קישור למאמר על מוזיקה מזרחית שאולי יעניין אנשים כאן
- keyser
- עוסק בתחום

- תגובות: 15223
- שם מלא: מני דהן
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 264 פעמים
יש לי מספר חברים טובים שהם זמרים/אמרגנים בז'אנר הזה.
אני מוכרח לציין שלחלקם יש קול פשוט הרבה יותר יפה מרוב הזמרים שאני מכיר.
והם עובדים מאוד קשה, מופיעים בכל חור כדי לקבל הכרה.
אני מוכרח לציין שלחלקם יש קול פשוט הרבה יותר יפה מרוב הזמרים שאני מכיר.
והם עובדים מאוד קשה, מופיעים בכל חור כדי לקבל הכרה.
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 678
- נתן תודות: 64 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
מאמר קצת מבולבל לדעתי. מערבבים ככה טוב טוב כמה סיגנונות שונים. ליאור נרקיס ומושיק עאפיה הם לא זמרי דיכאון.
איך אפשר להכליל אותם עם אבי ביטר ותמיר גל? אלה שרים קאברים למוסיקה טורקית מסורתית, ואלה הרבה יותר ים-תיכוניים, פופיים. משמימה כתמיד היא הבכיינות, למשל כששואלים את תמיר גל למה לא משמיעים אותו ברדיו אז התשובה היא "למה אני תמיר גל. למה אני מזרחי" באמת? גם יובל-אהוד-ומאיר בנאי, פורטיס, מירי מסיקה, קורין אלאל, קובי אוז , כנסיית השכל ,חיים אוליאל,אמיר בניון, איל גולן, מיכה שיטרית, אחינועם ניני,ריטה, בועז שרעבי. אני בטוח שאין בעיה למלא עשרה פוסטים בשמות. המוצא לא מעניין. נותנים למוסיקה לדבר.
גלגל"ץ גם "מקפח" את אוהבי הג'ז או האלקטרונית. ישראל חיה בעידן הרייטינג, זה מה יש. גם אני כחובב מטאל ופרוג רוק, לא מלקק דבש ברדיו (לפחות יש את 88FM
).
איך אפשר להכליל אותם עם אבי ביטר ותמיר גל? אלה שרים קאברים למוסיקה טורקית מסורתית, ואלה הרבה יותר ים-תיכוניים, פופיים. משמימה כתמיד היא הבכיינות, למשל כששואלים את תמיר גל למה לא משמיעים אותו ברדיו אז התשובה היא "למה אני תמיר גל. למה אני מזרחי" באמת? גם יובל-אהוד-ומאיר בנאי, פורטיס, מירי מסיקה, קורין אלאל, קובי אוז , כנסיית השכל ,חיים אוליאל,אמיר בניון, איל גולן, מיכה שיטרית, אחינועם ניני,ריטה, בועז שרעבי. אני בטוח שאין בעיה למלא עשרה פוסטים בשמות. המוצא לא מעניין. נותנים למוסיקה לדבר.
גלגל"ץ גם "מקפח" את אוהבי הג'ז או האלקטרונית. ישראל חיה בעידן הרייטינג, זה מה יש. גם אני כחובב מטאל ופרוג רוק, לא מלקק דבש ברדיו (לפחות יש את 88FM
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

שכחת את דודו יאסמין נגן הדארבוקה בעל אצבעות הזהב.
נ.ב
אני מאוד אוהב את זוהר . לדעתי הוא היה זמר נדיר ביכולותיו. עם יכולת הגשה נדירה. נותן כבוד לטקסט שהוא שר. שם דגש על כל הברה, עיצור, מילה ומשפט. אבידה גדולה.
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

ניסים סרוסי זמר ענק, אבל לא זמר מזרחי. כלומר הוא ממוצא מזרחי, אבל הוא שר משהו על הגבול של פופ \ גלאם רוק \ פסטיבל סאן רמו. הייתי מכניס אותו לאותו ז'אנר עם גבי שושן. דרך אגב, לחובבי הסאונד הזה, יש את אלבומי הסולו של חיים אוליאל. תענוג

- keyser
- עוסק בתחום

- תגובות: 15223
- שם מלא: מני דהן
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 264 פעמים
רמקול, אני רואה שאתה חזק בעניינים
Multimediaman
ליאור נרקיס ומושיק עפיה לא זמרי דיכאון?
המאמר דיבר על כך שהם התחילו שם, ו"השתכנזו".
שניהם + קובי פרץ היו זמרי דיכאון יותר מאבי ביטר... רק שהחליטו לשנות כיוון.
אם אתה לא זוכר/לא יודע, שלח לי כתובת ואשלח לך כמה קלטות צבעוניות שלהם מהתקופות "הנשכחות" שלהם.
Multimediaman
ליאור נרקיס ומושיק עפיה לא זמרי דיכאון?
המאמר דיבר על כך שהם התחילו שם, ו"השתכנזו".
שניהם + קובי פרץ היו זמרי דיכאון יותר מאבי ביטר... רק שהחליטו לשנות כיוון.
אם אתה לא זוכר/לא יודע, שלח לי כתובת ואשלח לך כמה קלטות צבעוניות שלהם מהתקופות "הנשכחות" שלהם.
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

אישתי שרה את זה לילדה כל היוםjosef_he כתב:את משגעת במבטך אני כל כך רוצה לדעת מה בליבך
תרקדי איתי הלילה ריקוד רומנטי לאור ירח
אותך לוקח עד סוף העולם...
יישי הוא מכונת להיטים בלתי נלאית. זכור לי הביצוע מופתי ל"רעיה" של אביהו מדינה (שיר שזוהר שר כשהיה כבר גמור. ממש אפשר לשמוע אותו מתפורר
לאח שלו נתי (הנסיך הנצחי) היתה גם תקופה טובה בשנות השמונים. הוא גם הקדיש לו את השיר היפה "פרא אדם". נדמה לי שאז הוא התחיל מה שנקרא "להתחזק" ומאז די אבדו (לי לפחות) עקבותיו.
לקייזר
אני לא מכיר את העבודה המוקדמת של פרץ ועפיה, ומדבריך דומני כי אני לא מפסיד הרבה
Multimediaman כתב:ואתה תצדק בהנחתך...אין בכלל מה להשוות.josef_he כתב:
לקייזר
אני לא מכיר את העבודה המוקדמת של פרץ ועפיה, ומדבריך דומני כי אני לא מפסיד הרבה...
אפשר לערער על אופיו והתנהגותו של ישי לוי, אבל אי אפשר לערער על איכויותיו ותרומתו לז'אנר....