מצבי כיבוי/שינה וכו'. מה ההבדלים?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
roeylee פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 427

שליחה

ומה השימוש בכל מצב:
שינה
הייברנט
סגירה (טוב, זה ברור...)

הכל כמובן בהקשר למדיה סנטר (מניעת התחממות, התעוררות להקלטת TV ועוד).

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

למחשב יש 4 אפשרויוית של חסדכון בחשמל שקרויים S1, S2, S3 ו S4. ברוב המחשבים לא ממיישמים את כולם. S1 עד S3 הם 3 רמות של שינה כאשר יש סדר עולה של חיסכון בחשמל כנגד הארכת הזמן הנדרש להחזיר את המחשב לעבודה. בגל המצבים לא מעבירים יותר כוח לדיסק ולמסך וההבדלים הם בעיקר בטיפול במעבד ובזכרון

ב S1 החשמל ממשיך להיות מסופק למעבד ולזכרון מצב זה זמין בעיקר במחשבים ישנים יותר. ב S2 העברת הכוח מופסקת למעבד אבל מצב זה כמעט שלא מיושם במחשבים היות ו S3 הרבה יותר שימושי. ב S3 העברת הכוח למעבד מופסקת והעברת הכוח לזכרון נשמרת רק על מנת לשמור את מצב הזכרון כפי שהוא. מצב זה הוא בדרך כלל מה שתמצא כמצב שינה במחשבים היום.

מצב S4 הוא הייברנט ובו תכולת הזכרון נרשמת לדיסק והמחשב נכבה. זה מאפשר החזרה מהירה יותר למצב שבו היית בדיוק לפני הכיבו ממצב רגיל של כיבוי ואתחול כל האפליקציות לאחר הדלקה.

הדימיון בין S3 ל S4 הוא שבשני המקרים הפעלת המחשב תחזיר אותך למצב שבו היית לפני כן, מסמכים פתוחים יפתחו מחדש ויישומים יחזרו לפעול. ההבדלים הם שב S3 המחשב עדיין "מקשיב" לכמה מהכניסות שלו כך שאפשר להעיר אותו בלחיצת כפתור על העכבר או דרך הרשת לדוגמא וכמובן שתהליך החזרת המחשב לפעולה הרבה יותר מהיר כי הוא לא ממש היה כבוי.

מנגד ב S4 אתה מקבל צריכת זרם אפסית וחסכון מרבי אבל החזרת המחשב לפעילות הרבה יותר איטית מ S3 ואי אפשר להעיר אותו בלחיצת כפתור בעכבר או דרך פקודה מהרשת - כך שמצב זה מאוד שימושי עבור מחשבים ניידים אבל לא יתאים ל HTPC.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

kalinium
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1315

שליחה

תודה על ההסבר המפורט, זאת שאלה שתמיד סיקרנה גם אותי (Y)

rberkner
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 375

שליחה

אותו כנ"ל, תודה על ההסבר.
האם ניתן להגדיר שבכיבוי המחשב דרך כפתור מסויים בשלט של המידיה סנטר או דרך שלט ההרמוני המחשב יכנס לשינה?

תודה
רוני

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

בדרך כלל כן, כי ברוב ה BIOS שאני מכיר ניתן להגדיר לאיזה מצב של S המחשב ייכנס עם לחיצה על כפתור ההפעלה.

אפשרויות נוספות לשליטה הם שינוי ה Plan ב Power Option בלוח הבקרה. שם ניתן להגדיר מהן הפעולות שיבצע כפתור ה Power כאשר האפשרויות הן: Do Nothing, או Sleep או Hybernate או Power Off.

roeylee פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

Catskinner,

תוכל להבהיר האם SLEEP MODE הוא המצב שעלי לבחור במדיה סנטר כדי שהמחשב ידע להקליט תוכנית באמצע הלילה?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78945
שם מלא: עפר לאור

שליחה

כמו ש-CATSKINNER אמר (ויפה!) המצב שמכונה S3 הוא ה-SLEEP הפופולרי ברוב הניידים.

בד"כ הוא עדיין צורך לא מעט כח וחשוב שלא להשתמש בו לאורך זמן.

בטריות כיום במחשבים ניידים מורידים מהיעילות שלהם ככל שהם בשימוש (כלומר, נפרקים ונטענים) שימוש פעיל בבטריה גורמת לקיצור חייה ולבסוף למותה המהיר... לכן HIBERNATE כאשר אתה מנותק מהחשמל בעיקר מקצר לך את זמן הבטריה ולא מומלץ אלא אם כן אתה לחוץ על הבטריה וחייב להיות מסוגל להדליק את המחשב במהירות רבה.

rgb31
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 602

שליחה

מהוא המצב הטוב ביותר עבור HTPC שולחני עם מערכת הפעלה ויסטה ?
והאם במצב זה המחשב ימשיך להוריד תכנים ?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

rgb31,

כל אחד מהמצבים הללו מיועד לעצור את העבודה של המחשב. אין שום סיבה להשתמש בהם במחשב אישי, אלא אם כן אתה רוצה לחסוך בחשבון החשמל בלילה.

בכל אופן המחשב לצורך העניין אינו פועל כאשר הוא במצב שינה.

roeylee פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

oferlaor כתב:rgb31,

כל אחד מהמצבים הללו מיועד לעצור את העבודה של המחשב. אין שום סיבה להשתמש בהם במחשב אישי, אלא אם כן אתה רוצה לחסוך בחשבון החשמל בלילה.

בכל אופן המחשב לצורך העניין אינו פועל כאשר הוא במצב שינה.
...
אצלי המטרה היא למנוע התחממות. האם לטענתך, במצב שינה, המחשב לא יבצע הקלטת תוכנית/הורדת תכנים?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

נכון.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

rgb31 כתב:מהוא המצב הטוב ביותר עבור HTPC שולחני עם מערכת הפעלה ויסטה ?
...
אם הוא ממשיך להוריד תכנים קשה לקרוא לזה שינה ואפילו לא תנומה קלה.

כניסה ויציאה ממצב שינה היה תמיד נושא בעייתי עבור מחשבי PC ומחשבי HTPC אינם יוצאים מהכלל מבחינה זו. ברמה התיאורטית מצב S3 של שינה הוא הטוב ביותר היות והוא מאפשר חסכון בצריכת חשמל ופליטת חום מצד אחד ומצד שני מאפשר למחשב להתעורר לחיים כדי לבצע את ההקלטה. ברמה המעשית זה לא תמיד עובד חלק היות וזה דורש שת"פ בין התוכנה שאחראית להקלטה לבין מערכת ההפעלה לבין ה BIOS. לא צריך להיות חכם גדול כדי להבין מזה שהתיאום בין כל המרכיבים לא תמיד עובד.[/b]

rberkner
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 375

שליחה

הבנתי שויסטה לא "אוגרת" נספחים לא רצויים בזמן שהמחשב מופעל לאורך זמן - לעומת XP.
כלומר ניתן להשאיר את המחשב דולק ולא לכבותו ברמה העקרונית והעבודת המחשב לא אמורה להיפגע.

האם נכון?

רוני

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

rberkner כתב:הבנתי שויסטה לא "אוגרת" נספחים לא רצויים בזמן שהמחשב מופעל לאורך זמן - לעומת XP.
כלומר ניתן להשאיר את המחשב דולק ולא לכבותו ברמה העקרונית והעבודת המחשב לא אמורה להיפגע.

האם נכון?

רוני
...
אני לא בטוח שאני מבין לאיזה נספחים אתה מתכוון ולאיזו פגיעה הייתה ב XP. קבצים זמניים שנפתחים ב temp? זה לא פגע בעבודה לא של XP וגם לא ב Vista. בשתי המערכות אפשר להגיע ל uptime הנמדד בשבועות ללא שום בעיה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

בשתי מע' ההפעלה זה די דומה בקטע הזה. יש לי מחשב XP שעובד ברציפות חודשים וגם מחשב VISTA שעובד בצורה זהה.

FIRE_WIRE
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3877

שליחה

במחשב XP ביתי (לא HTPC) מה רצוי לבחור?
S3 ?
האם S3 שווה למצב STANDBY ?
And the meek shall inherit the earth
...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

Standby=Sleep=S3

roeylee פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

Catskinner כתב:
rgb31 כתב:מהוא המצב הטוב ביותר עבור HTPC שולחני עם מערכת הפעלה ויסטה ?
...
אם הוא ממשיך להוריד תכנים קשה לקרוא לזה שינה ואפילו לא תנומה קלה.

כניסה ויציאה ממצב שינה היה תמיד נושא בעייתי עבור מחשבי PC ומחשבי HTPC אינם יוצאים מהכלל מבחינה זו. ברמה התיאורטית מצב S3 של שינה הוא הטוב ביותר היות והוא מאפשר חסכון בצריכת חשמל ופליטת חום מצד אחד ומצד שני מאפשר למחשב להתעורר לחיים כדי לבצע את ההקלטה. ברמה המעשית זה לא תמיד עובד חלק היות וזה דורש שת"פ בין התוכנה שאחראית להקלטה לבין מערכת ההפעלה לבין ה BIOS. לא צריך להיות חכם גדול כדי להבין מזה שהתיאום בין כל המרכיבים לא תמיד עובד.[/b]
...
אם אני אתעקש להשתמש במצב S3... אז אפשר כן לגרום לתאום עם ה-BIOS וכו'?

dror_caspi
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71

שליחה

לא צריך שום שת"פ עם ה-BIOS. ניתן לתזמן משימות כך שהמחשב יתעורר ויבצע אותן. לא יודע אם VMC יודע להתעורר כדי לבצע הקלטה, אבל תסתכל למשל במנהל המשימות של ויסטה ותראה FLAG כזה. גם אם תרד לקוד תראה שיש API שמיקרוסופט נותנים ב-Windows לתזמן אירוע כך שהמחשב יתעורר אם הוא במיקרה ישן.

dror_caspi
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71

שליחה

בתכלס מערכות מודרניות יודעות לחסוך בצריכת הספק גם במצב רגיל (S0) כשאין עליהן עומס. הנושא הולך ומתפתח בעיקר במחשבים ניידים שם הוא קריטי אבל הטכנולוגיה "זולגת" גם למחשבים נייחים.

חזור אל “תוכנה - KODI”