יש לי מגבר harman kardon avr 132 ואני ממש מרוצה ממנו מבחינת מוסיקה וסרטים ..
הבעיה היא שבזמן האחרון שאני מדליק או מכבה את המגבר נשמעים "טיקים" מהרמקולים לא משהו רציני אבל זה ממש מעצבן אותי ...אז השאלות שלי הם : 1. הם זה הורס את הרמקולים או המגבר. 2. ממה זה נובע . 3. יש צורך לטפל בזה ? ...
לזיו ומרטין הנכבדים . הבעיה נוצרה רק בשבועיים האחרונים ... ואני לא מתכוון לרעש של סגירת מעגל בזמן שאני מדליק אותו ..אני מתכוון לרעש מהרמקולים עצמם ... והרעש עצמו לא ממש חזק ...אני ימקד את השאלה עוד יותר ...האם זה הורס את הרמקולים .... ?
לפי הבנתי אם הרעשים חזקים מדי זה גורם לממברנה לנוע חזק ..ולהרוס את הסליל של הרמקול תקנו אותי אם אני טועה ..
אם זה רעש בעוצמה חלשה יחסית, אזי אין סכנה.
אבל בשביל שלא תתפוס אותי במילה במידה שהרסיבר והרמקולים יעלו באש יום אחד - הייתי מציע כי תפעיל אחריות. אם נגמרה כבר האחריות - גש למעבדות היבואן.
אני ינסה להסביר שוב פעם את הבעיה .... הרעש עצמו הוא לא חזק יחסית. אלא אם למשל אני יסגור את החלון בחדר ויהיה שקט אז אני ישמע את ה"טיק" . למשל ניתקתי אותו מחשמל יום אחד כדי שהזרמים ש"נשארו" יעברו ואז חיברתי שוב וזה לא עבר. לפי נסיוני בעבר עם רסיבר אחר היתה בעיה דומה שקבל נשרף ולכן לא יכל לסנן רעשים של חשמל DC עודף ושמה היו ממש "טיקים רציניים. למישהו יש רעיון אחר לטפל במקרה לפני שאני חושב ללכת למעבדת שירות
נ.ב
ולנמלי החביב החוטים אינם רופפים הם באים בהברגה זה מגבר של הרמן קרדון כמו שהזכרתי למעלה. ושנית גם הפורטים של הרמקולים מחוברים היטב והקוטביות של החוטים תקינה.
מרטין הנכבד. ניסיתי את מה שאמרת לגבי שני המקרים. מבחינת רמקולים אחרים לקחתי סנטר של ימאאה מהמערכת שישנה בסלון של הבית והבעיה עדיין מתרחשת ונשמע ה"טיק" גם כשפרדתי את החיבורים בין המקור לרסיבר עדיין נשמעו טיקים ..
השאלה העיקרית היא הם יש סיבה לטפל בבעיה או שלהשאיר אותה מכוון שה"טיקים" לא חזקים