p כן ינוגנו אצלך בסדר על ה 6500
אגב,
על ה HTPC כל התכנים היו מנוגנים בצורה חלקה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מי הקוקו בדיוק שמקדד עם כל כך הרבה reference frames?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
strider1911
-
- חבר שרק התחיל

תודה רבה רבה לכולכם על העזרה, במיוחד לosherov.
בדקתי וחוץ מסרט אחד כולם אצלי פחות מ-10 refs .
הרגעתם אותי. לילה טוב.
בדקתי וחוץ מסרט אחד כולם אצלי פחות מ-10 refs .
הרגעתם אותי. לילה טוב.
יש ,אגב, פה ושם סרטים שקודדו ל ref frames גבוה מ 10Catskinner כתב:מי הקוקו בדיוק שמקדד עם כל כך הרבה reference frames?...
לדעתי הסיבה kfl נעוצה מחוסר ידע והבנה ומהגדרות ברירת מחדל לא נכונות של התוכנות (בדיוק כמו זה שאין סיבה להשתמש בפרופיל 5.1)
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78853
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5390 פעמים
נושא הפרופיל כולל כמה נתונים בעייתיים, ובעיקרת שפרופיל [email protected] ו- [email protected] בעיקר מיועדים להעביר תכנים שקצב התקשורת שלהם גבוה במיוחד (כתבתי על זה בזמנו בשרשור אחר). מי שמקודד תכנים מסוג זה לפרופילים גבוהים כ"כ בעיקר לא מבין מה הוא עושה.
אני רואה שסוף סוף מתלוננים על כך בקבוצות והפרופילים חוזרים חזרה להגיון.
כלומר, לדעתי גם נושא האצת החומרה ובכלל תגרום לכל הקבוצות לחזור להגיון ולקודד בפרופיל נורמלי יותר.
REF FRAMES משרת אותנו מכיוון שצריך לדעת מראש כמה זיכרון להקצות עבור פריימים עתידיים (שהרי H264 ודומיו כוללים גם FORWARD LOOKUP שמתייחס לפריימים עתידיים בנוסף לכאלה שהוצגו כבר בעבר). צריך מספר גבוה ככל שקצב הנתונים גבוה יותר וה-FRAME RATE גבוה יותר (כי יש יותר סיכוי שהפריימים יהיו בעלי הפרשים קטנים יותר ויותר ככל שקצב הפריימים עולה).
עד היום נתקלתי רק בקובץ MKV 1080P אחד שקודד כך שאי אפשר היה לצפות בו בגלל קידוד מופרע כזה - אם אני זוכר נכון זה היה SUNSHINE (סרט ממש גרוע, אגב...)
אני רואה שסוף סוף מתלוננים על כך בקבוצות והפרופילים חוזרים חזרה להגיון.
כלומר, לדעתי גם נושא האצת החומרה ובכלל תגרום לכל הקבוצות לחזור להגיון ולקודד בפרופיל נורמלי יותר.
REF FRAMES משרת אותנו מכיוון שצריך לדעת מראש כמה זיכרון להקצות עבור פריימים עתידיים (שהרי H264 ודומיו כוללים גם FORWARD LOOKUP שמתייחס לפריימים עתידיים בנוסף לכאלה שהוצגו כבר בעבר). צריך מספר גבוה ככל שקצב הנתונים גבוה יותר וה-FRAME RATE גבוה יותר (כי יש יותר סיכוי שהפריימים יהיו בעלי הפרשים קטנים יותר ויותר ככל שקצב הפריימים עולה).
עד היום נתקלתי רק בקובץ MKV 1080P אחד שקודד כך שאי אפשר היה לצפות בו בגלל קידוד מופרע כזה - אם אני זוכר נכון זה היה SUNSHINE (סרט ממש גרוע, אגב...)
-
strider1911
-
- חבר שרק התחיל

חחח דווקא אהבתי את סאנשיין,
ותודה לכולכם. עדיין מפתיע אותי שלא שמעתי על זה קודם
ותודה לכולכם. עדיין מפתיע אותי שלא שמעתי על זה קודם