תגובות לביקורת: מסך מחשב LCD עם תאורת LED של חברת ויוסוניק
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46352
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5072 פעמים
תגובות, הערות ושאלות לביקורת.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... =0&thold=0
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... =0&thold=0
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73272
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
ראיתי את הסקירה, די נדלקתי (אני מחפש תחליף LCD איכותי באמת ל CRT הוותיק והאיכותי שלי) ורצתי לקרוא עוד כמה ביקורות ברשת. לאכזבתי ממוצע הביקורות שעברתי עד עכשיו (שלוש במספר) לא עובר את ה75-80.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
מסקרן אותי מאוד משמעות ה-"תאורה העייפה" שעופר מדבר עליה.
לי, אישית, יש בעיה ארוכה עם מסכי LCD. הם פשוט, רובם ככולם, בוהקים לי מדי. קשה לי לקרוא טקסט שחור על רקע לבן, זה מרגיש כאילו הטקסט "יוצא" מהמסך ומאוד מעייף את העין.
אגב, ראיתי לפני כמה ימים את הקינדל של אמזון, הספר הדיגיטלי שהפך ללהיט. שם מדובר בהחלט במסך מדהים ומאוד נעים לעין. מרגיש קרוב מאוד לנייר!
אולי התאורה העייפה, כפי שעופר מכנה אותה, היא בדיוק סוג התאורה שאני מחפש לי?
יש למישהו מושג איפה ניתן לראות את המסך בפעולה?
לי, אישית, יש בעיה ארוכה עם מסכי LCD. הם פשוט, רובם ככולם, בוהקים לי מדי. קשה לי לקרוא טקסט שחור על רקע לבן, זה מרגיש כאילו הטקסט "יוצא" מהמסך ומאוד מעייף את העין.
אגב, ראיתי לפני כמה ימים את הקינדל של אמזון, הספר הדיגיטלי שהפך ללהיט. שם מדובר בהחלט במסך מדהים ומאוד נעים לעין. מרגיש קרוב מאוד לנייר!
אולי התאורה העייפה, כפי שעופר מכנה אותה, היא בדיוק סוג התאורה שאני מחפש לי?
יש למישהו מושג איפה ניתן לראות את המסך בפעולה?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
ברוב המקרים מדובר פשוט על בהירות גבוהה מדי. בחדר מעט מואר
בערב, צריך להוריד את הבהירות הרבה מעבר למה שחושבים.
בערב, צריך להוריד את הבהירות הרבה מעבר למה שחושבים.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78811
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
moti_r,
מה שאתה צריך לעשות זה לקחת מסך שיש לו אפשרות לכיול או לפחות לטמפ' צבע ולהשתמש במערכת כמו SPYER2 PRO לכיול המסך.
עשיתי את זה השבוע כשנשרף לי מסך מחשב ונאלצתי לרוץ בבוקר לרכוש מסך חדש. לאחר 20 דקות פשוט לא יכולתי להסתכל עליו יותר. לאחר כיול הכל נחמד ויפה
עוד דבר שעשיתי הוא כיוונתי את ה-SPYDER2 PRO ליעד BRIGHTNESS נמוך בהרבה מההמלצה שלו + הורדתי את ה-CONTRAST וה-BACKLIGHT ל-50%.
מה שאתה צריך לעשות זה לקחת מסך שיש לו אפשרות לכיול או לפחות לטמפ' צבע ולהשתמש במערכת כמו SPYER2 PRO לכיול המסך.
עשיתי את זה השבוע כשנשרף לי מסך מחשב ונאלצתי לרוץ בבוקר לרכוש מסך חדש. לאחר 20 דקות פשוט לא יכולתי להסתכל עליו יותר. לאחר כיול הכל נחמד ויפה
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
עופר,
הלוואי וזה היה כ"כ פשוט.
אני מוכרח להודות שכשרכשתי מסך LCD, לפני כ-4 שנים, התהליך ערך כ-3 חודשים. ראיתי מעל 50 מסכים שונים, לדעתי.
ניסיתי לשחק עם כל התפריטים האפשריים, כולל כיול צבע (ללא מכשור מתקדם, אלא רק בעזרת העיניים). דבר לא עזר.
הורדת backlight בד"כ פותרת רבע מהבעיה. brightness לא משנה הרבה, וכך גם contrast.
אני לא יודע לשים את האצבע על המקור, אך הבוהק המרגיז הזה נראה היטב בשניה הראשונה שבה אני מביט במסך. אגב, באופן די מפתיע גם ללא קשר לטכנולוגית הפאנל.
בסופו של דבר, עד היום ראיתי רק שני מסכים שעברו את סף הבוהק-המרגיז-שאין-לו-הסבר מבחינתי:
Sony X93 - המסך שיש לי בבית. בזמנו ישפאר רצו עליו מעל 4K ש"ח בארץ. רכשתי דרך ebay בכ-$400.
Dell E196FP - כשרכשנו מסכים למשרד, חיפשתי המון, ובסוף מצאתי את המסך הזה. קניתי כ-20 יחידות והייתי מאוד מבסוט ממנו. נעים מאוד לעין, ואפילו זול יחסית.
הלוואי וזה היה כ"כ פשוט.
אני מוכרח להודות שכשרכשתי מסך LCD, לפני כ-4 שנים, התהליך ערך כ-3 חודשים. ראיתי מעל 50 מסכים שונים, לדעתי.
ניסיתי לשחק עם כל התפריטים האפשריים, כולל כיול צבע (ללא מכשור מתקדם, אלא רק בעזרת העיניים). דבר לא עזר.
הורדת backlight בד"כ פותרת רבע מהבעיה. brightness לא משנה הרבה, וכך גם contrast.
אני לא יודע לשים את האצבע על המקור, אך הבוהק המרגיז הזה נראה היטב בשניה הראשונה שבה אני מביט במסך. אגב, באופן די מפתיע גם ללא קשר לטכנולוגית הפאנל.
בסופו של דבר, עד היום ראיתי רק שני מסכים שעברו את סף הבוהק-המרגיז-שאין-לו-הסבר מבחינתי:
Sony X93 - המסך שיש לי בבית. בזמנו ישפאר רצו עליו מעל 4K ש"ח בארץ. רכשתי דרך ebay בכ-$400.
Dell E196FP - כשרכשנו מסכים למשרד, חיפשתי המון, ובסוף מצאתי את המסך הזה. קניתי כ-20 יחידות והייתי מאוד מבסוט ממנו. נעים מאוד לעין, ואפילו זול יחסית.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- ofir-general
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0