ה VMC מסוגל לשלוף תמונות מהסרטים כדי להציג אותם במקום האייקונים הסתמיים אבל יש עם זה כמה מגבלות.
1. זה לא עובד כל כך טוב כאשר בספריה יש כמה סרטים או קבצים, כמו לדוגמא סרט MKV + ספרייה נפרדת שבה יש את הsample. במקרים אלו ה VMC לא מסוגל להחליט באיזה סרט להשתמש כצלמית ולכן הוא ינסה להרכיב מוזאיקה בשלושת הפאנלים.
2. זה עובד טוב רק עם סרטי AVI או WMV . בכל פורמט אחר שאינו תיקני במערכת ההפעלה - וכאן הכוונה ל MP4 או ל MKV למשל, מערכת ה VMC וסייר החלונות לא מסוגלים לשלוף תמונות מהסרט כדי ליצור מהם צלמיות. יש לכך פתרון כפי שכתבתי בפרק Explorer Integration כאן:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... e&sid=1262
3. בהרבה מקרים ה VMC מתעקש לשלוף את הפריים הראשון שהוא מאתר בסרט ולהשתמש בו כצלמית. היות וברוב המקרים הפריים הראשון הוא שחור אז בעצם לא השגנו כאן כלום.
מה הפתרון? בכל המקרים צריך ליצור תמונה בפורמט JPG. מצאתי שעבור VMC גודל של 200x125 או 300x185 עובד לא רע בכלל ועבור MCE 2005 הגודל האופטימאלי הוא 200x200.
על מנת להציג תמונה במקום הצלמית הסתמית של הספריה צריך לשתול באותה ספריה תמונה בשם folder.jpg.
על מנת להציג תמונה במקום הצלמית של סרט בודד יש לשתול תמונה באותה ספריה שבה נמצא הסרט ועם אותו שם. כלומר אם הסרט נקרא בשם mymovie.mkv, שם התמונה צריך להיות mymovie.jpg.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.