אנא עיזרו לי. צריך מערכת ולא יודע מה לקנות

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
מביןקטןמאוד פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם, אני רוצה לרכוש מערכת, התקציב 5000-8000 שקל, בעיקר למוזיקה וגם לסרטים, ההבנה שלי בתחום די קטנה ואשמח לעצות.

הייתי בחנות סטריאו (בסלמה פינת הרציון בת"א, אם מישהו מכיר) שם השמיעו לי כל מיני רמקולים, אני חושב שאלך על רמקולים עיקריים של גי'ביאל, E60 (או שעדיף E80 ?) כי אהבתי מאוד את הסאונד שלהם בחנות. בעניין מגבר, המוכר הסביר שיש כל מיני רמות של מחירים ומוצרים, אבל שבגדול הרמן קרדון, אונקיו ודנון מעל כולם (זה נכון??) ודיבר על דגמים באיזור ה-2000 שקל. לעומת זה, הוא הראה לי את ה-606 של אונקיו שבדיוק הגיע אליהם אתמול, וטען שזה משהו ברמה אחרת לגמרי (הוא עולה משהו באיזור ה-5000 שקל), סוף הדרך של המגברים שאחריו אני כבר אהיה מוכן לבלוריי, אראה הכל באיכות HD וחוץ מקפה הוא עושה הכל. האם מישהו יודע אם כל הפטנטים של הפיכת תמונה ל-HD, פענוח בלו ריי ושאר הפיצ'רים שיש בו אכן עושים את ההבדל? זה שווה את המחיר לאור העובדה שהבלו ריי עוד לא ממש תופס, לפחות בארץ? בקיצור, שווה לשלם עליו פי 2 ויותר מעל מגבר ממוצע? והאם הוא הולך טוב עם ה-E60\80?

ועוד לגבי רמקולים - אחוריים וסנטר תואמים אמורים לעלות שם 1500-2000 שקל, זה שווה את ההשקעה? או שמא עדיף לא להשתולל עכשיו ולקנות בשלבים - כלומר את הרסיבר (בהנחה שאני הולך על היקר) עם הרצפתיים והשאר בהמשך? או שמוטב לי לקנות רסיבר מליגת הביניים ולשים את ההפרש על סט רמקולים? ראיתי שיש גם סטים שבאים קומפלט (כמו זה של ג'יביאל http://www.zap.co.il/compModels.asp?sog ... _id=244907 ) יש לכם דעה אם שווה לקנות משהו כזה, שיוצא יותר זול מאשר בנפרד כל זוג?

ועוד שאלת תם - בשל מגבלות של מבנה הסלון, אני שוקל לשים את העיקריים (הרצפתיים) דווקא מאחור, ואת המדפיים כקדמיים. זה יכול להיות הגיוני או שמדובר בשטות?

סליחה על החפירה ותודה מראש

Phonics
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 404

שליחה #2 

שלום וברוך הבא.

ראשית הייתי משנה את ה- user name, תתפלא כמה מבינים קטנים מאד יש (גם אני מבין קטן מאד בחלק מן הדברים) אז אין במה להתבייש.

לפני שרוכשים מערכת יש כמה שאלות שעומדות על הפרק לדוגמא: מה חשוב לך יותר (באחוזים) מוסיקה או קולנוע בייתי ? איזה סגנון מוסיקה אתה שומע על מנת לבחור את אופי הסאונד של הרמקולים שתרכוש ? מה גודל הסלון ? וכו'.....

לפני שמקבלים החלטה רצוי לשמוע מספר שילובים של רסיבר ורמקולים ולא להסתמך על חנות אחת בלבד.

הצעתי היא כזו: קח את הזמן על תמהר, תשמע מספר מערכות ותספר מה משך אותך יותר ומה פחות וכך יוכלו לכוון אותך הלאה.

כלל ברזל: קונים את מה שנשמע הכי טוב לך ולא מה שהומלץ לך כנשמע הכי טוב !

בהצלחה.

נ.ב

אין לי יותר מדי נסיון עם פענוח HD או בלו ריי, כך שאני לא יכול להמליץ לך בעניין זה.
כבר חתמתי.

מביןקטןמאוד פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12

שליחה #3 

ראשית, תודה על התגובה. נחמד שמישהו מנסה לעזור.

שנית, לגבי הפרמטרים לבחירה - מוזיקה חשובה לי יותר מסרטים (באחוזים אני מניח שזה 60-40 מבחינת השימוש, אם כוללים גם את הצפיה בטלוויזיה ולא רק דרך הדיוידי) , המוזיקה שאני שומע היא בעיקר בכיוונים של רוק (קלאסי, אמריקאי כזה - ספרינגסטין, יאנג, דילן), אלקטרוניקה עדינה (כלומר יותר קלידים מטראנסים) והסלון הוא בגודל 4.5 על 3.5 אבל זו דירה שכורה אז אני חושב שזה השיקול הפחות קובע.

לגבי חנויות - יש מקומות מומלצים באיזור דרום/ מרכז ת"א? ראיתי שמזכירים כאן הרבה חנות בשם אודיוקלאב, מכיר עוד משהו?

ושוב תודה

kolokito
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1945
נתן תודות: 3 פעמים

שליחה #4 

העצה הראשונית שאני יכול לתת לך היא שתלמד לקחת בערבון מוגבל אמירות של סוכני מכירות, לא משנה כמה חברותיים, נחמדים, ו"מקצועיים" הם נראים לך. למשל זה שאמר לך שדנון אונקיו והרמן הם "מעל כולם" - זה כנראה שעל מכירות של מותגים אלה הוא מקבל עמלה שמנה יותר ממותגים אחרים. על האמירה המטופשת שרק עם אונקיו 606 תהיה "מוכן לבלוריי" כי הוא יודע לפענח אותם אני כבר לא יודע מה להגיד :??: מה שאומר שכדי לקבל תמונה אמיתית יותר אין לך ברירה אלא לבקר במס' חנויות ולשמוע בעצמך כמה שיותר מוצרים.

ולעניין: רמת מחיר של 2000 ש"ח מאפשרת לך לרכוש דגמי כניסה של החברות המובילות, האונקיו 606 הוא לא ברמת כניבה אלא ברמה גבוהה יותר, זה לא שלחברות האחרות אין תשובה לדגם הזה (2000 ש"ח זה לא מחיר ממוצע של רסיבר, ולמעשה אין דבר כזה 'ממוצע'). עצתי לך: נסה להקשיב לדגמים של ימהה, דנון ופיוניר. ברמת המחיר הזו הם לדעתי הטובים ביותר.

לגבי הרמקולים - לדעת רבים, ברמת המחיר הזו עדיף להקצות את רוב התקציב לרמקולים ולאו דוקא להגברה, מתוך מחשבה שרמקול איכותי יותר עם הגברה בסיסית ישמע יותר טוב מרמקול נחות עם הגברה יקרה ומשוכללת. כך שלשאלתך - עדיף רסיבר פשוט ורמקולים איכותיים יותר.
לגבי מה כדאי לקנות - שיקול שלך, אבל אם התקציב לחוץ ואמרת שאתה מעדיף מוסיקה אפשר לשקול רכישה של רסיבר פשוט וזוג קדמיים איכותיים ולהסיף את השאר בהמשך.

אל תשים רמקולים רצפתיים מאחורה ומדפיים מקדימה... בסרטים רוב המידע מושמע מהקדמיים והאחוריים "עובדים פחות קשה" . בסטריאו אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה אבל הרמקולים ברמת המחיר הזו בד"כ בונים במה קדמית (אמנם צנועה אבל עדיין במה), כך שעדיף שיהיו מקדימה.

נ.ב
טיפ נוסף - כפתור החיפוש ייתן לך יותר מידע משתוכל לתאר, אל תהסס להשתמש בו :-)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”