איך מציגים עטיפות של קבצי וידיאו ב VMC?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Trip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 952
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #1 

יש מצב שאני עושה משהו לא נכון, ואני אשמח לעזרה.

הוספתי לרשימת התיקייות ש VMC מנטרת את התיקייה המכילה את קבצי ה HD שלי.
התיקייה מופיעה ב-VMC תחת Videos ואני יכול לנגן את אותם סרטים.
הבעיה היא שמתוך VMC אני רואה תצוגה של תיקייה (שמכילה סרט) ולא תצוגה של תמונה כלשהי מתוך הסרט, כמו שרואים בתמונה (השמות נמחקו בכוונה).

תמונה

ראיתי באינטרנט כל מיני אתרים המציגים עמוד מ VMC שרואים רק את העטיפות של כל סרט, ועוד כל מיני מידע מתוך IMDB. איך עושים את זה?

ניסיתי להוריד את My movies, אבל לפי מה שאני מבין ממנה היא מיועדת רק לכותרים מקוריים. לא הצלחתי להבין איך אני מוסיף לה כותר, ומקשר אותו לקובץ על הדיסק הקשיח לצורך הניגון.

עזרה לגבי VMC או My Movies תתקבל בברכה.

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #2 

תשובות:

לגבי הבעיה הראשונה - הקובץ צריך להיות בעל שם folder.jpg או שם זהה לקובץ הוידאו אליו מעוניינים לשייך אותו.

לגבי My Movies - אין בעיה להשתמש איתה גם עם חומר שנמצא על הדיסק הקשיח. מה שעושים זה בוחרים בסרט כ-Online ומפנים את התוכנה לתקיה בה הסרט מאוחסן.

לאחר שהסרט נוסף למאגר, ניגשים אליו ולוחצים על הכפתור שמשנה את מיקום הסרט, ושם משנים מ-folder ל-file, ובוחרים את הקובץ (לא מבין למה לא נתנו אופציה להגדיר את ה-default של ה-online כ-file אלא רק לאחר ההוספה).

הבעיה עם תכנים מהאינטרנט (HDTV ו-Re-encodes) היא שהתוכנה מלכתחילה סורקת רק DVD/HD-DVD/BD.

בסריקה אפשר לבחור ב-BD\HD-DVD עבור Re-encodes של חומר כזה, ובשביל מעט החומר שמגיע מ-HDTV אפשר לבחור ב-DVD. ב-2 המקרים אפשר לשנות את הרזולוציה לאחר מכן.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

ה VMC מסוגל לשלוף תמונות מהסרטים כדי להציג אותם במקום האייקונים הסתמיים אבל יש עם זה כמה מגבלות.

1. זה לא עובד כל כך טוב כאשר בספריה יש כמה סרטים או קבצים, כמו לדוגמא סרט MKV + ספרייה נפרדת שבה יש את הsample. במקרים אלו ה VMC לא מסוגל להחליט באיזה סרט להשתמש כצלמית ולכן הוא ינסה להרכיב מוזאיקה בשלושת הפאנלים.

2. זה עובד טוב רק עם סרטי AVI או WMV . בכל פורמט אחר שאינו תיקני במערכת ההפעלה - וכאן הכוונה ל MP4 או ל MKV למשל, מערכת ה VMC וסייר החלונות לא מסוגלים לשלוף תמונות מהסרט כדי ליצור מהם צלמיות. יש לכך פתרון כפי שכתבתי בפרק Explorer Integration כאן: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... e&sid=1262

3. בהרבה מקרים ה VMC מתעקש לשלוף את הפריים הראשון שהוא מאתר בסרט ולהשתמש בו כצלמית. היות וברוב המקרים הפריים הראשון הוא שחור אז בעצם לא השגנו כאן כלום.

מה הפתרון? בכל המקרים צריך ליצור תמונה בפורמט JPG. מצאתי שעבור VMC גודל של 200x125 או 300x185 עובד לא רע בכלל ועבור MCE 2005 הגודל האופטימאלי הוא 200x200.

על מנת להציג תמונה במקום הצלמית הסתמית של הספריה צריך לשתול באותה ספריה תמונה בשם folder.jpg.

על מנת להציג תמונה במקום הצלמית של סרט בודד יש לשתול תמונה באותה ספריה שבה נמצא הסרט ועם אותו שם. כלומר אם הסרט נקרא בשם mymovie.mkv, שם התמונה צריך להיות mymovie.jpg.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”