משלוח מ - Ebay - כמה שאלות
היי לכולם,
הזמנתי לאחרונה כרטיס אמריקן אקספרסס ואני רוצה להכנס לקניות ברשת מאי ביי עכשיו משיטוט של מס' ימים עלו לי כמה שאלות:
1. אם אני מזמין בשילוח בדואר (כמובן עם ביטוח) האם זה מגיע לסניף הדואר הקרוב אליי הביתה ושם אני משלם את המכס והמע"מ וכל ההוצאות?
2. האם לא משנה גודל הדבר שאזמין?
3. אם אני מזמין דרך UPS מה ההליך? כאילו ההזמנה מתבצעת מהמוכר ובקשלה לשילוח UPS ואז מה?
4. האם יש דברים שגם אם אשמין בדואר ישלחו לי ההערה לבוא לשחרר אותם מהמכס?! ואיך בכלל אני יודע שהפריט הגיע לארץ בהזמנה בדואר?
תודה לכולם ושבת שלום,
איציק.
הזמנתי לאחרונה כרטיס אמריקן אקספרסס ואני רוצה להכנס לקניות ברשת מאי ביי עכשיו משיטוט של מס' ימים עלו לי כמה שאלות:
1. אם אני מזמין בשילוח בדואר (כמובן עם ביטוח) האם זה מגיע לסניף הדואר הקרוב אליי הביתה ושם אני משלם את המכס והמע"מ וכל ההוצאות?
2. האם לא משנה גודל הדבר שאזמין?
3. אם אני מזמין דרך UPS מה ההליך? כאילו ההזמנה מתבצעת מהמוכר ובקשלה לשילוח UPS ואז מה?
4. האם יש דברים שגם אם אשמין בדואר ישלחו לי ההערה לבוא לשחרר אותם מהמכס?! ואיך בכלל אני יודע שהפריט הגיע לארץ בהזמנה בדואר?
תודה לכולם ושבת שלום,
איציק.
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
1. כן
2. בעיקרון המכס נקבע על פי סוג המוצר ומחירו ולא על פי משקלו אבל יתכן עמלות נוספות שאני לא מכיר בגלל משקל רב
3.בצורה רגילה כמו 1
4.ברגע שמועלה חדש מסוים בגלל הרבה סיבות (לרוב בגלל מחיר מוצהר מול מחיר בפועל) אז מזמנים אותך לסניף הראשי, אם אין שום בעיה עם המוצר הוא יגיע לסניף הקרוב אלייך. אתה יכול לבקש ממי ששלח אלייך את המוצר שיספק לך קוד שתוכל לעקוב אחרי המשלוח אבל זה לא קיים אצל כול החברות (בעיקר אצל הגדולות)
2. בעיקרון המכס נקבע על פי סוג המוצר ומחירו ולא על פי משקלו אבל יתכן עמלות נוספות שאני לא מכיר בגלל משקל רב
3.בצורה רגילה כמו 1
4.ברגע שמועלה חדש מסוים בגלל הרבה סיבות (לרוב בגלל מחיר מוצהר מול מחיר בפועל) אז מזמנים אותך לסניף הראשי, אם אין שום בעיה עם המוצר הוא יגיע לסניף הקרוב אלייך. אתה יכול לבקש ממי ששלח אלייך את המוצר שיספק לך קוד שתוכל לעקוב אחרי המשלוח אבל זה לא קיים אצל כול החברות (בעיקר אצל הגדולות)
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
כמה הערות קטנות לגבי קניה באיביי:
1. בדוק כמה פידבקים חיוביים יש למוכר, נורא חשוב.
2. לגבי מוצר חשמל שווה לבדוק גם בb&h , ובמידה ואתה קונה דרך איביי בדוק אחריות וגם הספק חשמלי (למרות שיש שנאים לזה)
3. זהר מנוכלים ! ! ! אני כמעט הסתבכתי, אחד המוכרים הציע לי שם מקרן של סוני שעולה ארה"ב 3000$, הציע לי אותו ב1400$ חדש+ אחריות, רק בתנאי שאני יעביר ישירות את הכסף בלי PAYPAL, בקיצר איביי יצרו איתי קשר והזהירו אותי ממנו.
ושיהיה בהצלחה,

1. בדוק כמה פידבקים חיוביים יש למוכר, נורא חשוב.
2. לגבי מוצר חשמל שווה לבדוק גם בb&h , ובמידה ואתה קונה דרך איביי בדוק אחריות וגם הספק חשמלי (למרות שיש שנאים לזה)
3. זהר מנוכלים ! ! ! אני כמעט הסתבכתי, אחד המוכרים הציע לי שם מקרן של סוני שעולה ארה"ב 3000$, הציע לי אותו ב1400$ חדש+ אחריות, רק בתנאי שאני יעביר ישירות את הכסף בלי PAYPAL, בקיצר איביי יצרו איתי קשר והזהירו אותי ממנו.
ושיהיה בהצלחה,
- קרוקס44
- חבר ותיק

- תגובות: 2073
- נתן תודות: 153 פעמים
- קיבל תודות: 101 פעמים
iziko
ידידי, מנסיון של שנים טובות אני מציע לך לדרוש מהמוכר לנקוב במדויק את שיעור דמי המשלוח לישראל באופנים השונים
לפעמים המוכר כותב to all other countrie" ואז לך תדע למה התכוון המשורר
אם יש לך שאלה לגבי עסקה ספציפית פרסם את מספרה ואגיד לך מה דעתי
בהצלחה
ידידי, מנסיון של שנים טובות אני מציע לך לדרוש מהמוכר לנקוב במדויק את שיעור דמי המשלוח לישראל באופנים השונים
לפעמים המוכר כותב to all other countrie" ואז לך תדע למה התכוון המשורר
אם יש לך שאלה לגבי עסקה ספציפית פרסם את מספרה ואגיד לך מה דעתי
בהצלחה
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
את זה לא ידעתי. אבל בכל אופן תמיד אפשר להתקשר לחברת אשראי ולהגיד שלא קיבלת את המוצר.קרוקס44 כתב:shraga007
נכון אבל לא מדויק: הביטוח מותנה בכך שלמוכר יש פידבק חיובי מעל 98%
...
אצלי בנתיים תמיד החזירו לי את הכסף על אף כל מיני הפצרות של הגוף המקשר(PAYPAL ודומיו)
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם