שאלה בנושא sage tv

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
adir25 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 196
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

קודם כל בוקר טוב לכולם, בשעה טובה עברנו דירה ויש סלון גדול ויש שידורים דיגיטלים.
יש לי בעיה כזו, יש לי טלויזיה 29 אינצ', מן הסתם רואים בה את המחשב גרוע, אבל סרטים רואים בסדר ויש לי את המסך מחשב המקורי הקודם 22 אינצ' שהוא מעולה אבל קטן בשביל הסלון.
מה שאני חשבתי זה לחבר את המדיה סנטר לשניהם כך שבצד אחד אני אראה את הטלויזיה, סרטים וכ"ו ובצד השני עם המסך הקטן אני אראה את התפריט, פתרון יצירתי.

זה אפשרי?

שאלה נוספת, בהנחה שאני נשאר רק עם טלויזיה 29 בסלון, איך אני מגיע למצב של תמונה אידיאלית?
זאת אומרת, יציאת הטלויזיה אחרי כל סוגי ההגדרות של הכרטיס מסך היא גרועה, השאלה היא מה יקרה אם אני אקח מעביר מvga ל rca יש מעבירים כאילו מאוד זולים, השאלה איזה תמונה אני אקבל אז.

נ.ב
למקרה שמישהו יבוא עם פתרון יצירתי של לקנות מסך lcd אז קחו בחשבון שאני סטודנט וזה קצת גדול עלי כרגע :-)

תודה על כל תשובה.

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #2 

חלוקה לשני מסכים - מיותרת לדעתי היות וכל תוכנות המדיה סנטר מיועדות לעבודה גם על מסכים בעלי רזולוציה נמוכה כמו טלויזיות CRT.
אני יכול לאמר מנסיון רב של שימוש ב-SAGETV ע"ג טלויזיה CRT שאין שום בעיה להשתמש בתפריטים/בלוח המשדרים/ברשימות סרטים ותכניות מוקלטות וכיו"ב.

שים לב כי כל ה"יופי" במערכות הוא שילוב הסרט עצמו בממשק בתוך חלון בין התפריטים או כרקע לתפריטים.

שימוש ביציאת SVIDEO מכרטיס המסך לטלויזיה נותן איכות סבירה ביותר.
בכל אופן, גלישה ע"ג מסך CRT אינה ישימה כלכך...

אורן.

adir25 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

אני מסכים איתך לחלוטין, פשוט זה משאיר אותי עם מסך 22 של אסוס, חמוד ביותר חסר שימוש אז חשבתי אולי לנצל אותו למשהו בסגנון.
האופציה הנוספת היא להביא ממיר rca to vga ולחבר את המסך כטלויזיה בחדר שינה, רק שזה 300 שקל שלא בא לי להוציא :-)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #4 

יש לכרטיס מסך שלך יציאה לטלוויזיה (TV OUT)? אם כן, אין צורך בממירים אלא בכבל פשוט שעולה כמה שקלים.
אם אין, אז יש הרבה כרטיסי מסך כאלה. אבל אז, שוב, הוצאה של 200-300 שקל...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

adir25 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

ברור שבסלון אני אעבוד עם tv out
אבל בחדר שינה שיש מסך וממיר לבד אני צריך מתאם נורמלי

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

בלבלת אותי לגמרי. תאר עוד פעם מה אתה מעוניין לעשות בסלון, ומה אתה מעוניין לעשות בחדר השינה.

adir25 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

אוקיי אני אעשה את זה לאט כדי שתוכל להבין מהר, סתם האמת עם כל האדרנלין של המעבר דירה אני גם התבלבלתי לגמרי, אם היה לי מסך LCD ולא CRT בסלון הייתי מעלה תמונות בגאווה, אבל זה לא יקרה :-(

אוקיי, לרגל המעבר נתקלתי בקשיים, עד הין הייתי בדירה קטנטנה כשבחדר שינה לא היה כלום, בסלון היה מחשב מדיה סנטר עם מסך 22 אינצ' של אסוס רסיבר של מרנץ עם 4 רמקולים רצפתיים סנטר וסאב, קצת דחוס אבל מפנק להפליא, אפילו חברה שלי שהיא לא מבינה גדולה מתקשה עכשיו לראות טלויזיה בלי ללחוץ pause בשביל ללכת לאן שהו ואחרכך להריץ פרסומות קדימה, או להקליט הישרדות בלחיצת כפתור כי אנחנו אצל ההורים וכ"ו.

עכשיו כשהסלון גדול ורציני יש לי בעיה, חיפשתי טלויזיה קטנה יד שניה לחדר שינה ומצאתי בהזדמנות אחלה טלויזיה 29 אינצ' ב 200 שקל, את זה אני לא אשים בחדר שינה זה יהיה מצחיק, אז שם אני אשים את המסך 22 אינצ', את המדיה סנטר עם הטלויזיה והמערכת קולנוע אני אשים בסלון. לחדר שינה אני אצטרך מעביר vga-rca בשביל לראות טלויזיה, הייתי עד עכשיו בהתלבטות כי לא רציתי מתאמים ורציתי להסתדר עם מה שיש אז זה היה או לשים את המדיה סנטר בחדר שינה(בשביל המסך) ואת המערכת קולנוע בסלון, או את שני המסכים בסלון וזהו, דיי ירדתי מזה והתפשרתי.

הסיפור שלי הוא שבהתחלה לא קיבלתי תמונה צבעונית זה כרטיס fx5500 פשוט של חברה לא הכי מוגדרת שעשה עד היום את העבודה, ניסיתי להגדיר pal כמו שצריך אבלכנראה שהדריברים החדשים של Nvidia לא עושים את העבודה כמו שצריך, בשביל לחסוך כאב ראש כרגע החלפתי את הכרטיס עם כרטיס ממחשב אחר שלי ושמתי כרטיס hd2600pro שהוא כרטיס חדש ורציני(יחסית) הוא עושה את העבודה וכרגע אני קצת במלחמות עם הsage עד היום הייתי עם mce אבל עכשיו כשאני עם ממירים דיגיטליים רציתי קצת להשתדרג רק שיש לי בעיות טכניות כרגע עם ה sage, אבל התחלתי עם זה רק אתמול בערב אני מקווה שאני אסיים עד סוםפ"ש.

ארוך ומיגע אבל זה הסיפור שלי כרגע, אני מקווה שעכשיו יש לך את כל התמונה.
באהבה
אדיר.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #8 

אוקיי, מדבריך אני מבין שבסלון יש ממיר, מחשב וטלוויזייה 29 אינץ', ובחדר שינה יש ממיר ומסך למחשב 22 אינץ' עם כניסת VGA.
כלומר, יש לך 2 ממירים.

פתרונות אפשריים, חלק יקרים וחלק זולים יותר:

1. הכי זול: העבר כבל ארוך של VGA מהמחשב בסלון למסך המחשב בחדר השינה, והגדר שהכרטיס יציג אותה תמונה במחשב ובטלוויזיה (clone, צריך להגדיר גם רזולוציה זהה, למשל 800 על 600, רזולוציה גבוהה יותר תיתן לך תמונה מטושטשת בטלוויזיה). את שני הממירים תשים בסלון. אחד מהם תחבר לכרטיס הטלוויזיה במחשב שלך (אני מניח שיש, למשל Hauppauge PVR150) ואת השני ישירות לטלוויזיה, ובחדר השינה תצפה בו דרך ה-Sage TV במצב של Live TV. כך תרוויח 2 דברים: גם תוכל לצפות בסרטים ובשידורי טלוויזיה עם יכולות PVR (עצירת שידור חי, קפיצה אחורה וקדימה וכו) במסך בחדר השינה, ובמקביל בסלון יהיה ניתן לצפות בערוץ נוסף אם שניכם תרצו לצפות בו זמנית בערוצים שונים (השני ללא יכולות PVR). צריך למצוא דרך למקם את הרסיבר של השלט של המדיה סנטר כך שהוא יקלוט גם מהסלון וגם מחדר השינה, זה תלוי בגודל הדירה שלכם. אפשר לפתור את זה עם עין נוספת וחוט ארוך (יש מוצרים כאלה, לא יקרים במיוחד).

2. ממיר RCA ל-VGA, כמו שציינת. יתרון - הכי פשוט וללא כבלים ארוכים. חסרון - מחיר + צפייה בשידורי טלוויזיה בלבד, ללא יכולות PVR.

3. הכי אלגנטי אבל גם קצת יותר יקר (לא בהרבה): כמו ב-1, שני הממירים בסלון, אחד לכרטיס הטלוויזיה במחשב והשני ישירות לטלוויזיה, ובחדר שינה אקסטנדר של SageTV, שיתחבר ב-VGA אל מסך המחשב, מגיע עם שלט משלו, וניתן לחבר אותו ל-Sage TV הראשי שלך דרך הרשת הביתית, חוטית או אלחוטית. יש כיום אקסטנדר פשוט שעולה כ-100 דולר ואקסטנדר HD שעולה כ-200 דולר. כך גם תוכל להגדיר את מסך המחשב על הרזולוצייה הטבעית שלו, שהיא מן הסתם גבוהה בהרבה מ-800 על 600.

בהצלחה, ואם יש שאלות... אנחנו פה. ;)

adir25 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

אתה ממש קורה מחשבות, הפתרון הראשון הוא לא בר ביצוע בשבילי קצת מסורבל הענין הזה בעידן האלחוטי במיוחד שזו דירה שכורה והיא גדולה וממש לא בא לי להתחיל לחורר קירות, אבל האקסטנדר זה משהו שחשבתי עליו, לפני כמה ימים חבר המליץ לי, הבעיה היא שכרגע אני עוד נלחם בהגדרות של ה sage, לא רכשתי אותה כי אני לא יודע אם אני רוצה עדין, אני מנסה ללמוד אתה ולהפיק ממנה מה שאני יכול בשביל לראות אם אני באמת רוצה או מוותר.
אני מניח שכן אבל אני רוצה לראות תוצאות קודם.
ועד שאני לא אעשה את זה אני לא ארוץ לקנות אקסטנדר כי הוא לא נתמך ע"י כל תוכנה.

אגב תוכל להפנות אותי למדריך על ir blaster? הייתי עד לפני שבוע עם חיבור אנלוגי וזה ממש נחמד כל ענין ההגדרות אבל עכשיו כשאני עם ממיר אני לא יודע איפה מגדירים את זה בכלל.

אגב את הממיר vga-rca אני צריך לקבל מאיזה חבר מהעבודה לתקופת נסיון כך שיש לי עם זה קצת זמן וטלויזיה בחדר שינה יהיה ביום יומיים הקרובים אני מקווה.
תודה
אדיר

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #10 

הפעלת IR Blaster תואם/מקורי של מיקרוסופט זה לא הכי טריוויאלי ב-Sage TV, אבל אפשרי. מקווה שהשרשור הזה יעזור לך:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... %2A#225446

adir25 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

מצאתי אחד של דורון עמדי אבל אני אקרא גם את מה ששלחת לי, אני כבר שלוש שנים מחובר למדיה סנטר, ורק עכשיו אני הופך להיות משתמש ממוצע, בהצלחה לי.

תודה על העזרה
אדיר

adir25 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

טוב נתקלתי בבעיה נוספת, יש לי את הערכה hauppag pvr150 mce kit (עד כדי טעות כתיב) עם השלט הכסוף/אפור.
עד היום השתמשתי עם megaepg והוא עשה לי את העבודה יופי ל 2005 mce עכשיו לsage אני צריך גם importer ועוד קובץ מסויים ותיקון לאיזה קובץ או שתיים בתוכנה sage, עד כאן זה עבד לי לא רע בכלל.
אני לא מבין איפה אני מגדיר את הir blaster ההגיון שלי אומר שזה צריך להיות מתוך sage כי היא אמורה לדעת איזו תחנה אני בוחר בלוח המשדרים ולשנות בהתאם, לא? כי לא תמוד זה לחיצה על מספר בשלט אלא בחירה של תוכנית מהלוח משדרים.
לא מצאתי את זה ולא הסתדרתי עם המדריכים כל כך, לא ניסיתי אותם לעומק פשוט לא הסתדר לי ההגיון שבו הם השתמשו ולא מצאתי ב sage הגדרה ל ir blaster

תסלחו לי שאני משגע אתכם אבל אני ממש בעייתי עם זמן אני מנסה כבר יומיים לשבת על זה וזה לא לפני 22:00 כשאני ב 08:00 שוב בעבודה/לימודים, אני פשוט מת לסיים עם זה וכל פעם שיש לי בעיה נעלם לי חצי לילה סתם על עיכובים.

אני פונה ללב שלכם, אנא עיזרו :-) (אחרת יהיה מצ'עמם)

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #13 

אז ככה....
מי שבעצם שולט על הממיר היא התוכנה SAGETV בעזרת הבלאסטר .
בגלל ש SAGETV לא תומכת בבלאסטר של מיקרוסופט יש תוכנה חיצונית שמבצעת את כל זה
היא נקראת LM Remote KeyMap
http://www.lmgestion.net/@en-us/4/22/60/article.asp
תוריד את התוכנה , ותראה את ההסברים באתר.
עכשיו, אם אתה מחובר ליס, אז יש לי את הקובץ קונפיגורציה של הלימוד (שזה יחסוך לך הרבה זמן)

adir25 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

אני עם הוט, מדיה פורטל כן תומכת?

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #15 

גם במדיה פורטל צריך פלאג חיצוני
ב SAGETV זה עובד טוב מאוד!! 100% דיוק
ממליץ לך לנסות

adir25 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

דיי התיאשתי, השתגעתי, ה importer של "הצרפתי" אומר שהוא לא מוצא תוכניות ועשיתי שלב שלב כמו שמוסבר במדריך של PopPy
אני כבר ממש מתחיל לסבול, אני מודה אני דפוק אין לי כח, רק תסכול אני מקבל מזה.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #17 

:lol: :lol:

ב HTPC אין קסם...
דורש המון המון זמן לנסות להבין מה הולך, ומה מתאים לך.

תבדוק שהקובץ XML שלך לא ריק.
ותבדוק שבאותה ספריה יש קובץ שנקרא xmltv.dtd

adir25 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

יש ויש ואין תוצאות, בסוף זה יהיה משהו כל כך דבילי שגם יבוא לי לדפוק את הראש בקיר.

adir25 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

תודה לאורן על הטיפים ותודה לzovirax ששינס מותניו באמצע הלילה ופתר לי את הבעיות והחזיר לי את התקווה, נכון לעכשיו כל המערכת עובדת, יש בעיות אבל ה issues הכי רציניים פתורים.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”