מה נסגר עם הבלו ריי?
שלום לכולם !
הרבה זמן לא הייתי באתר ,ושאלה בסיסית לי אליכם.
מה נסגר עם הבלו ריי הזה? מתי כבר ספריות הוידאו יתמלאו בכותרים?
ומה בקשר לנגנים יש איזו ירידת מחיר? וכמה עולה נגן בארץ ,ובחו"ל?
ושאלת השאלות , אני בדיוק עומד לקנות לאפטופ חדש (בחו"ל) , האם שווה לחפש לאפטופ שמנגן בלו ריי , והאם בכלל הוא יוכל לנגן סרטי בלו ריי שיש בארץ(באוזן השלישית למשל).
הרבה זמן לא הייתי באתר ,ושאלה בסיסית לי אליכם.
מה נסגר עם הבלו ריי הזה? מתי כבר ספריות הוידאו יתמלאו בכותרים?
ומה בקשר לנגנים יש איזו ירידת מחיר? וכמה עולה נגן בארץ ,ובחו"ל?
ושאלת השאלות , אני בדיוק עומד לקנות לאפטופ חדש (בחו"ל) , האם שווה לחפש לאפטופ שמנגן בלו ריי , והאם בכלל הוא יוכל לנגן סרטי בלו ריי שיש בארץ(באוזן השלישית למשל).
- fighterblast
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 328
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
מצטרף לשאלה: מתי יהיה בבלוקסטר בכל הארץ (לא באיזה סניף מקומי) , מדפי המיועדים לבלורי בלבד עם תרגום עברי.
רזולוציה וביטרייט אלו תמצית החיים, בכל דבר צריך איזון.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78795
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5381 פעמים
אזרה,
בדיוק אתמול שאלתי את עצמי איפה אתה אזרה
מקווה שתבקר יותר בתכיפות.
לגבי בלוריי, היה עיכוב רציני בגלל נושא המלחמה עם HD DVD. ברגע שהמחסום הזה הוסר, המצב בהחלט השתפר.
בעיה שניה משמעותית היא בכך שנגנים עדיין יקרים ורחוקים מהישג היד של אנשים רבים. המחיר הזול ביותר לנגן עומד על 3000-4000 ש"ח. כמובן ש-PS3 זה פיתרון מעולה, אבל עדיין, נגנים יעודיים צריכים היו לרדת במחיר.
אין עדיין הפצה משמעותית של נגנים כאלה, מה שמעכב את הנושא מאוד.
יבוא סרטים רציני החל רק לפני כמה חודשים ספורים (זכורה לי הכרזה של פורום פילמס ביחס עם סוני מתחילת השנה "ניצחנו" בקונטקסט הזה).
במקומות "עשירים" יותר כמו ברמת השרון, רמת אביב וכו', אפשר בהחלט כבר לראות לא מעט כותרים ברשתות החזקות יותר.
כלומר, זה מתחיל לעשות את שלו, אבל אם תשאל אדם מהרחוב מה זה בלוריי, רוב הסיכויים שהוא יחשוב שזה איזה סרט מדע בדיוני חדש.
המחירים בחו"ל ובארץ עדיין יקרים ו-PS3 עדיין מהווה את הפיתרון הזול בתחום הזה, אבל זה משתנה.
המחירים בהחלט יורדים ויש גם כבר מכשירים שיש להם כבר מה להציע מעל למה שיש ל-PS3 (אם כי ה-PS3 עדיין נחשב בתור הפלטפורמה המוצלחת ביותר לבלוריי וכגורם מרכזי בהצלחת הפורמט ביחס לתחרות).
בדיוק אתמול שאלתי את עצמי איפה אתה אזרה
מקווה שתבקר יותר בתכיפות.
לגבי בלוריי, היה עיכוב רציני בגלל נושא המלחמה עם HD DVD. ברגע שהמחסום הזה הוסר, המצב בהחלט השתפר.
בעיה שניה משמעותית היא בכך שנגנים עדיין יקרים ורחוקים מהישג היד של אנשים רבים. המחיר הזול ביותר לנגן עומד על 3000-4000 ש"ח. כמובן ש-PS3 זה פיתרון מעולה, אבל עדיין, נגנים יעודיים צריכים היו לרדת במחיר.
אין עדיין הפצה משמעותית של נגנים כאלה, מה שמעכב את הנושא מאוד.
יבוא סרטים רציני החל רק לפני כמה חודשים ספורים (זכורה לי הכרזה של פורום פילמס ביחס עם סוני מתחילת השנה "ניצחנו" בקונטקסט הזה).
במקומות "עשירים" יותר כמו ברמת השרון, רמת אביב וכו', אפשר בהחלט כבר לראות לא מעט כותרים ברשתות החזקות יותר.
כלומר, זה מתחיל לעשות את שלו, אבל אם תשאל אדם מהרחוב מה זה בלוריי, רוב הסיכויים שהוא יחשוב שזה איזה סרט מדע בדיוני חדש.
המחירים בחו"ל ובארץ עדיין יקרים ו-PS3 עדיין מהווה את הפיתרון הזול בתחום הזה, אבל זה משתנה.
המחירים בהחלט יורדים ויש גם כבר מכשירים שיש להם כבר מה להציע מעל למה שיש ל-PS3 (אם כי ה-PS3 עדיין נחשב בתור הפלטפורמה המוצלחת ביותר לבלוריי וכגורם מרכזי בהצלחת הפורמט ביחס לתחרות).
עופר ,תודה על התשובה המפורטת .
אבל לא הבנתי האם לאפטופ (אמריקאי) שתומך בבלוריי יוכל לנגן סרטים בארץ(ב"אוזן" ראיתי מבחר טוב) ?
העסק הזה עובד על ZONE ?
האם מוכרים בחו"ל נגני בלו ריי(שיכולים להתאים לארץ) במחיר הגיוני?
אבל לא הבנתי האם לאפטופ (אמריקאי) שתומך בבלוריי יוכל לנגן סרטים בארץ(ב"אוזן" ראיתי מבחר טוב) ?
העסק הזה עובד על ZONE ?
האם מוכרים בחו"ל נגני בלו ריי(שיכולים להתאים לארץ) במחיר הגיוני?
- oferlaor
- מנהל

אזרה,
יש ZONES ובישראל כמו בישראל זה יהיה בעיה בעתיד. נכון לכרגע, הסרטים שמיובאים לארץ הם אוניברסליים, קרי: יעבדו גם בלפטופ אמריקאי.
בעתיד זה עלול להיות בעיה כשיתחילו לייבא דיסקים מ-REGION B (האירופאי).
לשאלתך האחרונה, לא. אין שילוב כזה.
יש ZONES ובישראל כמו בישראל זה יהיה בעיה בעתיד. נכון לכרגע, הסרטים שמיובאים לארץ הם אוניברסליים, קרי: יעבדו גם בלפטופ אמריקאי.
בעתיד זה עלול להיות בעיה כשיתחילו לייבא דיסקים מ-REGION B (האירופאי).
לשאלתך האחרונה, לא. אין שילוב כזה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46347
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5072 פעמים
oferlaor,
רשמת שהמצב השתפר בתחום מכירות הנגנים לאחר הפסד פורמט ה HD DVD.
לפי מה שאני קראתי, המכירות צנחו ב 40% והשוק לא ממש מצליח להתרומם בשל מכירים גבוהים של הנגנים ושל המדיות.
לפי מה שאני קראתי, המכירות צנחו ב 40% והשוק לא ממש מצליח להתרומם בשל מכירים גבוהים של הנגנים ושל המדיות.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

באותו נושא, נכון להיום, על כל כותר Blu-ray שנמכר, קצת יותר מ 14 כותרי DVD נמכרים.
לפי דוח של EMA, מכירות כותרי ה Blu-ray צפויות לעלות על מכירות כותרי ה DVD רק ב 2012...
http://sev.prnewswire.com/entertainment ... 008-1.html
לפי דוח של EMA, מכירות כותרי ה Blu-ray צפויות לעלות על מכירות כותרי ה DVD רק ב 2012...
http://sev.prnewswire.com/entertainment ... 008-1.html
- oferlaor
- מנהל

זה סוג של ביצה ותרנגולת.
כרגע העלויות הגבוהות קיימות מכיוון שהתוכנה עדיין יקרה, הקידוד יקר, החומרה יקרה וצריך הרבה צ'יפים לכל הדברים השונים
אז התוכנות יוזלו, הקידוד יהפוך פופולרי ולכן יוזל גם, החומרה תוזל ככל שהכמויות יעלו.
צריך לזכור כמה עלו מכשירי DVD בשנה הראשונה לקיום הפורמט. היום זה מצחיק כי אנחנו רואים גם נגנים ב-200 ש"ח, אבל נגן DVD הכי זול עלה אלפים רבים של ש"ח. תהיה צניחת מחירים ברגע שהפורמט יתייצב (כרגע הוא עדיין גדל, כי לא כולם מכניסים את פרופיל 1.1 או 2.0 לכל הנגנים) ויתחילו לדבר על כמויות.
כרגע העלויות הגבוהות קיימות מכיוון שהתוכנה עדיין יקרה, הקידוד יקר, החומרה יקרה וצריך הרבה צ'יפים לכל הדברים השונים
אז התוכנות יוזלו, הקידוד יהפוך פופולרי ולכן יוזל גם, החומרה תוזל ככל שהכמויות יעלו.
צריך לזכור כמה עלו מכשירי DVD בשנה הראשונה לקיום הפורמט. היום זה מצחיק כי אנחנו רואים גם נגנים ב-200 ש"ח, אבל נגן DVD הכי זול עלה אלפים רבים של ש"ח. תהיה צניחת מחירים ברגע שהפורמט יתייצב (כרגע הוא עדיין גדל, כי לא כולם מכניסים את פרופיל 1.1 או 2.0 לכל הנגנים) ויתחילו לדבר על כמויות.
- yuvalt
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 169
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
היום במקרה נתקלתי בנגן Bluray שהוא עם כל האזורים פתוחים:
http://www.engadget.com/2008/06/26/firs ... available/
http://www.engadget.com/2008/06/26/firs ... available/
boxee ftw
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
יש לי תחושה
שעד שימלאו את הספריות בבלו ריי
יעברו למכירת סרטים להורדה חוקית ברשת.
כל הקונספט הזה
של ללכת
להדחף (ימי שישי)
ולראות שלא נשארו עותקים
קצת מיושן לא?
כל הקונספט הזה
של ללכת
להדחף (ימי שישי)
ולראות שלא נשארו עותקים
קצת מיושן לא?
העם דורש..... כל מיני דברים
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
די מסכים..sam22 כתב:יש לי תחושה
כל הקונספט הזה
של ללכת
להדחף (ימי שישי)
ולראות שלא נשארו עותקים
קצת מיושן לא?...
התחושה היא שכולם עוברים ל-download (חוקי) ומודלים כמו של Netflix
blu-ray אפילו בארה"ב יקר, לא נראה לי שאני קונה משהו.
אולי BBC Earth
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

yuvalt,
בכתבה שהצגת מתואר נגן Blu-ray של Panasonic שעבר שינוי חומרתי באמצעות גוף שלישי על מנת להיות Region Free.
חבל שכותב הכתבה לא עשה קצת שיעורי בית לפני שהכריז "First region free Blu-ray players available". נגנים כאלו שעברו מודיפיקציה וקיטים להתקנה עצמית כבר קיימים מעל לשנה.
בכתבה שהצגת מתואר נגן Blu-ray של Panasonic שעבר שינוי חומרתי באמצעות גוף שלישי על מנת להיות Region Free.
חבל שכותב הכתבה לא עשה קצת שיעורי בית לפני שהכריז "First region free Blu-ray players available". נגנים כאלו שעברו מודיפיקציה וקיטים להתקנה עצמית כבר קיימים מעל לשנה.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
ברור ..ziv_r כתב:oferlaor,
לפי מה שאני קראתי, המכירות צנחו ב 40% והשוק לא ממש מצליח להתרומם בשל מכירים גבוהים של הנגנים ושל המדיות....
למה לקנות נגן באלפי שקלים ומנוי בספריה ( תהיו בטוחים שעל ה BD יקחו יותר כסף )
כשאפשר בלילה להוריד את הסרט ?
אם ספריות הווידאו לא יעשו שינוי ומהר תוך 3 שנים לא תהיה אפילו ספריה אחת.
לא יתכן שטכנולוגית אנשים פה מקדימים את מה שקורה בספריות ב 3 שנים.
עד שיגיעו הכותרים לספריות לאנשים יהיו כב מאות סרטים מעל גבי HDD.
אין מה להאשים אותם, המקור היחידי נכון להיום לסרטי HD ( בארץ הקודש ) הוא האינטרנט.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- oferlaor
- מנהל

כרגע עזבו את ישראל בשקט ותסתכלו מה שקורה בארה"ב.
אין לי מושג מה קורה לשוק השכרת הבלוריי או למכירות הבלוריי, אבל בקונטקסט הזה NETFLIX במצב כלכלי גרוע מאוד, ורשת השכרת הסרטים השניה בגדולה (אחרי בלוקבסטר) פשטה רגל. כלומר, כל שוק הסרטים נמצא כרגע בצרות, והמשבר הכלכלי בארה"ב משפיע על תרבות הפנאי באופן מאוד קשה ולדעתי יגרום להשהייה גדולה באימוץ בלוריי כתקן מחייב.
האם הורדות זה הפיתרון ? בארה"ב יש כמה שירותים כאלה שזמינים ורובם די מקרטעים. הגדול והמעניין בינהם הוא כמובן APPLE STORE עם APPLE TV. לא ראיתי הרבה סטטיסטיקות על זה, אבל לדעתי המוצר הוא די כישלון מכיוון שיש לו מעט תכנים, הם באיכות בינונית ולדעתי הוא לא מגרד הרבה כסף. האמת שציפיתי שאפל יצאו עם APPLE TV 2 יחד עם ה-iPhone 3G והתפלאתי שזה לא נעשה.
אז מי מרוויח מהסיפור? פשוט מאוד, רשתות הכבלים בעיקר (וגם הלויין) האמריקאיות שהשכילו לארגן לכולם PVR באיכות טובה ובזמן.
כלומר, המאסה של האנשים לדעתי צופים OFFLINE בתכני כבלים ולויין.
אין לי מושג מה קורה לשוק השכרת הבלוריי או למכירות הבלוריי, אבל בקונטקסט הזה NETFLIX במצב כלכלי גרוע מאוד, ורשת השכרת הסרטים השניה בגדולה (אחרי בלוקבסטר) פשטה רגל. כלומר, כל שוק הסרטים נמצא כרגע בצרות, והמשבר הכלכלי בארה"ב משפיע על תרבות הפנאי באופן מאוד קשה ולדעתי יגרום להשהייה גדולה באימוץ בלוריי כתקן מחייב.
האם הורדות זה הפיתרון ? בארה"ב יש כמה שירותים כאלה שזמינים ורובם די מקרטעים. הגדול והמעניין בינהם הוא כמובן APPLE STORE עם APPLE TV. לא ראיתי הרבה סטטיסטיקות על זה, אבל לדעתי המוצר הוא די כישלון מכיוון שיש לו מעט תכנים, הם באיכות בינונית ולדעתי הוא לא מגרד הרבה כסף. האמת שציפיתי שאפל יצאו עם APPLE TV 2 יחד עם ה-iPhone 3G והתפלאתי שזה לא נעשה.
אז מי מרוויח מהסיפור? פשוט מאוד, רשתות הכבלים בעיקר (וגם הלויין) האמריקאיות שהשכילו לארגן לכולם PVR באיכות טובה ובזמן.
כלומר, המאסה של האנשים לדעתי צופים OFFLINE בתכני כבלים ולויין.
- oferlaor
- מנהל

yarino,
חפש באתר לפי USENET
לגבי הירידה באיכות - אם זה RIP מלא אז זה בדיוק אותו סרט...
חפש באתר לפי USENET
לגבי הירידה באיכות - אם זה RIP מלא אז זה בדיוק אותו סרט...
אזרה כתב:תודה לכל מי שהגיב , דיון מרתק.
אני מבין שהעתיד עוד לא מעבר לפינה.
האם לאפטופ שמנגן בלוריי מZONE אמריקאי בעצם מוגבל רק מבחינת תוכנה ,כך שאפשר יהיה לשדרג אותה בהמשך. שיקרא את כל הזונים?...
יש תשובה למישהו?