טקסט של מחשב מוקרן מטושטש וחד לחילופין. איך פותרים?
הי,
ברשותי מקרן OPTOMA EP721 שאמור להיות מקרן למצגות , כלומר מותאם להקרנת טקסט.
הבעיה היא שהטקסט מוצג פעם חד ופעם מטושטש לאורכו ורוחבו של המסך, כך שלמשל אותו קרקצ'ר נראה שונה במקומות שונים של המסך המוקרן. יש לציין שרזולוציית המחשב היא 800x600 שזו הרזולוצית native של המקרן.
1) האם זו תקלה במקרן? פעם החליפו לי מסך LCD על תקלה שכזו.
2) החיבור בין המכשירים הוא VGA. האם זה קשור? אם אשתמש ב חיבור DVI זה יפתור את הבעיה?
3) אם זו לא תקלה ולא עניין של חיבור, איך אפשר לשפר את המצב?
* יש לציין שהטקסט של ה MENU של המקרן נראה סבבה ולא סובל מהבעיה.
תודה מאוד לעוזרים,
נמרוד
ברשותי מקרן OPTOMA EP721 שאמור להיות מקרן למצגות , כלומר מותאם להקרנת טקסט.
הבעיה היא שהטקסט מוצג פעם חד ופעם מטושטש לאורכו ורוחבו של המסך, כך שלמשל אותו קרקצ'ר נראה שונה במקומות שונים של המסך המוקרן. יש לציין שרזולוציית המחשב היא 800x600 שזו הרזולוצית native של המקרן.
1) האם זו תקלה במקרן? פעם החליפו לי מסך LCD על תקלה שכזו.
2) החיבור בין המכשירים הוא VGA. האם זה קשור? אם אשתמש ב חיבור DVI זה יפתור את הבעיה?
3) אם זו לא תקלה ולא עניין של חיבור, איך אפשר לשפר את המצב?
* יש לציין שהטקסט של ה MENU של המקרן נראה סבבה ולא סובל מהבעיה.
תודה מאוד לעוזרים,
נמרוד
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78806
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
תבדוק שזה באמת native rate. סביר להניח שיש overscan. תעשה שימוש ב test pattern של פסים כן/ לא (לינקים באיזור קבצים להורדה באתר) ותשחק באופציות של freq, phase ו hsize vsize או דומיהם
תודה על תשובתך, עופר.
שיחקתי עם כל מיני פרמטרים במקרן וזה משנה את התצוגה נקודתית , כלומר משפר איזור אחד במסך ומקלקל איזור אחר. זה לא משנה את העובדה שאותו טקסט נראה שונה במקומות שונים על המסך.
אני חושב שהבעיה היא בנפילת הטקסט על הפיקסלים המוקרנים. כשהטקסט נופל בול על הפיקסל - הוא חד, וכשלא - הוא מטושטש. אם אני מזיז קצת את החלון שבו נמצא הטקסט, מילים שהיו חדות הופכות למטושטשות ולהיפך.
כשאני מפעיל זום דיגיטלי במקרן או מגדיל את הפונט, המצב משתפר, כי עובי הקרקצ'ר גדל ונפילה מדוייקת על פיקסל מוקרן פחות משמעותית.
בכל זאת, להגדיל את הפונט זה לא פתרון מבחינתי.
האם זאת תופעה ידועה שקורית הרבה ופשוט צריך לחיות עם זה , או שזה משהו חריג והמקרן לא בסדר?
שיחקתי עם כל מיני פרמטרים במקרן וזה משנה את התצוגה נקודתית , כלומר משפר איזור אחד במסך ומקלקל איזור אחר. זה לא משנה את העובדה שאותו טקסט נראה שונה במקומות שונים על המסך.
אני חושב שהבעיה היא בנפילת הטקסט על הפיקסלים המוקרנים. כשהטקסט נופל בול על הפיקסל - הוא חד, וכשלא - הוא מטושטש. אם אני מזיז קצת את החלון שבו נמצא הטקסט, מילים שהיו חדות הופכות למטושטשות ולהיפך.
כשאני מפעיל זום דיגיטלי במקרן או מגדיל את הפונט, המצב משתפר, כי עובי הקרקצ'ר גדל ונפילה מדוייקת על פיקסל מוקרן פחות משמעותית.
בכל זאת, להגדיל את הפונט זה לא פתרון מבחינתי.
האם זאת תופעה ידועה שקורית הרבה ופשוט צריך לחיות עם זה , או שזה משהו חריג והמקרן לא בסדר?