בעיה בזמן הטמעת כתוביות בקובץ MKV
אני עובד לפי המדריך פה באתר והכל בסדר אבל שמתי לב שאחרי שהטמעתי את הכתוביות יש הרבה חלקים חסרים לדוגמא מילים שחסרות בהם אות למשל אם היה בכתוביות המקוריות את המילה "בסדר." עכשיו יש "בסד."
זה חוזר על עצמו הרבה פעמים ואין בעיה עם הכתובית המקוריות כי בדקתי.
מישהו עוד נתקל בבעיה דומה ? (אגב אני עושה את זה עם ויסטה 32).
זה חוזר על עצמו הרבה פעמים ואין בעיה עם הכתובית המקוריות כי בדקתי.
מישהו עוד נתקל בבעיה דומה ? (אגב אני עושה את זה עם ויסטה 32).
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
לעברית יש כמה תקנים אבל אריזת MKV שומרת טקסט רק בפורמט UTF-8 לכן יש תהליך של המרה מפורמט הכתובית החיצונית לפורמט הפנימי של MKV. רוב הכתוביות שתמצא יהיו בפורמט ISO 8859-8 וחלק קטן יותר בפורמט Windows 1255 היודוע גם כ ANSI.
בחירה לא נכונה בפורמט הSubtitle Charset המקורי יכולה לגרום לתופעה של העלמת האות האחרונה במשפט או אפילו של הפיכת כל האותיות לסימנים בלתי קריאים. בדרך כלל אתה תהייה בסדר עם ISO 8859-8 ואם זה לא יעבוד תנסה Windows 1255 ואם גם זה לא יעבוד אז יכול להיות שהכתובית הייתה שמורה כבר כ UTF-8.
לפי מה שבדקתי, יש כמה כפילויות באפשרויות הבחירה של Subtitle Charset. בחירה ב HEBREW היא זהה לבחירה ב ISO 8859-8 . יש עוד כמה אפשרויות של של כפילויות בהגדרה כמו Code Page 862 (עוד תקן של הצגת עברית) שמופיע גם כ CP862 או 862 לבד.
לדעתי כדאי לך להיצמד לשמות התקנים כשאתה בוחר את ה Charset המקורי אפילו אם כרגע זה נותן את אותה התוצאה כמו בחירת בשם הכללי.
בחירה לא נכונה בפורמט הSubtitle Charset המקורי יכולה לגרום לתופעה של העלמת האות האחרונה במשפט או אפילו של הפיכת כל האותיות לסימנים בלתי קריאים. בדרך כלל אתה תהייה בסדר עם ISO 8859-8 ואם זה לא יעבוד תנסה Windows 1255 ואם גם זה לא יעבוד אז יכול להיות שהכתובית הייתה שמורה כבר כ UTF-8.
לפי מה שבדקתי, יש כמה כפילויות באפשרויות הבחירה של Subtitle Charset. בחירה ב HEBREW היא זהה לבחירה ב ISO 8859-8 . יש עוד כמה אפשרויות של של כפילויות בהגדרה כמו Code Page 862 (עוד תקן של הצגת עברית) שמופיע גם כ CP862 או 862 לבד.
לדעתי כדאי לך להיצמד לשמות התקנים כשאתה בוחר את ה Charset המקורי אפילו אם כרגע זה נותן את אותה התוצאה כמו בחירת בשם הכללי.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אובדן סנכרון בין אודיו לווידיאו נגרם בדרך כלל משלוש סיבות:Subzero כתב:נתקלתי בבעיה נוספת בעבודה עם ה - MKVMerge והיא אובדן הסינכרון בין האודיו לווידאו בקובץ המשולב כתוביות. אני משוכנע שמדובר באיזו הגדרה שחבויה בתפריטים אבל עד עכשיו לא הצלחתי למצוא במה מדובר.
האם מישהו נתקל בבעיה דומה?...
1. פגם בקידוד של הווידיאו או של האודיו הגורם לתקיעה רגעית של אחד המרכיבים בשלב הפענוח ולאובדן הסנכרון.
2. בעיה בבניית אינדקס ה cue לאודיו או לווידיאו. mkvmerge מאפשר ליצור לכל stream את ה cue שלו ויש כמה אפשרויות לבחירה. אולי כדאי שתנסה אותן.
3. תקלה במפענח עצמו. יכול להיגרם מהגדרות לא נכונות ב media splitter או פשוט שימוש בנגן לא מתאים.