המשך הטענה והסיפור .
לאור מה שכתבתי למעלה ההתעסקות בפטיפון אילצה אותי להשקיע בכל דבר למעט במה שרציתי
מוסיקה
באיזה שהוא שלב התחילו הבעיות של כותרים והפקות שלא יצאו יותר בווניל וזה היה הקש ששבר את גב הגמל.
סגנונות מוסיקה
גם כאן קיימת משמעות אדירה לשימוש בפטיפון או ב CD .
ע"פ ניסיוני רוק כבד \ מטאל \ פיוזן נשמעים טוב יותר ב CDP בייחוד מהסיבה שהוא מאוד אנאליטי ומדוייק , ואם אני אדייק כדאי שהעסק יהיה טרנזיסטורי .
כך שגם בסטאפ שלי נימנעתי לחלוטין לערב מנורות .
(גם כאן לא ניתן לבצע הכללה אם כי מעט מאוד מגברי מנורות הצליחו לעשות את מה שני מחפש טוב כגון , VTL , WVAC אך רק בישלוב עם CDP טרנזיסטורי )
לגבי
צבע הצליל
עם השנים למדתי שבהחלט יש גוון \ גוונים גם לפטיפונים לא כולם נישמעים אותו הדבר (קלייר אודיו מול נוטינגהם למשל ).
יחד עם זאת למדתי שניתן להגיע לאותה התוצאה ואולי טובה ממנה באצעות CDP .
ישנם CDP שהם בעלי "גוון אנאלוגי " כגון PAHTOS , LECTOR וישנם כאלו שמפיקים סאונד טיפה יותר אנאליטי כגון ה BERENDSEN , איזוטריק , קרל ועוד .
ניתן לשנות את גוון המערכת באמצעות PRE מנורות .
ובקיצור ....... ניתן להגיע לתואה בעלת גוון אנאלוגי בלא כל הסבל ופשוט להנות ממוסיקה .
אז נכון למעט כל הדברים שליליים של הפטיפון והתקליטים יש גם יתרונות .
עטיפה גדולה וציבעונית , שקיות ניילון והחידוש שלהם מידי פעם . השקיות של הווניל עצמו , הריח של עטיפה ישנה כמו ספר טוב והרבה נוסטלגיה.
לאלו שמכירים אותי הם יודעים שאני לא ציודופיל ומעדיף להשקיע את כספי במוסיקה וכך אני עושה .
כיום אני שבע רצון מהתוצאה אצלי גם מול מערכות שעל הנייר אמורות להיות טובות יותר עם דגש על הניר .
אני לא מתגעגע לווניל כלל , ההתעסקות עם התחום הזה תגרור אותי לעסוק בשטויות ולא בניצול הזמן להאזנה .
את האמת שהייתי רוצה איזה פטיפון איזוטרי כזה שישב על ה STAND סתם בשביל היופי וכמעט רכשתי כזה לאחרונה את ה 301 .
אבל לבסוף התעשטתי והשקעתי חלק מהכסף בעוד מספר של דיסקים והופעות DVD .
ובעודף אני אלך להופעה של סגול כהה