Technics sl1500 MK2
אני מכיר את sl-1500 והוא פטיפון טוב מאד
אני לא יודע להגיד על mk2 , אבל אם הוא גם עם הנעה ישירה אז זה טוב
שווה בדיקה
שווה בדיקה
הוא בעל הנעה ישירה
לפי האתר הזה : http://www.vintagetechnics.info/turntables.htm
הוא עולה 40$ יותר מה1500,
כמה לדעתך המחיר הראלי שלו כיום במידה והפטיפון שמור מאוד?
לפי האתר הזה : http://www.vintagetechnics.info/turntables.htm
הוא עולה 40$ יותר מה1500,
כמה לדעתך המחיר הראלי שלו כיום במידה והפטיפון שמור מאוד?
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 157
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
פטיפון מצוין. ידני, אאל"ט. הסידרה הזו, שכללה את 1300-1400-1500 Mk2 היא סידרה מאד מוצלחת, ויש לה רק בעיה אחת כרונית וידועה: המכניזם של העלאת והורדת הזרוע נוטה לצאת מכלל שימוש בשלב כלשהו, ולא ניתן לתקן אותו. כך שאחרי הקלקול אין ברירה אלא להעלות ולהוריד את הזרוע ביד. אם יש אחד כזה שמור במצב מצוין - ועם מכניזם Lift תקין - הייתי מעריך אותו ב-עד 900 ש"ח. אם ה-Lift כבר לא עובד - מקסימום 500.
יצאתי פראייר לא נורמאלי,
קניתי את הפטיפון בסוף שבוע בחנות מוכרת, גם שילמתי 500 ש"ח יותר, הוא שיכנע אותי שרק הראש SHURE שמורכב שם שווה מעל 1000 ש"ח, ושהפטיפון היה ללא שימוש כי בעליו ניפתר לפני שנים, הפטיפון על פניו באמת נראה שמור מאוד.
אבל כשהגעתי הביתה שמתי לב שהזרוע לא מכוונת והעברתי את כל יום שישי בלנסות לכוון אותה ללא הצלחה, וגם במבט יותר קפדני שמתי לב שהפטיפון כבר פורק בעבר.
אני מקווה שביום ראשון בעל החנות יצליח לסדר את זה.
טוב לפחות הLIFT עובד
קניתי את הפטיפון בסוף שבוע בחנות מוכרת, גם שילמתי 500 ש"ח יותר, הוא שיכנע אותי שרק הראש SHURE שמורכב שם שווה מעל 1000 ש"ח, ושהפטיפון היה ללא שימוש כי בעליו ניפתר לפני שנים, הפטיפון על פניו באמת נראה שמור מאוד.
אבל כשהגעתי הביתה שמתי לב שהזרוע לא מכוונת והעברתי את כל יום שישי בלנסות לכוון אותה ללא הצלחה, וגם במבט יותר קפדני שמתי לב שהפטיפון כבר פורק בעבר.
טוב לפחות הLIFT עובד
דרגון לא כל כך הבנתי מה קורה כאשר הליפט החשמלי מתקלקל .dragon כתב:פטיפון מצוין. ידני, אאל"ט. הסידרה הזו, שכללה את 1300-1400-1500 Mk2 היא סידרה מאד מוצלחת, ויש לה רק בעיה אחת כרונית וידועה: המכניזם של העלאת והורדת הזרוע נוטה לצאת מכלל שימוש בשלב כלשהו, ולא ניתן לתקן אותו. כך שאחרי הקלקול אין ברירה אלא להעלות ולהוריד את הזרוע ביד. אם יש אחד כזה שמור במצב מצוין - ועם מכניזם Lift תקין - הייתי מעריך אותו ב-עד 900 ש"ח. אם ה-Lift כבר לא עובד - מקסימום 500....
אז ממש ביד מרימים ומורידים את הזרוע ?
או שהפטיפון הופך להיות ידני כמו טורנס 160 לדוגמא ?
- dragon
- חבר פעיל מאוד

אני יודע איפה קנית אותו (כי לא מזמן ראיתי אותו שם, ובעיניי הוא לא נראה כ"כ שמור). בכל אופן איזה דגם של ראש Shure יש עליו?shay7629 כתב:יצאתי פראייר לא נורמאלי,
טוב לפחות הLIFT עובד...
- dragon
- חבר פעיל מאוד

הליפט איננו חשמלי, אלא מכני-הידראולי כמו בכל פטיפון (כמעט). הוא פשוט סבל ממבנה מסובך מדי ומהעדר תשומת לב מספקת בעת התכנון לתקלה שעלולה לקרות שם, והתקלה אכן קרתה באופן קבוע (איזה חלק פנימי שאי אפשר להגיע אליו ולהחליפו נטה לקרוס ובכך לשבש את פעולת הליפטר). אגב, זה הפאול התכנוני היחיד בהסטוריה של טכניקס - חברה שתמיד הקפידה על הנדסה ובנייה ברמה הגבוהה ביותר. בכל אופן כשזה קורה אז לא נותרת ברירה אלא להרים ולהוריד את הזרוע ביד.udii כתב:דרגון לא כל כך הבנתי מה קורה כאשר הליפט החשמלי מתקלקל .dragon כתב:פטיפון מצוין. ידני, אאל"ט. הסידרה הזו, שכללה את 1300-1400-1500 Mk2 היא סידרה מאד מוצלחת, ויש לה רק בעיה אחת כרונית וידועה: המכניזם של העלאת והורדת הזרוע נוטה לצאת מכלל שימוש בשלב כלשהו, ולא ניתן לתקן אותו. כך שאחרי הקלקול אין ברירה אלא להעלות ולהוריד את הזרוע ביד. אם יש אחד כזה שמור במצב מצוין - ועם מכניזם Lift תקין - הייתי מעריך אותו ב-עד 900 ש"ח. אם ה-Lift כבר לא עובד - מקסימום 500....
אז ממש ביד מרימים ומורידים את הזרוע ?
או שהפטיפון הופך להיות ידני כמו טורנס 160 לדוגמא ?...
הפטיפון ידני "כמו טורנס 160" גם במקור, כשהוא תקין לחלוטין: אין לו חזרה אוטומטית או התחלה אוטומטית.
בכל אופן היות שמדובר במכשיר שהגיע לגיל 30 פחות או יותר, זה מפתיע לשמוע שהליפטר שלו עובד בצורה תקינה. או שהוא באמת לא היה בשימוש הרבה, או שיש עליו Lucky charm.
אני מקווה שימשיך לעבוד.
אגב, שאלה לא קשורה: איך מצטטים יותר מהודעה אחת קודמת בבת אחת?
- dragon
- חבר פעיל מאוד

צר לי לאכזב אותך שוב, אבל הראש ש"שווה לפחות 1000 ש"ח" הוא דגם מאד בסיסי של Shure שעולה כמה עשרות $ בארה"ב.shay7629 כתב:הדגם של הראש הוא SC39ED
DRAGON , מהכרות שלך עם החנות, איך הבעלים?
אני כבר השלמתי עם הטעות שעשיתי, עכשיו אני מנסה לצמצם נזקים...
לגבי הבעלים - אני לא כ"כ מחזיק ממנו. הוא יקרן ולא אמין במיוחד, לפי דעתי.
אבל בעניין הזרוע הלא מכוונת (לא ממש הבנתי למה כוונתך, אגב - איך בדיוק היא לא מכוונת?) אני חושב שהוא חייב לעזור לך עד שהעניין יסתדר לשביעות רצונך. ייתכן שינסה להתחמק, ואת זה אני אומר לא רק בהתייחסות אישית אליו, אלא בכלל מתוך הכרת החיים בישראל, אבל אסור לוותר לו עד להשגת תקינות מלאה. אני מקווה שזה אפשרי מבחינה טכנית.
חנן
אני מחומם מאוד מהנושא, חשבתי בתמימותי שחנות מוכרת וותיקה כמוה
לא "תשחק בקקה"
אבל בכל זאת אני לא מעוניין לפגוע לאף אחד בפרנסה.
מחר אני אבקר בחנות, אני רוצה לתת למוכר צאנס,
נראה מה יש למוכר להגיד ואני מאוד מקווה שהנושא יסתדר על הצד הטוב. ושאני לא יצטרך לחשוף את שם החנות.
אני מחומם מאוד מהנושא, חשבתי בתמימותי שחנות מוכרת וותיקה כמוה
לא "תשחק בקקה"
אבל בכל זאת אני לא מעוניין לפגוע לאף אחד בפרנסה.
מחר אני אבקר בחנות, אני רוצה לתת למוכר צאנס,
נראה מה יש למוכר להגיד ואני מאוד מקווה שהנושא יסתדר על הצד הטוב. ושאני לא יצטרך לחשוף את שם החנות.
dragon
הזרוע לא מכוונת בצורה כזו שבתחילת התקליט היא מושכת קדימה, ולקראת סוף התקליט
היא מושכת אחורה
שיחקתי עם הANTI SKATING, אבל אפילו במצב 0 , עדיין בסוף התקליט הזרוע מושכת אחורה.
ניסיתי לשחק עם הכיוונים של זרוע קצת אבל לא הצלחתי לסדר את הבעיה,
בדרך כלל אני עירני כשאני קונה ציוד, משום מה כשרכשתי את הפטיפון לא הייתי מפוקס, וגם לצערי אין לי הרבה ניסיון, כנראה המוכר ניצל את זה עד תום.
הזרוע לא מכוונת בצורה כזו שבתחילת התקליט היא מושכת קדימה, ולקראת סוף התקליט
היא מושכת אחורה
שיחקתי עם הANTI SKATING, אבל אפילו במצב 0 , עדיין בסוף התקליט הזרוע מושכת אחורה.
ניסיתי לשחק עם הכיוונים של זרוע קצת אבל לא הצלחתי לסדר את הבעיה,
בדרך כלל אני עירני כשאני קונה ציוד, משום מה כשרכשתי את הפטיפון לא הייתי מפוקס, וגם לצערי אין לי הרבה ניסיון, כנראה המוכר ניצל את זה עד תום.
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
הבעיה של האנטיסקייטינג עלולה לנבוע בגלל אי שמירה על מרחק OVERHANG. דהיינו הראש מורכב פנימה מידי על השלה. בתור בדיקה ראשונית תנסה לקדם את הראש בכמה מילימטר (5 מילימטר בערך) ותבדוק אם התופעה חוזרת על עצמה. אסור שאורך הזרוע האפקטיבי יהיה קצר או שווה למרחק בין מרכז התקליט לציר הזרוע.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
חנן:
ההבנה שלי מועטה בתחום, אני ינסה למקד את שאלותיי כדי לא לעייף.
סה"כ יש לי 4 ברגים לכיוון
*. בורג שמאפשר לכוון את גובה הזרוע
*. בורג שנימצא מעל הזרוע ואחראי למיטב הבנתי לציר X של הזרוע
*. 2 ברגים שנמצאים מצדי הזרוע שאחראים למיטב הבנתי לציר Y
על איזה בורג לתת את הדגש בכיוון?
ההבנה שלי מועטה בתחום, אני ינסה למקד את שאלותיי כדי לא לעייף.
סה"כ יש לי 4 ברגים לכיוון
*. בורג שמאפשר לכוון את גובה הזרוע
*. בורג שנימצא מעל הזרוע ואחראי למיטב הבנתי לציר X של הזרוע
*. 2 ברגים שנמצאים מצדי הזרוע שאחראים למיטב הבנתי לציר Y
על איזה בורג לתת את הדגש בכיוון?
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
לא מכיר אישית את הפטפון ולכן לא אנסה לטעות ולהטעות כדי לא להזיק יותר. צריך מבט בוחן מקרוב כדי לראות במה מדובר. גם כך אתה חוזר אליו מחר ואז תעלה לו את כל הבעיות הללו כדי שהוא יפתור לך אותם. אם לא יצליח ננסה לראות מה עושים הלאה.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!