שאלה טכנית לגבי העברה של פילם ל Blu-ray

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
nadavck פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #1 

בוקר טוב לכולם,

נורא בא לי לדעת איך בדיוק הופכים סרט לסרט בפורמט בלו-רויי. הכוונה היא, אם למשל לוקחים סרט כמו הניצוץ, שלא צולם במצלמות דיגיטליות, איזה תהליך הוא עובר כדי להגיע לבלו ריי ברזולוציה גובהה. אני מנחש שסורקים מחדש את הנגטיב או פרינט ממש מוצלח.

האם מישהו מכיר אתר על הנושא?

תודה :)
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46358
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5076 פעמים

שליחה #2 

רוב סרטי הקולנוע צולמו ומצולמים על גבי פילם 35 מ"מ.
על מנת להפוך סרט שצולם בפילם לפורמט דיגיטלי, יש לעבור תהליך שנקרא Telecine אשר מבצע דיגיטציה למקור.
נכון לומר כי מפילם 35 מ"מ ניתן להגיע עד לרזולוציה של 4K~.

לגבי קריאת חומר נוסף בנושא, גגל Telecine.

nadavck פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

סבבה... מכיר את השיטה

שליחה #3 

אז בעצם סריקת בלו-ריי הוא תהליך זהה לכל סריקה אחרת פשוט קריאה ברזולוציה יותר גבוהה...? ?
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #4 

בנוסף למה שזיו כתב לגבי תהליך ה telecine.
לאחר ההמרה לדיגיטל סרטים עוברים בד"כ עיבוד נוסף שכולל הורדת פגמים בסרטים. תהליך שנקרא גם Digital Mastering.
אגב מעניין להוסיף שכל הסרטים שצולמו בשנים האחרונות (20 +- שנים) עוברים עריכה בדיגיטל בלבד ורק לאחר שהסרט נערך הסרט המקורי עובר עריכה פיזית (חיתוך והדבקה). כמובן שהתהליך נהיה יותר מסובך כאשר יש אפקטים ממוחשבים בסרטים.
התהליך עצמו מאוד מעניין ואני ממליץ לכל חובב קולנוע לקרוא קצת בנושא (Y)
אגב עלויות הצילום בדיגיטל היום והאיכויות נמוכות משמעותית מההוצאות הכרוכות בשימוש בפילם.
Need more cowbell

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78844
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #5 

סרטים ישנים אכן עוברים כזה תהליך בחברות שמתמחות בכך. כל פריים מנוקה ומטופל הישר מהפילם המקורי (ה-MASTER). לאחר מכן, זה מאופסן כ-DIGITAL MASTER ומשם עושים ניקיון נוסף DIGITAL MASTERING, ויש גם תהליך קידוד (שנעשה בחברה נפרדת).

מומחי קידוד בוחרים את הטקטיקה הנכונה, כלומר רוחב סרט שיהיה דרוש, שיטת הכיווץ, והנחיות ספציפיות למקודד (למשל להגדיל רוחב סרט בקטע מסויים, להפחית במקום אחר וכו'). יש אנשים שבודקים שאכן הקידוד איכותי דיו, ואם לא (למשל DITHERING או בעיות תזוזה) הם מטפלים בזה נקודתית.

עיקר ההבדל בין תהליך זה לתהליכים שהיו בעבר הוא בהקפדה בשלב הקידוד. זה דבר שהיה נפוץ בתחילת הדרך של DVD (לאחר שחרור כמה סרטים שאיכותם היתה מפוקפקת למדי והחשש שאנשים לא יעברו ל-DVD בשל כך) ולאחר מכן הפך יותר סדרתי. למי שזוכר היה ב-DVD את ה-SUPERBIT שבעצם קודדו גם עם קצב גבוה יותר, אך חשוב לא פחות - עם מקודדים חזקים יותר ואיכותיים יותר והקפדה ידנית על תהליך הקידוד.

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”