בעיה בהצגת סרטים 16:9 על 1024X768
שלום
רכשתי פלזמה סמסונג C91 אחרי המלצות רבות שקראתי עליה פה באתר.
בעקבות עומס המידע שקראתי בזמן קצר, ולאור ההמלצות החמות, כנראה שנעלמה מעיני העובדה שהרזולוציה הטבעית שלה היא 1024X768 ו"הפיקסלים מלבניים".
כשאני מחבר את המחשב אני מגדיר לרזולוציה הטבעית - 1024X768, ורואה תמונה יפה אבל מתוחה. זה לא ממש מפריע לי עד שמגיעים לסרטים: למשל כשאני מקרין סרט שה- RATIO שלו הוא 2.39:1, או כל פורמט רחב אחר, בנוסף לרוחב הטבעי, אני גם מקבל עוד הרחבה שנובעת מצורת הפיקסלים, ולמעשה מקבל פס צר מאוד ומאכזב (פחות מחצי גובה מסך).
ניסיתי להגדיר רזולוציה 1280X768 - המסך מקבל למעשה את כל התוכן +עודפים בצדדים (יש עוד קצת תוכן בצדדים, ש"לא נכנס למסך", ). כשאני מקרין סרט במצב הזה, אני מקבל תמונה גדולה יותר (גבוהה יותר), אך אני נאלץ לוותר על עודפים בצדדים שלא אוכל לראות (ולפעמים התוכן שם קריטי) .
אני מבין שה NR של המסך מחייב אותי לראות תמונה מתוחה. אני מוכן לוותר קצת על איכות התמונה בכדי לראות תמונה ביחס מקורי.
מחשב:
LG m1 express Dual (לפטופ)
Windous XP
כרטיס מסך Intel 945GM/GU
אגב ניסיתי לשחק ב PowerStrip ומשום מה כל עוד היא מופעלת הטלווזיה לא מקבלת תמונה, מלבד רזולוצה 600X800...
אשמח לעצותיכם..
תודה
בעקבות עומס המידע שקראתי בזמן קצר, ולאור ההמלצות החמות, כנראה שנעלמה מעיני העובדה שהרזולוציה הטבעית שלה היא 1024X768 ו"הפיקסלים מלבניים".
כשאני מחבר את המחשב אני מגדיר לרזולוציה הטבעית - 1024X768, ורואה תמונה יפה אבל מתוחה. זה לא ממש מפריע לי עד שמגיעים לסרטים: למשל כשאני מקרין סרט שה- RATIO שלו הוא 2.39:1, או כל פורמט רחב אחר, בנוסף לרוחב הטבעי, אני גם מקבל עוד הרחבה שנובעת מצורת הפיקסלים, ולמעשה מקבל פס צר מאוד ומאכזב (פחות מחצי גובה מסך).
ניסיתי להגדיר רזולוציה 1280X768 - המסך מקבל למעשה את כל התוכן +עודפים בצדדים (יש עוד קצת תוכן בצדדים, ש"לא נכנס למסך", ). כשאני מקרין סרט במצב הזה, אני מקבל תמונה גדולה יותר (גבוהה יותר), אך אני נאלץ לוותר על עודפים בצדדים שלא אוכל לראות (ולפעמים התוכן שם קריטי) .
אני מבין שה NR של המסך מחייב אותי לראות תמונה מתוחה. אני מוכן לוותר קצת על איכות התמונה בכדי לראות תמונה ביחס מקורי.
מחשב:
Windous XP
כרטיס מסך Intel 945GM/GU
אגב ניסיתי לשחק ב PowerStrip ומשום מה כל עוד היא מופעלת הטלווזיה לא מקבלת תמונה, מלבד רזולוצה 600X800...
אשמח לעצותיכם..
תודה
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5347
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
תשאיר את המחשב על הרזולוציה הטבעית של המסך.
לרוב התוכנות יש אפשרות לסדר את ה- aspect ratio שיתאים למסך.
ב- Media Player Classic - MPC זה תחת: view, pan & scan, scale to 16:9 tv
ב- zoom player לוחצים על r לשנות aspect ratio. לדעתי המצב המתאים הוא anamorphic או derived.
ב- media player זה תחת: tools, options, display
...
לרוב התוכנות יש אפשרות לסדר את ה- aspect ratio שיתאים למסך.
ב- Media Player Classic - MPC זה תחת: view, pan & scan, scale to 16:9 tv
ב- zoom player לוחצים על r לשנות aspect ratio. לדעתי המצב המתאים הוא anamorphic או derived.
ב- media player זה תחת: tools, options, display
...
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5347
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
Re: סתם שאלה
כן ולא:avivv כתב:לא עדיף לו לחבר לS-VIDEO מתאם לקומפוננט או מתאם לDVI על הVGA ולהוציא את זה לטלוויזיה בצורה כזו?...
מכיוון שהמסך 1024X768 חיבור VGA ייתן תוצאה טובה ב- windows ובסרטים.
DVI ייתן תוצאה טובה, אך עדיין יהיה צורך באותם הגדרות.
s-video ייתן תמונה מאד ירודה לעומת VGA.
לא בטוח שיש יציאת Componnent למחשב.
אני דיברתי על מתאם שמתחבר למחשב באס וידאו ובצד השני יש קומפוננט (אדום ירוק כחול) נקבה ואליו מחברים כבל קומפוננט שמתחבר לטלויזיה (ככה זה מחובר אצלי) המתאם ניתן בקניית כרטיסי מסך ג'יפורס בד"כ.
בצורה הזו אפשר לעבוד על רזולוצית 720P או 1080i.
בצורה הזו אפשר לעבוד על רזולוצית 720P או 1080i.
- tobenary
- חבר ותיק

- תגובות: 2472
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
מה שאתה מתאר זה מתאם לא תקין של חברת GFORCE/NVIDIA
שלוקח סיגנל ויכול להוציא או קומפוננט או אס.וידאו.
בכל אופן, עדיף לו כך.
אגב, בכרטיס המסך יש אפשרות להגדיר רזולוציה שונה, אצלי זה על: 720P אבל:
1232*688
שלוקח סיגנל ויכול להוציא או קומפוננט או אס.וידאו.
בכל אופן, עדיף לו כך.
אגב, בכרטיס המסך יש אפשרות להגדיר רזולוציה שונה, אצלי זה על: 720P אבל:
1232*688
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן
מי שלוקח-מתרוקן
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78899
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
Powerstrip יודע לעבוד כראוי רק עם כרטיסי מסך של NVIDIA ושל ATI. בכל מקרה זה חשוב להשתמש באחד מאלה.
אגב, ל-NVIDIA יש כבר כמעט את כל היכולות של POWERSTRIP ב-CONTROL PANEL המובנה שלהם.
הפיתרון עבורך הוא לשנות את הרזולוציה לכזו שהפיקסלים ריבועיים בו. כלומר, לעבור לרזולוציה תקנית כמו 720P או משהו טיפה רחב יותר כמו 1366 על 768, אם המסך תומך בזה.
עקרונית, לחיבור עם HTPC אני תמיד ממליץ על LCD או לפחות על מסך FHD בדיוק מהסיבות הללו.
אגב, ל-NVIDIA יש כבר כמעט את כל היכולות של POWERSTRIP ב-CONTROL PANEL המובנה שלהם.
הפיתרון עבורך הוא לשנות את הרזולוציה לכזו שהפיקסלים ריבועיים בו. כלומר, לעבור לרזולוציה תקנית כמו 720P או משהו טיפה רחב יותר כמו 1366 על 768, אם המסך תומך בזה.
עקרונית, לחיבור עם HTPC אני תמיד ממליץ על LCD או לפחות על מסך FHD בדיוק מהסיבות הללו.
אוקיי
דבר ראשון תודה על ההתייחסות
בקשר לשינוי ה aspect ratio, הורדתי את ה MPC, אחלה תוכנה, נראה שהיא בדיוק מה שאני צריך - יש לה אפשרויות להתאמת ה RATIO ועוד כל מיני אפשרויות של מתיחת תמונה ורטיקלית (vertical increase) ניסיתי את זה תחילה על המסך של המחשב, ועבד יופי.
רצתי לטלוויזיה, חיברתי אותה כהרחבה לשולחן העבודה (משום מה זאת האפשרות היחידה שעובדת), והעברתי את התכנה למסך הטלויזיה. כשניסיתי לשחק בהגדרות של ה RATIO כאשר זה מוצג על הטלוויזיה, כלום לא עובד. התמונה לא מגיבה לשינויים. ה ZOOM כן מגיב, אז ניתן להגדיל את הZOOM כך שהתמונה תתפרש על רוב הטלוויזיה, אבל אז אני מאבד את מה שקורה בצדדים.
למה הגדרות ה RATIO לא עובדות לי על הטלוויזיה ?
בקשר לפיתרון השני שהוצע - (להתאים את הגדרות המסך):
כרטיס המסך שלי הוא של אינטל, אני מבין שה POWERSTRIP לא עובד עליו.
בקשר לרזולוציות שבאות עם הכרטיס - הורדתי את הדרייבר הכי חדש של הכרטיס, אין שם 1360X768. הכי רחב שיש זה 1280X768.
כשאני בוחר ברזולוציה הזו (1280..) אני מקבל עודפים בצידי המסך, וכשאני מקרין סרט הוא אכן יותר 'גבוה', אך כנ"ל, יש לי עודפים בצדדים (בדומה לאפשרות ה ZOOM לעיל) .
ה RATIO ב MPC עבד יפה על המסך הראשי, ואם הוא יעבוד גם על הטלוויזיה אז הבעיה שלי תיפתר (אני אעשה מתיחה ורטיקלית). למה זה לא עובד ??
תודה
דבר ראשון תודה על ההתייחסות
בקשר לשינוי ה aspect ratio, הורדתי את ה MPC, אחלה תוכנה, נראה שהיא בדיוק מה שאני צריך - יש לה אפשרויות להתאמת ה RATIO ועוד כל מיני אפשרויות של מתיחת תמונה ורטיקלית (vertical increase) ניסיתי את זה תחילה על המסך של המחשב, ועבד יופי.
רצתי לטלוויזיה, חיברתי אותה כהרחבה לשולחן העבודה (משום מה זאת האפשרות היחידה שעובדת), והעברתי את התכנה למסך הטלויזיה. כשניסיתי לשחק בהגדרות של ה RATIO כאשר זה מוצג על הטלוויזיה, כלום לא עובד. התמונה לא מגיבה לשינויים. ה ZOOM כן מגיב, אז ניתן להגדיל את הZOOM כך שהתמונה תתפרש על רוב הטלוויזיה, אבל אז אני מאבד את מה שקורה בצדדים.
למה הגדרות ה RATIO לא עובדות לי על הטלוויזיה ?
בקשר לפיתרון השני שהוצע - (להתאים את הגדרות המסך):
כרטיס המסך שלי הוא של אינטל, אני מבין שה POWERSTRIP לא עובד עליו.
בקשר לרזולוציות שבאות עם הכרטיס - הורדתי את הדרייבר הכי חדש של הכרטיס, אין שם 1360X768. הכי רחב שיש זה 1280X768.
כשאני בוחר ברזולוציה הזו (1280..) אני מקבל עודפים בצידי המסך, וכשאני מקרין סרט הוא אכן יותר 'גבוה', אך כנ"ל, יש לי עודפים בצדדים (בדומה לאפשרות ה ZOOM לעיל) .
ה RATIO ב MPC עבד יפה על המסך הראשי, ואם הוא יעבוד גם על הטלוויזיה אז הבעיה שלי תיפתר (אני אעשה מתיחה ורטיקלית). למה זה לא עובד ??
תודה
אולי המוצר הזה יוכל לתת לו פתרון?
http://www.maxxtro.co.il/product.asp?productid=453
בהנחה שכרטיס המסך יוכל לזהות שמדובר ביציאת קומפוננט.
אולי המוצר הזה יוכל לתת לו פתרון?
אני ממליץ לך על zoom playerzassh כתב:שלום
מחשב:
Windous XP
כרטיס מסך Intel 945GM/GU
אשמח לעצותיכם..
תודה...
יש שם אפשרויות מגוונות של aspect ratio.
לעומת הרבה תוכנות בנוסף השליטה בתוכנה עם מקלדת ממש נוחה לאחר קינפוג קל.
אני עובד עם הQ91 והתוכנה הזו.
תנסה לא תפסיד