היי,
הזמנתי בעבר (לפני כשנתיים) ציוד של X10 (בסה"כ מפסקים של ON ו OFF)
יחד עם מודול אשר מתחבר למחשב עם חיבור של RS232 ומצד שני לחשמל
וככה העברתי פקודות ע"י תוכנת ה heyu בלינוקס. בעצם בזה מסתכם הנסיון
והידע שלי עם התחום הזה.
אני מוצא את עצמי חוזר לתחום הזה שוב,הפעם מהרצון להפוך את הבית לחכם
ואני מחפש פתרון לא יקר, בדומה ל X10 שאוכל לקנות מודולים בודדים עבור
השקעים שאני צריך אבל אני כן רוצה שתהיה לי אפשרות שליטה על המערכת
מהמחשב (עדיף מוצרים שיש להם פתרון בלינוקס, כמו עם תוכנת heyu)
דבר נוסף, אני חושב שיש יתרון מבחינתי למוצרים שהתקשורת בינהם היא אלחוטית
(כלומר בין המכשיר השולט (לדוגמא המודול שמתחבר למחשב) לבין
המכשיר הנשלט (הבקר שמתחבר לקיר) כמו RF לעומת מוצרים שהתקשורת בינהם
עוברת על בסיס החשמל.
אשמח אם תוכלו לכוון אותי לפתרונות בנושא, ובמיוחד עם קישורים לחנויות בארץ
שאוכל כבר מייד לרכוש את המוצרים.
תודה מראש,
לירן.
בית חכם - DIY
- YossiFogel
- עוסק בתחום

- תגובות: 332
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
עבודה עם X-10 כבר לא כל כך מקובלת היום
החסרון הבולט של X10 הוא הקלות שבה "רעשים" והפרעות ברשת החשמל שלנו יכולים לפגום באמינותו.
חסרון נוסף הוא שהתקשורת היא חד כיוונית (כלומר, אתה לא יכול לקבל משוב על ביצוע פקודות).
יש בארץ שתי חברות שעוסקות בפתרונות דומים המעבירים את הפקודות באמצעות קווי החשמל הקיימים, סוג הפתרונות הזה נקרא PLC-BUS והוא נחשב לאמין יותר מה-X10.- החברות הן לב אופיר ואיי-פיל.
כמובן שישנה גם האופציה האלחוטית כמו מוצרים של CTRL4 אבל כאן צריך לקחת בחשבון שני דברים:
1. בדרך כלל הפתרון האלחוטי יקר משמעותית בהשוואה לפתרון הקווי.
2. אמינותו של הפתרון הזה תלויה במרחק בין האבזרים השונים ובסוג הקירות שיש ביניהם.
חסרון נוסף הוא שהתקשורת היא חד כיוונית (כלומר, אתה לא יכול לקבל משוב על ביצוע פקודות).
יש בארץ שתי חברות שעוסקות בפתרונות דומים המעבירים את הפקודות באמצעות קווי החשמל הקיימים, סוג הפתרונות הזה נקרא PLC-BUS והוא נחשב לאמין יותר מה-X10.- החברות הן לב אופיר ואיי-פיל.
כמובן שישנה גם האופציה האלחוטית כמו מוצרים של CTRL4 אבל כאן צריך לקחת בחשבון שני דברים:
1. בדרך כלל הפתרון האלחוטי יקר משמעותית בהשוואה לפתרון הקווי.
2. אמינותו של הפתרון הזה תלויה במרחק בין האבזרים השונים ובסוג הקירות שיש ביניהם.
יוסי פוגל,
המרכז הישראלי לבית חכם
המרכז הישראלי לבית חכם
אני לא מכיר את אף אחת מהחברות שציינת לגבי התקשורת הקווית אך האם
אפשר לרכוש מהחברות האלה בקרים בודדים לחשמל ויחידה לשליטה דרך המחשב?
חשוב לי שהיחידה שמתחברת למחשב לשליטה על הציוד תתאפשר גם ע"י מערכות ההפעלה לינוקס (ע"י serial זה הכי ריאלי אני מניח)
מבחינת בקרים אלחוטיים הוצעה לי המערכת של RAKO רק שהיא יקרה למידי
(450 שח לבקר בודד ו 400 שח ליחידה שמתחברת למחשב)
תודה
אפשר לרכוש מהחברות האלה בקרים בודדים לחשמל ויחידה לשליטה דרך המחשב?
חשוב לי שהיחידה שמתחברת למחשב לשליטה על הציוד תתאפשר גם ע"י מערכות ההפעלה לינוקס (ע"י serial זה הכי ריאלי אני מניח)
מבחינת בקרים אלחוטיים הוצעה לי המערכת של RAKO רק שהיא יקרה למידי
(450 שח לבקר בודד ו 400 שח ליחידה שמתחברת למחשב)
תודה
PLC-BUS
שלום חבר coppyman , לעניינו קיימות שיטות נוספות כמו שהזכיר חברינו , פתרונות X10 וPLC-BUS הינם ישנים יחסית ישנם שידרוגים דרסטיים בתחום העברת אינפורמציה על קוי רשת החשמל . מבחינת מחיר כאשר אתה מדבר על כמה שקעים או מפסקים עלות השליטה ע"י מחשב אינה כדאית מבחינה כלכלית , כאשר מדובר בפרוייקט/בית מוכלל הכדאיות בהשוואה למערכות חשמל חכם אחרות (בקרים מרכזיים ) מה שכן תוכל לעשות בנושה השליטה ע"י מחשב קיים כרטיס תעשייתי מתאם USB למגעים מתוכנתים ע"י מערכת זו תוכל לשלוט בתרחישים על ציוד ה-PLC לדעתי המקצועית מערכות ה-PLC של חברת LEGRAND הצרפתית הינו מהמובילים בעולם