שלום לכולם
רכשתי לאחרונה מערכת קולנוע ביתית שתומכן בתקן שמע של 5.1 ערוצים.
כאשר אני צופה בקובץ וידאו במכשיר ה-DVD, אני שומע בשני הרמקולים הקדמיים (F - R+L) ובסאב וופר. מהרמקולים סנטר, וסראונד (שניהם) אני שומע שקט. גם לאחר הפעלת מצב הסראונד אותו דבר. אני משוכנע שהסראונד עובד, כי בשומעי רדיו FM, אני שומע שמיעה היקפית.
הבנתי שזה בגלל שקובץ הוידאו אינו DVD והוא למעשה עבר קידוד של DIVX ושוקל 700 מגה במקום DVD-R שהוא 4.3 ג'יגה.
מאחר ויש לי ספרייה די גדולה של DVDRips, ואיני מעוניין לחפש גרסאות DVD-R לכל הסרטים שברשותי, אני שואל האם יש איזו שהיא דרך עם תוכנות, להמיר את הסאונד לפורמט אחר מ-MP3, שיתמוך בתקן 5.1 ערוצים ושאצליח לשמוע סראונד?
המרת סאונד סרטי DIVX ל-5.1 ערוצים
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
לא,
אם המקור ( המקור שלך .. ) הוא לא 5.1 אמיתי לא תוכל להנות מ Dolby Digital 5.1.
יש לך כמה אופציות לשפר את המצב ..
1. להשיג הכל מחדש בפורמט אחר ( נתקלתי גם ב Divx הכוללים Dolby Digital )
2. להסתפק ב DSP של מערכת הקולנוע שלך שיכולה לדמות מצב 5.1 מסיגנל סטריאו
3. לעשות מנוי ב BB ולצרוב הכל בפורמט DVD..
ליאור
אם המקור ( המקור שלך .. ) הוא לא 5.1 אמיתי לא תוכל להנות מ Dolby Digital 5.1.
יש לך כמה אופציות לשפר את המצב ..
1. להשיג הכל מחדש בפורמט אחר ( נתקלתי גם ב Divx הכוללים Dolby Digital )
2. להסתפק ב DSP של מערכת הקולנוע שלך שיכולה לדמות מצב 5.1 מסיגנל סטריאו
3. לעשות מנוי ב BB ולצרוב הכל בפורמט DVD..
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Hyuuga_Neji
-
- חבר פעיל

- תגובות: 50
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
כמה דברים:
1. בדקת שהדיוידי מחובר לרסיבר ביציאה דיגיטלית (coax\optic)?
2. תבדוק במחשב שלך אם הסרט הוא דולבי או שהוא קידוד של Mp3 כי כמו ש Lior_M אמר יש סרטים של Divx הכוללים DD, לשם כך אני אישית ממליץ על תוכנה שנקראת g-spot היא גם תרשום לך אם הסרט הוא 2.1 או 5.1 וכו' (לפי מה שאני מכיר 2.1 ראיתי ב700 מגה ו5.1 ראיתי רק בשני חלקים של 700 מגה למרות שלפי דעתי זה לא מחייב)
3. יש כל מיני תוכנות שיכולות "להמציא" DD מתוך סרט שהקידוד בו נעשה בmp3 אבל זה רק להמציא, התוצאה הסופית תהיה פחות טובה ממה שהרסיבר שלך מייצר לדעתי.
1. בדקת שהדיוידי מחובר לרסיבר ביציאה דיגיטלית (coax\optic)?
2. תבדוק במחשב שלך אם הסרט הוא דולבי או שהוא קידוד של Mp3 כי כמו ש Lior_M אמר יש סרטים של Divx הכוללים DD, לשם כך אני אישית ממליץ על תוכנה שנקראת g-spot היא גם תרשום לך אם הסרט הוא 2.1 או 5.1 וכו' (לפי מה שאני מכיר 2.1 ראיתי ב700 מגה ו5.1 ראיתי רק בשני חלקים של 700 מגה למרות שלפי דעתי זה לא מחייב)
3. יש כל מיני תוכנות שיכולות "להמציא" DD מתוך סרט שהקידוד בו נעשה בmp3 אבל זה רק להמציא, התוצאה הסופית תהיה פחות טובה ממה שהרסיבר שלך מייצר לדעתי.