האם כל הדברים במחשב שלך כשרים וחוקיים ?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46404
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5081 פעמים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78921
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
חסר אופציה:
חלק מהתכנים וחלק מהאפליקציות חוקיות (לא קשור אלי, אני מדבר בכלליות).
חלק מהתכנים וחלק מהאפליקציות חוקיות (לא קשור אלי, אני מדבר בכלליות).
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

זה נכון אבל יש אנשים שלא מורידים וצופים בסרטים לא חוקייםbloodfist כתב:מעל טרה-טרה ורבע של סרטים נשמע לך חוקי?(טוב הגזמתי אבל הבנתם..)
בקיצור אין שום דבר חוקי במחשב הזה, חוץ מהחלקים שהם נקנו בכסף חוקי, אני חושב...
אולי יש כאלה שיש להם מאגר אישי וחוקי של סרטי DVD
אולי יש כאלה שיש להם מאגר של שירים שנקנו במיטב כספם
..........
..........
היה מאוד מעניין לדעת מה היו התוצאות אם נניח היינו שואלים את זה בארה"בFIRE_WIRE כתב:בינתיים אין יותר מידיי צדיקים...
אנחנו בתחום הזה ממש רפובליקת בננות
האבסורד הוא שהרבה מאיתנו משלמים הרבה מאוד כסף לחברות חצי חוקיות על מנת להוריד תכנים לא חוקיים
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
איך בדיוק התכנים יכולים להיות חוקיים ?
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

קיימים תכנים מותרים לשיתוף והפצה, הייתה את סדרת הריאליטי שפרחה שמה מזכרוני כרגע אשר הופצה רק על ידי רשת הטורנט, יש את כל הפרוייקטים של Blender.org ואני בטוח שיש עוד כמה.
כמובן שהתכנים אשר מותרים להפצה כזאת מועטים - אך הם קיימים.
כמובן שהתכנים אשר מותרים להפצה כזאת מועטים - אך הם קיימים.
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15946
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
לגבי סדרות: אני רואה מה שאפשר ביס.
משלים מהאינטרנט מה שאין.
סרטים: רואה מלא סרטים בקולנוע, אבל לא קונה DVD.
סרטים מפגרים אני מוריד (מבייש ללכת לקולנוע
)
תוכנות - כימעט כל המערכות הפעלה אצלי חוקיות, אפילו אופיס חוקי.
אבל מחישוב כללי, יש לי בערך 700 דולר תוכנות.
לא את כולם רכשתי.
משלים מהאינטרנט מה שאין.
סרטים: רואה מלא סרטים בקולנוע, אבל לא קונה DVD.
סרטים מפגרים אני מוריד (מבייש ללכת לקולנוע
תוכנות - כימעט כל המערכות הפעלה אצלי חוקיות, אפילו אופיס חוקי.
אבל מחישוב כללי, יש לי בערך 700 דולר תוכנות.
לא את כולם רכשתי.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מלבד חלק מהתכנים הכל אצלי חוקי. התכנים הלא חוקיים שיש לי הם אלו שאי אפשר להשיג סדרך אחרת. יתר התכנים הם שכפול של מה שיש לי ב CD כמוזיקה, DVD כסרטים וכו'. אני שהחלק של הלא חוקי עולה וגדל עם הזמן היות ובגלל פיגור של רשתות השידור שלנו יש הרבה חומר שאי אפשר להשיג בארץ בשום דרך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78921
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
סדרות מ-APPLE STORE הן חוקיות...
rafid,
אני משווה את זה יותר למי שמפריד בשר וחלב חוץ ממה שהוא מכין על האש בשבת... אל תגיד לי שאתה לא מכיר מישהו או מישהי שלא נוסעים בשבת חוץ מכשהם ממש חייבים, כלומר מכופפים את "החוקים" כשצריך...
לגבי תוכנה, אני מכיר רבים שרוכשים את הדברים שהם משתמשים בהם באופן יומיומי. אני למשל לפני כמה שנים הבנתי שפוטושופ זה כלי שאני הולך להשתמש בו הרבה ולכן רכשתי אותו (לצערי זה היה בהרבה כסף) ואני עדיין לא עובר לגירסאות החדשות כי אותה גירסא מספקת אותי בהחלט וכלכלית השדרוג יקר לי.
לגבי תוכן. כאן העניין מסובך יותר. נניח ופספסתי תוכנית שבאופן חוקי אני יכול לראות כחלק מהמנוי שלי ביס. האם התוכן הזה חוקי או לא חוקי? התשובה היא שאין לי מושג ואני לא בטוח...
קרה לי (כתבתי על זה) שרכשתי דיסק חדש שמשום מה קופץ לי. אז מה עשיתי? להחזיר לחנות (מעט קשה, אני לרוב קונה את הדיסקים שלי בפרץ התלהבות בנסיעות בחו"ל או דרך AMAZON ודומיו) ?
פשוט מאוד, אפסנתי אותו במחסן הדיסקים שלי והורדתי את המוזיקה ב-FLAC. לא התרגזתי, הכל סבבה, והחיים טובים... האם מה שעשיתי חוקי? אין לי מושג ירוק...
rafid,
אני משווה את זה יותר למי שמפריד בשר וחלב חוץ ממה שהוא מכין על האש בשבת... אל תגיד לי שאתה לא מכיר מישהו או מישהי שלא נוסעים בשבת חוץ מכשהם ממש חייבים, כלומר מכופפים את "החוקים" כשצריך...
לגבי תוכנה, אני מכיר רבים שרוכשים את הדברים שהם משתמשים בהם באופן יומיומי. אני למשל לפני כמה שנים הבנתי שפוטושופ זה כלי שאני הולך להשתמש בו הרבה ולכן רכשתי אותו (לצערי זה היה בהרבה כסף) ואני עדיין לא עובר לגירסאות החדשות כי אותה גירסא מספקת אותי בהחלט וכלכלית השדרוג יקר לי.
לגבי תוכן. כאן העניין מסובך יותר. נניח ופספסתי תוכנית שבאופן חוקי אני יכול לראות כחלק מהמנוי שלי ביס. האם התוכן הזה חוקי או לא חוקי? התשובה היא שאין לי מושג ואני לא בטוח...
קרה לי (כתבתי על זה) שרכשתי דיסק חדש שמשום מה קופץ לי. אז מה עשיתי? להחזיר לחנות (מעט קשה, אני לרוב קונה את הדיסקים שלי בפרץ התלהבות בנסיעות בחו"ל או דרך AMAZON ודומיו) ?
פשוט מאוד, אפסנתי אותו במחסן הדיסקים שלי והורדתי את המוזיקה ב-FLAC. לא התרגזתי, הכל סבבה, והחיים טובים... האם מה שעשיתי חוקי? אין לי מושג ירוק...
נכון מאוד. יש הרבה מקרים שלא מוגדרים בחוק, בגלל זה המושג Fair Use נכנס לתמונה ומשתמשים בו הרבה בארה"ב.האם מה שעשיתי חוקי? אין לי מושג ירוק...
חוץ מזה, לגבי תוכן, מי שעובר על החוק - זה המפיץ ולא המשתמש. אם אתה קונה סרט DVD ב20 ש"ח בקיוסק בשוק, אתה לא עובר על החוק, המוכר הוא העברין!