ההוכחה שתקליט טוב יותר מדיסק!
- שמעון-מור-יוסף
- עוסק בתחום

- תגובות: 1321
- שם מלא: שמעון מור יוסף
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 28 פעמים
- יצירת קשר:
- yuval2d
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 644
- שם מלא: יובל דולב
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
מה זה טוב יותר? אני חושב שאין דבר כזה "טוב יותר", יש "מועדף" אם כבר.
יש אנשים שצליל של תקליט עם לכלוך נשמע להם מדהים, מרגש, מרטיט להם כל שערה בגוף ויש כאלה שאוהבים את הניקיון שבהקלטה הדיגיטלית. לכן אין דבר כזה טוב יותר, אם ל"טוב יותר" אתה מתכוון להקלטה נקייה, כנראה שאתה אדם שבין היתר אוהב מאוד הקלטות חדשות יותר ואפילו איכות של סי.די. אבל עדין לא הצלחתי להבין למה אתם בדיוק מתכוננים "טוב יותר"...
יש אנשים שצליל של תקליט עם לכלוך נשמע להם מדהים, מרגש, מרטיט להם כל שערה בגוף ויש כאלה שאוהבים את הניקיון שבהקלטה הדיגיטלית. לכן אין דבר כזה טוב יותר, אם ל"טוב יותר" אתה מתכוון להקלטה נקייה, כנראה שאתה אדם שבין היתר אוהב מאוד הקלטות חדשות יותר ואפילו איכות של סי.די. אבל עדין לא הצלחתי להבין למה אתם בדיוק מתכוננים "טוב יותר"...
כל הכבוד בהחלט הוכחה
הרג אותי הבחור

הרג אותי הבחור
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
כשהוא הוריד את הזרוע על ה-CD ו"ניגן" עליו,הוא לא הרס את המחט? או שמחט ה-DJ שיש לו
שם עמידה להתעללויות כאלה?
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
דיסק אודיו תחום בתקרה של 16 BIT בעוד שתקליט יכול להגיע לרזולוציה של עד 32 BIT
משמע הטווח הדינמי גדל והצליל נשמע יותר "אמיתי" לאוזן - לטעמי תקליט שהוקלט והודפס כהלכה תמיד ישמע יותר טוב מדיסק, לווא דווקא בז'אנר מסויים.
ולמי שההסבר "טכני" מדי - כדי להבין BIT DEPTH ניתן להשוות את הנ"ל לצפיה בסרט.
ככל שכמות הפריימים (תמונות) פר שניה גדולה יותר, כך הסרט נתפס בעינינו ומוחינו כטבעי ואמיתי יותר...
משמע הטווח הדינמי גדל והצליל נשמע יותר "אמיתי" לאוזן - לטעמי תקליט שהוקלט והודפס כהלכה תמיד ישמע יותר טוב מדיסק, לווא דווקא בז'אנר מסויים.
ולמי שההסבר "טכני" מדי - כדי להבין BIT DEPTH ניתן להשוות את הנ"ל לצפיה בסרט.
ככל שכמות הפריימים (תמונות) פר שניה גדולה יותר, כך הסרט נתפס בעינינו ומוחינו כטבעי ואמיתי יותר...
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
tascam כתב:
זה שתקליט נשמע יותר "טבעי" ונעים לאוזן אני בהחלט מסכים אתך אף על פי שישנם אנשים שיחלקו עלינו. אבל לגבי הטווח הדינמי יש לי קצת פקפוק. הטווח הדינמי תלוי אך ורק ביחס האות לרעש. הרעש נמוך - הטווח הדינמי גדול. בתקליט, ויהא זה הטוב שבתקליטים הטווח הדינמי נושק רק ל-60DB בערך בעוד שדיסק מגיע בקלות ל-90DB. אני מניח שהתכוונת לרזולוציה של הסיגנלים בממד האמפליטודה שבו הדיסק מוגבל ל-16 ביט שזה 32769 "מדרגות" בין רמת 0 סיגנל לסיגנל מקסימלי ללא CLIPPING. בתקליט אין בכלל ענין של ה"מדרגות" כי הוא אנלוגי והאמפליטודה של הסיגנל משתנה ברצף. ניתן לעשות אנלוגיה השוואתית לפורמט דיגיטלי ב-32 ביט או יותר. בסופו של דבר איכות הסאונד של דיסק תלויה מאוד ביכולת השחזור של ה-DAC והLPF במוצאו וככל שה-DAC מרובה ביטים כל הLPF "מעגל פחות פינות" ונותן תחושה טובה יותר של סיגנל אנלוגי. כל המערכת הזאת מיותרת לחלוטין בתקליטים ולכן הם נשמעים יותר טבעיים לחדי האוזן שבינינו.דיסק אודיו תחום בתקרה של 16 BIT בעוד שתקליט יכול להגיע לרזולוציה של עד 32 BIT
משמע הטווח הדינמי גדל והצליל נשמע יותר "אמיתי" לאוזן...
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!