זום במקרן - תורם או גורע ?
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
שלום,
חישבתי את גודל המסך שאקבל ממקרן Panasonic AE-700 ממרחק 2.9 מטר, והגודל שהתקבל היה 47".
לאחר מכן שמתי לב שיש במחשבון בצד (המחשבון של ProjectorCentral) גם אפשרות להגדיל\לצמצם את הזום, ככה שאם אשתמש בזום אקבל יותר שטח מסך, והפתרון נראה לי דיי טוב עבורי, השאלה היא האם השימוש בזום יפגע בתמונה ? אם כן, מאיזו בחינה (תמונה מפוקסלת\בעלת רעשים\מרוחה וכו') ?
תודה מראש.
חישבתי את גודל המסך שאקבל ממקרן Panasonic AE-700 ממרחק 2.9 מטר, והגודל שהתקבל היה 47".
לאחר מכן שמתי לב שיש במחשבון בצד (המחשבון של ProjectorCentral) גם אפשרות להגדיל\לצמצם את הזום, ככה שאם אשתמש בזום אקבל יותר שטח מסך, והפתרון נראה לי דיי טוב עבורי, השאלה היא האם השימוש בזום יפגע בתמונה ? אם כן, מאיזו בחינה (תמונה מפוקסלת\בעלת רעשים\מרוחה וכו') ?
תודה מראש.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

תודה לכולם. שאלה נוספת שאני דיי בטוח שענו עליה בעבר - מהו מרחק הישיבה המומלץ ממסך ההקרנה ? אני חושב שאמרו פה שמומלץ שהמרחק יהיה פי 2 מגודל המסך, האם זה ככה או שאני מתבלבל ?
התשובה אינה מדויקת.לא משנה.
אתה יכול להרחיק את המקרן או להגדיל עם הזום.
ההבדל לא יורגש....
התשובה הנכונה היא ספציפית לסוג העדשה של המקרן.
במקרנים מסוימים יהיו הבדלים מאד מאד גדולים בעוצמת ההארה כפועל יוצא משימוש או אי שימוש בזום.
הפנסוניק 900 הוא אחד מאותם מקרים. אין לי מושג לגבי הפנסוניק 700.
גם הסוני החדש, ה-VPL VW100 יושפע קשות ממרחק המקרן ואופן השימוש בזום.
לשם הדוגמא (נכון רק לגבי הסוני):
אם הסוני יוצב קרוב למסך והמשתמש יפתח את התמונה לגודל מקסימלי (שימוש בזום) אזי האנסי יהיה באזור ה-700.
לעומת זאת אם המשתמש יבחר להרחיק את המקרן ככל האפשר, תוך סגירת הזום (צמצום התמונה) אזי האנסי יהיה קרוב ל-400.
ההבדלים הם תהומיים.
כאמור הכל תלוי בסוג העדשה שבחרה החברה להשמתמש.
רן
לא ברור למה אתה מתכוון.Croc כתב:דווקא מהבדיקה מעשית כולל מדידות עם שנעשה ב-AVS עם פנסוניק 900 גילו שהרחקת המקרן גרמה לאיבוד בבהירות.
לא כל כך ברור להמ זה אבל זה מה שמכישיר מדידה הראו....
אם סתם מרחיקים את המקרן , אז התמונה גדלה וברור שהבהירות יורדת. אבל זה לא מפתיע.
אם משאירים גודל תמונה קבוע על ידי פיצוי בזום אז נשאלת השאלה לאן נעלם האור. ייתכן ושינוי באופטיקה יגרום לאיבודים (בליעה על ידי עדשות) אך זה משהו זניח ביותר ולא יורגש אפילו על ידי מכשירי מדידה נורמליים.
אולי החדר היה אפוף עשן?
משה
אני מניח שהאור נבלע בארנק הגדול של סוני.
וברצינות, תקרא קצת כאן:
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthre ... ost6445360
רן
וברצינות, תקרא קצת כאן:
רן
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

רן,
במקרה הספציפי שלי המרחק המקסימלי בין המקרן לקיר יכל להיות 2.90 מטר, בחישוב שביצעתי באמצעות המחשבון של projectorcentral נכתב שמומלץ להשתמש בעוצמת הארה נמוכה.
האם לדעתך יש סיבה לחשוש בעניין הירידה ב-ANSI ?
תודה.
במקרה הספציפי שלי המרחק המקסימלי בין המקרן לקיר יכל להיות 2.90 מטר, בחישוב שביצעתי באמצעות המחשבון של projectorcentral נכתב שמומלץ להשתמש בעוצמת הארה נמוכה.
האם לדעתך יש סיבה לחשוש בעניין הירידה ב-ANSI ?
תודה.
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

עוד שאלה ששכחתי לשאול, כשאומרים גודל המסך מתכוונים לאלכסון או לרוחב ?moco כתב:אתה צודקMarioMan כתב:תודה לכולם. שאלה נוספת שאני דיי בטוח שענו עליה בעבר - מהו מרחק הישיבה המומלץ ממסך ההקרנה ? אני חושב שאמרו פה שמומלץ שהמרחק יהיה פי 2 מגודל המסך, האם זה ככה או שאני מתבלבל ?......
קראתי. הדברים שנכתבו שיש להם היגיון פיזיקלי זה שבמצבי זום שונים, למערכת העדשות יש מפתח שונה (כדי, לשמור על איכות אופטית).RanMoyal כתב:אני מניח שהאור נבלע בארנק הגדול של סוני.
וברצינות, תקרא קצת כאן:
רן...
משה
כדי למנוע בלבול בדרך כלל לא כתוב "גודל" אלא "אלכסון" או "רוחב". בעוד שבטלויזיות (ובפלזמות) נהוג לדבר על אלכסון, במקרנים מדברים הרבה על רוחב. בין השאר, כי מודדים כמה מקום יש בחדר ואולי גם כי היחס המלבני הוא לא קשיח מזכוכית.עוד שאלה ששכחתי לשאול, כשאומרים גודל המסך מתכוונים לאלכסון או לרוחב ?...
לגבי יחס למרחק הישיבה תניח שמדובר ברוחב אך זה לא ממש משנה. היחס הזה הוא רחוק ממספר קשיח (יותר סדר גודל) וההבדל בין רוחב לאלכסון במסך רחב הוא לא משמעותי .
משה
מדברים על זה שאופטיקה של 900 ו-700 זהה.
לכן גם ב-700 עדיף לקרב את המקרן למסך ככל הניתן.
כל זה תלוי גם בגודל המסך שאתה רוצה - אם תלך על 2 מטר רוחב - לא תהיה לך שום בעיה בשום מצב - עוצמת הארה שהמקרן יספק תסנוור אותך גם כך.
לכן גם ב-700 עדיף לקרב את המקרן למסך ככל הניתן.
כל זה תלוי גם בגודל המסך שאתה רוצה - אם תלך על 2 מטר רוחב - לא תהיה לך שום בעיה בשום מצב - עוצמת הארה שהמקרן יספק תסנוור אותך גם כך.