חדש בעולם המדיה סנטר - מספר שאלות
-
shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
שלום רב לחבריי המלומדים.
אחרי שנה שיש לי מחשב נייד שמוגדר כמדיה סנטר אני מרשה לעצמי לשאול כמה שאלות.
המפרט הוא כדלקמן:
סוג מעבד Intel® Core™2 Duo Processor T5500
מהירות מעבד 1.66 GHz
זיכרון מטמון 2 MB
מהירות FSB 667 MHz
זיכרון (RAM) 2,048 MB
סוג זיכרון (RAM) DDR2 SDRAM
מערך הזיכרון 2x1024
דיסק קשיח 80 GB
מהירות דיסק קשיח 5,400 RPM
סוג חיבור דיסק הקשיח SATA
סוג כרטיס המסך משותף
דגם כרטיס מסך NVIDIA® GeForce™ Go 7400
זיכרון כרטיס מסך 256 MB טורבו CACHE
על פי מה שהבנתי המפרט הנ"ל אמור להריץ 720P ללא בעיה, האם זה נכון?
עכשיו, עקב גודלו הזעיר של הכונן קשיח, יש לי גם כונן חיצוני 400GB של סמסונג.
האם ניגון משם ע"י חיבור USB2 הוא תקין?
הורדתי 2 סרטי 720P: רמבו 4 והאוצר הלאומי.
האוצר הלאומי מתנגן חלק ואילו רמבו 4 קצת מקרטע זאת לאחר שהתקנתי חבילת קודקים לניגון MKV לויסטה.
אהה שכחתי.....מערכת ההפעלה היא VISTA HOME PREMIUM 32BIT גירסא עיברית עם SP1.
מה יכולה להיות הסיבה שרמבו 4 מקרטע? ניגנתי אותו גם ב-VLC וגם במדיה סנטר.
וגם לאחר שהעתקתי אותו לדיסק המקומי זה לא עזר.
האם תוכנת אימיול שרצה ברקע יכולה להפריע?
שאלה נוספת, לא ראיתי אפשרות במדיה סנטר לטעינת תרגומים, האם ישנה דרך.
מודה מראש לכולם על הסבלנות ועל העזרה למתחיל כמוני.
אחרי שנה שיש לי מחשב נייד שמוגדר כמדיה סנטר אני מרשה לעצמי לשאול כמה שאלות.
המפרט הוא כדלקמן:
סוג מעבד Intel® Core™2 Duo Processor T5500
מהירות מעבד 1.66 GHz
זיכרון מטמון 2 MB
מהירות FSB 667 MHz
זיכרון (RAM) 2,048 MB
סוג זיכרון (RAM) DDR2 SDRAM
מערך הזיכרון 2x1024
דיסק קשיח 80 GB
מהירות דיסק קשיח 5,400 RPM
סוג חיבור דיסק הקשיח SATA
סוג כרטיס המסך משותף
דגם כרטיס מסך NVIDIA® GeForce™ Go 7400
זיכרון כרטיס מסך 256 MB טורבו CACHE
על פי מה שהבנתי המפרט הנ"ל אמור להריץ 720P ללא בעיה, האם זה נכון?
עכשיו, עקב גודלו הזעיר של הכונן קשיח, יש לי גם כונן חיצוני 400GB של סמסונג.
האם ניגון משם ע"י חיבור USB2 הוא תקין?
הורדתי 2 סרטי 720P: רמבו 4 והאוצר הלאומי.
האוצר הלאומי מתנגן חלק ואילו רמבו 4 קצת מקרטע זאת לאחר שהתקנתי חבילת קודקים לניגון MKV לויסטה.
אהה שכחתי.....מערכת ההפעלה היא VISTA HOME PREMIUM 32BIT גירסא עיברית עם SP1.
מה יכולה להיות הסיבה שרמבו 4 מקרטע? ניגנתי אותו גם ב-VLC וגם במדיה סנטר.
וגם לאחר שהעתקתי אותו לדיסק המקומי זה לא עזר.
האם תוכנת אימיול שרצה ברקע יכולה להפריע?
שאלה נוספת, לא ראיתי אפשרות במדיה סנטר לטעינת תרגומים, האם ישנה דרך.
מודה מראש לכולם על הסבלנות ועל העזרה למתחיל כמוני.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
המפרט בהחלט אמור לנגן 720P ללא בעייה, ואף קבצים לא כבדים מדי של 1080P.
נגינה דרך USB2 אמורה להיות תקינה.
לגבי רמבו 4 - ייתכן שהורדת גירסה שקודדה לא טוב. נסה להוריד גירסה אחרת של אותו סרט באיכות 720P. כמו כן, ודא שהלפטופ מחובר לחשמל כשאתה מנסה לנגן סרטים.
תוכנת אימיול שרצה ברקע לא אמורה להפריע, אבל שווה לבדוק ע"י סגירה של האימיול (בחירה ב-Exit, לא רק מינימייז ל-Tray). אין לך מה לדאוג על קבצים שיורדים, לאחר שתפעיל שוב אימיול ותתחבר לשרת הוא ימשיך להוריד את הקבצים מאותה נקודה.
כתוביות במדיה סנטר נטענות ללא בעייה ע"י איפשור כתוביות בהגדרות ה-FFDShow Video Decoder, שנמצאות ככל הנראה אצלך בתוך התיקייה של החבילת קודקים ב-Start-Programs.
נגינה דרך USB2 אמורה להיות תקינה.
לגבי רמבו 4 - ייתכן שהורדת גירסה שקודדה לא טוב. נסה להוריד גירסה אחרת של אותו סרט באיכות 720P. כמו כן, ודא שהלפטופ מחובר לחשמל כשאתה מנסה לנגן סרטים.
תוכנת אימיול שרצה ברקע לא אמורה להפריע, אבל שווה לבדוק ע"י סגירה של האימיול (בחירה ב-Exit, לא רק מינימייז ל-Tray). אין לך מה לדאוג על קבצים שיורדים, לאחר שתפעיל שוב אימיול ותתחבר לשרת הוא ימשיך להוריד את הקבצים מאותה נקודה.
כתוביות במדיה סנטר נטענות ללא בעייה ע"י איפשור כתוביות בהגדרות ה-FFDShow Video Decoder, שנמצאות ככל הנראה אצלך בתוך התיקייה של החבילת קודקים ב-Start-Programs.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
shraga007
- חבר מכור קשה

pixies תודה רבה,
אני כמובן מנגן את הסרטים שהמחשב מחובר לחשמל, יש לי עוד כמה סרטים שיורדים ואני אבדוק אותם גם.
יתכן שזו בעיה של קודקים?
מה לגבי עדכונים לחומרה? מאיץ גרפי ו\או כרטיס מסך?
אגב, הסאונד לא נקטע ואילו התמונה עוצרת לשניה פחות או יותר וממשיכה רגיל.
שמתי לב גם לאינטרואלים של שימוש ב-CPU.
מה זאת אומרת קבצים לא כבדים מידי של 1080P?
אגב 1080P, סרטים של 720P נעים בין גדול של 4 ג'יגה פחות או יותר ועד 6 ג'יגה(ממה שיצא לי לראות לפחות). כמה תופס סרט של 1080P?
מה עדיף מבין הנגנים? ה-VLC? או המדיה סנטר?
אפרופו התרגום, ה-VLC מעביר את האות האחרונה בשורה(SRT) לשורה הבאה, מדוע?
אני כמובן מנגן את הסרטים שהמחשב מחובר לחשמל, יש לי עוד כמה סרטים שיורדים ואני אבדוק אותם גם.
יתכן שזו בעיה של קודקים?
מה לגבי עדכונים לחומרה? מאיץ גרפי ו\או כרטיס מסך?
אגב, הסאונד לא נקטע ואילו התמונה עוצרת לשניה פחות או יותר וממשיכה רגיל.
שמתי לב גם לאינטרואלים של שימוש ב-CPU.
מה זאת אומרת קבצים לא כבדים מידי של 1080P?
אגב 1080P, סרטים של 720P נעים בין גדול של 4 ג'יגה פחות או יותר ועד 6 ג'יגה(ממה שיצא לי לראות לפחות). כמה תופס סרט של 1080P?
מה עדיף מבין הנגנים? ה-VLC? או המדיה סנטר?
אפרופו התרגום, ה-VLC מעביר את האות האחרונה בשורה(SRT) לשורה הבאה, מדוע?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

קודם כל, אם אין לך מסך ענק Full HD, אין בכלל טעם להתעסק עם קבצי 1080P, כי לא תבחין בהבדל באיכות שלהם (אלא אם כן אתה עושה זום אנאמורפי לכל המסך בשביל סרטים רחבים במיוחד ואז הרזולוציה הגבוהה של הסרט עוזרת לשמור על איכות גבוהה גם במתיחת הסרט). הכוונה היא לקבצים בביטרייט לא גבוה מדי. בקצבים סבירים מדובר בד"כ בגודל של בערך פי 2 מסרט של 720P.
בקצבים גבוהים, הכוונה היא לריפ מלא של דיסק בלו ריי ללא שום דחיסה נוספת, במשקל של כמה עשרות ג'יגה-בייט.
אם ראית Peak-ים של מעל 90% בשימוש אחת מליבות ה-CPU כדאי מאוד לבדוק את זה ולראות שאין לך תוכנות אחרות שרצות כמו תוכנות אימייל, אנטיוירוס כבד וכו. היה פה אחד שהריץ ברקע תוכנות מסנג'ר ואימייל למיניהן, וברגע שהוא סגר אותן הכל התנגן חלק.
אם אתה מגיע למסקנה שהפיקים נגרמים מנגינת הסרט אז ייתכן שבאמת התקנת הקודקים לא טובה, ואולי כדאי להסיר את החבילה ולהתקין את ה-FFDShow ו-Haali.
בכל מקרה, ממליץ לך לא לשנות כלום לפני שתהיה בטוח שהבעייה היא לא בקובץ עצמו ושקבצים אחרים מתנגנים באופן תקין.
ה-VLC הוא נגן טוב יותר ובעל אפשרויות רבות ומגוונות, אבל מתוך המדיה סנטר יותר נוח, כי אתה עובד רק עם השלט בשביל לבחור סרט לנגינה. ל-VLC קודקים פרטיים משלו ש"מקומפלים" בתוך התוכנה, ולכן אין לו תלות בקודקים במערכת ההפעלה. הנגן של המדיה סנטר משתמש בקודקים שמותקנים במערכת ההפעלה.
לגבי הכתוביות החתוכות, ודא שאתה בוחר בוחר בהגדרות ה-VLC ב-Charset הנכון (Hebrew-Windows כמדומני), או שתנסה לבדוק גירסאות אחרות של ה-VLC.
בקצבים גבוהים, הכוונה היא לריפ מלא של דיסק בלו ריי ללא שום דחיסה נוספת, במשקל של כמה עשרות ג'יגה-בייט.
אם ראית Peak-ים של מעל 90% בשימוש אחת מליבות ה-CPU כדאי מאוד לבדוק את זה ולראות שאין לך תוכנות אחרות שרצות כמו תוכנות אימייל, אנטיוירוס כבד וכו. היה פה אחד שהריץ ברקע תוכנות מסנג'ר ואימייל למיניהן, וברגע שהוא סגר אותן הכל התנגן חלק.
אם אתה מגיע למסקנה שהפיקים נגרמים מנגינת הסרט אז ייתכן שבאמת התקנת הקודקים לא טובה, ואולי כדאי להסיר את החבילה ולהתקין את ה-FFDShow ו-Haali.
בכל מקרה, ממליץ לך לא לשנות כלום לפני שתהיה בטוח שהבעייה היא לא בקובץ עצמו ושקבצים אחרים מתנגנים באופן תקין.
ה-VLC הוא נגן טוב יותר ובעל אפשרויות רבות ומגוונות, אבל מתוך המדיה סנטר יותר נוח, כי אתה עובד רק עם השלט בשביל לבחור סרט לנגינה. ל-VLC קודקים פרטיים משלו ש"מקומפלים" בתוך התוכנה, ולכן אין לו תלות בקודקים במערכת ההפעלה. הנגן של המדיה סנטר משתמש בקודקים שמותקנים במערכת ההפעלה.
לגבי הכתוביות החתוכות, ודא שאתה בוחר בוחר בהגדרות ה-VLC ב-Charset הנכון (Hebrew-Windows כמדומני), או שתנסה לבדוק גירסאות אחרות של ה-VLC.
-
shraga007
- חבר מכור קשה

ובכן יש לי מספר שאלות ובעיות נוספות:
1. התקנתי גירסת VLC - 0.86H(האחרונה, היה C לפני), עכשיו כל סרט מקרטע ב-VLC לעומת ריצה חלקה במדיה סנטר. מה קרה?
2. הורדתי כמה סרטים שכוללים תרגום אנגלי. ואילו אני רוצה לשים את התרגום העברי החיצוני. המדיה סנטר מדביק את שניהם ונהיה בלאגן, ניסיתי לבחור רק את העברית(ב-VLC זה מצליח) אבל במדיה סנטר לא הצלחתי בשום אופן. ניסיתי לשחק עם ההגדרות של ה-FFDSHOW אבל לא הצלחתי.
3. במדיה סנטר יש 4 מצבי צפיה, אף אחד מהם לא כולל שם ו\או פורמט. מישהו יכול להסביר לי מהם?
4. שאני מחבר את הנייד לפלזמה(מסך מקצועי של פיוניר) אני יכול לבחור 3 סוגי סיגנל:
א. 1280X768
ב. 1280X768 ATI.
ג. 750P
באופציה השלישית יש לי הכי הרבה אפשרויות כיול מכיוון שזה סיגנל וידאו ולא מחשב. אבל משום מה הסרט חורג במעט מהמסך. למה זה ומה אפשר לעשות? האם לבחור רזולציה של 1360X768 עדיף? אפילו שרזולוצית המסך היא 1365X768? הרי במילא אני משדר 720P.
זה לבנתיים, יש לי עוד כמה שאני מגבש. תודה על הסבלנות ועל העזרה.
1. התקנתי גירסת VLC - 0.86H(האחרונה, היה C לפני), עכשיו כל סרט מקרטע ב-VLC לעומת ריצה חלקה במדיה סנטר. מה קרה?
2. הורדתי כמה סרטים שכוללים תרגום אנגלי. ואילו אני רוצה לשים את התרגום העברי החיצוני. המדיה סנטר מדביק את שניהם ונהיה בלאגן, ניסיתי לבחור רק את העברית(ב-VLC זה מצליח) אבל במדיה סנטר לא הצלחתי בשום אופן. ניסיתי לשחק עם ההגדרות של ה-FFDSHOW אבל לא הצלחתי.
3. במדיה סנטר יש 4 מצבי צפיה, אף אחד מהם לא כולל שם ו\או פורמט. מישהו יכול להסביר לי מהם?
4. שאני מחבר את הנייד לפלזמה(מסך מקצועי של פיוניר) אני יכול לבחור 3 סוגי סיגנל:
א. 1280X768
ב. 1280X768 ATI.
ג. 750P
באופציה השלישית יש לי הכי הרבה אפשרויות כיול מכיוון שזה סיגנל וידאו ולא מחשב. אבל משום מה הסרט חורג במעט מהמסך. למה זה ומה אפשר לעשות? האם לבחור רזולציה של 1360X768 עדיף? אפילו שרזולוצית המסך היא 1365X768? הרי במילא אני משדר 720P.
זה לבנתיים, יש לי עוד כמה שאני מגבש. תודה על הסבלנות ועל העזרה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

1. נסה גירסאות ישנות יותר של VLC. אני לא הייתי מתעסק עם זה אם יש לך נגינה חלקה במדיה סנטר.
2. נסה לשחק עם ההגדרות של ה-Haali Media Splitter. יש מאמר כאן:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... e&sid=1262
אם זה לא יעזור, תצטרך כנראה להשתמש ב-MKVExtract כדי להוציא מהקובץ את התרגום האנגלי.
3. אין לי מושג למה אתה מתכוון.
4. לדעתי תמיד עדיף לבחור רזולוציה טבעית של המסך (כמובן בהתאמה של 1:1 לפיקסלים).
2. נסה לשחק עם ההגדרות של ה-Haali Media Splitter. יש מאמר כאן:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... e&sid=1262
אם זה לא יעזור, תצטרך כנראה להשתמש ב-MKVExtract כדי להוציא מהקובץ את התרגום האנגלי.
3. אין לי מושג למה אתה מתכוון.
4. לדעתי תמיד עדיף לבחור רזולוציה טבעית של המסך (כמובן בהתאמה של 1:1 לפיקסלים).
-
shraga007
- חבר מכור קשה

pixies, ראשית תודה.
לגבי 3, שסרט נפתח במדיה סנטר, ולוחצים קליק ימני, מופיע תפריט ובו גודל וידאו(ככה לפחות בעברית) ושם ישנם 4 מצבים.
אני באמת אחזור לגירסא הקודמת של ה-VLC שהיתה לי.
לגבי 3, שסרט נפתח במדיה סנטר, ולוחצים קליק ימני, מופיע תפריט ובו גודל וידאו(ככה לפחות בעברית) ושם ישנם 4 מצבים.
אני באמת אחזור לגירסא הקודמת של ה-VLC שהיתה לי.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אתה מתכוון כנראה למצבי זום. יש שם כמה מצבים הממוספרים מ-1 ועד 4 המופיעים באופן גרפי. הפופולריים שביניהם הם 4:3 ו-16:9. הם עובדים כהלכה רק על הקלטות. על קבצי סרטים וסדרות חיצוניים ניתן לשלוט באמצעות הגדרות ה-FFDShow. אם אתה רוצה שליטה על פרמטרים שימושיים ב-FFDShow בעזרת השלט מתוך המדיה סנטר מומלץ להתקין את התוסף (חובה לדעתי בכל מדיה סנטר) Media Control:
http://damienbt.free.fr/
http://damienbt.free.fr/
-
shraga007
- חבר מכור קשה

ובכן עדכון קצר:
1. מצאתי בעזרת הלינק של pixies איך מבטלים את התרגום המובנה בקובץ ה-MKV.כעת רק התרגום העברי החיצוני נטען
תודה.
2. גם חזרה לגירסא ישנה של VLC לא פתרה את הבעיה, ה-VLC מקרטע. עכשיו שאני נזכר הגירסא הקודמת של ה-VLC שלי היתה לא מהתקנה אלא חילוץ מקובץ RAR , את הגירסא החדשה התקנתי ומאז המדיה סנטר עובד חלק ואילו ה-VLC מקרטע.
אני דווקא מאוד מחבב את ה-VLC, לדעתי הוא אחד שנגנים הטובים שיש ולמרות שיש לי את ה-MC הייתי מעוניין לשלב הרמונית גם את ה-VLC, מישהו יכול לעזור?
1. מצאתי בעזרת הלינק של pixies איך מבטלים את התרגום המובנה בקובץ ה-MKV.כעת רק התרגום העברי החיצוני נטען
2. גם חזרה לגירסא ישנה של VLC לא פתרה את הבעיה, ה-VLC מקרטע. עכשיו שאני נזכר הגירסא הקודמת של ה-VLC שלי היתה לא מהתקנה אלא חילוץ מקובץ RAR , את הגירסא החדשה התקנתי ומאז המדיה סנטר עובד חלק ואילו ה-VLC מקרטע.
אני דווקא מאוד מחבב את ה-VLC, לדעתי הוא אחד שנגנים הטובים שיש ולמרות שיש לי את ה-MC הייתי מעוניין לשלב הרמונית גם את ה-VLC, מישהו יכול לעזור?